עזרה השקעה

• הוסף לסימניות
בתקווה שהשאלה לא בוסרית מידי...

סוכן השקעות ייעץ לי לפתוח קופת גמל במסלול הלכה של מיטב דש.
יצויין שמדובר בהפקדה לא גדולה מידי, מצד אחד, מצד שני, כן מכובד.
וחשוב לי שיהיו אפשרויות פתיחה נגישות יחסית (אפשר כל חצי שנה כזה...), כי כן מצפים להוצאות גדולות בעתיד הקרוב.
האם זהו צעד נכון?
האם יש מקום טוב יותר להשקיע בו ולהניב יותר אם אין לי טיפת הבנה בשוק ההון וההשקעות, ולא אדע לנהל דברים בעצמי?

• הוסף לסימניות
כנראה שהסוכן עצמו נגוע
(הוא מרוויח ממיטב דש)

מאוד תלוי לאיזה טווח ומה המטרה
מה העלויות השנתיות?
קופת גמל זה די נגיש (כלומר לוקח זמן, אבל לא ברמה שהכסף נעול)
מצד שני אם מדובר בסכום כסף שצריך די מיידי
יכול להיות שנכון לך קרן כספית.

לא כתבת על איזה סכום מדובר, למה ולמתי מיועד הכסף
יכול להיות שנכון לשלב
יש פה כמויות של מידע ושל חומר
מומלץ לקרוא בשביל להבין את האפשרויות

יש פה כמה שממליצים ברמה אישית, אם אין לכם את הזמן והפניות לכך
בכמה מאות שקלים, ויש לך מישהו שחושב על הטובה שלכם, ולא על הרווח שלו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בתקווה שהשאלה לא בוסרית מידי...

סוכן השקעות ייעץ לי לפתוח קופת גמל במסלול הלכה של מיטב דש.
יצויין שמדובר בהפקדה לא גדולה מידי, מצד אחד, מצד שני, כן מכובד.
וחשוב לי שיהיו אפשרויות פתיחה נגישות יחסית (אפשר כל חצי שנה כזה...), כי כן מצפים להוצאות גדולות בעתיד הקרוב.
האם זהו צעד נכון?
האם יש מקום טוב יותר להשקיע בו ולהניב יותר אם אין לי טיפת הבנה בשוק ההון וההשקעות, ולא אדע לנהל דברים בעצמי?
רק לציין שיש מסלול הלכה ויש מסלול S&P 500 שהוא גם כשר, יש הבדל ביניהם בסיכון ובסיכוי, ומשכך הבדל בתנודתיות, ולכן הנתון למתי תצטרכו את הכסף יותר משמעותית

• הוסף לסימניות
רק לציין שיש מסלול הלכה ויש מסלול S&P 500 שהוא גם כשר, יש הבדל ביניהם בסיכון ובסיכוי, ומשכך הבדל בתנודתיות, ולכן הנתון למתי תצטרכו את הכסף יותר משמעותית
הם דיברו על טווח קצר, ככה שהסנופי פחות רלוונטי

• הוסף לסימניות
הם דיברו על טווח קצר, ככה שהסנופי פחות רלוונטי
ויכול להיות שגם המסלול הלכה בסוף הוא גם מנייתי, ואם בחצי השנה הקרובה השוק יורד הם יפסידו
לכן אמרתי כמו שציינו אחרים שצריך להגדיר את משך זמן ההשקעה

• הוסף לסימניות
כיום הפנסיה באלטשולר, S&P500 מסלול הלכה. והפיצויים לא מושקעים בכלל. הציעו לנו להעביר להראל S&P500 עם דמי ניהול נמוכים ואת הפיצויים בנאסד"ק שזה משהו חדש בארץ האם מומלץ?? מדובר לטווח ארוך!!!

• הוסף לסימניות
כיום הפנסיה באלטשולר, S&P500 מסלול הלכה. והפיצויים לא מושקעים בכלל. הציעו לנו להעביר להראל S&P500 עם דמי ניהול נמוכים ואת הפיצויים בנאסד"ק שזה משהו חדש בארץ האם מומלץ?? מדובר לטווח ארוך!!!
זה לא מספיק מפוזר, תוכלו לבחור במסלול עוקב מדד עולמי או מסלול מניות

• הוסף לסימניות
לדעתי שווה מאוד הנאסד"ק ואם היה אפשרות הייתי שם שם 50% מהכסף, בכל מקרה מקובל בעולם ההשקעות לשים 60 S&P 40% נאסד"ק בערך, לא שיש משמעות למה מקובל אבל כך ממליצים.
ואגב בהראל יש נאסד"ק?

• הוסף לסימניות
מנסה לחזור לשאלה שלי מתחילת האשכול....
מה המידע שצריך להשלים כדי לתת תמונה רחבה שתתן לי מענה מושלם יותר?
או שבעצם צריך ייעוץ פרטני ?

• הוסף לסימניות
לדעתי שווה מאוד הנאסד"ק ואם היה אפשרות הייתי שם שם 50% מהכסף, בכל מקרה מקובל בעולם ההשקעות לשים 60 S&P 40% נאסד"ק בערך, לא שיש משמעות למה מקובל אבל כך ממליצים.
ואגב בהראל יש נאסד"ק?
אם הוא יחזיק כך יהיה לנו החזקה גבוהה מאד בשבע המופלאות, לא שאני מתנגד אבל כדאי להבין את הסיכון. פיזור זה לא.

• הוסף לסימניות
אם אין לכם הבנה בשוק ההון יש לכם שני אפשרויות:
- להשיג הבנה כזו (בפרוג זה מקום מעולה).
- ללכת להתייעץ.

• הוסף לסימניות
אם אין לכם הבנה בשוק ההון יש לכם שני אפשרויות:
- להשיג הבנה כזו (בפרוג זה מקום מעולה).
- ללכת להתייעץ.
וכיצד אוכל לדעת שהמייעץ לא נגוע כמו הסוכן שייעץ לי?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וכיצד אוכל לדעת שהמייעץ לא נגוע כמו הסוכן שייעץ לי?
שאלה טובה..
תוכל להסתייע באופציה הראשונה שכתבתי.
ותוכל ללכת להתייעץ, ואח"כ להציג את ההמלצות כאן, כמו שעשית עם המלצות הסוכן.
שהוא לא מקבל עמלה מסוכנות הביטוח אלא גובה תשלום על הפגישה.
אני לא רואה פסול בקבלת עמלה מהגופים השונים, ואני לא רואה תעודת כשרות באי קבלת עמלה מן הסוג הזה.

• הוסף לסימניות
אם הוא יחזיק כך יהיה לנו החזקה גבוהה מאד בשבע המופלאות, לא שאני מתנגד אבל כדאי להבין את הסיכון. פיזור זה לא.
פיזור הוא עניין יחסי
ישנם מדדים שכוללים את כל המניות במדינות המתפתחות ישנו מדד עולמי ועוד, פיזור הוא לא נושא טכני אלא נושא של פיזור סיכונים,
שבע המופלאות הם רק 30% מהנאסד"ק אבל הם עצמם מחזיקות עוד חברות, כמו מייקרוסופט שמחזיקה יותר מ10% מOPEN AI ואלפבית שזה בעצם כמה חברות ועוד, ובפיזור סיכונים זה פיזור די משמעותי, כיון שכל אחת מהחברות הללו היא בתחום טכנולוגי אחר, אומנם כל המדד כולו הוא טכנולוגיה, ולכן זה פיזור קצת יותר קטן, אבל כיון שהעולם הולך לכיוון טכנולוגיה לדעתי זה פיזור מספק. כמו שאין צורך להחזיק במניות של חברה של סוסים ועגלות בשביל פיזור...

• הוסף לסימניות
תשתמש באחד מהיועצים המצוינים שיש כאן בפרום, אין לך כזה שאלה מסובכת שצריך בשבילה איזו גורו השקעות, אתה לא בונה תיק של מיליארד דולר ל100 שנה, אלא תיק השקעות סטנדרטי לתקופה קצרה, כל אחד מהמומחים כאן בפרום שצוינו לעיל יהיה לך מספיק מצוין ומקצועי.

• הוסף לסימניות
למשל:
תצטרכו את כל הסכום תוך חצי שנה?
במידה וכן אז גם מסלול הלכה לכאורה עלול להיות סיכון גבוה מדאי ויתכן שעדיף לכם השקעה סולידית יותר כמו פיקדון בנקאי או קרן כספית.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  0  פעמים
למעלה