חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - היום ה- 35 למלחמה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #1
אשכול חדש לדיווחים בלבד!

שימו לב!
  • פרשנויות, בדיחות, רץ ברשת, ופטפוטים - יימחקו לאלתר!
    ותישלל לכותב הרשאתו מאשכול זה.
  • ניתן להעלות תיעוד (תמונות וסרטונים) מהמלחמה,
    בתנאי שהם נקיים, ולא לבעלי לב חלש. ומתאימים לרוח פרוג.
  • בדקו לפני שאתם מעלים עדכון חדש, שלא כתבו זאת לפניכם.
    אין עניין לפרסם חמש פעמים את אותו הדיווח.
  • לא כל מידע המוזכר בו 'רוסיה' או 'פוטין' צריך להיכנס כאן.
    כתבות נושא, ופרשנויות כתבים אינן נחשבות כעדכוני חירום.
  • אין להעלות בשום פנים ואופן קישורים לדרייב.
  • משתמש שיכתוב תגובה שאינה דיווח ייחסם.
 
  • הוסף לסימניות
  • #2

ניצולי שואה נמלטו לגרמניה מההפצצות הרוסיות​

טטיאנה ז'ורבליובה, יהודייה אוקראינית בת ה-83 חשה את אותה פאניקה ממנה סבלה בילדותה כשהנאצים הובילו התקפות אוויריות על עיר הולדתה, אודסה. "כל הגוף שלי רעד, והפחדים האלה התגנבו שוב דרך כל הגוף שלי - פחדים שאפילו לא ידעתי שהם עדיין חבויים בתוכי", אמרה ז'ורבליובה לסוכנות הידיעות AP.

היא בכתה כשנזכרה כיצד התחבאה מתחת לשולחן מהפצצות במהלך מלחמת העולם השנייה, ולבסוף ברחה עם אמה לקזחסטן כשהנאצים ועוזריהם החלו לטבוח בעשרות אלפי יהודים באודסה. "עכשיו אני מבוגרת מדי בשביל לרוץ לבונקר. אז פשוט נשארתי בדירה שלי והתפללתי שהפצצות לא יהרגו אותי", אמרה ז'ורבליובה, רופאה לשעבר.

אבל כשההתקפות הצבאיות של רוסיה על אוקראינה הפכו יותר אכזריות על בנייני מגורים, היא הבינה שהיא חייבת לברוח שוב אם היא לא רוצה למות. ז'ורבליובה קיבלה הצעה מארגון יהודי להוציא אותה מאוקראינה למקום מבטחים. בטוויסט בלתי צפוי של ההיסטוריה, חלק מ-10,000 ניצולי השואה שחיו באוקראינה נלקחו כעת למקום מבטחים בגרמניה - המדינה שהחלה את מלחמת העולם השנייה והיתה אחראית לרצח של 6 מיליון יהודים ברחבי אירופה.

ז'ורבליובה הייתה חלק מהקבוצה הראשונה של ארבעה ניצולי שואה יהודים שפונו מאוקראינה על ידי ועידת התביעות שעוסקת בתביעות נגד גרמניה בשל השואה. הקבוצה מייצגת את יהודי העולם במשא ומתן על פיצויים והשבה לקורבנות רדיפות הנאצים ויורשיהם, ומספקת רווחה לניצולי שואה ברחבי העולם. קבוצה שנייה של 14 ניצולי שואה, רבים מהם חולים ומרותקים למיטה, הוצאו מאוקראינה ביום ראשון. ועידת התביעות פועלת עם שותפיה, כדי להוציא כמה שיותר ניצולי שואה מאוקראינה.

מדובר במבצע קשה ומורכב ביותר להעביר אנשים קשישים כאלה אל מחוץ לאוקראינה, תחת אש ארטילרי כל פינוי הופך למסוכן מאוד. זה כרוך במציאת צוות רפואי ואמבולנסים באזורי מלחמה רבים, חציית גבולות בינלאומיים ואפילו שכנוע ניצולים, חולים שאינם יכולים לעזוב את בתיהם ללא עזרה, לברוח שוב לאי ודאות, הפעם בגיל מבוגר מאד.

עם זאת, הסיכונים להישאר מאחור גבוהים מאוד. החודש נהרג בוריס רומצ'נקו בן ה-96, ששרד כמה מחנות ריכוז נאצים במהלך מלחמת העולם השנייה, במהלך התקפה בעיר חרקוב שבאוקראינה.

עם הגעתם לגרמניה, הפליטים הקשישים נלקחים לבתי אבות יהודיים או בין-דתיים ברחבי המדינה. נכון לשבוע שעבר, הגיעו לגרמניה כ-3,500 יהודים אוקראינים - צעירים ומבוגרים, והממשלה כבר הציעה להם דרך מיוחדת להגירה קבועה כחלק מהמאמצים המתמשכים של גרמניה לפצות את היהודים.

שתי קשישות, אוליאנובה וגם דז'ונקו שהגיעו לגרמניה, עברו טראומה בילדותם כשהם נאלצו להימלט עם הוריהם מהנאצים. אוליאנובה נמלטה לקירגיזסטן, ודזונקו לאוזבקיסטן. "כולם מתייחסים אלינו כל כך יפה כאן. האוכל טוב, אנחנו בטוחים והצוות כל כך מסביר פנים", אמרה אוליאנובה, אחות לשעבר. "כשהייתי ילדה קטנה, נאלצתי לברוח מהגרמנים עם אמא שלי לאוזבקיסטן, שם לא היה לנו מה לאכול וכל כך פחדתי מכל העכברושים הגדולים האלה שם", אמרה דזונקו, "כל חיי חשבתי שהגרמנים מרושעים, אבל עכשיו הם היו הראשונים שהגיעו אלינו והצילו אותנו".

ז'ורבליובה אמרה שהיא יותר מאסירת תודה להיות בגרמניה כעת, למרות היחס האכזרי של המדינה ליהודים בעבר. "לי, זה נראה שהמדינה הזו למדה מהעבר ומנסה לעשות משהו טוב עבורנו עכשיו", אמרה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #3

אוקראינה טוענת לטיהור העיר אירפין מנוכחות רוסית​



גורמים רשמיים באוקראינה הודיעו אתמול (שני) כי הצליחו להדוף את הכוחות הרוסיים מהעיר אירפין שבפרברי קייב, אחרי שבועות ארוכים של לחימה עיקשת. במהלך הלחימה נחרבו בניינים רבים בעיר עד היסוד, וההערכה היא שייקח זמן רב עד שתשוקם ותהיה ראויה למגורים.
ראש העיר אירפין פרסם אתמול הודעה מצולמת אותה מסר מתוך רכב משוריין שסייר באירפין החרבה. הוא החמיא לצבא ולהנהגה של אוקראינה על עמידה עיקשת ואיתנה אל מול הכובש הרוסי, אבל הזהיר את התושבים שנמלטו שלא ימהרו לחזור, משום שהמצב באזור עדיין אינו יציב ובטוח. לדבריו, צבא אוקראינה עבר לעמדות קדמיות יותר, ומשם הוא ממשיך להילחם בחיילי צבא רוסיה ולהדוף אותם.
עם זאת, פגזים ורקטות עדיין נוחתים ברחבי העיר. בנוסף להישג באירפין הודיעה אוקראינה על שחרורם של כמה כפרים נוספים באזור, בהם גם הכפר רודניצקי.
באחד התיעודים המגיעים מאוקראינה, נראית שיירה של טנדרים מסוג 'טויוטה' ודומיהם, כשהם מרוחים בבוץ לשם הסוואה, מסומנים באות Z כמו כל כלי הלחימה הרוסיים באוקראינה, ועל הארגז הפתוח שלהם הותקנו מקלעים עם לוח הגנה מאולתר מפלדה, שמאחוריו אמור החייל המתפעל את המקלע להסתתר. מדובר בהשמשת כלי רכב אזרחיים והפיכתם לכלים צבאיים, בטקטיקה המוכרת בעיקר מארגון הטרור דאע"ש ומארגוני טרור נוספים.
ההערכה היא כי רוסיה סובלת מאובדן של המוני טנקים ומשוריינים, מה שמאלץ אותה לאלתר פתרונות הלקוחים מעולמם של ארגוני טרור חסרי אמצעים. יתכן גם שמדובר בנסיון רוסי לעבור לכלי רכב קלים וניידים יותר, אולי הם יצליחו במקום שבו נכשלו הכלים הכבדים והמסורבלים. ובעוד אוקראינה מדווחת על הישגים וצבא רוסיה מתגלה בעליבותו, מצליחים הרוסים לרשום הישגים נוספים בקרב על מריופול. מומחים צבאיים מעריכים כי העיר צפויה ליפול לידי רוסיה באופן מלא בימים הקרובים, ונראה שרוסיה אכן משקיעה מאמצים אדירים בנסיון לכבוש אותה.
אתמול דווח כי נשיא צ'צ'ניה רמזאן קדירוב, שנחשב לעושה דברו של פוטין, הגיע לחזית הלחימה במריופול כדי לפקד בשדה הקרב על אנשי הגדוד הצ'צ'ני של צבא רוסיה. קדירוב כבר סייר בזירות קרב אחרות באוקראינה, ויתכן שהגעתו למריופול נעשתה במטרה לקצור את פירות הנצחון ולהעצים את המיתוג של הגדוד הצ'צ'ני כגדוד לוחם יעיל וחסר עכבות. באותו הקשר דווח כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין העלה אתמול את דרגתו הצבאית של קדירוב הצ'צ'ני ל'ליוטנט גנרל'.
באוקראינה מציינים כי עד כה כבר חוסלו כמה גנרלים רוסים בקרבות, ואוקראינה לא תתנגד להוסיף גם את קדירוב לרשימה. יצוין כי למרות התיעודים הקשים שהתפרסמו שלשום ובהם נראים חיילים אוקראיניים יורים ברגליהם של שבויים רוסיים בלתי חמושים, בתקשורת העולמית לא הייתה התייחסות לעניין.
יש מי שטוענים באוקראינה כי מדובר בתיעוד שבויים על ידי הרוסים. גם אתמול פורסם תיעוד של אוקראיני המוציא להורג שבוי רוסי, אבל גם במקרה זה המהימנות של התיעוד וזהויות המצולמות בו אינה ברורה. כלי התקשורת באוקראינה דיווחו אתמול כי הממשלה ביטלה את המסדרון ההומניטרי שאמור לאפשר בריחה ממריופול ללא פגע, בגלל החשש שרוסיה מתכננת פרובוקציה ופגיעה המונית באזרחים הנמלטים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
לפי הדיווחים מאוקראיינה, במהלך הלילה הרוסים המשיכו להפגיז את צ'רניהיב, למרות ההצרה שלהם אתמול על צמצום הלחימה שם.
כמו כן, הם מדווחים על תקיפת מחסן מזון גדול בקייב הלילה.
הפגזות בערים רבות, וכן על הרוגים בזירות שונות.
לטענתם, רוסיה בעצם מפנה חיילים מאיזור קייב בכדי לתגבר את הכוחות במזרח היכן שלאוקראינה יש חולשה מספרית.
ומשאירים חיילים באיזור קייב בכדי למנוע מהאוקראיינים לקדם גדודים לאיזור המזרח היות והם נאלצים להמשיך להלחם ברוסים באיזור קייב.
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
המודיעין הבריטי: הכוחות הרוסיים סופגים אבידות כבדות וכוחות רבים נאלצים לסגת ולהתארגן מחדש; לפי ההערכות, צבא רוסיה יחפה על המחסור בכוח האדם בהרחבת תקיפות הטילים והארטילריה (גלצ).
 
  • הוסף לסימניות
  • #9

דוח טכנולוגי​

נוק אאוט לתעמולה הרוסית: המלחמה באוקראינה מאחדת את שורות צבא הדיגיטל של המערב​

המטרה של פוטין הייתה להחליש את המערב, בדגש על האיחוד האירופי. התגייסות ענקיות הטכנולוגיה לצד אוקראינה, החרמתן הגורפת את רוסיה ומלחמתן הנחרצת נגד הפייק ניוז של התקשורת הרוסית מוכיחות שנשיא רוסיה משיג כאן בדיוק את ההיפך. רק מתנגדי החיסונים, שיהיו בריאים, נחלצים לעזרתו​

עומר כביר

כתבתי השבוע איך חוקרים גילו שניתן להשתמש בגוגל מפות על מנת לזהות תנועת כוחות צבאיים וידעו' בסיוע האפליקציה' על תחילת הפלישה הרוסית טרם הדיווחים הרשמיים על כך. עתה, מסתבר שכוחות צבא בשטח גילו שניתן להסתייע בשירות בדרכים נוספות כחלק מהלחימה.


לפי תלונות משתמשים, צבא רוסיה השתמש בכלי תיוג המקומות והאתרים של גוגל מפות כדי לסמן יעדים לתקיפה צבאית. "התגיות נוצרו ב-28 בפברואר ואנשים הבחינו שהן תואמות למקומות שהיו יעדים למתקפות טילים", סיפר אחד מהם לבאזזפיד ניוז.
בערוץ הטלגרם של הפרלמנט האוקראיני פרסם משתמש פנייה שלדבריו נשלחה לגוגל: "היי! אני כותב לכם מקייב. למרבה הצער, טרוריסטים רוסים משתמשים בתגיות בגוגל מפות כדי לתאם את הירי על תחנות דלק ועל סוכנויות ממשל. אנחנו מבקשים מכם להגביל את היצירה של תגיוות אלה באוקראינה עד לסוף המלחמה עם רוסיה". גוגל לא אישרה את השימושים הללו, אבל החליטה, מתוך "זהירות יתר", להסיר את התגיות, התמונות, הסרטונים ותוכן משתמשים נוסף שנוצר מאז ה-24 בפברואר באוקראינה, רוסיה ובלארוס, וכן לחסום יצירת תוכן חדש עד להודעה חדשה.
כבר אמרתי זאת, אבל שווה לחזור על כך: אין כל דרך להעריך מראש איזה שימוש יהיה לטכנולוגיה עוצמתית בשטח. אני לא חושב שהמפתחים של גוגל מפות דמיינו לעצמם שאפליקציית הניווט והחיפוש המקומי שלהם תשתמש לטיווח מטרות. בדיעבד זה כמובן נראה מובן מאליו – למה להשתמש בציוד צבאי מסורבל יקר כשיש לכל אחד בכיס כלי עצמתי לא פחות והרבה יותר קל לשימוש? אבל זה מסוג הדברים שקל לראות רק לאחר מעשה. גוגל, לפחות, הגיבה במהירות . השאלה היא מה יהיה השימוש המפתיע הבא שיימצא לטכנולוגיה העוצמתית שבכיס של כל אחד מאתנו.
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
אריק בנדר: בדיון בועדת המשנה לענייני העליה מאוקראינה נחשף כי 97 רופאים יהודים מאוקראינה מבקשים לעלות. ח"כ האוזר דורש שמדינת ישראל תעלה אותם מיד, שלא תחכה אפילו יום אחד, שכן אחרת גרמניה תקטוף אותם כי היא נותנת תעדוף לפליטים יהודים מאוקראינה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
טנק רוסי בידי האוקראינים. אזור חרקוב.
file.php
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
* ג'ונסון אומר שהוא מתכונן לצייד את אוקראינה בנשק קטלני יותר.
* נורבגיה אמרה שהיא תרמה לאוקראינה 2000 טילים חדשים של m72, נגד טנקים.
* שר החוץ הרוסי לברוב: רוסיה ואיראן ידונו יחד בדרכים לעקוף את הסנקציות המערביות.
* פולין מתכננת לעזוב לגמרי את התלות בגז רוסי, מאפריל או מאי עוד השנה, וכן מפחם רוסי.
* משרד החוץ האמריקאי מזהיר את אזרחי ארה"ב ברוסיה שהם עלולים להיעצר ע"י הרוסים. הקרמלין עשה זאת בעבר, רק כדי להשתמש בעצורים האזרחים הזרים כבני ארובה.
* דמיטרי פסקוב: אין עסקה בין רוסיה לאוקראינה כרגע, וגם לא נראה שתהיה כ"כ בקרוב.
* ראש עיריית צ'רנוביץ: לא רק שהרוסים לא צמצמו את התקיפות, אלא להיפך, הוסיפו יותר פיגועים מבעבר.
הוא מוסיף את זה לשרשרת השקרים הקבועים של פוטין.
* לוקסמבורג מקפיאה נכסים רוסיים בשווי 2.5 מיליארד יורו.
* הפרלמנט הקנדי קורא לממשלה להנהיג משטר ללא ויזה לפליטים אוקראינים (מצו"ב המכתב בלע"ז).
file.php
* עוד דווח מוקדם יותר, כי ייצוא הגז הרוסי, לרחבי אירופה, הופסק כליל.
צריך לדעת אם זה כתגובה על כך שהם אינם רוצים לשלם ברובל הרוסי...
--
הקרמלין: המעבר של התשלומים עבור הגז הרוסי לרובל יידחה מ-31 במרץ. ייקח יותר זמן לסדר הכל.
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
אוקראינה מדווחת שמפקד רוסי נוסף נהרג.
הדיווח בתרגום: חיילינו חיסלו את סחי אולכסנדרוביץ' פאנוב בן ה-32, שהיה מפקד גדוד אוגדת טנקי הסיור של פיקוד המרכז של חיל המצב טוטסק (אזור אורנבורג).
file.php
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY


🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF


--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה