הפורום לספרות וסופרים

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
קודם כל תודה לחיים שמרחיב את המטרייה של פרוג גם לתחומים שאינם קשורים ישירות לגרפיקה ופרסום.

שנית ברצוני להבהיר את מטרת הפורום: מעבר לעריכה דקדוקית ותורנית - שעליה אחראי "דובר צדק", יתן הפורום מענה בתחום הכתיבה עצמה. אם בחוו"ד על טקסטים, אם בסיעור מוחות, אם בסיוע לבניית סיפורים, וכד'.

אני מקווה כי הפורום אכן יתן מענה לצורך הקיים, וישמש לתועלת ציבור הכותבים!

• הוסף לסימניות
ברכות לפורום החדש!
כעוסקת בתחום בוודאי אמצא בו עניין רב.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
המקצוע מאחד את זה מתחת למטריה

אווה כמה שזה מתאים לפרוג ולא מרחיב את היריעה, הרי רוב העבודה בימינו מתבצעת ע"י הגרפיקאיות... כולל למשל לכתוב טקסטים בפרסומות, סלוגנים, תקצירים, טיזרים וכו'
אני טועה?;)

• הוסף לסימניות
שורילי. את קצת טועה...
נכון שבלי גרפיקה אי אפשר להסתדר, אבל אנחנו מדברים על ספרות, קרי: תוכן ספרותי ששייך לסופרים ולכותבים, אמנם התחום שייך ליצירה אישית אבל המרחק בינו לבין גרפיקה, וטקסטים בפרסומת הוא גדול מ א ו ד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שורילי;241054:
אווה כמה שזה מתאים לפרוג ולא מרחיב את היריעה, הרי רוב העבודה בימינו מתבצעת ע"י הגרפיקאיות... כולל למשל לכתוב טקסטים בפרסומות, סלוגנים, תקצירים, טיזרים וכו'
אני טועה?;)

הדברים שלך, שורילי, עוררו תמיהה המקננת בי כבר תקופה: מדוע מי ששייך לתחום אחר (כגון גרפיקה ואיור) רואה את עצמו מעצם היותו דובר/מבין עברית כשייך גם לתחום הספרותי? ואילו הסופרים והמשוררים המוכשרים, מחפשים ציירים לסיפוריהם...?!
כדאי לזכור, שכתיבה טובה צריכה כשרון ולמידה, ואין זה נכון שכל המוכשר (מלשון כשרון והכשרה)בגרפיקה/ציור יכול להוציא ספרים שנכתבו על ידו, והספר ייקרא איכותי וטוב.
אני כותבת זאת כיוון שנוכחתי לראות בכמה הזדמנויות כי ציירים מוכשרים מחליטים להיות גם סופרים מוכשרים, ושוכחים שלא תמיד הכשורונות הללו באים בחבילה אחת...

• הוסף לסימניות
זה נכון שלא כל מי שיודע פוטושופ יודע גם לכתוב. באמת הגיע הזמן לעשות קצת סדר בתחום. אולי כאן בפורום נצליח לעשות זאת.

אבל זה לא אומר שצייר מוכשר אינו יכול להיות סופר מוכשר. מותר לחלוש על מספר תחומים.
מי יודע אולי יום אחד אהיה ציירת:)

• הוסף לסימניות
הכתיבה היא אומנות בפני עצמה.

כמו בכל קמפיין חזק ואיכותי, החומרים מנותבים למקצוענים.
שם אין גרפיקאית ששוברת את ראשה על סלוגן - זה לא יעבוד.
הקופירייטר יפציץ והגרפיקאית תבצע וכך העבודה תצא מושלמת.

זה שישנם כאלו שחוסכים ונותנים אלף תפקידים לאיש אחד.
זה לא חיסכון - זה הפסד.

• הוסף לסימניות
אותו דבר לגבי עריכה לשונית וניקוד.
לא כל מי שיש לו את תוכנת "נקדנית" יודע לנקד, ולא כל מי שיודעת לנקד - יכולה לנקד ספר שהיא לא כ"כ מבינה את תוכנו.

• הוסף לסימניות
אני מתאונן נגד הנעלות האשכולות, באתי היום לערוך תגובה שהגבתי אתמול, ומצאתי את האשכול נעול. מדובר בטעות פטאלית שלי באחת המקומות, וברצוני לתקנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י געוואלדיג;262155:
אני מתאונן נגד הנעלות האשכולות, באתי היום לערוך תגובה שהגבתי אתמול, ומצאתי את האשכול נעול. מדובר בטעות פטאלית שלי באחת המקומות, וברצוני לתקנו.

בקש ממנהל הפורום שיתקן בשבילך.
אני מצאתי טעות בהודעה שלי בפורום תג, וביקשתי מ*תג* לתקן, וכך עשה.

• הוסף לסימניות
טוב, לא נורא. ("הסכלת" מבנין הפעיל ולא מבנין התפעל).

• הוסף לסימניות
שמח לראות את הפורום הזה.
בשעתו תכננתי לבקש שיפתחו פורום בנושא..
אבל כמו תמיד, בפרוג מפתיעים וחושבים על הכל!

אוףףףף!!!! לא תכננתי שזה יקפיץ... חשבתי שבאשכול זה לא יקרה... בסה"כ רציתי לומר כל הכבוד....

• הוסף לסימניות
2OR לא נורא על ההקפצה, יש אנשים (ואתה אחד מהם...) שלא מודעים לכל הפורומים שיש פה, ולפעמים בזכות ההקפצות הללו, הם מתוודעים אליהם.
מוזמן להצטרף בשמחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה