מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 62-63

האם קריסת הרוסים והסורים בסוריה טובה ליהודים?

• טובה

• לא טובה

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
מאוד אשמח אם תשלחי לי בפרטי את שמו, אמנם אני יודעת את השם בו קוראים לו, אבל לא את השם המלא. אני מתפללת עליו ורוצה להתפלל כמו שצריך. תודה רבה.
אין לי פרטי.
תביאי לי כתובת מייל ואשלח לך.

ירון אברהם חושף גילויים חדשים על מבצע הביפרים:

חיזבאללה חיפש ביפר משוריין שיעמוד בכל תנאי השטח. המוסד ראה בכך הזדמנות. בפגישה עם ראש הממשלה נתניהו, ראש המוסד הציג את המכשיר המיוחד שפיתחו. נתניהו הטיח את המכשיר בקיר בעוצמה והביפר נותר שלם לחלוטין. בקיר נותר חור קטן - כעדות למבצע הנועז.
נתניהו פגע במזיד ברכוש ציבורי!
תקשורת, שומרי סף, פרקליטות, תתעוררו!

מעניין...
לא זכור לי שהוא נכנס לממשלה עם נתניהו כחבר מן המניין מאז שנתניהו עבד עליו/סידר אותו וכו'
נכון אבל איך שהוא תמיד בסוף הוא נמצא בפנים
זה אומר משהו על נתניהו אבל לא פחות גם עליו

1734805506618.png

בהחלט. ממש לא יאומן כי יסופר.....

בJDN לכאורה כתבו את השם.

מדור 'קיפקעס' JDN
אם אני לא טועה פורסם שם רק השם של בנו ושל אשתו

ב’קיפקעס’ המשיכו השבוע לדון על הנגד א’ שעצור בפרשת אלי פלדשטיין והמסמכים המסווגים, וראו את הציוץ הבא של אשתו, אביטל רוזנפלד: “אביתר מחכה להדליק נרות חנוכה עם אבא. תעזרו לנו לשחרר את הנגד א’ הביתה”.

1734806388936.png

ציטוט: JDN

נאום הצרחות של לפיד הערב הוא תוצאה ישירה לביקורת הקשה שהוא סופג בבייס על כך שהאופוזיציה בראשותו לא מצליחה לאתגר את נתניהו בשום נושא.

כדי לחפות על כישלונותיו, לפיד מנסה את נשק הצרחות, או כמאמר הידוע: טיעון חלש - צועקים בקול"

אברהם פריינד
אפשר בזיפ?

רגע לפני שעוזב את תפקידו: ביידן מחמש את צבא מצרים ברכישה של - 600 טנקים ואלפי טילים מדוייקים, ותחמושת בשווי של 6 מיליארד דולר.
מה ההקשר של המתנה הזו? חלק מהסכם השלום בין ישראל למצרים? משהו אחר?
בשביל מה מצרים צריכה את כל התחמושת הזו אם לא בשביל האויב ממזרח?
עוד צעד אנטישמי של ממשל ביידן?
אפשר הרחבה אולי

מה ההקשר של המתנה הזו? חלק מהסכם השלום בין ישראל למצרים? משהו אחר?
בשביל מה מצרים צריכה את כל התחמושת הזו אם לא בשביל האויב ממזרח?
עוד צעד אנטישמי של ממשל ביידן?
אפשר הרחבה אולי
מצרים מאויימת ע"י סודן.

מפקד חיל האוויר: "נחוש בדעתי שהפוליטיקה לא תחדור שוב לחיל"

מפקד חיל האויר מודה כי הסרבנות גרמה נזק לחיל האויר • לדברי בר אם מתקפת חמאס הייתה מתרחשת מספר שבועות מאוחר יותר הייתה פגיע בכשירות • האלוף הביע חשש כי שהשיח לחיל יחזור: "קולות הפילוג מרימים לאחרונה את ראשם.
לפחות הוא מודה סופסוף שהיה דבר כזה

מפקד חיל האוויר: "נחוש בדעתי שהפוליטיקה לא תחדור שוב לחיל"

מפקד חיל האויר מודה כי הסרבנות גרמה נזק לחיל האויר • לדברי בר אם מתקפת חמאס הייתה מתרחשת מספר שבועות מאוחר יותר הייתה פגיע בכשירות • האלוף הביע חשש כי שהשיח לחיל יחזור: "קולות הפילוג מרימים לאחרונה את ראשם.
משחק מילים פוליטי מדהים!!!
מצד אחד מתחילים להפנים בכירי מערכות הביטחון ששליטת האליטות מתערערת והימין תופס פיקוד (לאיטו) ולכן הם מתחילים לזמר זמירות שנוחות לאוזן הימנית:
כגון: "נחוש בדעתי שהפוליטיקה לא תחדור שוב לחיל" שפירושו העמוד כצור חלמיש נגד סרבנות...
ומצד שני שמאל נשאר שמאל:
"קולות הפילוג מרימים לאחרונה שוב את ראשם" שהעניין ברור שכוונתו לחזרת הרפורמה המשפטית לסדר היום הציבורי...

אחרי זה יש שיגידו שצה"ל נטול פוליטיקה...
"אנשי המקצוע" יש שכינו אותם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה