• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 59

לפי הדיבורים, הסכם הפסקת אש יכנס ביממות הקרובות לתוקף. האם להערכתך ייחתם בסוף או לא

• ייחתם

• לא ייחתם

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
בהמשך לדיווחים בגליל המערבי על שיגור מיירטים. דובר צה"ל מסר כי "שוגר מיירט בעקבות זיהוי של מטרה אווירית חשודה בשטח לבנון. האירוע הסתיים".
(יאיר קראוס, יואב זיתון)

טורונטיאני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצרי ai
רה"מ נתניהו ליעקב ברדוגו בערוץ 14: האיום לפלישה קרקעית הוסר. אני בטוח שתושבי הצפון השתכנעו שלא יהיה אצלם 7 באוקטובר. במקרה של הפרה מאסיבית של ההסכם, הנחתי את צה"ל להתכונן למלחמה עצימה!
איפה הוא חי? הייתי בצפון בשבוע האחרון וכל מי ששאלתי אותו עדיין חושש מפלישה, ואם לא היום אז בעוד חצי שנה..
חשבתי שבערוץ 14 אולי כן יעמתו אותו עם העובדות ולא רק יתנו במה מלטפת

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
מתי טוכפלד ב'ישראל היום':

אחרי שעות של סקירת המצב בקבינט - שבה ראשי מערכת הביטחון הציגו את יתרונות ההסכם עם לבנון.

השר הצעיר יצחק וסרלאוף ביקש לשאול שאלה את הנוכחים.

האם מישהו מצמרת צה"ל, אמ"ן, שב"כ או המוסד יכול להצביע על חסרונות כלשהם שיש בהסכם,

או על הסכנות הטמונות בו?

הס הושלך בחדר. וסרלאוף ניסה שוב.

"לפני שהקבינט מקבל החלטה, עלי לקבל את מלוא התמונה", אמר.

בוודאי יש סכנות שכדאי שהשרים יידעו מהן, לא? דממה.

"טוב, הבנתי", אמר השר, והעביר את רשות הדיבור לבא אחריו.
שקרנים כולם...

אלף פרצופים

משתמש פעיל
בכלל לא בטוח שלא.

קשה לנו החרדים להבין ולעכל איך נראית אמונה של אנשים שלא נראים כמונו.
אנחנו לא מכירים ברגשות לאומיים ישראלים/יהודים כרגשות אמוניים.
כי אנחנו יודעים היטב לפי ההשקפה שלנו, שהרגשות האלו 'זה לא זה', כמו שאומרים בשפת העם.

אך אנשים רואים מה קורה, וגם הרגש הלאומי הציוני קיים.
אז אולי הוא משאיר פתוח לעצמו איך בדיוק תהיה הסצנה של העם הזה, באחרית הימים, או בהמשך התקופה היפה הזו של 76 שנה, אך בוודאי שהוא יודע ומרגיש שמשהו גדול ורוחני קורה.

לאחרונה הוא מזכיר שם שמים כל העת.

סופר דגול

משתמש פעיל
רה"מ נתניהו ליעקב ברדוגו בערוץ 14: האיום לפלישה קרקעית הוסר. אני בטוח שתושבי הצפון השתכנעו שלא יהיה אצלם 7 באוקטובר. במקרה של הפרה מאסיבית של ההסכם, הנחתי את צה"ל להתכונן למלחמה עצימה!
זה כל מה שהוא אמר?
עוד פרטים?

זה כל מה שהוא אמר?
עוד פרטים?
ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין לפרשננו הפוליטי יעקב ברדוגו והדגיש כי מאז חיסול סינוואר וניתוק הזירות בין עזה ללבנון – השתנו התנאים לעסקה למען שחרור החטופים, לטובת ישראל • אני חושב שהתנאים השתנו מאוד לטובה, לא רק בגלל ניתוק הזירות אלא גם משום שילוב הדברים עם החיסול של סינוואר”

ראש הממשלה בנימין נתניהו התראיין לפרשננו הפוליטי יעקב ברדוגו והדגיש כי מאז חיסול סינוואר וניתוק הזירות בין עזה ללבנון – השתנו התנאים לעסקה למען שחרור החטופים, לטובת ישראל • אני חושב שהתנאים השתנו מאוד לטובה, לא רק בגלל ניתוק הזירות אלא גם משום שילוב הדברים עם החיסול של סינוואר”
נתניהו מסר בריאיון ליעקב ברדוגו כי הוא לא יסכים לסיום המלחמה בעזה אך הדגיש כי “אני מוכן להפסקת אש בדרום, כשאנחנו חושבים שאנחנו יכולים להשיג את שחרור החטופים” • “אני לא אתן לגורם בעזה להתחמש מחדש”, הכריז ראש הממשלה

אין שום בקרה על התנהלות הרמטכ״ל:
‏הוא לקח את נדב לוטן, ראש חטיבת תורה והדרכה, תת-אלוף שלא תמרן במלחמה ומינה אותו היום למפקד זרוע היבשה שאחראי על שלושה ! אלופים (דוד זיני, דן גולדפוס ומישל ינקו). קודמו בתפקיד, תמיר ידעי, הגיע לזרוע היבשה אחרי שני תפקידי אלוף. מדובר בתפקיד מרכזי במטכ״ל.
‏אה, לוטן גם אחראי על ריכוז תחקירי 7 באוקטובר. צירוף מקרים

יוסי יהושוע
כבר כתבתי כאן בעבר על הזלזול במקצוע הצבאי בקרב צמרת צה"ל, שהיה אחד הגורמים למחדל השבעה באוקטובר.
תמיר מורג

אני לא מכיר את נדב לוטן, הוא כנראה קצין מצוין ולמיטב ידיעתי גם אין לו חלק משמעותי במחדל הנורא; אבל אין שום אפשרות שבנקודת הזמן הקריטית הזו הוא מצביא טוב יותר מקצינים בכירים שבניגוד אליו הובילו את התמרון הקרקעי, וצברו ניסיון שלא נצבר בצה"ל במשך עשרות שנים.

חשוב לציין שלוטן לא לקח חלק מרכזי בתמרון פשוט בגלל התפקיד שבו היה משובץ במהלך המלחמה - ראש חטיבת תורה והדרכה. הוא אינו פסול בשום אופן לקידום ולהמשך הקריירה הצבאית.

אבל הבחירה של הלוי למנות דווקא אותו לתפקיד הספציפי של מפקד זרוע היבשה על חשבון קצינים שהובילו את הלחימה, היא אינדיקציה נוספת לכך שהרמטכ"ל לא "החליף דיסקט", וממשיך לייחס חשיבות נמוכה בבחירת המינויים שלו לשיקולים צבאיים טהורים, על חשבון מעלות אחרות ו/או קשרים אישיים.

גם היום אני סבור שהרצי הלוי אינו איש רע, אבל התעקשותו להישאר במערכת ולא לממש את ערך האחריות - יותר משנה אחרי המחדל הצבאי הגדול בתולדות המדינה - רעה לצה"ל ורעה למדינת ישראל.

נתניהו מסר בריאיון ליעקב ברדוגו כי הוא לא יסכים לסיום המלחמה בעזה אך הדגיש כי “אני מוכן להפסקת אש בדרום, כשאנחנו חושבים שאנחנו יכולים להשיג את שחרור החטופים” • “אני לא אתן לגורם בעזה להתחמש מחדש”, הכריז ראש הממשלה

כותרות מראיון נתניהו ליעקב ברדוגו בערוץ 14

נתניהו: "אני אעשה הכל כדי שאיראן לא תהיה גרעינית. ארתום את כל הכוחות שאפשר לרתום, זה צריך לעמוד לנגד עיניו של כל מנהיג.
,
ראש הממשלה בנימין נתניהו בראיון לערוץ 14 על חיסול נסראללה: "ידעתי שאם נפגע בו אנושות - נפגע בכל הציר האיראני".

ראש הממשלה בנימין נתניהו בראיון לערוץ 14 על חזרת תושבי הצפון "חזרת התושבים תקרה בהדרגה".

ברדוגו: אתה תישן בצפון??
נתניהו: זה לא כך אני לא מחייב אף אחד לישון כל אחד מה שהוא מרגיש, לגביי אני לא אתייחס.

נתניהו: “טראמפ כבר הבטיח לי שלא יהיה עיכוב של שום נשק”.

ברדוגו: אתה מנעת עסקה!
נתניהו : זה שאתה חוזר על שקר לא הופך אותו לאמת.

נתניהו: אני תמיד בעד הפסקת אש אבל לא בעד סיום המלחמה.

ברדוגו: אתה חושש מהצווים?
נתניהו: לא משפיע בכהו זה!

רה״מ נתניהו: ״אופטימי״ לגבי האפשרות של נורמליזציה עם סעודיה עכשיו או בשלב מאוחר יותר.

ינון היקר לילה טוב רציתי לשתף אותך במקרה מצער מאוד שקרה בחטיבת גולני אני איש מילואים כבר שנה בגדוד 13 כבר 8 חודשים רק כדי לסבר את האוזן הוצאנו יותר מ 900 גופות עבדנו בשורה ברעים בבארי ראינו מראות קשים מאוד עברתי לגולני כדי לחזור קצת לקרבי לפעילות וגם שם התעסקתי בפינוי פצועים והרוגים כולל אירוע הכטבם בבאח. שבוע שעבר הייתי בהלוויה של חייל שלנו שנהרג בלבנון במושב ניר בנים לא ידעתי שמדובר בנכד לפעיל באחים לנשק ובאתי לכבד בהלוויה כמו את כל החילים שלנו בתקופה האחרונה (ביקרתי כל פצוע או משפחה של הרוג ) אני נושא על הזרוע פאץ משיח צילמה אותי אחת הנוכחות כנראה פעילה של אחים לנשק והעבירה לראש אכ״א שהתקשר לרבצר וביקש להדיח אותי ממילואים בגולני בגלל הפאץ יש לי מכתבי המלצה תעודות הוקרה ואין ספור שבחים מכל מי שעבד איתי מעליי או מתחתיי ובסוף אני מקבל שיחה משפילה רק בגלל שאני מאמין במשיח זה לא נתפס ולא יאומן את האמת אני גאה שהדבר שאני מואשם בו זה רק הפאץ משיח אשמח אם תעזור לי לעורר את כל העוסקים בדבר שיבינו שיש כל כך הרבה מה לעשות בצבא לפני שפוסלים אדם על אמונה במשיח.
ינון מגל

טורונטיאני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצרי ai
אולי כדאי לפתוח אשכול חדש על מתקפת המורדים הסורים על צבא אסד? זה לא קשור ישירות למלחמה ונראה שאולי זה יתפתח לכיוון מענין..

ד. פריד

משתמש מקצוען
רעידת אדמה חזקה יחסית הרעידה את העיר אהוואז באיראן בעומק של 12 ק"מ. חלק מהמקורות מודיעים כי תחנת הכוח הגרעינית Darkhoin עוברת ניסויים.
אני מקווה שיתפשל להם משהו בניסוי, והם ילחצו על כפתור AZ5 המפורסם מצ'רנוביל

ופרצת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
מעניין, אולי המהפכה בסוריה היתה הגורם ל'הפסקת האש' עם לבנון?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...