• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 59

לפי הדיבורים, הסכם הפסקת אש יכנס ביממות הקרובות לתוקף. האם להערכתך ייחתם בסוף או לא

• ייחתם

• לא ייחתם

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
פרטים נוספים שניר דבורי מפרסם: בצפון לבנון תקף הלילה חיל האוויר את המפעל הסודי של חיזבאללה לייצור טילי קרקע-קרקע. מדובר באתר שניסו בחיזבאללה להסתיר, וצה"ל שמר את האפשרות להרוס אותו לרגע האחרון. תקפו אותו עם יותר מ-100 פצצות כדי להשמידו לחלוטין ולא לאפשר להם לייצר טילי קרקע-קרקע בהמשך.
מקורות ישראלים .

המתחם האסטרטגי שהושמד אתמול , הינו מתחם המשלב יצור טילים ושיגורם באופן חשאי .

מדובר במתחם "עימאד 4" המפורסם אותו חשף חזבאללה במהלך סבב האיומים לאחר חיסול שוכר.

בתקיפה אתמול חוסלו עשרות מחבלים ששהו במתחם .
זוכרים את העיר התחתית של חיזבאללה? תרגיל ההונאה שהפך אותה למלכודת מוות
התקיפה שחתמה את המערכה בלבנון, השמידה את המתחם התת קרקעי העצום שבו חיזבאללה השתמש בכדי להרתיע את ישראל.
בסרטון מפחיד שהעלה חיזבאללה ערב מתקפת הביפרים והתמרון הקרקעי בלבנון. הוא הציג את הסרטון כדי להכניס לפאניקה את הציבור הישראלי תוך שהוא מציג את הטילים ארוכי הטווח והטילים המדויקים.
הלילה הושמד הבונקר שכיכב בסרטון ואיתו כל המכלול של הבסיסים שאיבטחו את המתחם לצד מנהרות נוספות.עשרות מטוסי חיל האוויר השתתפו בתקיפה שנמשכה ארבע שעות ובמהלכה ביצע חיל האוויר תרגיל שהוביל את עשרות מחבלי חיזבאללה לנקודה במתחם ואחר כך בירי מדויק השמיד חיל האוויר את עשרות המחבלים ששהו במתחם.

מדובר באחד המתקנים הרגישים והסודיים של חיזבאללה בלבנון, חלקו היה חצוב עמוק מתחת לאדמה. המתקן כלל מפעל לדיוק טילים, מחסנים לטילים האסטרטגיים של הארגון וכן בסמוך בסיס אימונים מרכזי של כוחות יחידת העלית של רדואן שבה התאמנו מאות מחבלים.

בחיל האוויר החליטו כי הם לא ישאירו לחיזבאללה נכס כל כך אסטרטגי. במשך זמן רב נאסף מודיעין איכותי על המתחם והפעולה האווירית תוכננה כך שהיא תגרום למקסימום נזק.

בצה״ל החליטו כי לא רק שהיעד במעמקי האדמה יושמד פיזית אלא המטרה הייתה לפגוע במקסימום מחבלי חיזבאללה שפעלו במקום ובכך לשלול ידע ונסיונות עתידים של חיזבאללה לשקם את היכולות בתחום.

כאמור במשך ארבע שעות ניהל חיל האויר את התקיפה שנחשבת לאחת המורכבות והגדולות שביצע במלחמה.

כאמור, ארגון הטרור חיזבאללה חשף באוגוסט האחרון את המתחם הקרקעי העצום שברשותו. הסרטון שנועד לנסות ולהפעיל לחץ פיסכולוגי על ישראל הסתיים הסופו של דבר בכך שצה"ל השמיד אמש את המתחם, בטרם נכנסה הפסקת האש לתוקף. בסרטון, שנראה שהשקיעו בו רבות בכל מה שקשור להפקתו, ניתן לראות משאיות מוכנות לשיגור של טילי "עימאד 4", המסוגלים להגיע לכל נקודה בישראל. כחלק מהניסיון לפעיל טרור פסיכולוגי, נראים מחבלי החיזבאללה כשהם רוכבים בשטח התת קרקעי העצום, כשעל הקירות מודבקים תמונות של נסראללה, מפקד כוח קודס סולימאני שחוסלו ועימאד מורנייה, מי ששימש בעבר כאחראי הצבאי בחיזבאללה. בנוסף, בחלקים רבים של הסרטון, נשמע גם קולו של הטרוריסט, מנהיג החיזבאללה לשעבר, חסן נסראללה.
לי זה מזכיר דבר אחד, את דיבורי הרהב של מערכת הביטחון והדרג המדיני
לא לפני הרבה זמן על פרויקט המטרו בעזה שבמשך כמה חודשים דברו והתפארו בתרגיל
הטעיה ''שגרם'' למאות(אם לא אלפי)מחבלי נוחב'ה של חמאס להכנס למערכת המנהור
התת קרקעית בעזה ואז בבום אחד חיה''א הוריד עשרות טונות של חימושים והשמידו בקול תרועה רמה את
החלום של חמאס ''פרויקט המטרו''.
והנה חלפו כ 3 שנים וטבח שמחת תורה יצא אל הפועל ע''י המרצחים הערבים.
והנה חלפה עברה לה עוד שנה ועוד פעם אותה מערכת הבטחון אותו דרג מדיני עם אותו שופרות ומדבררים
אומרים את אותו הדבר הפעם על פרויקט ''עימאד 4''-אותה גברת בשינוי אדרת ובארץ אחרת.
אני כמובן כבר לא מתייחס לשום בירטוט של המערכות האלה אך רציתי להעלות את ההשוואה הזאת
כאן שיהיה לשפיטתכם, וחבל שהכל כמעט הכל נשאר אותו דבר.(י.א.).

כל יום

משתמש מקצוען
אז היינו אמורים לפוצץ את כל מכשירי הקשר שלהם ולהרוג, בבת אחת, 15 אלף מחבלי חיזבאללה".
כשפוצצנו נפגעו אלפים בודדים ורובם פציעות קלות
אז איך בן כספית הגיע למספר ולתוצאה ?
מה רק בגלל שביבי היה נגד וגלנט היה בעד (כך הם טוענים כלל לא בטוח)התוצאה היתה משתנה ?
כמה שטויות השנאה יכולה לבשל ?

אחד החכמים

משתמש מקצוען
כשפוצצנו נפגעו אלפים בודדים ורובם פציעות קלות
אז איך בן כספית הגיע למספר ולתוצאה ?
מה רק בגלל שביבי היה נגד וגלנט היה בעד (כך הם טוענים כלל לא בטוח)התוצאה היתה משתנה ?
כמה שטויות השנאה יכולה לבשל ?
החישוב הוא , כ30 הרוגים וכ200 פצועים בצורה משמעותית מפיצוץ המכשירי הקשר

[לא הביפרים , הם תמיד עליהם ולא רלונטיים לדיון.]

נניח שהפריסה של חזבאללה בעמדות ובשטח היתה גדולה אפילו פי 10 , בהנחה והתכנית היתה מצליחה , היינו עם

כ300 הרוגים ו2000 מנוטרלים , מרשים , אבל לא דרמטי

מה גם שקשה להניח שידעו כמה מהמכשירי קשר הממולכדי באמת יהיו בשימוש , ולא מכשירים אחרים שוודאי ישנם .

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
נו, ואחרי כל הברברת על הפסקת האש הדמיונית משהו..
ראינו את החיזבלונים חוזרים לכפר כילא עם האופנועים והמסחריות שלהם וחוץ מירי אזהרה כלום!

שאפו לשר הביטחון הנכנס שהורה לתת מכה כואבת לכל 'מתנחל' בכפרים הללו בלי למצמץ.

דה סנטיס 2024

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ראינו את החיזבלונים חוזרים לכפר כילא עם האופנועים והמסחריות שלהם וחוץ מירי אזהרה כלום!

הדבר הכי טוב שיכול לקרות לישראל עכשיו זה קריסה טוטאלית של הפסקת האש

משתמש מקצוען
אני חושב שמשיח יהיה עוד יותר טוב ועוד יותר טוב 😉
ואף על פי שיתמהמה עם כל זה אחכה לו ב @כל יום שיבוא.

לב מלכים ושרים ביד ה'.
אנחנו וצמרת ביטחון ושלטון המדינה (ק"ו מנהיגי אומות העולם ישמעאל אדום וגונדא דילהון שעתידים לתת את הדין על שהצרו לישראל) מצהירים כך וכך מעל כל במה, ויושב בשמים ישחק ילעג למו.
נזכה ותחזינה עינינו את אותו יום עליו אמר דוד המע"ה "אז ימלא שחוק פינו רנה אז יאמרו בגוים הגדיל ה' לעשות עם אלה הגדיל ה' לעשות עמנו היינו שמחים"

אלף פרצופים

משתמש פעיל
התת קרקעית בעזה ואז בבום אחד חיה''א הוריד עשרות טונות של חימושים והשמידו בקול תרועה רמה את
והנה חלפה עברה לה עוד שנה ועוד פעם אותה מערכת הבטחון אותו דרג מדיני עם אותו שופרות ומדבררים
אומרים את אותו הדבר הפעם על פרויקט ''עימאד 4''-אותה גברת בשינוי אדרת ובארץ אחרת.
אני כמובן כבר לא מתייחס לשום בירטוט של המערכות האלה אך רציתי להעלות את ההשוואה הזאת
ממה שאני יודע, וזה כבר נחשף בתקשורת.
תוכנית השמדת חמאס, הייתה לגרום לאלפי מחבלים להיכנס למנהרות, ע"י כך שהם יתרשמו שכוחות צה"ל נכנסים לעזה בזמן מבצע 'שומר החומות'. ואז להוריד על כולם את המנהרות.
מה שקרה, שהיה בגידה! ודו"צ הוציא הודעה (שאח"כ הוסברה כ'טעות') בעת תמרון הכוחות בגבול עזה.
אני לא זוכר מה היתה תוכן ההודעה, אך היא נתנה לאנשי החמאס להבין שיש כאן אולי תרגיל.
מה שגרם לכך שבקושי מתו מחבלים באותם נקודות של המנהרות שהפציצו.

דובר אז, שהדיפ סטייט, מנע את ההצלחה הזו מנתניהו, שהיה אז בתוך מערבולת של סבבי הבחירות הבלתי נגמרים, כדי שלא לתת לו קלף.
גם פרשה זו תחקר בעז"ה בבוא היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

טורונטיאני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצרי ai

דיני

משתמש מקצוען

אתמול חוסלו 6 מחבלים שהתקרבו או סיכנו את החיילים. אז נראה שבינתיים אנחנו בכיוון טוב

סברה ושתילה

משתמש צעיר
לגבי הפסקת האש -

לפני הכל ואחרי הכל, מאכזב מאוד.

אבל - אני מנסה לחשוב מה עומד מאחורי זה. נתניהו עמד בלחצים גדולים בהרבה בשנה וחצי האחרונות, מעבר לכך שהוא לא טיפש ויודע מה ההסכם שווה. אה, וסמוטריץ' תמך בהסכם. מצורף גם מכתב של אורית סטרוק בנושא.

אז אני מאמין (ומקווה שאני צודק) שזה הסכם שביידן ירגיש טוב עם עצמו, אבל פייק, וכולם בתכל'ס יודעים את זה.

יש כמה סימנים:

- כמה שעות לפני ההסכם דו"צ פרסם סרטון של חיילים על הליטני אומרים "לא נעצור עד הבופור". איתות שמתכוונים להמשיך (דוצ יודע לחתוך את החלק הזה מהסרטון אם היה רוצה).

- מטרת המלחמה, וכן מה שנתניהו אמר בנאומו על ההסכם זה להחזיר את התושבים לבתיהם. אבל בפירוש לא אומרים עכשיו לתושבים שבטוח לחזור.

- 60 יום עד לנסיגה, כשכרגע מותר לנו להגיב על הפרות (בנוגע לטענות שהתגובות דרדל'ה - בהמשך). עוד 52 יום טראמפ נכנס לתפקיד - כשלכוחותינו עדיין מותר להיות בלבנון. לא יהיה צורך להתחיל שוב כניסה מלאה.

- נתניהו לא הביא את ההסכם לכנסת כי זה "בטחוני" ולא "מדיני". סטרוק במכתב כותבת מעט יותר מפורש - ‏"קודם כל, מבחינתנו, מדובר בהפסקת אש טקטית, שנועדה לשרת מטרות אסטרטגיות מדיניות ובטחוניות שלא ניתן לפרט עליהן כרגע." אירוע טקטי ותו לא.

- נתניהו, בניגוד לביידן, הבהיר שבמקרה של הפרה - אנחנו חופשיים לחזור לפעולה באופן מלא. ביידן אמר רק תגובה להפרה.

אז עכשיו, שאלת השאלות. למה היה צריך להגיע להסכם? למה חשוב שביידן ירגיש בנוח?

- מה שסטרוק רומזת במכתב ונתניהו גם אמר: איראן. ובעקיצה לממשל ביידן האנטישמי - "אנחנו צריכים לחדש חימושים". כנראה לא היה מספיק להמשך המלחמה.

- ממשל ביידן התחיל לעבוד על החלטה באו"ם שהשליטה הישראלית במזרח י-ם לא חוקית.

- צוי המעצר: צרפת התחייבה שתציית להם, ופתאום חזרה בה. זה לא רק הנקודה של צוי המעצר, אלא עצם ערעור הסמכות של בית הדין.

- כנראה עוד הרבה דברים שאנחנו לא יודעים.

בנוגע לתגובות הדרדל'ה:

בהנחה שכל מה שכתבתי נכון, מאוד חשוב בתקופה הקרובה לשמור על ההסכם כמה שאפשר (לפחות לפי תפיסת נתניהו שגרמה לו להסכים, לא בטוח שאני מסכים עם התפיסה הזו).
אבל גם פה יש שדרוג משמעותי מבעבר:
ישראל פועלת מיד אחרי הפסקת האש, בלי לקבל תירוצים של ברקים רעמים ופעילים סוררים.
הרגו כמה חיזבאלונים אתמול, אחרים הרחיקו (בלי תירוצים של "חקלאים תמימים") ועצרו ארבעה כולל הדגשה שאחד מהם מפקד מטעם חיזבאללה.
ישראל מאוד נחושה, בתוך סד האילוצים, לא להכיל הפרות אלא להפך.
בעבר היו מסבירים לנו שכל המתקרבים הם חלקאים סוררים - והחמושים מביניהם - פעילים סוררים או בכלל ארגון אחר שרוצה לערער על חיזבאללה.

בקיצור:

אני בהחלט מאוכזב מההסכם, אבל גם אופטימי כלפי העתיד.
הלוואי שאני צודק...

קבצים מצורפים

• מכתב סטרוק.docx
    KB 13.3 · צפיות: 3

שמוא דו

משתמש מקצוען
לגבי הפסקת האש -

אבל - אני מנסה לחשוב מה עומד מאחורי זה. נתניהו עמד בלחצים גדולים בהרבה בשנה וחצי האחרונות, מעבר לכך שהוא לא טיפש ויודע מה ההסכם שווה. אה, וסמוטריץ' תמך בהסכם. מצורף גם מכתב של אורית סטרוק בנושא.

אז אני מאמין (ומקווה שאני צודק) שזה הסכם שביידן ירגיש טוב עם עצמו, אבל פייק, וכולם בתכל'ס יודעים את זה.

יש כמה סימנים:

- כמה שעות לפני ההסכם דו"צ פרסם סרטון של חיילים על הליטני אומרים "לא נעצור עד הבופור". איתות שמתכוונים להמשיך (דוצ יודע לחתוך את החלק הזה מהסרטון אם היה רוצה).

- מטרת המלחמה, וכן מה שנתניהו אמר בנאומו על ההסכם זה להחזיר את התושבים לבתיהם. אבל בפירוש לא אומרים עכשיו לתושבים שבטוח לחזור.

- 60 יום עד לנסיגה, כשכרגע מותר לנו להגיב על הפרות (בנוגע לטענות שהתגובות דרדל'ה - בהמשך). עוד 52 יום טראמפ נכנס לתפקיד - כשלכוחותינו עדיין מותר להיות בלבנון. לא יהיה צורך להתחיל שוב כניסה מלאה.

- נתניהו לא הביא את ההסכם לכנסת כי זה "בטחוני" ולא "מדיני". סטרוק במכתב כותבת מעט יותר מפורש - ‏"קודם כל, מבחינתנו, מדובר בהפסקת אש טקטית, שנועדה לשרת מטרות אסטרטגיות מדיניות ובטחוניות שלא ניתן לפרט עליהן כרגע." אירוע טקטי ותו לא.

- נתניהו, בניגוד לביידן, הבהיר שבמקרה של הפרה - אנחנו חופשיים לחזור לפעולה באופן מלא. ביידן אמר רק תגובה להפרה.

- מה שסטרוק רומזת במכתב ונתניהו גם אמר: איראן. ובעקיצה לממשל ביידן האנטישמי - "אנחנו צריכים לחדש חימושים". כנראה לא היה מספיק להמשך המלחמה.

- צוי המעצר: צרפת התחייבה שתציית להם, ופתאום חזרה בה. זה לא רק הנקודה של צוי המעצר, אלא עצם ערעור הסמכות של בית הדין.

בנוגע לתגובות הדרדל'ה:

בהנחה שכל מה שכתבתי נכון, מאוד חשוב בתקופה הקרובה לשמור על ההסכם כמה שאפשר (לפחות לפי תפיסת נתניהו שגרמה לו להסכים, לא בטוח שאני מסכים עם התפיסה הזו).
הרגו כמה חיזבאלונים אתמול, אחרים הרחיקו (בלי תירוצים של "חקלאים תמימים") ועצרו ארבעה כולל הדגשה שאחד מהם מפקד מטעם חיזבאללה.
בעבר היו מסבירים לנו שכל המתקרבים הם חלקאים סוררים - והחמושים מביניהם - פעילים סוררים או בכלל ארגון אחר שרוצה לערער על חיזבאללה.

בקיצור:

הלוואי שאני צודק...
הסיבה לחמיצות היא ברורה
שנים אחרי כל סבב נתניהו היה יוצא במסיבת עיתונאים ואומר נצחנו והשמדנו את החמאס והחזרנו אותו שנים אחרוה
ועל כל הפרה נתקוף יותר חזק
השאלה מה יהיה הפעם האם יצאנו מהקונספציה כי גם אז אמרו לנו שיש דברים שאנחנו לא יודעים ודברים שראוים מכאן לא רואים משם,ואחרי השבעה באוקטובר הרבה כבר לא מאמינים להצהרות הגדולות

משתמש מקצוען
בלי להכנס לנכון או לא נכון.
וחוץ מהצורך הקריטי בהתחמשות [לפי מה שנאמר].

בל נשכח את החיילים שצריכים להילחם בימים קרררים וגשומים כל כך עם אדמה בוצית ושלגים..
והרבה מהם כבר באפיסת כוחות.
חלק מהמילאומניקים בפרט כבר אמרו שנמאס להם ורוצים לחזל"ש, אז ההתרעננות הזו טובה וחשובה בשבילם.

אז אחרי הכל יש בזה משהו מועיל.

סברה ושתילה

משתמש צעיר
הסיבה לחמיצות היא ברורה
שנים אחרי כל סבב נתניהו היה יוצא במסיבת עיתונאים ואומר נצחנו והשמדנו את החמאס והחזרנו אותו שנים אחרוה
השאלה מה יהיה הפעם האם יצאנו מהקונספציה כי גם אז אמרו לנו שיש דברים שאנחנו לא יודעים ודברים שראוים מכאן לא רואים משם,ואחרי השבעה באוקטובר הרבה כבר לא מאמינים להצהרות הגדולות
זה נראה שלא קראת את מה שכתבתי...

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לגבי הפסקת האש -

יש כמה סימנים:

בנוגע לתגובות הדרדל'ה:

בקיצור:

הלוואי שאני צודק...
ואני שואל מה רק ביבי כזה חכם והישראלים שמבינים למה הוא מתכוין? או שהם תמימים? או שהפוך שהאמריקאים והצרפתים האנטישמים פתאום נהיו תמימים ולא מבינים את ביבי? למה שביידן טוב לא הוא באמת, אלא הממשל שלו יקנה את הלוקשים האלו, ואולי הוא מוכן לשחק את המשחק אבל הצרפתים נו באמת...

י. שלמה כהן

משתמש מקצוען
ואני שואל מה רק ביבי כזה חכם והישראלים שמבינים למה הוא מתכוין? או שהם תמימים? או שהפוך שהאמריקאים והצרפתים האנטישמים פתאום נהיו תמימים ולא מבינים את ביבי? למה שביידן טוב לא הוא באמת, אלא הממשל שלו יקנה את הלוקשים האלו, ואולי הוא מוכן לשחק את המשחק אבל הצרפתים נו באמת...
לגבי נתניהו - אני בהחלט חושב שהוא יודע מה שהוא עושה. אם כי בערבון מוגבל גם הוא בן אדם.
לגבי הישראלים - רובם לא מבינים מה הוא מתכוון ע"ע כל הבאלגן שעושים לו.
לגבי השאר - בוא, גויים, מה הם מבינים? וחוצמזה שגם הם צריכים את ישראל ואם ישראל כאילו זורמת איתם ונותנת להם תשבות לענות לבייס אז הם לא יחרצו את לשונם בעז"ה.

אלף פרצופים

משתמש פעיל
הסיבה לחמיצות היא ברורה
זה כל כך מתסכל,
שהתקשורת השמאלנית הצליחה כל כך לשלוט בשיח ובנרטיב. גם של הימין.

מי שמבין את המהלך ארוך הטווח של נתניהו, יודע בדיוק למה נתניהו תמיד אמר במילים האלו: "שקט יענה בשקט",
הוא מעולם לא הכריז ניצחון, הוא לא עשה הפסקת אש מעולם.
(תמיד ביקרו אותו על כך שהוא לא אומר 'הפסקת אש', אלא שקט יענה בשקט)

סופר דגול

משתמש פעיל
דברי טעם, אם כי יש להעיר שגם אם אכן התרגיל היה מצליח, השביעי באוקטובר היה יכול להתרחש, כי הוא קרה עם מחבלים שרובם לא מאומנים, נשקים לא מיוחדים, ובלי הרבה היערכות מודיעינית.
יש עוד הבדלים מאז להיום.
בחודשים האחרונים הוכח, שמבחינה מודיעינית ישראל חדרה עמוק לחיזבאללה הרבה יותר מאשר לחמאס.
מה שדומה מאז להיום: הארגון יכול להתעצם מחדש די מהר.
ממה שאני יודע, וזה כבר נחשף בתקשורת.
תוכנית השמדת חמאס, הייתה לגרום לאלפי מחבלים להיכנס למנהרות, ע"י כך שהם יתרשמו שכוחות צה"ל נכנסים לעזה בזמן מבצע 'שומר החומות'. ואז להוריד על כולם את המנהרות.
מה שקרה, שהייתה בגידה! ודו"צ הוציא הודעה (שאח"כ הוסברה כ'טעות') בעת תמרון הכוחות בגבול עזה.
אני לא זוכר מה היתה תוכן ההודעה, אך היא נתנה לאנשי החמאס להבין שיש כאן אולי תרגיל.
מה שגרם לכך שבקושי מתו מחבלים באותם נקודות של המנהרות שהפציצו.

דובר אז, שהדיפ סטייט, מנע את ההצלחה הזו מנתניהו, שהיה אז בתוך מערבולת של סבבי הבחירות הבלתי נגמרים, כדי שלא לתת לו קלף.
גם פרשה זו תחקר בעז"ה בבוא היום.
קצת נסחף לכיוון קונספירציה.
ב'עובדה' נחשף בשעתו, שחמאס ידע שמדובר בתרגיל בגלל מפקד ששידר משפט מיותר בקשר בלתי מוצפן - שהיה גלוי לחמאס. כך לפחות טען גדי איזנקוט, שהיה רמטכ"ל בתקופת הכנת התכנית הזו, וידע, לטענתו, מה היה בפועל.

אם כי, אכן, אין להוציא מכלל אפשרות שלא היה מי שבכוונה העביר לחמאס מידע, ואולי אפילו אותו קצין עשה זאת בכוונה - קשה להאמין, אך רק ה' יודע.
לגבי הפסקת האש -

יש כמה סימנים:

אכן. בשים לב לכך שהסרטון צולם ימים ארוכים לפני פרסומו, אך העובדה שהקטע הזה פורסם מצביעה על כוונות.
זו דווקא לא ראיה. אין מי שיתבזה בכך עכשיו, גם אם הוא לא מתכוון לחזור להילחם.

לא 'כנראה', זה פורסם.
חסרה תחמושת, וחסרים דחפורים - 130 D9 שאמורים להגיע מארה"ב, ובינתיים חיילינו משלמים בחייהם על חסרונם!
כנראה שיש עוד חוסרים שלא דווחו
חשוב לזכור שזה בלתי הפיך, גם אחרי שטראמפ עולה לשלטון.
כי כדי להפוך החלטה צריך להעביר החלטה הפוכה, ומדינות ציר הרשע יטילו ווטו.
המציאות היא שהחלטות רעות עד היום נותרו.
בנוגע לתגובות הדרדל'ה:
הרגו כמה חיזבאלונים אתמול,
זה העיקר. כל היתר - לא רציני. הארבעה שנתפסו שוחררו אחרי שעה.
[אלא אם נחשוב שהזריקו להם שבבים...]
מאד מאד פשוט: ביידן וצוותו מבינים,
אבל מה שחשוב להם זה שהאזרח האמריקאי הסטנדרטי שלא ממש יורד לפרטים, יקבל רושם שהם סיימו קדנציה עם רגיעה במזרח התיכון. [לפני 20 ינואר עוד צפויה גם עיסקה בעזה. ולהערכתי פתאום ביידן ירשה לצמצם את המשלוחים ההומניטריים כדי ללחוץ על חמאס, אך איני משוכנע בזה]
ואם הם יוכלו "להאשים" את טראמפ בכך שיומיים אחרי כניסתו לתפקיד המזרח התיכון הוצת מחדש - מה טוב!...
-----------------------
מה צפוי בעתיד הנראה לעין?
כמובן אין לדעת, ה' איש מלחמה.
מה התכניות?
גם כמעט אין מי שיודע.
אישית, אני משוכנע שנתניהו מתכוון לחזור להילחם בלבנון, גם אם לא להרבה זמן, אבל אחרי שיטפל באיראן.
לדעתי (המבוססת על חצאי משפטים ושברי מידע שקיבלתי מגורם פוליטי), כפי שהוא רמז - בכוונתו:
1. להסדיר את בעיית המשלוחים ההומניטריים - מה שיפיל או יצמצם דרסטית את שלטון חמאס ברצועה, ויפנה כוח אדם לצה"ל מעזה.
2. לטפל בגרעין האיראני
3. באופן אוטומטי זה יפעיל את החיזבאללה, ואז לחזור ולהילחם שם.
4. אז במקביל, בשת"פ עם ארה"ב ובהובלת טראמפ, לפעול להפלת השלטון בטהרן - מה שיפרק סופית את ציר הרשע, ויהפוך את חיזבאללה לארגון קטן שאין לו הזנה עקבית, ואז הלבנונים בעצמם יצליחו לדחוק לפינה.
5. תוך כדי התהליך הזה - תקופה אחרי שתתחיל רגיעה בעזה או במקביל להתפשרות ישראלית על שלטון מוטציה של הרש"פ שם, להוביל שלום עם סעודיה, שיגרור שלום עם עוד מדינות ערב.
אם השלטון באיראן אכן יופל, עליית שלטון חדש שיכרות שלום עם ישראל זו אפשרות ריאלית לחלוטין.
ואז, אפילו עם לבנון עוד יתכן שיום אחד יהיה שלום.

ובכן, נשמע קצת דמיוני, אבל לדעתי זה בהחלט יתכן, בצורה כזו או דומה.
מה דעתכם?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...