חיסכון לכל ילד הכסף נעלם

יש לך אופציה אחרת
שהכסף הזה יתממש?
זה כסף שמדינה מחייבת להשקיע עבורו.
מה נכון לילד, האם להביא להורים את הכסף לחתונה? מניח שברוב המקרים זה מה שנכון.
יש מקרים נוספים
מעשה ידיו של גדול הסמוך על שולחן אביו של אביו.
מתנה של קטן הסמוך על שולחן אביו של אביו.
התשלום של הביטוח הלאומי, לא ברור אם נחשב מתנה או לא.
ממש סביר לומר שזה תשלום לאמא על שהיא משלמת ביטוח לאומי כל חודש
אם יש מה לדון, זה על החלק שהב"ל משלמים מגיל 13 עד גיל 18. שאם זה נחשב מתנה זה של הבן.

מעשה ידיו של גדול הסמוך על שולחן אביו של אביו.
מתנה של קטן הסמוך על שולחן אביו של אביו.
התשלום של הביטוח הלאומי, לא ברור אם נחשב מתנה או לא.
ממש סביר לומר שזה תשלום לאמא על שהיא משלמת ביטוח לאומי כל חודש
אם יש מה לדון, זה על החלק שהב"ל משלמים מגיל 13 עד גיל 18. שאם זה נחשב מתנה זה של הבן.
מתנה ע"מ שאין לאביו חלק בה לבן עי' שו"ע חו"מ ר"ס סעי' כ"ג

וגם אם ההורים הכפילו עליהם לדעת שזה מגיע לילד!
זה שהם יודעים שזה יגיע לילד זה ברור
וזה שהוא יחליט מה לעשות עם זה לבד זה לא ברור
למי שלא יודע חלי זה ראשי תיבות חיסכון לכל ילדדדדדדדדדד ולא לכל הורה
נכון ובסוף זה הולך לילדדדדדדדדדדדדד ולא להורה
ואם הזכירו הלכה בפשטות זה לא תחמוד האורגינלי
ולחמוד את המליונים שאבש'ך חסך עשרות שנים זה לא תחמוד אקסטרה
אני יכול לומר שלפחות 25% מהבחורים נתמכו בימי בחרותם מהת"ת מעבר למלגת חתנים.
ואני יכול לומר בתור תתניק לשעבר 80% מהבחורים שנתמכים נתמכים כי יש מאפה להיתמך ולא מצורך

ואים יש פה ילד שחושב שאם אבא שלו השקיע והכפיל את החל"י והוא לא צריך לשאול אותו כי זה "חסכון לכל ילד " זה לגנוב בצורה המגעילה ביותר שקיימת

התשובה שלכם מדויקת
נשמע מהתשובות כאן שיש יריבות ואזשהו חינוך נוקשה.
אבל צריך להבין שיש מקרים שזה או מחיסכון לכל ילד או מצדקה.
והורים לא תמיד קשובים/ מבינים באמת את הצורך של הילדים

ביה"ז זו תקופה מצוינת להמחיש זאת.
כמה הורים לא יכולים או לא מרגישים שזו אחריותם לשלם על מחנה או קעמפ
כמה בחורים לא משתתפים ממחסור כלכלי?!
מי החליט שעדיף לילד תחושת נזקק עם סכום נוסף לחתונה?
ממה נפשך,
אם להורה של הבחור הזה אין כסף לשלם כמה מאות על קמפ לבנו יקירו (הרי ברור שכל הורה נורמטיבי רוצה לספק לילדיו חוויות של בני גילם)- איך ישלם על נישואיו? גם את המעט שהצטבר בחיסכון הילד יקח כי "לייזר יותר חשוב לו"?

זאת ועוד,
עכשיו הסכום מספיק "רק לרשיון". כשפעוטות ההווה יתבגרו ה"חובה" תהיה "רק רשיון וטסלה אברייכים" ?

ממה נפשך,
אם להורה של הבחור הזה אין כסף לשלם כמה מאות על קמפ לבנו יקירו (הרי ברור שכל הורה נורמטיבי רוצה לספק לילדיו חוויות של בני גילם)- איך ישלם על נישואיו? גם את המעט שהצטבר בחיסכון הילד יקח כי "לייזר יותר חשוב לו"?

זאת ועוד,
עכשיו הסכום מספיק "רק לרשיון". כשפעוטות ההווה יתבגרו ה"חובה" תהיה "רק רשיון וטסלה אברייכים" ?
רישיון ולייזר הן דוגמאות גרועות
מה תגיד על יישור שיניים?
על חליפה חדשה לשידוכים?

מה תגיד על יישור שיניים?
על חליפה חדשה לשידוכים?
רישיון אולי דומגא רעה.
לייזר לא.
ואם הוא מספר 9 בעיניים?

רק אני לא מתחיל להבין את הדיון?
זה מופרש לילד ולא להורים, כמה מצער שמקזזים את זה מההורים, אבל כל עוד שזה על שם הילד, ושהילד יכול מגיל מסויים למשוך את זה לבדו, ורק הוא יכול למשוך את זה אז זה מופרש בשבילו.

תמיד סיפרו לנו על האברך שתבע בדין תורה את הראש כולל שקיזז לו על איחורים כסף דתות שמגיע מהמדינה, ופסקו שהיות ומצאו בהוראות משרד הדתות שיש זכות לראש כולל לחלוט כסף במקרים מסויימים מאברך אז מוכח שמצד המדינה לראש הכולל הבעלות על הכסף.

רק אני לא מתחיל להבין את הדיון?
זה מופרש לילד ולא להורים, כמה מצער שמקזזים את זה מההורים, אבל כל עוד שזה על שם הילד, ושהילד יכול מגיל מסויים למשוך את זה לבדו, ורק הוא יכול למשוך את זה אז זה מופרש בשבילו.

תמיד סיפרו לנו על האברך שתבע בדין תורה את הראש כולל שקיזז לו על איחורים כסף דתות שמגיע מהמדינה, ופסקו שהיות ומצאו בהוראות משרד הדתות שיש זכות לראש כולל לחלוט כסף במקרים מסויימים מאברך אז מוכח שמצד המדינה לראש הכולל הבעלות על הכסף.
מסכים עם כל מילה, ברור שעם כל הכאב והצער של ההורה - הכסף שייך לילד.
כל עוד שנתנו את הכסף לו, אני באמת לא מבין מה הדיון.
הרי כל המטרה של המדינה לעשות את זה בצורה כזאת היא שהילד לא יהיה תלוי בהורים ותהיה לו מלגה ללימודים וכדו'.

אני מבין את האנשים שלא אוהבים את הגישה - ובכלל בציבור החרדי הילד שייך לגמרי להוריו מבחינה כלכלית -
אבל תכל'ס כך בנוי החוק, והשייכות של הכסף היא לילד.

דרך אגב, אני אישית שהגעתי לגיל 21 לא רציתי לקחת את הכסף לעצמי, אבל ההורים לא רצו לקחת לעצמם, וגם אמרו לי שישאר אצלי לרישיון ולייזר כמו שהזכירו כאן.
בפועל, היתה לי הוצאה גדולה חיונית שלא היה לי מאיפה להיעזר בה (ודרך אגב, זה אחד הנושאים החשובים בעיניי - שיש הרבה בחורים בגיל הזה שאין להם מאיפה לשלם דברים חיוניים כמו טיפולי שיניים ועזרה נפשי מקצועית, והם הוצאות ששייכות כיום לחלק ממש גדול מהאוכלוסיה. לא תמיד יש ממי לבקש, וגם אם כן לא תמיד זה נעים..)
וכך הגענו להסדר שהתקבל על כל הצדדים ביחס לכסף...

נערך לאחרונה ב:
מסכים עם כל מילה, ברור שעם כל הכאב והצער של ההורה - הכסף שייך לילד.
כל עוד שנתנו את הכסף לו, אני באמת לא מבין מה הדיון.
הרי כל המטרה של המדינה לעשות את זה בצורה כזאת היא שהילד לא יהיה תלוי בהורים ותהיה לו מלגה ללימודים וכדו'.

אני מבין את האנשים שלא אוהבים את הגישה - ובכלל בציבור החרדי הילד שייך לגמרי להוריו מבחינה כלכלית -
אבל תכל'ס כך בנוי החוק, והשייכות של הכסף היא לילד.

דרך אגב, אני אישית שהגעתי לגיל 21 לא רציתי לקחת את הכסף לעצמי, וגם מצד ההורים אמרו לי לשמור את הכסף לרישיון ולייזר כמו שהזכירו כאן.
בפועל, היתה לי הוצאה גדולה חיונית שלא היה לי מאיפה להיעזר בה (ודרך אגב, זה אחד הנושאים החשובים בעיניי - שיש הרבה בחורים בגיל הזה שאין להם מאיפה לשלם דברים חיוניים כמו טיפולי שיניים ועזרה נפשי מקצועית, והם הוצאות ששייכות כיום לחלק ממש גדול מהאוכלוסיה. לא תמיד יש ממי לבקש, וגם אם כן לא תמיד זה נעים..)
וכך הגענו להסדר שהתקבל על כל הצדדים ביחס לכסף...
אף אחד לא טען שהכסף שייך להורים,
כולם פה בדעה אחת שהכסף שייך לילדים
הטענה היחידה שאמרו פה
שאם הילדים החליטו לקחת את הכסף ולהשתמש בו למטרות פרטיות שלהם כמו הציבור הכללי
שלא יבקשו אח"כ מההורים שיממנו להם הוצאות לימודים וחתונה כמו בציבור החרדי
אי אפשר לרקוד על כל החתונות

אף אחד לא טען שהכסף שייך להורים,
כולם פה בדעה אחת שהכסף שייך לילדים
הטענה היחידה שאמרו פה
שאם הילדים החליטו לקחת את הכסף ולהשתמש בו למטרות פרטיות שלהם כמו הציבור הכללי
שלא יבקשו אח"כ מההורים שיממנו להם הוצאות לימודים וחתונה כמו בציבור החרדי
אי אפשר לרקוד על כל החתונות
נכון מאוד.
אני מסכים גם כן עם זה שילד לא אמור לקחת את הכסף לעצמו,
וכמו שאתה מחדד - כך מסתבר חושבים גם רוב הקוראים.

רק שמשום מה יש כמה שהתחילו לדון על הגדרים ההלכתיים, ועל זה ציינתי שעם כל הכאב -
הכסף שייך לילדים.

יכול להיות שההתנסחות על כך שבציבור החרדי שייך גמרי להוריו - צרמה קצת ונשמעה כאילו אני מטיל בזה דופי.
אבל אם כן אז אני לוקח את מילותי אחורה, הכוונה היתה לציון סוג ההתנהלות מצד אחד, ואת זה שאסור לשכוח שבפועל אם החוק נקבע לפי סטנדרטים אחרים - הכסף שייך למי שהגיע אליו הכסף.

ושוב, זה לא סותר את העובדה שמאוד לא הגון לקחת את הכסף בלי להתחשב בהורים,
וכמו שציינתי גם למה שאני עשיתי עם הכסף.

מה תגיד על יישור שיניים?
על חליפה חדשה לשידוכים?
אומר שכל הורה אוהב ואכפתי מעונין להעניק לילדו כל צרכיו ביד רחבה- הרבה לפני חל"י.
במקרה שההורה- לצערו העמוק- לא מסוגל לאפשר הוצאה יקרה ונאלץ להעביר אותה לקטגוריית "מותרות" -הוא יתקשה פי כמה לממן את כל הוצאות החתונה של אותו ילד.
מה עשו לפני חל"י? תיעדפו אם לקחת גמ"ח על יישור שיניים. מה היום? אותו דבר. פשוט ממסגרים את זה אחרת בזה שנותנים לילד להחליט.
אם אומרים "הוצאות חתונה" זה נשמע סכום בטל בשישים (ויותר),
אז אולי נקרא לזה "הוצאות המתנות לצד השני". בחור יקר, מכיון שלהוריך- לצערם- אין כסף גם למתנות לכלה וגם ליישור שיניים- הבחירה בידך.
הגון?

אם יורשה לי לסכם
אין חולק שהכסף שיך לילד
הויכוח פה נסוב סביב האם הילד יכול להחליט לבד מה לעשות עם הכסף
רוב מוחץ של הורים שלא הכפילו ולא התענינו איך אפשר ליעל את הכלי - לא מענין אותם מה יעשה הילד עם הכסף
רוב מוחץ של ההורים שהכפילו ויעלו את המוצר ומיעדים אותו למטרה מסוימת - מצפים שהכסף ילד לילד בדרך מסודרת והסכום שנצבר שם יועיל לילד יותר ממה שהוא מתלהב לעשות עם הכסף אבל במטותא ממכם אל תחכו לרגע האחרון תסבירו את זה מבעוד מועד
מכיר בחורה שעבדה שנים טובות ובמהלך שנות עבודתה הסביר לה אביה מעשה ידייך הולך אלייך ואת כל הכסף שאת מקבלת בעבודה תחסכי לדירה ואני לא יחסוך ממך כלום כל מה שאת צריכה תקבלי ממני (והיא קיבלה ההכל) לקראת חתונתה כל הכסף שהיא עבדה הלך להון עצמי לדירה והיא היתה שמחת לב ומאושרת שהיה לה אבא כזה חכם
(נכון או לא לעשות את זה תפתחו אשכול חדש ותדונו שם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה

מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה