הסיפור משקף נערה שמן הסתם מאתגרת את ההורים בתחומים נוספים.
לא רק הכסף הוא הסיפור אלא הדרך הפתלתלה שעברה ועוברת בהתבגרות שלה.
ההורים הכואבים צריכים יעוץ מקצועי, כי לא רק הכסף כאן חשוב אלא איך מתנהגים מול בת כזו בחכמה.
עם ליווי וטיפול נכון, הלוואי ויפתח גשר ושיח בינהם בכל תחומי החיים. השאלה הטכנית על הכסף, היא רק חלק מהתמונה הכוללת.

נ.ב. סיפור מזעזע. באמת מכה כואבת
מזדהה עם כל מילה

מדובר על פער של כ3300 ש"ח.
[דמי הניהול + אבדן הרווח שדמי הניהול לא הרוויחו לכם עוד כסף]
וחוץ מזה
סיכוי גבוה שמי שלא מפקיד את הכסף הזה גם לא משקיע אותו באפיקים אחרים
57 ש"ח בחודש זה סכום קטן שנבלע בחשבון
לא מכיר כאלו שעושים הו"ק על סכומים כאלו לקופת גמל (למרות שתאורטי זה אפשרי)

ולכן
לא הייתי ממליץ לאנשים לוותר על הכפלת הסכום
כי להערכתי מרבית ההורים שלא יכפילו את הסכום
לא ישקיעו אותו באפיק אחר

אשכול דומה

וגם מי החליט שזה שייל להוצאות החתונה?
אולי זה שייך להוצאות לימידים בישיבה/סמינר?
כאילו מרגיש שיש איזה חוזה בלתי כתוב לאן הכסף מיועד
ורק אני לא קראתי בו...

נתון חשוב שלא הובא בדיון הוא החוק קובע שאפשר לשחרר את כסף החיסכון רק לחשבון בנק שעל שם הילד !!!. ולכן זה גורם לילד להרגיש שזה כסף שלו שהוא קיבל מביטוח לאומי. ולכן בכל מקרה הוא צריך ''לתת'' את זה להורים. גם אם הוא יתן, זה יהיה בלב כבד. ולכן לא מומלץ בכלל להכפיל אלא להשקיע במקום אחר.

לא הבנתי מה הבעיה שזה על שם הילד זה היה על חשבון הכסף לדירה ואני הייתי אומר אפי להפקיד בגיל 18 עוד כסף את כל הסכום בארך שהיה מתחייב לדירה [במיוחד עכשיו שזה עדיין סכום נמוך]ולהגיד לו שזה היה הכסף לדירה לאחרי החתונה בשבילו [והוא לא נותן את זה בכלל להורים זה בשבילו לאחרי החתונה]

לא הבנתי מה הבעיה שזה על שם הילד זה היה על חשבון הכסף לדירה ואני הייתי אומר אפי להפקיד בגיל 18 עוד כסף את כל הסכום בארך שהיה מתחייב לדירה [במיוחד עכשיו שזה עדיין סכום נמוך]ולהגיד לו שזה היה הכסף לדירה לאחרי החתונה בשבילו [והוא לא נותן את זה בכלל להורים זה בשבילו לאחרי החתונה]
לא יודעת אם ככה הייתי סומכת על ילדה\ון בגיל 18 שלא יעשה שטויות עם ככ הרבה כסף..
ולכן אחכ תסתבכו עם התחותנים ותגידו שהפקדם את הכסף והילד עשה עם זה כך וכך ולכן אתם לא צריכים לשלם עוד?!

ורק אני לא קראתי בו...
מי שרוצה להשתמש בזה להוצאות על לימודים שישתמש.
אין שוב חוזה דמיוני ושוב מקובלות.

אבל רוב האנשים משקיעים את הכסף באפיקים מניבים ומעדיפים לא להוציא את הכסף מוקדם עד שממש חייבים אותו.
בדרך כלל אנשים חייבים כסף בחתונת הילדים.
מי שיש לו כסף לחתן את הילדים בלי החיסכון הזה כולנו שמחים איתו.

ורק אני לא קראתי בו...
הכסף שהמדינה שמה לילד - אפשר להתווכח למה ולמי הוא שייך.
המדינה התכוונה לכל הדעות להעניק אותו לילד ולא להוריו.
וסביר להניח שהוא אכן שייך לילד וזכותו גם לקנות איתו ג'ולות.

ההורים מצידם יכולים לומר לילד - אנחנו ניתן לך בחתונתך X מינוס הסכום בקופת החיסכון. אם אתה רוצה שנאמר למחותנים את הסכום כולל הסכום בחשבון החיסכון - תתחייב להעביר לנו אותו בגיל 21.

אבל !!
אם ההורים הוסיפו בחשבון כסף הוא לכל הדעות לא שייך הלכתית לילד
אלא בדיוק למה שהם התכוונו שהוא יהיה שייך.
הם ניצלו איזה הטבה של המדינה למקסם את החיסכון שלהם
זכותם גם לומר שכל החלק שהם השקיעו בחשבון חסכון של משה - בכלל מיועד לשרה.

זה קרה לאוריה [שם בדוי]

ביום בהיר סיפרה לו הבת שלו [בת 19] כבדרך אגב, שהיא משכה את כספי החיסכון לכל ילד, והשתמשה בהם.
אוריה הכפיל את ההפקדה, בשביל להקל עליו בעת החתונה, ועכשיו...

אוריה לא רוצה להיכנס איתה לויכוחים, חושש להעיר לה, אך מאוד כואב לו על הזלזול בכסף ההורים.
אוריה גם לא מוצא טעם לא לתת לה את הכסף כשתתחתן, כי הרי הוא בכל מקרה יצטרך להבטיח - ולשלם.

שתפו:
  • מה הייתם עושים במצבו של אוריה?
  • מה הייתם עושים לפני זה בשביל לא להגיע לשם.
לדעתי תשובה אחת לשתיהם- הידברות!
גם באופן כללי לשתף את הילד בתכנית החיסכון הרי בכל אופן הילד יודע על הסכום שיש שם וגם אם זה לא מוצדק בגלל שבסוף יש הורים שנותנים לילדיהם לפחות חלק אז יש לו משהו בלב על זה (אני מדבר בעיקר על הסכם המינמאלי שהמדינה נותנת אבל בכל מצב עדיף הידברות), אז פשוט לדבר איתו על זה שיש סכום שיש בצד/וגם השקענו והוספנו על זה ואנחנו חושבים שהכי נכון שהוא יהיה על הוצאות החתונה וכו' וכו', בקיצור- לשתף ולהסביר, וזה אמור זם למנוע מצבים כמו בסיפור העגום הזה וגם אחרי שכבר זה קרה לפחות לדבר ע"ז ולמזער כמה שיותר נזקים.

בנימה אישית- אצלינו לא דיברו איתי ע"ז כלל ואבי לקח את הכסף- אני מדבר על סכום מינימאלי של המדינה- כמה אלפים- ומסביבי אני מכיר כמה שהוריהם השאירו להם סכום זה שהמדינה נתנה, ולי זה חרה שלא דיברו איתי ע"ז אפילו... לכן לדעתי שוב-הידברות ושיתוף!!!!

משום מה רבים וטובים כאן [ובעיקר צעירים] משוכנעים שכסף בחשבון הילד שייך לו הלכתית וכל השאלה היא מוסרית...
אם בכלל...
ועוד מתוכחים על ההכפלה או על הקרן.
אך צריך לדעת שהענין כלל לא פשוט
ילד גדול הסמוך על שולחן אביו מציאתו ומעשי ידיו שייכים לאביו [לפחות להרבה פוסקים] ולענין מתנה הנושא מסתעף יותר ויש עוד אריכות דברים הלכתית רבה בזה.
ועיין עוד חושן משפט תחילת סימן ער
ואציין מאמר אחד בנושא [וישנם עוד רבים כאלו ועוד דעות רבות]

בלת"ק
תודה למנהלים, על עריכת התגיות.

מה אני מציעה?
מכירה מישהי שעבדה 3 שנים לפני החתונה
ולא נגעה בכסף שהרוויחה,
המשיכה לחיות הכל על חשבון ההורים ואת כל הכסף שמרה לחתונה
כשהיא התארסה אבא שלה קרא לה ואמר
שמכיוון ש 3 שנים היא מרוויחה כסף ולא משתמשת בו לשום הוצאה
לדעתו אמור להיות בחשבון לפחות X כסף
לכן הוצאות חתונה עליה
אולם, צלם, תזמורת וכו.
אין מתנות חינם
זה די הזוי.
כי מה שמקובל אצלינו היא שההורים מסכמים בינהם מה כל אחד מהם מביא לחתונה.
האבא כמובן יכל לומר לבת אני נותן לך הכל הכי בסיסי, אם תרצי לשדרג באהבה על חשבונך.
הרבה יותר מתקבל לדעתי.

מזדהה עם כל מילה
ולמרבה הצער לאף אחד אין ביטוח כשהילד שלו בן 3
מה הוא יהיה בגיל 18

ולכן השאלה שמתעוררת במקומה:
האם נכון לשים את דמי החיסכון שלנו
570 לחודש כשזה עשרה ילדים - למי שמזלזל בגודל הסכום החודשי.
בתוך קופות שאינן רשומות על שמינו
ויתכן שחלילה ל"ע - חלק מהילדים יחליטו לקחת את החיסכון שעשינו לכספינו ורק רצינו לחסוך עליו דמי ניהול -
ויקנו ממנו כל מיני דברים כרצונם?!

בנימה אישית- אצלינו לא דיברו איתי ע"ז כלל ואבי לקח את הכסף- אני מדבר על סכום מינימאלי של המדינה- כמה אלפים- ומסביבי אני מכיר כמה שהוריהם השאירו להם סכום זה שהמדינה נתנה, ולי זה חרה שלא דיברו איתי ע"ז אפילו... לכן לדעתי שוב-הידברות ושיתוף!!!!
קח סגולה לעשירות...
עד איכן הוא כיבוד אב ואם אמר להן ולי אתם שואלין לכו שאלו לדמה בן נתינה דמה בן נתינה ראש פטר בולי הוה פעם אחת היתה אמו מסטרתו לפני בולי שלו ונפל קורדקסין שלה מידה והושיט לה כדי שלא תצטער א"ר חזקיה הגוי האשקלוני היה וראש כל פטר בולי היה ואבן שישב עליה אביו לא ישב עליה מימיו וכיון שמת עשה אותה יראה משלו פעם אחת אבדה ישפה של בנימין אמרין מאן דאית ליה טבא דכוותה אמרין דאית לדמה בן נתינה אזלון לגביה ופסקו ליה עמיה במאה דינרין סליק בעא מייתיתא להון ואשכח לאבוי דמך ואית דאמרין מפתחא דתיבותא הוה יהיב גוא אצבעיה דאבוה ואית דאמרין ריגליה הוות פשוטא על תיבותא נחת לגביהון אמר לון לא יכילית מייתיתה לכון אמרין דלמא דהוא בעי פריטין טובן אסקיניה למאתים אסקיניה לאלף כיון דאיתיעיר אביו מן שינתיה סלק ואייתיתה להון בעו מיתן ליה כד פסקו לה לאחרייא ולא קביל אמר מה אנא מזבנא לכון איקרא דאבהתי בפריטין איני נהנה מכיבוד אבותיי כלום מה פרע לו הקב"ה שכר אמר רבי יוסי בי רבי בון בו בלילה ילדה פרתו אדומה ושקלו לו ישראל משקלה זהב ושקלוה א"ר שבתי כתיב (איוב לז) ומשפט ורב צדקה לא יענה אין הקב"ה משהא מתן שכרה של עושה מצות בגוים [ירושלמי קדושין א,ז.]

משום מה רבים וטובים כאן [ובעיקר צעירים] משוכנעים שכסף בחשבון הילד שייך לו הלכתית וכל השאלה היא מוסרית...
אם בכלל...
ועוד מתוכחים על ההכפלה או על הקרן.
אך צריך לדעת שהענין כלל לא פשוט
ילד גדול הסמוך על שולחן אביו מציאתו ומעשי ידיו שייכים לאביו [לפחות להרבה פוסקים] ולענין מתנה הנושא מסתעף יותר ויש עוד אריכות דברים הלכתית רבה בזה.
ועיין עוד חושן משפט תחילת סימן ער
ואציין מאמר אחד בנושא [וישנם עוד רבים כאלו ועוד דעות רבות]
אני אולי צעירה, אבל משכבת הגיל שעוד לא היה חיסכון לכל ילד.
וחושבת שהכסף שהמדינה הקצתה זה נכס שמדהים שיהיה אותו לאיש צעיר שמתחיל את החיים.
הלוואי ולי היה משהו כזה.
בפרט שזה לא על חשבוני, מה יותר טוב מזה?
אבל הכסף של ההכפלה שאני מוסיפה זה כסף שאני חסכתי לטובת חתונת הילד וחשוב לי שזה ישמש לייעוד הזה.
ואם חלילה הייתי נקלעת למקרה של פותח האשכול, הייתי מודיעה לילד שזה הסכום שהיה מיועד לחתונתו והוא מתקזז...

זה די הזוי.
כי מה שמקובל אצלינו היא שההורים מסכמים בינהם מה כל אחד מהם מביא לחתונה.
האבא כמובן יכל לומר לבת אני נותן לך הכל הכי בסיסי, אם תרצי לשדרג באהבה על חשבונך.
הרבה יותר מתקבל לדעתי.
לא הזוי.
מקובל או לא - אבא לא חייב להביא שום דבר לחתונה. לא בסיסי ולא לא.
אם יש לבת שלו די כסף - זכותו הלא הזויה לחלוטין - להודיע לי שהיא מממנת את יום חתונתה.

בינינו - גם כל הזמן הזה שהיא עבדה - הוא ממש לא היה חייב לה אוכל וביגוד
וזה מקובל לא פחות מהמקובל שההורים משלמים את הצלם והאולם והשמלת כלה - שבנות שמרוויחות כסף קונות לעצמן ביגוד.
כך שהוא הורה ממש הזוי מרוב נדיבות.

אני אולי צעירה, אבל משכבת הגיל שעוד לא היה חיסכון לכל ילד.
וחושבת שהכסף שהמדינה הקצתה זה נכס שמדהים שיהיה אותו לאיש צעיר שמתחיל את החיים.
הלוואי ולי היה משהו כזה.
בפרט שזה לא על חשבוני, מה יותר טוב מזה?
אבל הכסף של ההכפלה שאני מוסיפה זה כסף שאני חסכתי לטובת חתונת הילד וחשוב לי שזה ישמש לייעוד הזה.
ואם חלילה הייתי נקלעת למקרה של פותחת האשכול, הייתי מודיעה לילד שזה הסכום שהיה מיועד לחתונתו והוא מתקזז...
יש הרבה דברים שיכולים להיות מדהימים אבל קודם כל צריך לדעת את ההלכה הבסיסית.
וכמן שציינתי למעלה אפילו המשכורת של הילד גם שייכת להורה על פי ההלכה [לפחות לדעת הרמ"א והאשכנזים]
זה מאוד מדהים שיהיה כסף סיפתח לחיים אבל אולי בשביל זה נשדוד בנק?
אם מדברים כאן על הידברות מי אמר שההורים ציריכם הידברות אולי הפוך???
אולי במקום לפתוח כאן אשכולות על בזבזת של זוצי"ם אפשר לעשות הידברות עם ההורים אולי ניקח קצת מהתתחייבויות שלהם על עצמנו?

אנחנו קיבלנו מההורים ערמת שיקים לשנתיים של שכירות [אחרי השנה הראשונה] וב"ה לא נגענו אפילו בשיק אחד!!!
כל פעם חיכינו עוד חודש וראינו שגם החודש הסתדרנו.
וב"ה הרווחנו מאז המון אבל באותם הימים גרנו עם ילד מתחת לאדמה בפחות מ 28 מטר ומדובר בזמנים שכמעט לא היו יחידות כאלו ושמחנו על כך מאוד.
זה שוה בעולם הזה ובעולם הבא

זה פשוט תלוש שההורה בונה על חיסכון לכל ילד כאילו זה שלו.
זה כסף של הילד, לא שלך.
זה פשוט תלוש שהילד בונה שההורה יחתן אותו
למה בדיוק ההורה בונה על הכסף הזה ? כדי לחתן את הילד!!!! הוא לא חייב לתת לו שקל לחתונה! וגם ככה אחרי הסכום של החסכון החתונה עולה הרבה יותר!!!

מרחמת על ההורים שלך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
16 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה