דרוש מידע הורים לילד על הרצף – מתי הבנתם שמשהו שונה?

• הוסף לסימניות
שהבן/בת שלך היו קטנים (0-2), שמתם לב לסימנים מקדימים / מוזרים?
או כל מיני התנהגיות שאחרי האבחון אמרתם לעצמכם "אה נכון, הוא באמת..."

מודה מראש למשתפים

• הוסף לסימניות
אחי אובחן בגיל שנתיים ו9 חודשים.
הסימנים המקדימים שאני זוכרת-
אהב מאד דברים לשחק עם דברים עגולים וגלגלים של מכוניות משחק...
ולא הוציא מילה מהפה, לראשונה דיבר קרוב לגיל 4

• הוסף לסימניות
היו סימנים בגיל שנתיים - שלוש אבל שרק למפרע יכולנו להגיד שזה קשור
בזמנו זה היה נראה יותר תינוק עקשן/ צרחן/ עצבני/ תינוקת אדישה/ לא מפחדת מזרים...
בד"כ כשמדובר בתפקוד גבוה ממש קשה לאבחן בגילאים הצעירים שנתיים שלוש המוזכרים לעיל...
הקשיים שלא היה ניתן להתעלם מהם התחילו בעיקר עם הכניסה למסגרת (אחרי מעון)
שאז כבר יותר מצופה קשר עם חברים ואז צפו הרבה קשיים עם המסגרת

• הוסף לסימניות
מה התסמינים ששמתם לב בגיל שנתים ???
לא פגשתי את זה אצל ילד שלי אבל כן מכירה מקרוב ממש כמה ילדים על הרצף.
וכן, הצלחתי לזהות את זה די מהר, כבר בתור תינוקות.
ברגע שילד אמור להתחיל לתקשר ממש ולקלוט שמישהו מדבר איתו ולהחזיר לו בתגובה (זה די מוקדם, אולי בגיל 9-10 חודשים כבר קולטים את זה) אז זה מתחיל להיות בולט, במיוחד אם זה על הרצף בתפקוד נמוך יותר.
בגיל שנתיים זה כבר יותר בולט שהם פחות מגיבים לאחרים ויותר מדברים או עושים קולות 'לעצמם' כזה, לא באמת אכפת להם אם מקשיבים להם.
יש גם תנועות חזרתיות כאלו (כמו להזיז רגל של בובה הלוך חזור או להתנדנד לעצמם), או אפילו סיטואציות של סוג של פגיעה בעצמם (לדפוק את הראש ברצפה\בקיר וכו')

אבל בעיקרון אי אפשר לקבוע את הדבר הזה עדיין בגילאים האלו. עד גיל שלוש או יותר בכלל לא מוכנים לאבחן את זה ככל שידוע לי (היה לי אח שהיו לו נוזלים באוזניים והוא סתם ככה היה קצת ביישן וכבר מהגן פנו להורים שלי שישלחו לאבחון. בסוף רק בגיל כמעט שלוש עשו לו ניתוח כפתורים וראו שכל התסמינים היו בגלל זה.... כשילד לא שומע טוב הוא אוטומטית חי בתוך עצמו)

• הוסף לסימניות
הבת שלי אובחנה בגיל מבוגר ואפילו עכשיו בעלי מסתפק...
אבל אצל אחיין שלי כבר בתור תינוק ראיתי שהוא לא מתנהג כמו שאחיו היה.
בקושי בכה והעיניים שלו היו קצת אטומות
התחיל ללכת רק בגיל שנתיים.

• הוסף לסימניות
הסיפור שלי ככה הבן שלי בן 2.5 ממש בתחילה היה קשה לו בגן וממש לא תקשר הגננת נלחצה בהמשך עשה שינוי לטובה ומתקשר עם חברים ברמה שלו אבל ברכוז עד עכשיו הגננת אומרת שלא איתה, דוקא שירים הוא מאד מאד אוהב ואפילו שר בבית ,אבל בבית ממש מתקשר כבר מגיל קטן אבא אמא וגם מפטפט הרבה לא הכל ברור אבל יכול לומר מה רוצה לשחק וכו, וגם עכשיו מאד מפסוט כל פעם שפוגש את אבא אמא והאחים ,מצד שני ילד מקובע צריך כל יום סדר השכבה אותו דבר וגם ועקשן אם לא מקבל משהו יכול לעשות חינגה, קראתי קצת ברשת על ילד על הרצף ונלחצתי אולי אני סתם חוששת ??

• הוסף לסימניות
רוצה לצין עוד נקודה שגם מעוד מתקשר ומתרגש שרואה כל פעם את הסבא והסבתא והדודות

• הוסף לסימניות
מצטרפת. אם עולה חשש כלשהו לפנות להתפתחות הילד. הם יוכלו לבחון הכי טוב את המצב.
יש ילדים שההתפתחות התקשורתית מתעכבת ויש ילדים שבאמת יש לקות תקשורתית. חבל סתם על הלחץ והדאגה. כדאי פשוט ללכת למישהו מקצועי..

• הוסף לסימניות
אין צורך סתם להילחץ תמיד אפשר ללכת לבדוק במידה ויש חשד
אצל הבן שלי עלינו על זה שיש לו בעית תקשורת בגיל חצי שנה ולאט לאט נוספו עוד דברים שהעלו את החשד כיום הוא בן שנתיים וחצי מאובחן על הרצף
הדברים הראשוניים שעשה שהחשידו אותנו דפק במשך שעות על חפצים לא אבה שהחזקנו אותו
העדיך להיות על הרצפה מתחת לכיסא אוכל שלו ולא איפה שאנחנו היינו וכו' וכו'
תמיד טוב לבדוק אבל להילחץ לא יעזור
בהצלחה

• הוסף לסימניות
הבת שלנו אובחנה לקראת גיל 3
אבל אם שאלת על סימנים מקדימים:
בכי מוגזם, היסטריה, חרדה, בררנות קיצונית באוכל, עיכוב מוטורי.
זה דברים שאפשר לראות מגיל קטן יותר.

ודווקא היא תקשרה חמוד וידעה לצחוק איתנו וגם לדבר כמה מילים מגיל מוקדם יחסית.

• הוסף לסימניות
מצ"ב מסמך רשמי שנכתב ע"י מובילות בתחום.
16 נורות הזהרה לאוטיזם בגיל הצעיר
שווה לעבור עליו
הסיפור שלי ככה הבן שלי בן 2.5 ממש בתחילה היה קשה לו בגן וממש לא תקשר הגננת נלחצה בהמשך עשה שינוי לטובה ומתקשר עם חברים ברמה שלו אבל ברכוז עד עכשיו הגננת אומרת שלא איתה, דוקא שירים הוא מאד מאד אוהב ואפילו שר בבית ,אבל בבית ממש מתקשר כבר מגיל קטן אבא אמא וגם מפטפט הרבה לא הכל ברור אבל יכול לומר מה רוצה לשחק וכו, וגם עכשיו מאד מפסוט כל פעם שפוגש את אבא אמא והאחים ,מצד שני ילד מקובע צריך כל יום סדר השכבה אותו דבר וגם ועקשן אם לא מקבל משהו יכול לעשות חינגה, קראתי קצת ברשת על ילד על הרצף ונלחצתי אולי אני סתם חוששת ??

קבצים מצורפים

• 16 16 שאלון עברית.pdf
    KB 916.4 · צפיות: 71
  • הוסף לסימניות
הבת שלנו אובחנה לקראת גיל 3
אבל אם שאלת על סימנים מקדימים:
בכי מוגזם, היסטריה, חרדה, בררנות קיצונית באוכל, עיכוב מוטורי.
זה דברים שאפשר לראות מגיל קטן יותר.

ודווקא היא תקשרה חמוד וידעה לצחוק איתנו וגם לדבר כמה מילים מגיל מוקדם יחסית.
אפשר להתכתב איתך בפרטי
מאד יעזור לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה