הדפסה תלת מימדית!!!

• הוסף לסימניות
נראה תחום מדהים עם הרבה פוטנצייל,
רק צריך זמן כדי להכנס לתחום.
שיהיה בהצלחה.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות אבל בכל זאת, איך אני יודע כמה שוקל המודל שאני רוצה להדפיס, כדי לחשב עלויות לדוגמא ?.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקי;1598771:
סליחה על הבורות אבל בכל זאת, איך אני יודע כמה שוקל המודל שאני רוצה להדפיס, כדי לחשב עלויות לדוגמא ?.

אתה פונה לאיש ההדפסות והוא מחשב את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוקי;1598771:

נכתב ע"י ip6;1598835:
אתה פונה לאיש ההדפסות והוא מחשב את זה.

בגדול, כמו ש-ip6 כתב.

ביתר פירוט, התשובה בעצם מחולקת לשנים:
1. מי שלא יודע איך מכינים מודלים להדפסה, "איש ההדפסות" הוא זה שדואג להכל.
2. מי שיודע להכין קבצים להדפסה, בד"כ ישמח לדעת באיזו מדפסת הולכים להדפיס את המודל שלו, יבדוק מה גודל ההדפסה המכסימלי כדי לוודא שהמודל יכול להיות מודפס, ולפעמים אפילו יוריד את התוכנה שאיתה מדפיסים (בד"כ חינמית) ויבדוק עליה את המודל כדי לקבל תמונה יותר טובה איך ההדפסה תתבצע וכדי לוודא שלא יהיו תקלות.

אז מדובר על מדפסת UP, ניתן להוריד תוכנה מאתר היצרן:
http://pp3dp.com/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=90&view=viewcategory&catid=1
מעלים שם את הקובץ ובתפריט בוחרים print preview, אחרי כל החישובים הוא נותן חלון קטן עם זמן ההדפסה וכמות החומר.

אבל אין מה לדאוג, מי שרוצה להדפיס ולא מבין עדיין כלום מן הסתם יעבור קורס קטנטן כדי להבין את ההבדלים בין מודלים להדמיה ובין כאלו שהם להדפסה.

• הוסף לסימניות
סתם התעניינות,
עד כמה נראה לכם שזה הולך להיות נחלת הכלל??

• הוסף לסימניות
איזה חומרים היא מדפיסה?
לאיזו רמת דיוק אתה יכול להגיע?

• הוסף לסימניות
נחלת הכלל...
המדפסת היא מכונה שעונה על צורך לייצר דברים בצורה עצמאית.
למי שיש צורך במיידי לייצר דברים אז המדפסת היא פתרון מעולה בשבילו, הרבה יותר זול ממה שהיה פעם.
העניין הוא עם שאר העולם שאין לו צורך כזה...

מה שקורה בעצם זה שיש כיוון ליצור צורך כדי שיוכלו למכור מדפסות.
ישנם "חנויות" שדרכם ניתן להוריד מודלים מוכנים בתשלום/בחינם, מוכנים להדפסה, כך שלא רק מעצבים/ממדלים יכולים להשתמש במדפסת אלא גם סתם אנשים שאוהבים לייצר דברים להמציא דברים.
דעתי האישית שיכול להיות יום שבכל בית יהיה מדפסת ורק 50% ידעו להפעיל אותה... (כמו שקורה אצל אנשים שקנו מחשב "כי צריך וכו'" והטכנאים חוגגים...)
למי יש וואקום כי הוא משתמש בו על בסיס יומיומי ולמי יש וואקום כי זה מגניב ולפעמים נחמד שיש ולמי יש וואקום כי חשב שזה יכול להחליף את העכבר...?
זה כמובן בשוק הביתי.

בשוק המקצועי המדפסת באמת הולכת לחולל מהפכה.

למשל, חברה מסוימת מייצרת מוצר ומחויבת על פי חוק לייצר גם חלקי חילוף. זה אומר מחסנים, שינוע, הובלה, חלקים מסוימים יכולים להתבלות יותר ויהיה חוסר במלאי וחלקים אחרים יכולים סתם לשכב במחסן...
אחד הפתרונות הוא לא לייצר את החלקים אלא ליצור אותם אצל הלקוח (או במוסך למשל) ע"י מדפסת תלת מימדית ובכך כל מה שיצטרכו לעשות זה להוריד שרטוט של החלק ולא לשלוח אותו פיזית.

כמובן שזה די תלוי ממה עשוי החלק ואם ניתן לתכנן אותו כך שיהיה ניתן להדפיס אותו בקלות.

חומרים:
אצלי אפשר להדפיס ABS (שזה חומר פלסטי בדיוק כמו של הלגו) ו-PLA, שזה גם חומר פלסטי אבל מסוג שונה קצת. עקרונית אפשר להדפיס חומרים טיפה אקזוטיים כמו חומרים גמישים וכו' אבל זה מצריך התעסקות ושינויים פנימיים בתוכנה ע"י Hack (שיצא לא מזמן)

רמת דיוק:
150 מיקרון עובי שכבה (0.15 מ"מ) ועובי החוט 0.4 מ"מ.
מה שזה אומר בתכל'ס זה שאותיות שכתובות בצד של המודל יצאו הרבה יותר טוב מאשר אם הן יהיו כתובות למעלה/למטה (תמיד אפשר לסובב תכל'ס) כי באותיות יש חלקים שלפעמים קטנים מ-0.4 מ"מ והתוכנה מתעלמת מהאזור.

במאמר מוסגר אומר שקניתי את המדפסת מכפיר מרלוב לרגל טיסתו לחו"ל (מזל טוב על הדרך...) כך שמה שהוצג בכנס של בלנדר האחרון זה בדיוק מה שיצא מהמדפסת הזו.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה, העדפתי להוסיף את ההודעה כאן כדי שהכל יהיה מרוכז במקום אחד.

ובכן,
אתמול סוף סוף, קניתי מדפסת תלת מימד!!!!!

כך שעכשיו, בנוסף למידולים והדמיות (שלא יוצא לי לעשות הרבה למען האמת...) אני נכנס רשמית גם לתחום הזה ויכול לתת שירותי הדפסה/הדרכה/הדגמה וכו' באופן פרטי לכל מי שמעוניין.
(מעבר למה שאני נותן במסגרת Haifa3D)

המחירים הנהוגים מתחילים ב-2 ש"ח לגרם (זה די זול, יש שמתמחרים ב-2.5 ויש שגם לוקחים לפי זמן הדפסה...)

כנראה שאלך על המחיר הזה הזה לפחות בהתחלה.
(צריך עוד לקחת בחשבון חשמל, עלות חומרים, כיסוי הדפסות כושלות וכו')

פרטים טכניים:
נפח הדפסה: 140x140x135 מ"מ (למעשה לפעמים זה יותר קטן)
איזה מדפסת יש לך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה