סקירה הדור החדש של כרטיסי האשראי - קאשבק בכל קניה, והפייבוריט - הכרטיס של מקס שנותן כסף ולא זיכויים

• הוסף לסימניות
בשנה האחרונה (או יותר) התחילו סוף סוף בכרטיסי האשראי להתייחס אלינו כמו בני אדם, ולא לתת לנו כל מיני הטבות בקניה בחנויות מסויימות, או מבצעים משונים עם כוכביות, אלא פשוט - לשתף אותנו בחלק מהרווחים שהם מקבלים על כל קניה שאנחנו עושים כרטיס, ובכל הוראת קבע שיש על הכרטיס.
(זה בשכל מבחינתם, כי זה מה שגורם לנו להקפיד לשלם בכרטיס שלהם בכל קניה...)
כרגע יש כרטיס כזה גם לכאל, גם לישראכרט, וגם למקס.

הם נותנים פחות או יותר אחוז אחד קאשבק (יש אחוז וחצי אם מגיעים ל7-10K בחודש, ובתשלומים למוסדות ממשלה נותנים פחות).

מה יש בכרטיס של מקס שהופך אותו לדעתי לפייבוריט? שבקאשבק לא מקבלים תווי קניה (buyme וכד'), אלא פשוט כסף. כשמגיעים ל500 ש"ח זיכוי, דהיינו אחרי קניות של 50,000 (וזה יכול לקחת עד 3 שנים!) מקבלים את הסכום במזומן.

הערה צרכנית חשובה שרלוונטית לכל כרטיס אשראי עם קאשבק. כשאתם מגהצים את הכרטיס, אל תרגישו שאתם מרוויחים כסף! אתם מפסידים!!! רק טיפה פחות... :)

• הוסף לסימניות
במקס ישנה הגבלה על 2000 נקודות בשנה ועל 6000 לכל אורך חיי הכרטיס אי פעם.
בישראכרט זה מוגבל ל400 בחודש.
לעומת כאל שאין שום הגבלה.

במקס כפי שכתבתם כסף "מזומן" זה רק אחרי צבירה של 500 ש"ח, או רק לכמה רשתות בגיפטקארד דיגיטלי לא שמיש כ"כ למי שאין סמארטפון.
בישראכרט זה גם רק לכמה רשתות.
בכאל זה בתלושי ביימי התקפים למאות חנויות בכל הארץ.

• הוסף לסימניות

במקס כפי שכתבתם כסף "מזומן" זה רק אחרי צבירה של 500 ש"ח, או רק לכמה רשתות בגיפטקארד דיגיטלי לא שמיש כ"כ למי שאין סמארטפון.
בישראכרט זה גם רק לכמה רשתות.
בכאל זה בתלושי ביימי התקפים למאות חנויות בכל הארץ.
לכוראה כאל יוצא הכי משתלם
לא?

• הוסף לסימניות
אני רק הבאתי נתונים, כל אחד מה שטוב לו.
מי שקונה באופן סביר כ5000 בחודש, יגיע ל500 של מקס תוך פחות משנה, ולהגבלה של ה6000 ייקח לו כ12 שנים להגיע.

למה מפסידים
כי יצא לכם כסף מהחשבון, במקום 100%, 99%.

• הוסף לסימניות
הגבלות קיצוניות לרוב המשתמשים.
אגב נראה לי שזה למעשה בערך אותו הסכום, מפני שישראכרט מחשבת יחד את שני הכרטיסים של שני בני הזוג, לא?

ההגבלה לכל אורך חיי הכרטיס סתם משונה. אם יעברו, נזרוק את הכרטיס, (ומן הסתם הם עצמם ירוצו לתת לנו כרטיס חילופי טוב, או שישחררו את ההגבלה).

• הוסף לסימניות
נראה לי יש למקס את כל החנויות השוות של ביימי. כאן.
אבל העניין של הסמארטפון נכון.

• הוסף לסימניות
בשנה האחרונה (או יותר) התחילו סוף סוף בכרטיסי האשראי להתייחס אלינו כמו בני אדם, ולא לתת לנו כל מיני הטבות בקניה בחנויות מסויימות, או מבצעים משונים עם כוכביות, אלא פשוט - לשתף אותנו בחלק מהרווחים שהם מקבלים על כל קניה שאנחנו עושים כרטיס, ובכל הוראת קבע שיש על הכרטיס.
(זה בשכל מבחינתם, כי זה מה שגורם לנו להקפיד לשלם בכרטיס שלהם בכל קניה...)
כרגע יש כרטיס כזה גם לכאל, גם לישראכרט, וגם למקס.

הם נותנים פחות או יותר אחוז אחד קאשבק (יש אחוז וחצי אם מגיעים ל7-10K בחודש, ובתשלומים למוסדות ממשלה נותנים פחות).

מה יש בכרטיס של מקס שהופך אותו לדעתי לפייבוריט? שבקאשבק לא מקבלים תווי קניה (buyme וכד'), אלא פשוט כסף. כשמגיעים ל500 ש"ח זיכוי, דהיינו אחרי קניות של 50,000 (וזה יכול לקחת עד 3 שנים!) מקבלים את הסכום במזומן.

הערה צרכנית חשובה שרלוונטית לכל כרטיס אשראי עם קאשבק. כשאתם מגהצים את הכרטיס, אל תרגישו שאתם מרוויחים כסף! אתם מפסידים!!! רק טיפה פחות... :)
מה הרווח שלך מהעניין?
הרי אף אחד אינו פראייר.

• הוסף לסימניות
אם יש לי כרטיס של מקס, מה השלב הבא שלי?
תודה!

• הוסף לסימניות
אם יש לי כרטיס של מקס, מה השלב הבא שלי?
תודה!
להזמין דרך האתר. (מקבלים גם "פינוק" מתנת הצטרפות).

כשהכרטיס מגיע, לעשות באתר העברת הוראות קבע (מקבלים על זה עוד פינוק).

(זה לא ממש העברה, הם פונים לחברות ומציעים להם להתחיל לגבות מהכרטיס החדש. אבל ברוב החברות זה עובד.)

• תודה
Reactions: GRN
  • הוסף לסימניות
אופס, פספסתי בסקירה את כרטיס הקאשבק של אמריקן אקספרס - "קאשבק פרימיום".

משפחה שמגיעה ל10,000 בחודש מכל הכרטיסים (שיורדים מאותו חשבון הבנק), תקבל קאשבק 1.6% .
ועל קניות בחו"ל/באתרים בחו"ל, 2%.

אבל שוב, מקבלים את הקאשבק בכרטיס גיפטקארד דיגיטלי של ישראכרט, שזה מגבלה למי שאין סמארטפון. וגם רשימת החנויות מוגבלת (אגב, הקישור באתר ישראכרט לרשימת החנויות המכבדת את הגיפטקארד, שבור כעת)

• הוסף לסימניות
להזמין דרך האתר. (מקבלים גם "פינוק" מתנת הצטרפות).

כשהכרטיס מגיע, לעשות באתר העברת הוראות קבע (מקבלים על זה עוד פינוק).

(זה לא ממש העברה, הם פונים לחברות ומציעים להם להתחיל לגבות מהכרטיס החדש. אבל ברוב החברות זה עובד.)
זה כרטיס נוסף, אחר ממה שכבר יש לי?
כי יש לי כרטיס עם 1% של המרת מטח בעסקאות, שזה מוצא חן בעיניי

• הוסף לסימניות
זה כרטיס נוסף, אחר ממה שכבר יש לי?
כי יש לי כרטיס עם 1% של המרת מטח בעסקאות, שזה מוצא חן בעיניי
אוקי, באמת נקודה משמעותית. (איזה כרטיס זה?)
אז להמשיך להשתמש עם הכרטיס ההוא לעסקאות בחו"ל, וכל שאר הרכישות וההו"ק להעביר לכרטיס החדש.

• תודה
Reactions: GRN

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה