שאלת אורח הגדרת שדה שישתנה כל שבוע באוריגמי

• פותח הנושא Maker
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות

הגדרת שדה שישתנה כל שבוע באוריגמי

שלום
יש לי מערכת לעיתון ואני רוצה שכל פעם שנוצר מופע הוא יעדכן לי אוטומטית את מספר הגליון איך אני יכול להגדיר את זה שכל שבוע (נניח ביום חמישי) הוא יעבור למספר גיליון הבא?

• הוסף לסימניות
מטא דטא מספר סידורי של מופע?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי
יש לי שדה של מספר גיליון וכל פעם שלקוח שולח לי פרסומת אני רוצה שזה יתעדכן אוטומטית למספר הגיליון הנוכחי
(אם זה לא היה אמור להשתנות הייתי עושה את זה במייק שיעדכן מס' X אבל אני רוצה שכל יום חמישי המספר יעלה)

• הוסף לסימניות
באיזו ישות השדה המדובר?
מה הטריגר לפעולה? יום חמישי או קבלת פרסומת (מה זה קבלת פרסומת)?
ואיזו פעולה אמורה להתבצע?

• הוסף לסימניות
יש לי יישות של פרסומות
טריגר 1 כשלקוח שולח פרסומת נוצר מופע עם הפרטים ואחד הפרטים הוא מס' גיליון (נניח אני מעדכן במייק שבמס' גיליון ירשום 1)
טריגר 2 עכשיו אני רוצה שכל יום חמישי אם מתקבלת פרסומת חדשה יתעדכן 2 ובשבוע הבא 3 וכן הלאה

• הוסף לסימניות
בגדול נראה שהכי טוב זה להשתמש בישות גלובלית.
זו ישות שיש בה רק מופע אחד.
יהיה בה שדה "מספר גליון", שיעודכן כל יום חמישי בהתניה מתוזמנת (ממפים לשם את השדה הקיים ואז "+1", וכך הוא יוסיף 1 כל שבוע).
צריך לעקוב בשבועות שלא יוצאים גליונות ולהחזיר ידנית נגיד.

בישות פרסומות יש שדה קישור לישות הגלובלית. שמתעדכן בתהליך עבודה מיד בעת היצירה, כך שיהיה מקושר למופע הספציפי הקיים בישות הזו.
ואז להביא במצביע מהישות הזו את השדה "מספר גליון".
כך שיש לנו בפרסומות שדה מספר גליון (השדה המקורי - מספרי), ושדה מספר גליון מישות גלובלית (מצביע).

ולהוסיף תהליך נוסף, בעת עדכון שדה קישור לישות גלובלית (כלומר לאחר התהליך הראשון) - עדכן את השדה המספרי מתוך שדה המצביע.

כמובן אפשר במקום הקישור לישות הגלובלית והמצביע, פשוט לבצע שאילתא ממייק לישות הגלובלית, ולעדכן ממייק בתוך פרסומות.

• הוסף לסימניות
סליחה על כל השאלות אבל אני חדש בתחום...
בגדול נראה שהכי טוב זה להשתמש בישות גלובלית.
זו ישות שיש בה רק מופע אחד.
הכוונה יישות רגילה עם מופע 1?
יהיה בה שדה "מספר גליון", שיעודכן כל יום חמישי בהתניה מתוזמנת (ממפים לשם את השדה הקיים ואז "+1", וכך הוא יוסיף 1 כל שבוע).
הכוונה למפות את השדה של הפרסומות ולהוסיף לו 1? איך כל שבוע הוא יקח מהגיליון הנכון ולא מאיפה שהוא לקח שבוע שעבר?
וכן איך עושים שיוסיף 1 יש לזה קוד כלשהוא?

• הוסף לסימניות
הכוונה יישות רגילה עם מופע 1?
כן

וכן איך עושים שיוסיף 1 יש לזה קוד כלשהוא?
בישות הגלובלית, בתהליך עדכון שדות מידי חמישי, עושים עדכון לשדה הזה
כשבאים להגדיר את הערך של העדכון נפתח איזור של נוסחה
ממפים לשם את השדה הזה עצמו (שם השדה בין ##) ומוסיפים "+1"
כך הוא יתן לשדה הזה את הערך שהיה בו עד עכשיו בתוספת 1
הכוונה למפות את השדה של הפרסומות ולהוסיף לו 1? איך כל שבוע הוא יקח מהגיליון הנכון ולא מאיפה שהוא לקח שבוע שעבר?
בגלל שכל הקביעה של המספר מתרחשת בישות הגלובלית, כמו שהסברתי, אין איך לטעות

• הוסף לסימניות
תודה רבה על העזרה
עשיתי מה שכתבת ויצא לי מצוין רק שכאשר מס' הגיליון מתעדכן ביישות הגלובלית אז גם ביישויות אחרות זה מתעדכן אוטומטית גם על מופעים ישנים ולא רק על החדשים

• הוסף לסימניות
רק שכאשר מס' הגיליון מתעדכן ביישות הגלובלית אז גם ביישויות אחרות זה מתעדכן אוטומטית גם על מופעים ישנים ולא רק על החדשים
תעשה תהליך שמעדכן את השדה המספרי מתוך המצביע. השדה המספרי לא ישתנה.
ולהוסיף תהליך נוסף, בעת עדכון שדה קישור לישות גלובלית (כלומר לאחר התהליך הראשון) - עדכן את השדה המספרי מתוך שדה המצביע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה