עזרה דעי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני פונה אלייך אם את צעירה ומשהו טוב לב מציע לך לבקש מהרופא ציפרלקס ודומיו בגלל קצת דיכאון ,ואת חושבת למה לא שיהיה יותר מצב רוח

ואת לא יודעת את ההשלכות ההרסניות
כותבת לך חלק שתדעי חלק מההשלכות שאני יודעת בטח יש עוד
1

התרופות הללו יכולות סתם לגרום להתמכרות,זה לא משהו שבהכרח גומרים איתו תמיד את יכולה להחליט להפסיק(אם את בבית שלך כמובן ולא באשפוז ח"ו או בהוסטל ,אולי אפילו באשפוז בבית חולים רגיל) ,אבל אז יכול להיות יותר גרוע מעכשיו

2
חוסר רצון של רופאים לטפל ,רופאים ישר מסתכלים עלייך אחרת ,הרבה יותר מפחדים חהביא תרופות ,מציעים משהו מינימלי ,פחות רוצים לטפל ולהפנות לבדיקות נדרשות ויכולים לתלות במצב הנפשי
להתנות טיפול כמו ניתוח באישור של פסיכיאטר
כל זה רק בגלל שראו בתיק מרשם לתרופה מהמשפחה הנ"ל

3

צפרלקס מאוד יכול להרחיב את הגוף בצורה קיצונית ,לייצר ציסטות אפילו יתכן וממאירות

תחשבי טוב אם את מוכנה ,אם זה נגיד רק חוסר מצב רוח כי נגיד את לא עובדת

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני פונה אלייך אם את צעירה ומשהו טוב לב מציע לך לבקש מהרופא ציפרלקס ודומיו בגלל קצת דיכאון ,ואת חושבת למה לא שיהיה יותר מצב רוח

ואת לא יודעת את ההשלכות ההרסניות
כותבת לך חלק שתדעי חלק מההשלכות שאני יודעת בטח יש עוד
1

התרופות הללו יכולות סתם לגרום להתמכרות,זה לא משהו שבהכרח גומרים איתו תמיד את יכולה להחליט להפסיק(אם את בבית שלך כמובן ולא באשפוז ח"ו או בהוסטל ,אולי אפילו באשפוז בבית חולים רגיל) ,אבל אז יכול להיות יותר גרוע מעכשיו

2
חוסר רצון של רופאים לטפל ,רופאים ישר מסתכלים עלייך אחרת ,הרבה יותר מפחדים חהביא תרופות ,מציעים משהו מינימלי ,פחות רוצים לטפל ולהפנות לבדיקות נדרשות ויכולים לתלות במצב הנפשי
להתנות טיפול כמו ניתוח באישור של פסיכיאטר
כל זה רק בגלל שראו בתיק מרשם לתרופה מהמשפחה הנ"ל

3

צפרלקס מאוד יכול להרחיב את הגוף בצורה קיצונית ,לייצר ציסטות אפילו יתכן וממאירות

תחשבי טוב אם את מוכנה ,אם זה נגיד רק חוסר מצב רוח כי נגיד את לא עובדת
זה נראה שיש מישהו שאת רוצה להעביר לו את המסר ואי אפשר בפרטיות אז רושמת כאן?

כדאי לחשוב טוב לפני רישום של כאלו דברים, יש המון!!!!! סיבות גם לצד שני, זה לא המקום לזה, מאמינה שרוב האנשים שחושבים לקחת תרופות מהסוג הנ"ל עושים את הבדיקות שלהם של יתרונו וחסרונות, מבררים ולפי זה מחליטים מה הכי מתאים להם.

חבל מאד שאם מישהו שמתלבט אם צריך יסתמך על מה שנכתב פה ולכן לא יקח, יש מקרים שזה עוול לא לקחת! ולא הפוך.

• הוסף לסימניות

כדאי לחשוב טוב לפני רישום של כאלו דברים, יש המון!!!!! סיבות גם לצד שני, זה לא המקום לזה, מאמינה שרוב האנשים שחושבים לקחת תרופות מהסוג הנ"ל עושים את הבדיקות שלהם של יתרונו וחסרונות, מבררים ולפי זה מחליטים מה הכי מתאים להם.

חבל מאד שאם מישהו שמתלבט אם צריך יסתמך על מה שנכתב פה ולכן לא יקח, יש מקרים שזה עוול לא לקחת! ולא הפוך.
מסכימה עם כל מילה. ובאופן אישי מאוד.........

רק ישנה גם נקודה כואבת לצד השני.
בשנים האחרונות ישנה פתיחות בנושא, ואנישם יכולים לשתף שהם לוקחים.
יש בזה מעלה גדולה..... אבל גם חסרון שלזה התכוונה פותחת האשכול, שישנם כאלה שזה יכול להראות אצלם כאילו הדבר הכי פשוט, ואולי אפילו 'מודרני' וליברלי לקחת........ שאני לא פרימטיבית.

אז זהו שלא, זה לא אקמול.... ומהרבה סיבות.

• הוסף לסימניות

אני כתבתי השלכות שאני יודעת למי שמציעים לה לבקש מהרופא
ברור שלא כולן יודעות לפני שהם מתלהבות לבקש מהרופא,את כל מה שכתבתי נגיד שיכול לגרום להתנפחות בצורה קיצונית, ויכול לייצר ציסטות ואולי אפילו ממאירות
וגם התניית ניתוח באישור פסיכיאטר ,והרופאים שנזהרים מלהביא תרופות ומפחדים ,ושהם יכולים לא להפנות לבדיקות מסוימות ,כל התיק נראה ביעיניהם אחרת רק בגלל שראו מרשמים לתרופות מהמשפחה הנ"ל

כן אם משהי כאן קוראית ומתנהלבת מהתרופה,נגיד שאת בלי מצב רוח פטרו אותך מהעבודה או משהו אחר, מיידעת אותך ,את תשאי בתוצאות לא האדם טוב הלב שהמליץ לך

• הוסף לסימניות
אני מצטרף להמלצה לגבי נקודה אחת בלבד
לא לקחת כדור (ציפרלקס/סדרנדה/וכו') בלי להתייעץ עם פסיכיאטר
נכון שעל פי חוק רופא משפחה גם יכול לתת מרשם, אך אין לו את הניסיון והידע הדרושים כדי לבדוק לעומק את המקרה ולהתאים את הטיפול הנכון

• הוסף לסימניות
צריך להיזהר שכותבים כאלו דברים במקום ציבורי.
נכון, יש אחוז קטן של אנשים שלוקחים ציפרלקס ודומיו סתם כי משהו המליץ להם,
אבל תאמינו לי, שיש אחוזים הרבה יותר גבוהים של אנשים שצריכים לקחת ולא לוקחים,
ואז ההשלכות יותר חמורות מתופעות הלוואי שתיארתם.
זה נושא מאד לא פשוט, ולא כדאי סתם להוציא הודעה לציבור על התופעות לוואי,
כי יש אנשים שצריכים באמת את התרופה הזאת,
אבל, אולי לא יקחו אותה בגלל כל מיני אמרות כאלו שנשמעות בציבור.

ובאמת הכי כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר ולא אם רופא משפחה.

• הוסף לסימניות
ברור שלא כולן יודעות לפני שהם מתלהבות לבקש מהרופא,את כל מה שכתבתי נגיד שיכול לגרום להתנפחות בצורה קיצונית, ויכול לייצר ציסטות ואולי אפילו ממאירות
וגם התניית ניתוח באישור פסיכיאטר ,והרופאים שנזהרים מלהביא תרופות ומפחדים ,ושהם יכולים לא להפנות לבדיקות מסוימות ,כל התיק נראה ביעיניהם אחרת רק בגלל שראו מרשמים לתרופות מהמשפחה הנ"ל

כן אם משהי כאן קוראית ומתנהלבת מהתרופה,נגיד שאת בלי מצב רוח פטרו אותך מהעבודה או משהו אחר, מיידעת אותך ,את תשאי בתוצאות לא האדם טוב הלב שהמליץ לך
מאמינה שגם אם רופא משפחה ממליץ אנשים שניה חושבים ולא רצים להנות, אף אחד לא אוהב לקחת כדורים ולא משנה איזה ללא מידי צורך.
חשוב אבחנה של פסיכיאטר, ולא להסתמך על רופא משפחה
וחשוב גם שאת רושמת והדיוק

ויחד עם זה, חשוב יותר לא להפחיד סתם, לרב האנשים זה לא גורם לכל מיני תסמינים מלחיצים, וגם הרבה מאד! אנשים לוקחים לתקופה מסוימת ומפסיקים, אז חבל שמי שצריך באמת יתחיל לשקול שאולי עדיף לו לסבול ובדרך הרבה פעמים יש לזה השלכות לא טובות בכלל להווה ולעתיד ולמסביב, מאשר להיעזר נקודתית ולהמשיך הלאה.

• הוסף לסימניות

ציפרלקס אני יודעת שעלול לגרום להתנפחות קיצונית של הגוף ,ויכול לייצר לציסטות אולי אפילו ממאירות

לבטח זה תקף על עוד תרופות

רופא משפחה מוסמך לתת מרשם לזה ממש לפי כל הפרןטורולים

אם לקחת מרשמים מרופא משפחה כתבתי אז מיידעת אותך לנקודות שכתבתי בטח לפני שהולכת לפסיכיאטר,בעצם ההתנפחות ותופעות הלוואי זה לא משנה אם קיבלת את התרופה רופא משפחה או פסיכיאטר
אבל יכולים להתנות ניתוי באישור מפסיכיאטר
וכל ההשלכות שכתבתי מתחילת האשכול
יש עוד השלכות כתבתי כמה נקודות

תדעי את ההשלכות בטח אם זה רק מצב רוח ירוד ותעשי את הבחירה שלך

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ציפרלקס אני יודעת שעלול לגרום להתנפחות קיצונית של הגוף ,ויכול לייצר לציסטות אולי אפילו ממאירות

לבטח זה תקף על עוד תרופות

רופא משפחה מוסמך לתת מרשם לזה ממש לפי כל הפרןטורולים

אם לקחת מרשמים מרופא משפחה כתבתי אז מיידעת אותך לנקודות שכתבתי בטח לפני שהולכת לפסיכיאטר,בעצם ההתנפחות ותופעות הלוואי זה לא משנה אם קיבלת את התרופה רופא משפחה או פסיכיאטר
אבל יכולים להתנות ניתוי באישור מפסיכיאטר
וכל ההשלכות שכתבתי מתחילת האשכול
יש עוד השלכות כתבתי כמה נקודות

תדעי את ההשלכות בטח אם זה רק מצב רוח ירוד ותעשי את הבחירה שלך
אם אדם חווה טראומה שהיא לא קשה זה יותר חרדה ואז סתם מציעים הצעות ויכול להיות שיכול להתמודד רק שמתמסכן כאילו הולך למות ואז הרופא משפחה אומר לו תיקח היום אומרים מעל 40% מאמריקה על כדורי הרגעה פסיכיאטרים וגם בישראל שמעתי שלפחות 30% (אני לא יודע נתונים מדוייקים) וזה בוודאי טעות זה לא לחם ומים וזה לא סוכריות וזה מזיק
מי שיש לו בעיה כפייתית ואם לא ייקח את הכדורים הזוג הזה יתגרשו או שייקחו את הילדים משרד הרווחה וכו' תלוי במצב יש אפשרות טיפול מהירה היום בערך 2-3 חודשים אבל עד אז אם יקרה אסון או ח"ו ישלח יד בנפשו חייב לקחת כדורים אני חושב שהוא צריך להתייעץ גם אם דעת תורה וכו'
כדורים זה לא טיפול זה דחיית הבעיה אבל יש מקרים שחייב ואין מה לעשות ותמיד אני אומר תלכו לטפל לא להזניח ולהתייחס לכדור כפתרון אלא כתחנת מעבר בלבד
רפואה שלימה ישועות לכלל ישראל

• הוסף לסימניות
ברור שלא נוטלים שום תרופת מרשם (!!!) , ק"ו שלא תרופה פסיכיאטרית, ללא התערבות רופא מתאים.

אבל משהו בפתיחת אשכול עבור זה בצורה כל כך קונקרטית... קצת מוזרה לי...

למה כל הפניה היא על מישהי? צעירה?

למה המשפט: "תדעי את ההשלכות בטח אם זה רק מצב רוח ירוד ותעשי את הבחירה שלך" , חוזר בווראציות כאלה ואחרות בהודעות? כאילו מדובר במישהיא צעירה שפתחה את האשכול עם שאלה ואת זו שעונה לה....

וסגנון הכתיבה יותר מזכיר פה תוצר של 'בינה'....

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שחלתה בסרטן וקיבלה טיפול כימותרפי כלשהו, היום היא בריאה אבל נותרה עם שיתוק חלקי וחוסר תחושה באצבעות הידים והרגלים כי קצות העצבים נהרסו מהטיפול
האם זו סיבה לא לקבל טיפול כי זו התופעת לוואי? לא!!!
אם היה מדובר בסרטן פחות אלים היה ניתן להסתפק בסוג טיפול פחות אגרסיבי? יתכן.

לכל תרופה (כולל אקמול) יש תופעות לוואי, יש תרופות עם תופעות לוואי בלתי הפיכות ואולי אפילו מסוכנות
אבל רופא מקצועי לוקח בחשבון את התופעות\סימפטום\מחלה מהם סובל המטופל ורואה מה מסוכן יותר-המחלה או התרופה
וכן, יש דיכאון שמסוכן יותר מציסטות שעלולות להיות סרטניות בעתיד, אז לוקחים ציפרלקס!
ויש תחושות דיכאון שמקורן בריק בחיים, בחוסר ב B12 או כתוצאה מטיפול הורמונלי כפי שכתבו מעלי ואז הטיפול שונה-לא תרופות שעלולות להיות מסוכנות
תמיד צריך שיקול דעת
(ובתרופות רבות-אולי גם ציפרלקס, לא מכירה-רוב התופעות לוואי הקשות זה רק בשימוש ממושך, לא לפרק זמן של כמה חודשים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
7 תגובות
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה