גג בטאבו

• הוסף לסימניות
מה זה אומר?
אפשר פשוט להתחיל לבנות?
[בית שמש - אם נוגע]
תודה לכולם

• הוסף לסימניות
אישורים מהעירייה- יש?

• הוסף לסימניות
לא. הדירה עדין לא שלנו.
מה שכתבת זה מעניין,
כיון שלכאורה אין יתרון כשהגג בטאבו שלי, אם במילא צריך אישורים

• הוסף לסימניות
גם אם הגג שייך אליך בטאבו צריך להוציא היתר בניה
צריך לבדו היטב את התב"ע של הבנין, כמה מ"ר היא מתירה לבנות על הגג אם בכלל
ואז להתחיל בתהליך של היתר בניה

• הוסף לסימניות
הטאבו רק רושם של מי הנכס, דהיינו במקרה שלך זה שייך לך ולא לכל הדיירים.
אבל לכל מ"ר בניה חדשה במדינת ישראל, צריך להוציא היתרי בניה ללא שום קשר לכך שהשטח שלך.

גם במרפסת של הבית שלך, במידה ותרצו להרחיב את הדירה עליו ולסגור אותו תצטרכו היתרים מהרשות המקומית.

אגב, יש לי המון נסיון בתחום, ובמידה ותרצו עזרה וייעוץ - ניתן ליצור קשר בבקשה

• הוסף לסימניות
הטאבו רק רושם של מי הנכס, דהיינו במקרה שלך זה שייך לך ולא לכל הדיירים.
אבל לכל מ"ר בניה חדשה במדינת ישראל, צריך להוציא היתרי בניה ללא שום קשר לכך שהשטח שלך.

גם במרפסת של הבית שלך, במידה ותרצו להרחיב את הדירה עליו ולסגור אותו תצטרכו היתרים מהרשות המקומית.

אגב, יש לי המון נסיון בתחום, ובמידה ותרצו עזרה וייעוץ - ניתן ליצור קשר בבקשה
תודה
בעצם יכול להיות שיש לי שטח שאין לי שום אפשרות להשתמש איתו?
יש מצב שהגג הטאבו אבל אין מספיק מטרים בבנין מבחינת העירייה?

• הוסף לסימניות
תודה
בעצם יכול להיות שיש לי שטח שאין לי שום אפשרות להשתמש איתו?
יש מצב שהגג הטאבו אבל אין מספיק מטרים בבנין מבחינת העירייה?
כן ולא
הגג זה כמו מגרש ששייך לך, וכדי לבנות על השטח צריך זכויות בניה, ואז אפשר לקבל היתר בניה.
זכויות הבניה מוגדרות בתב"ע. יתכן שבתב"ע הקיימת יש זכויות בניה לא מנוצלות, ואם לא אז יש אפשרות לעשות שינוי תב"ע ולהוסיף זכויות בניה.
שינוי תב"ע נעשה רק תקופה של כמה שנים אחרי הבניה.
אם יש זכויות בניה לא מנוצלות, תוכלו לבקש היתר בניה.
בכל מקרה, העובדה שהגג שייך לדירה הצמודה עוזרת מאד למקרה שאכן תרצו לבנות, כי אם לא אז צריך לקנות מכל דייר ודייר את חלקו בגג, וזה מסובך פי אלף.
יש גם כאלו שבונים בניה לא חוקית, אבל לפחות השטח שלהם, והשכנים פחות מתנגדים לכך.
תלוי בשכונה בבית שמש, יש שכונות שאין פיקוח בנייה כמעט, והדברים האלו נשארים בנויים גם בלי היתר...

• הוסף לסימניות
יתכן שבתב"ע הקיימת יש זכויות בניה לא מנוצלות, ואם לא אז יש אפשרות לעשות שינוי תב"ע ולהוסיף זכויות בניה.
תודה על התשובה המנומקת.
איך ואיפה בודקים אם יש זכויות בתב"ע?
@ממ"ד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איך ואיפה בודקים אם יש זכויות בתב"ע?
בתב"ע...
זה קצת מסובך.
בד"כ לוקחים אדריכל לבדוק את ההיתכנות לבניה.
כמה שנים? זה תלוי ברצונה הטוב של העירייה? או שהיא חייבת חוקית?
שינוי תב"ע מקומי נעשה ע"י העירייה, כמו שהיה ברמת שלמה לפני כמה שנים- כל השכונה קיבלה זכויות בניה.
אבל בד"כ במצב כזה מבקשים תב"ע נקודתית לבניין/כמה בניינים, ואת זה האדריכל מגיש עבורם לעירייה והעירייה תאשר בכפוף לדרישותיה.

• הוסף לסימניות
תודה
מבחינת האדריכל זה ענין של כמה דקות? או עבודה.
אם הוא מכיר את הפרויקט, או אם זה בניין חדש מהקבלן- יתכן שיודע כללית.
אחרת צריך לבדוק, ובד"כ לוקחים תשלום.
לפעמים לוקח רק כמה דקות לבדוק מלמעלה, ויהיו מוכנים לעשות לכם טובה.

• הוסף לסימניות
מציעה לך לקחת אדריכל שמתמצא היטב בבית שמש ולשלם לו על שעת יעוץ.
חוסך הרבה פנטזיות וכאבי ראש

• הוסף לסימניות
אם הגג שלי בטאבו ויש זכויות בניה, לא צריך אישור מהשכנים בכלל?
או שעדיין זה תלוי בטוב ליבם של השכנים?
ואם יש כאן מישהו שמתמצא היטב במודיעין עילית, אשמח לקבל יעוץ
תודה רבה

• הוסף לסימניות
בשורה התחתונה, בדרך כלל מוכרים גג בטאבו רק כשאין אפשרות לבנות על כל השטח, כי כשיש אפשרות הקבלן מנצל אותה לעוד איזה דירה בבנין או להגדיל דירות קיימות.
עיקר הרעיון גג בטאבו הוא האפשרות אחרי הרבה שנים להוציא היתר בניה על זה ולבנות, ובהתחלה זה משמש סתם כאיזה מחסן, או חצר וכדומה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
7 תגובות
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: