דיון ביטוחים

• הוסף לסימניות
אפשר קצת יותר לפרט?

אני לאחרונה שמתי לב שכבר שנים שילמתי במצטבר אלפי [אם לא עשרות אלפי] ש"ח לביטוח בריאות, וכמו שאומרים - הסוכן עשה עלי קופה רצינית. במשך הזמן הנ"ל לא חסכתי שקל לחתונות הילדים [מלבד חיסכון לכל ילד + התוספת], ולא חסכתי כסף לשיפוץ הבית וכו', שהם דברים שבוודאי יבואו ובענק.
החלטתי לבטל את הביטוחי בריאות ותמורתם לפתוח קופות גמל להשקעה לצרכים האמיתיים והוודאיים של הבית והמשפחה, להגיע לחתונות / בר מצוות ברוגע כלכלי.

האם הצעד הזה - נכון?
ברור שאם יש את האפשרות - עדיף כמובן לצאת ידי שניהם, אבל כשאין - האם עדיף את הכמה מאות שקלים בחודש לשלם בכ"ז לביטוח בריאות על כל צרה שלא תבוא, או שעדיף לחסוך לדברים שודאי יבואו - ויעלו גם הם מאות אלפי שקלים...
מחכה לתשובות מקצועיות!!
אז אני לא יודעת את כל הנתונים שלכם, אבל להרבה מאד אנשים זה יכול להיות צעד נכון.

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת, יש לי ביטוח בריאות בהראל רובד בסיסי - (שיניים) ממקום העבודה בחינם,
רציתי להוסיף רובד שני בשביל רפואה משלימה, וזה עולה 125 ש"ח לחודש, זה מחיר הגיוני??
כבר לא משתלם לעשות..
@מקצועי בלבד אשמח לשמוע את חוות דעתך

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת, יש לי ביטוח בריאות בהראל רובד בסיסי - (שיניים) ממקום העבודה בחינם,
רציתי להוסיף רובד שני בשביל רפואה משלימה, וזה עולה 125 ש"ח לחודש, זה מחיר הגיוני??
כבר לא משתלם לעשות..
@מקצועי בלבד אשמח לשמוע את חוות דעתך
זה עניין של נתונים אישיים והצרכים שלכם.

• הוסף לסימניות
מכירים יועץ רפואי
שידע לעזור בקבלת החלטות על כדאיות של ביטוחים האם שווה, צריך, כדאי.
מדובר בביטוחים שמשלמים כבר הרבה זמן והמבוטח מבוגר

• הוסף לסימניות
יש לציין שיש גם שיקול של אמונה וביטחון, ישנם רבנים שממילצים לעשות ביטוח בריאות מקיף, וישנם רבנים שאומרים שזזהו חוסר באמונה
וכ"א יעשה כהוראת רבותיו
כמובן שאפשר להתדיין ולהתווכח רבות על הנושא הזה, מהו הגבול הנכון בין חובת ההשתדלות לבין האמונה וכו' ואכמ"ל
אני לאחרונה שמתי לב שכבר שנים שילמתי במצטבר אלפי [אם לא עשרות אלפי] ש"ח לביטוח בריאות, וכמו שאומרים - הסוכן עשה עלי קופה רצינית. במשך הזמן הנ"ל לא חסכתי שקל לחתונות הילדים [מלבד חיסכון לכל ילד + התוספת], ולא חסכתי כסף לשיפוץ הבית וכו', שהם דברים שבוודאי יבואו ובענק.
החלטתי לבטל את הביטוחי בריאות ותמורתם לפתוח קופות גמל להשקעה לצרכים האמיתיים והוודאיים של הבית והמשפחה, להגיע לחתונות / בר מצוות ברוגע כלכלי.

האם הצעד הזה - נכון?
ברור שאם יש את האפשרות - עדיף כמובן לצאת ידי שניהם, אבל כשאין - האם עדיף את הכמה מאות שקלים בחודש לשלם בכ"ז לביטוח בריאות על כל צרה שלא תבוא, או שעדיף לחסוך לדברים שודאי יבואו - ויעלו גם הם מאות אלפי שקלים...
מחכה לתשובות מקצועיות!!
אני אמנם לא תשובה מקצועית כלל וכלל וסביר להניח שהתשובה תשתנה בהתאם למקצוע בו עוסק ה'בעל מקצוע' שאותו תשאל.
אבל לענ"ד ברור שזה מה שצריך לעשות, אין ספק מוציא מידי ודאי, וחוץ מזה שאחרי שתתחיל להשקיע ותראה רווחים תקבל תיאבון ותתחיל להשקיע הרבה יותר מהסכום אותו שילמת לביטוחים שלך. ככה זה אצלי עכ"פ.

• הוסף לסימניות
האמת? עד שלא חווים מקרה רפואי או מחלה, לא באמת מבינים כמה חשוב שיש לך סוכן ביטוח אישי לצידך.

כשהכול רגוע, קל לחשוב שאפשר להסתדר לבד. אבל כשצריך להפעיל את הביטוח, פתאום מגלים שיש שאלות, טפסים, תנאים, ולעיתים גם תשובות לא ברורות מחברת הביטוח.

וכאן נכנס לתמונה הסוכן:

ליווי אישי ומקצועי, הסוכן מוודא שהתביעה מוגשת בצורה נכונה, כולל כל המסמכים הנדרשים, כדי לחסוך זמן ותסכול.
היכרות עם הנהלים והכיסויים, הסוכן יודע להסביר מה בדיוק מגיע לך לפי תנאי הפוליסה והחוק.
במקרים מסוימים, אם יש סירוב לתביעה, אפשר לבדוק אם יש מקום לפנות שוב.
קשר שוטף עם גורמים מקצועיים בחברות הביטוח שמאפשר לסוכן לקדם טיפול יעיל ואישי יותר

בשורה התחתונה, ביטוח זה לא מוצר מדף. זה לא משהו שקונים ולשכוח ממנו.
זה פתרון שצריך להיות מותאם אישית, עם מישהו שמכיר אותך, יודע מה חשוב לך, ומלווה אותך גם כשצריך להפעיל את הביטוח בפועל.
בשביל זה יש סוכן.

סוכן ביטוח טוב לא נעלם אחרי החתימה, הוא נשאר איתך, דואג לך, ועוזר לך לקבל את מה שמגיע לך ברגע האמת.

• הוסף לסימניות
ברוב המקרים שבאמת צריכים עזרה משמעותית של הסוכן, אז אם אתם לא דגים שמנים במיוחד, אז יהיה לכם הרבה יותר קשה לקבל את השירות מהסוכן מאשר מהחברה באופן ישיר.
ובאופן כללי אם ח"ו קורה משהו תמיד יהיה אפשר להיעזר בבעל מקצוע אם לא מסתדרים לבד.

וכפי שכתבתי בהרבה אשכולות, להיעזר בסוכן ביטוח זה נושא אחד, אבל להתייעץ עם סוכן ביטוח ולקנות ביטוחים וכדו' לפי ההמלצות האינטרסנטיות שלו זה נושא אחר לחלוטין, וזה מעשה ממש לא מומלץ!!

• הוסף לסימניות
אני מבין את מה שאת אומרת, אבל חשוב לדייק, סוכן ביטוח מקצועי לא נמדד רק ב"למכור פוליסה", אלא בידע, בליווי וביכולת לייצג את הלקוח מול החברה ברגעים החשובים באמת.
ביטוח בריאות, למשל, ממש לא מומלץ לקנות לבד. סוכנים עוברים השתלמויות, לומדים ומשקיעים מזמנם כדי להתמקצע, והאדם הפשוט לא תמיד יודע מה ההבדל בין פוליסה מלפני 10 שנים, לפני 5 שנים או לפני שנה – והפערים יכולים להיות עצומים בכיסוי ובזכויות.
כמובן שיש סוכנים פחות טובים, כמו בכל תחום, ולכן חשוב לבחור סוכן עם רישיון, שקיפות והמלצות. כשעובדים עם אחד כזה, השירות, ההגנה והחיסכון בטעויות שווים הרבה יותר מכל מה שתקבלו מול החברה ישירות.

• הוסף לסימניות
אני מבין את מה שאת אומרת, אבל חשוב לדייק, סוכן ביטוח מקצועי לא נמדד רק ב"למכור פוליסה", אלא בידע, בליווי וביכולת לייצג את הלקוח מול החברה ברגעים החשובים באמת.
ביטוח בריאות, למשל, ממש לא מומלץ לקנות לבד. סוכנים עוברים השתלמויות, לומדים ומשקיעים מזמנם כדי להתמקצע, והאדם הפשוט לא תמיד יודע מה ההבדל בין פוליסה מלפני 10 שנים, לפני 5 שנים או לפני שנה – והפערים יכולים להיות עצומים בכיסוי ובזכויות.
כמובן שיש סוכנים פחות טובים, כמו בכל תחום, ולכן חשוב לבחור סוכן עם רישיון, שקיפות והמלצות. כשעובדים עם אחד כזה, השירות, ההגנה והחיסכון בטעויות שווים הרבה יותר מכל מה שתקבלו מול החברה ישירות.
אז כאמור אין בעיה ברכישת ביטוח דרך סוכן למי שחושב שעדיף דרך סוכן. [ואני לא חושבת כך]
אני מדברת על כך שלא כדאי לקבל ייעוץ משום סוכן שאינו אובייקטיבי וטובת הלקוח היא היחידה שלנגד עיניו...

• הוסף לסימניות
יש הרבה סוכנים שבזמן אמת לא נמצאים שם.
או שנופלים על פקידה לא מאוד אכפתית שלהם.

לא כולם כאלו.
אבל יש מהם. וצריך לדעת את זה.

• הוסף לסימניות
בס"ד

אני רק רוצה להזהיר חברים יקרים.
שבביטוחים שהולכים דרך סוכן
החברה הזולים
יש סיכוי לא רע

שבסוף תמצאו את עצמכם
בזמן אמת
צריך לרדוף מאוד מאוד אחריהם
וינסו מאוד מאוד להתחמק

זה נכון,אף חברה לא רוצה לשלם
אבל חברה גדולה שעובדת על אחוזי רווח יחסית גדולים יותר
פחות יהיה לה בעיה לשלם מכמה מאכערים שהקימו חברת ביטוח
ויעשו הכל הכל כדי להתחמק מתשלום(מבלי קשר לשירות הגרוע
שתקבלו חלילה אם יתממש המקרה )

לצערי הרב אני אומר את זה מתוך ידיעה (ולא אומר שמות)
אבל שימו לב טוב איפה אתם מבוטחים
ועדיף לפעמים לשלם כמה שקלים יותר ולהיות באמת מבוטחים
מאשר לשלם כמה שקלים פחות
אבל בבא העת ינסו להתחמק ממכם לברוח לתת שירות גרוע
ולמצוא כל טיק ושטיק כדי לא לשלם

בהצלחה
לגבי ביטוח רכב בחברה כמו ציק זה גם רלונטי
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
יש למישהו המלצה על סוכנים טובים לביטוחי בריאות?

• הוסף לסימניות
יש למישהו המלצה על סוכנים טובים לביטוחי בריאות?
image001.jpgממליצה בחום

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה