דרוש מידע בחור

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #1
מה עושים עם בחור שמחפש אטרקציות כל היום ולא מסוגל טיפה להתנתק ואפילו ללמוד שעה ביום?
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
באופן כללי או דוקא בבין הזמנים, כי אם זה באופן כללי זה יכול יותר להיות קשור למשהו רפואי....., ואם זה דוקא בבין הזמנים זה יכול להראות יותר על צורך במסגרת.
נ.ב. צריך למקד את הדיון, האם על זה שהוא לא לומד כלום בבין הזמנים, או על זה שהוא אפילו לא מסוגל לשבת בנחת לרגע אלא צריך כל הזמן אטרקציות.
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
באופן כללי או דוקא בבין הזמנים, כי אם זה באופן כללי זה יכול יותר להיות קשור למשהו רפואי....., ואם זה דוקא בבין הזמנים זה יכול להראות יותר על צורך במסגרת.
נ.ב. צריך למקד את הדיון, האם על זה שהוא לא לומד כלום בבין הזמנים, או על זה שהוא אפילו לא מסוגל לשבת בנחת לרגע אלא צריך כל הזמן אטרקציות.
רק בבין הזמנים,הוא לא מסוגל להתנתק מהחברה,וצריך כל הזמן אירועים
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
רק בבין הזמנים,הוא לא מסוגל להתנתק מהחברה,וצריך כל הזמן אירועים
בלי אחריות אבל נשמע נורמטיבי שבחור מחכה לבין הזמנים וכדי להרגיש שהוא מנצל אותו הוא מחפש כל הזמן ריגושים חברתיים, כמובן יש דרכים לעודד לימוד בצורה חברתית, ודבר גדול עשו כל איגודי בני הישיבות בנושא הזה...
נ.ב. זה בדיוק הסיבה שהוקמו איגודי בני הישיבות בגלל שראו שלא מספיק לקבל כמה שקלים על לשבת וללמוד אלא צריך לספק את הצורך הזה של הריגוש והחברה לבחורים,.
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
בגדול זה נראה לי נורמלי
אבל צריך לחייב כן למשהו חלקי,
נגיד תלמד שעה בבוקר ואז נצא ל....
ממש לא בטוח שצריך לחייב בחור לרדת ללמוד בבין הזמנים, ועוד בגיל 19......, כן צריך לעודד את זה שירד ללמוד אבל לא לחייב (וכמובן תלוי בחור וסיטואציה).
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
לפעמים קשה מאוד להתנתק ולהתחיל ללמוד
לדעתי יש לחייב אותו בדרכי נועם ללמוד בהתלהבות כל יום במשך 10 דקות
אבל לא לקרוא תהילים , אלא גמרא...
ברגע שמתחילים ללמוד לפעמים ממשיכים שעה ושעתיים
כל ההתחלות קשות ...
וכפי שנכתב לעיל
גיל 19 זה כבר לא גיל לחיייב וכדו'
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
התכוונתי
שיש לחייב, ויש לחייב ,
וגם אם יהיה להם אפשרות לחייב,
זה עדיין לא אומר שמתאים וכדאי
ולחייב ל10 דקות בדרכי נועם זה אחרת מלחייב ללמוד בכללי
@רייזי 36
מקווה שהתכוונת לזה
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
אפשר לנסות להציע לו ללמוד דברים יותר קלים כגון הלכה או איזה מסכת יותר קלה
בהצלחה !!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #16
גיל 19 הוא לא גיל בשביל לחייב לא ללמוד שעה ולא ללמוד 10 דקות מהסיבה הפשוטה שזה יוצר ריאקציה (ככה לפחות אצל רוב הבחורים שאני מכיר בגיל הזה), כמובן לייעץ ולדבר מה טוב אפילו שגם זה צריך לראות שלא יוצר ריאקציה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
אבחנה דקה:
מה מפריע לכם?
השעה הספציפית שהוא מבזבז במקום ללמוד,
או שהוא בחור כזה שלא לומד אפילו שעה?
מאמין שהאפשרות השניה. (בעגה ישיבתית: הבעיה שלכם היא בגברא ולא בחפצא)
ולכך - מה בדיוק יעזור לחייב אותו? מה זה יפתור?
זה פלסטר נקודתי על השעה הספציפית שאולי תצליחו לגרום לו ללמוד, וזה בכלל לא נוגע במה שמפריע לכם.

בלי אחריות, רק מניסיון אישי, שלי ומה שראיתי אצל חברים: תרפו.
כשאתם משדרים לו שהרוחניות שלו זה עסק שלכם - הוא לעולם לא יקח אחריות על עצמו, כי זה הרי ענין שלכם ומה זה קשור אליו..
אבל אם תשדרו לו שהרוחניות שלו לא קשורה אליכם, וזה עסק שלו לחלוטין - זה מה שיכול לגרום לו לקחת אחריות על עצמו.
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
ממש לא בטוח שצריך לחייב בחור לרדת ללמוד בבין הזמנים, ועוד בגיל 19......, כן צריך לעודד את זה שירד ללמוד אבל לא לחייב (וכמובן תלוי בחור וסיטואציה).
לא התכוונתי דוקא לגיל
אבל אם כל הזמן רוצה לבלות, אז כדאי לנסות לכוון אותו לתפוס משהו שהוא יכול להשיג, משהו כמותי
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שיחה עם Gemini


מה זה השם המוזר ננו בננה?


השם "ננו בננה" (Nano Banana) הוא שם הקוד הפנימי של המודל האחראי על יצירת ועריכת תמונות כאן במערכת.
בעולם הטכנולוגיה, חברות רבות בוחרות שמות יצירתיים או משעשעים לפרויקטים בשלבי הפיתוח שלהם. השם הזה משלב שתי מילים מעולמות שונים:
  • ננו (Nano): יחידת מידה זעירה המצביעה בדרך כלל על טכנולוגיה מתקדמת, דיוק ויעילות ברמת החלקיקים הקטנים ביותר.
  • בננה (Banana): מילה קלילה וזכירה שמוסיפה נופך אנושי ופחות "רשמי" לתהליך הפיתוח המורכב.
המודל הזה מסוגל להפוך תיאור טקסטואלי לתמונה, לערוך תמונות קיימות ואפילו לשלב סגנונות שונים לכדי יצירה אחת.
האם תרצה שאנסה להשתמש ב"ננו בננה" כדי לייצר עבורך תמונה של משהו ספציפי?

אם אתה רוצה שם מוצלח יותר וקליט יותר תשאל אותי יש לי שמות מטורפים

אשמח מאוד לשמוע! אני תמיד פתוח להצעות יצירתיות ומעניינות.
איזה שמות "מטורפים" יש לך בראש שיכולים להתאים למודל כזה? שתף אותי, אני סקרן.

1.שושו בלונים

זה בהחלט שם שמעלה חיוך! "שושו בלונים" נשמע כמו שם קליל, צבעוני ומלא דמיון – זה מתאים מאוד לעולם של יצירת תמונות, שבו הכל אפשרי והתוצאה לפעמים מפתיעה ומשמחת.
יש בזה משהו מאוד "סודי" (בגלל השושו) אבל גם חגיגי.
אילו עוד שמות יש לך ברשימה? אני סקרן לראות את הכיוונים הנוספים.
צילום מסך 2025-12-19 132722.png

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה