חידה בדחנות לשבע ברכות

• הוסף לסימניות
כאן באשכול אם תוכלו לכתוב כל דבר שמשמח חתן בשבע ברכות כמו דוגמא
שווער שאל חתן בשבע ברכות אם הוא רוצה להיות יום שלם בכוילל או חצי יום והחתן ענה אני מוכן להיות אפילו שבוע ...
בדיחות מהסוג הזה לזכות להיות המשמח חתן זוכה לתורה.

• הוסף לסימניות
כאן באשכול אם תוכלו לכתוב כל דבר שמשמח חתן בשבע ברכות כמו דוגמא
שווער שאל חתן בשבע ברכות אם הוא רוצה להיות יום שלם בכוילל או חצי יום והחתן ענה אני מוכן להיות אפילו שבוע ...
בדיחות מהסוג הזה לזכות להיות המשמח חתן זוכה לתורה.
והשווער עונה, זוכר שדיברנו על סידור מלא?? קבל סידור עוז והדר, אפילו עם סט חומשים...

• הוסף לסימניות
אחד הזהיר את חברו שמתחתן בשתי אזהרות, האחת שאם רואה מקק יהרגנו מיד, והשנייה שבחיים לא יעבור בספונג'ה.
שאלו החבר מה לעשות אם יש מקק במי הספונג'ה ?
ענה לו: יהרג ואל יעבור
תהרוג את המקק בלי לעבור בספונג'ה
עוד אחד:
שווער תמים שקבע אם חתנו על קעסט עשר שנים, שמע מהרב שיום לשנה (במרגלים)
הלך לחתנו ואמר לו זהו עבר עשר שנים
אמר לו חתנו, אם כך אגרש את ביתך כי עברו עשר שנים ולא ילדה

• הוסף לסימניות
מעשה שהיה באמת לפחות כך שמעתי אותו מאחד מניניו של בעל המעשה (אחד מגדולי הת"ח המפורסמים בדור הקודם):
הוא השתדך עם בת למשפחה בה נהגו ללבוש שטריימל, ולאבי הכלה היה מאוד איכפת שהחתן החדש ילבש ג"כ שטריימל. החתן סירב בכל תוקף, ובזה נגמר הסיפור.
והנה ביום החתונה, החתן מגיע לחתונה עם שטריימל לראשו. הוא ניגש ושואל אותו מעיקרא מאי קסבר ולבסוף מאי קסבר.
ענה לו החתן, נראה לך שאיכפת לי שיהיה לי שטריימל על הראש, איכפת לי שווער על הראש...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חתן אחד בוקר שלמחרת החתונה בשעה 7:30 דפיקות בדלת הוא פותח עם עיניים טרוטות, בדלת עומד השווער באתי לקחת אותך לתפילה טוב אין ברירה מתלבש והולך איתו
למחרת עוד הפעם 7:30דפיקות בדלת, הפעם החתן כבר עמד לבוש מוכן ליציאה, וממש לפני שהוא יוצא החתן מקפל את המכנסיים קיפול אחד, טוב השווער לא מבין אבל מבליג
וכך למחרת אותו סיפור והחתן מקפל את המכנס עוד קיפול לכיוון מעלה זה כבר נראה מכנסי 3/4
עובר עוד יום מגיע הבוקר והחתן מוכן ליציאה עם מכנסיים מקופלים עד לברכיים השווער כולו מתפדח ללכת איתו ברחוב
מייד אחרי התפילה הוא םונה לחתן ואומר לו מה זה צריך להיות
עונה לו החתן אמא שלי תמיד אמרה לי אם אתה נכנס לבוץ תקפל את המכנסיים
ואם הבוץ יותר עמוק תקפל עוד

• הוסף לסימניות
1. למה נוסעים לכותל לפני החתונה - ללמוד לדבר לקיר
2. למה אדה"ר חי 930 שנה - כי לא היה לו שויגער, ואם גם אישה לא היתה לו אז לא היה מת כלל (מה שנכון נכון)
3. להתחתן לא כ"כ מלהיב כמו שבחור חושב ולא כ"כ גרוע כמו שאברך מציג אלא הרבה הרבה יותר גרוע
4. אישה ביום נישואין שואלת את בעלה 'מה קנית לי?' נכנס לחדר יוצא אחרי דקה עטוף כולו בצלופן 'נו, איך המתנה?' האישה מחפשת בכל הצצדים, הבעל 'מה את מחפשת?', האישה 'פתק החלפה'

• הוסף לסימניות
ידוע שמה שנאמר שלספר על הבעש"ט במוצ"ש הוא סגולה ל.. זה לאו דוקא על הבעש"ט אלא על כל הצדיקים ולאו דווקא במוצ"ש אלא בכל זמן ולאו דוקא סגולה ל.. אלא לכל הישועות

כנ"ל
ידועה האימרה שלא ידוע המקור לכך שקיפול הטלית מיד במוצ"ש היא סגולה לשלום בית אך וודאי שקיפול השרוולים (הפשלת, למי שלא מבין) ושטיפת כלים ע"י הבעל במוצ"ש יועיל לשלום בית...

אמרו האומרים: שזה לאו דווקא במוצ"ש אלא בכל זמן ולאו דווקא שטיפת כלים אלא כל עזרה ולאו דווקא הבעל הוא הדין האישה...:p:p:p

• הוסף לסימניות
למה קוראים לשווער 'שווער'

ווייל א גרינג'ע שווער איז שווער צו טרעפן, און א שווער'ע שווער איז שווער צו פאַרטראָגן.

אגב -
מכיר אברך (אמיתי) שלאחר חתונתו כתב על חמיו באנשי קשר 'סאיז נישט אזוי שווער', ולאחר תקופה מחק את זה...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה