סיפור אסיפת חורים

• הוסף לסימניות
התיישבנו נרגשים, מוכנים למנת ה'נחת' החצי שנתית שלנו.
תמיד רציתי להשתתף באסיפת הורים בחיידר של הילדים.
אין כמו לב של אמא לרכך לבו של מלמד קשוח, ואין כמו היכרות של אמא שאוכלת ישנה ונושמת את הילדים שלה, לחיפוש עצה וסיעור מוחות פורה עם מחנכי בניה.
ובכל זאת, אף פעם לא עשיתי את זה.
חזקי, היה הולך, שומע, ומעביר לי את הדברים מ'כלי שני' שהוא. אז, במקרה שהייתי רואה צורך, או מרגישה אחד כזה, הייתי כותבת או מתקשרת ומוסיפה את נקודת מבטי.

טוב, לבשל בכלי שלישי זה תמיד קשה, והייתי מהרהרת הרבה אם מלמד שהצטנן לגמרי יש בו בכלל בישול אחר בישולו הראשון.
זהו.
עכשיו, סוף סוף, גם אני יכולה להיות חלק.
עכשיו אני פשוט אומר כל מה שאני חושבת. אני פשוט אעצור אותו, ואשאל בקול שלא מפחד מכלום-
"מה הכוונה "מתחכם"?"
או
"זלזול זו כותרת! תגידו פרטים שיהיה אפשר לטפל!"
וגם
"ואתם לא הייתם חסרי מנוחה אם הייתם ג'ינג'ים מנומשים בתוך חדר עם 35 כמוכם למשך שעות?"
בקיצור, יהיה פה בישול.

באתי מוכנה, והפעם יותר מתמיד אני בעניינים. לא יוכלו להפתיע אותי. השיעורים נבדקו, המבחנים עברו תחת אפי המרחרח, ובכלל, העניינים בפיקוח.

חבשתי את פאת השבת, וצחצחתי את הכובע של חזקי, וואו! איזו התרגשות.

'נו, מתי תורנו? עוד רגע והקפיץ שלי משתחרר מרוב מתח!'
'עוד לא' ליכסן אלי חזקי מבט, 'שטרנזוק עדיין לא סיימו. אנחנו רק עוד שתי דקות!'
שני סיבובי מחוג נוספים, ועוד אחד ליתר ביטחון, ואיבדתי את הסבלנות.
'תדפוק להם! אנחנו לא יכולים להתייבש כאן לבד במסדרון! ועוד עם כל הקישוטים המשעממים האלו! ומתי נחזור, אם כל אחד יישאר בפנים שעה??'
'טוב, תירגעי קצת. באמת.' חזקי גילגל עיניים. 'תתרווחי לך, ואת יכולה לעבור לספה. לא נעים לי לנדנד בממתינה.'
הוא החזיר את מבטו אל השולחן. השחמט נשאר פתוח באיום על הצריח, וחזקי לא לוזר.
'אה', הסתכל אלי שוב, 'ואל תקראי לתמונת נוף שאשתי ציירה 'קישוטים'!'.

"טינינייי ניי ניי ניי ניי" הטלפון שעל השולחן התעורר לחיים.
'הנה הוא! תשים על רמקול! תשים על רמקול! תשים את זה על השולחן! לא, באמצע! בשביל מה באתי?'
חזקי שלח אלי מבט מיואש, וסידר את המכשיר בדיוק לפי הדרישות.
' שולם הרב מורינגן' התנגן קולו של המלמד, ' ברוכים הבאים.'
'אוהום' רימזתי.
'אז מה, הרב מורינגן, מה מחדשים?'
התעלמות. פשוט התעלמות.
אוהום! רימזתי שוב.
'בורוך השם!' פער אלי חזקי שתי עיניים מזהירות, 'בורוך השם, הרב כהן. הכל בסיידר.'
'מתפללים מרפסות או חוצייר?'

אוהום!! אוהום ואוהום!!
מה זה אמור להביע?

'סליחה!' לא יכולתי להתאפק יותר. ' הרב כהן, זו לא שיחת שכנים במחילה. אנחנו חיכינו בתור הרבה זמן, וגם ככה חבילת הדקות שלנו על הקשקש!' חזקי דרך לי על הרגל, אבל לא היה לי אכפת.

'עכשיו סוף סוף הזמן לדבר על שמוליק שלנו. ויש לנו עוד להיות באסיפת הורים של מנחמק'ה וקובוש. אי אפשר פשוט לפטפט פה על חשבון זמני ציבור!' הפה הפתוח של חזקי נשאר ככה.
'
אהה. נכון. אני מתנצל, גברת מורינגן. ובכן, מה תרצו לשמוע?'

'הכל! הרב כהן. הכל! איך הלימודים, ומה ממוצע הציונים, ואיך התקדם שמוליק בהבנת החומר. מה עם שיעורי הבית, וההפרעות? ומה לגבי הדרך ארץ, וגם ההספק.'

'אהם.. תראי גברת מורינגן. הלימודים, כמו שמצויין לי כאן, מתנהלים היטב. שמוליק לומד ומתקדם יפה. ממוצע הציונים שלו 97 ברובם של המקצועות, ו--'
' זה בגלל שיטת החישוב שלנו.' קטעתי אותו, הייתי חייבת להסביר לו, אולי יקנה את הרעיון. 'אנחנו מחשבים רק את התשובות שנענו. שאלות שנותרו ללא תשובה, אינן נכללות בחישוב הציון.' עשיתי קול של מפקחת, כדי שיתרשם.
אחרי שלושת המבחנים הראשונים הבנתי שזו הדרך, וזה עובד נפלא!

'אהה. אני שומע' קול השתנקות וכיחכוח עלה מהמכשיר שעל השולחן. 'אהה. ובכן,' עוד שיעול, 'לגבי שיעורי הבית אני רואה גם כן שהכל בסיידר.'

'וההפרעות?' שאלתי במתח. זה היה תמיד הנמש הגדול מדי בפניו של הג'ינג'י שלנו. 'ודרך ארץ?'

'בורוך השם!' שמח הרב כהן בשמחתי, 'ההפרעות קרובות לאפס. מלבד פעמיים ששמוליק שכח ללחוץ על השתק, הוא ממש לא הפריע! יפה מאד! תוכלו למסור לו בשמי יישר כח. ואני בטוח שימשיך לעלות מעלה מעלה!'
זה היה נשמע כמו משפט סיום, ואני בשום אופן לא הסכמתי.
היה שם עוד סעיף. אני זוכרת בבירור.
מה זה היה?
אה!
'מה המצב החברתי?? על המצב החברתי לא דיברנו!' תפסתי אותו מהר, לפני שינתק.

'אה, המצב החברתי... המצב החברתי...תנו לי רק שנייה, גברת מורינגן, אני לא מוצא את זה... תוכלו להזכיר לי איפה בדיוק כתבתם את המצב החברתי?'

לא אהבתי את זה.
'למטה בצד שמאל. בתוך ה'הערות/שונות/ומה שרציתי לומר' הדרכתי אותו.

'אהה. הנה. כן. אני רואה. כללית המצב החברתי לא בשופי בגלל מיעוט הזדמנויות שיח. עם זאת קיימת בהתאמה ירידה במקרי ההעלבות ושימוש באלימות בשטח החיידר.'

'או, יופי.' חיככתי ידיים. 'אני שמחה לשמוע, הרב כהן. אני חושבת שאחרי הכל שווה מיעוט הזדמנויות שיח אם ישנה בתמורה ירידה בשימוש באלימות, לא ככה?'

'ככה ממש'. הסכים עמי הרב כהן.

'בשורות טובות בקרוב ממש, ההורים מורינגן' בירך בחום.

'אמן ואמן!' השבתי לברכתו, והעפתי מבט אל חזקי.
הוא עוד עמד שם בוהה, ופיו פעור.
איזה נס שבאתי איתו!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אשמח מאד מאד ועוד כמה מאודים לשמוע ביקורת!!

• הוסף לסימניות
אהבתי! קראתי פעמיים וצחקתי יותר בפעם השנייה, כשהבחנתי בעוד כמה פרטים שפספסתי בראשונה.
חבשתי את פאת השבת, וצחצחתי את הכובע של חזקי, וואו! איזו התרגשות.
חשוב ביותר.
'אה, המצב החברתי... המצב החברתי...תנו לי רק שנייה, גברת מורינגן, אני לא מוצא את זה... תוכלו להזכיר לי איפה בדיוק כתבתם את המצב החברתי?'

לא אהבתי את זה.
טוב!!!.
מ'כלי שני' שהוא. אז, במקרה שהייתי רואה צורך, או מרגישה אחד כזה, הייתי כותבת או מתקשרת ומוסיפה את נקודת מבטי.
טוב, לבשל בכלי שלישי זה תמיד קשה, והייתי מהרהרת הרבה אם מלמד שהצטנן לגמרי יש בו בכלל בישול אחר בישולו הראשון.
זהו.
לטעמי, יותר מידי התעסקות עם הברקת הכלי שני, שלישי, צינון (הובן, הובן), בישול אחר בישול.... מעט מאבד את הטעם(אולי בגלל ריבוי הבישולים...) מובן שזה טעמי האישי בלבד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה רבה!
לטעמי, יותר מידי התעסקות עם הברקת הכלי שני, שלישי, צינון (הובן, הובן), בישול אחר בישול.... מעט מאבד את הטעם(אולי בגלל ריבוי הבישולים...) מובן שזה טעמי האישי בלבד.
התלבטתי בזה, וחושבת כמוך. אנסה למצוא איזה אמצע עם זה.

• הוסף לסימניות
הכתיבה שנונה וזורמת, כיאה לכתיבה מבית @כנפיים .
את קוראת, נסחפת עם הכתיבה הקולחת, ומסתקרנת כבר להתקדם כדי לקרוא את הסיום. אבל לא ממש רוצה להגיע לסוף, כי את מתענגת על כל מילה בדרך...
נהניתי מאד!

זהו.
דווקא אהבתי מאד, כתוב נהדר.
גם אם יש חזרתיות, לכל מילה כאן יש משמעות.

שאוכלת ישנה ונושמת
חסר פסיק
' זה בגלל שיטת החישוב שלנו.' קטעתי אותו, הייתי חייבת להסביר לו, אולי יקנה את הרעיון. 'אנחנו מחשבים רק את התשובות שנענו. שאלות שנותרו ללא תשובה, אינן נכללות בחישוב הציון.' עשיתי קול של מפקחת, כדי שיתרשם.
למה את מגלה סודות?

• הוסף לסימניות
איך צחקתי... זה פשוט מעולה :)

דווקא אהבתי מאד, כתוב נהדר.
מצטרפת.

לטעמי לא, המנגינה היא של נשימה אחת.

אחרי שלושת המבחנים הראשונים הבנתי שזו הדרך, וזה עובד נפלא!
אני פחות אוהבת סימני קריאה בטקסט שהוא לא ציטוט, אבל זה טעם אישי.

לא אהבתי את זה.
מוצלח ממש :)

והכי הכי אהבתי - שזה מצחיק לגמרי בלי פאנץ' מעצבן. כיף גדול!

• הוסף לסימניות
נפלא
עם למ"ד קמוצה כמובן.
אני רואה תוהה מאיפה האופטימיות שבדיוק באסיפת ההורים תעבוד הועידה, והקווים לא יקרסו.
(אם תבוא לי ההשראה אולי אוסיף גם בקטע החברתי את ההודעות שהוא השאיר בווטסאפ הכיתתי שיענק'ל פתח אפילו שיש הוראה של החיידר לא לפתוח והמפקח מקשיב שם..)

• הוסף לסימניות
לטעמי לא, המנגינה היא של נשימה אחת.
גם לטעמי. וזו הסיבה להשמטה.

אני פחות אוהבת סימני קריאה בטקסט שהוא לא ציטוט, אבל זה טעם אישי.
תודה! גם אני.
זה יצר השתלטנות שלי.
כלכך רציתי להעביר ת'התלהבות שלה מההברקה שלה, שלא רציתי להשאיר לקוראים בחירה באיזו אינטונציה לקרוא את זה....

• הוסף לסימניות
נהניתי ביותר! במיוחד ממוטיב ההפתעה שמגיע רק באמצע הסיפור, שהופך אותו מסיפור שגרה לסיפור שגרת-קורונה...
הומור משובח!

• הוסף לסימניות
מעולה!
אפשר גם בלי הערות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, איש רציני עם משקפיים על קצה האף, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
  • תודה
Reactions: net131 //
15 תגובות
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".

מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.