חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
אסף רוזנצוייג: עמוס הוכשטיין, השליח הבכיר של ביידן, על ג'ו קנט שהתפטר במחאה על המלחמה באיראן: "גם אם אתם תומכים בזה או מתנגדים, ג'ו קנט הוא נאו-נאצי גזען מוכר, איש לא צריך לקחת את הדברים שלו ברצינות"
 
האם השלטון באיראן בדרך לפיצוץ? בעוד המערכת מתפוררת מבפנים, הנשיא פזשכיאן שוקל להניח את המפתחות. במוקד העימות: האשמות חריפות נגד משמרות המהפכה על הפקרת עלי לאריג'אני, וטענות כי מדובר בחיסול חשבונות פנימי שנועד לשרת את צמרת הארגון.
 
רוסיה מרחיבה את היקף הסיוע לאירן, ומספקת למשטר תמונות לוויין ורחפנים משופרים, כדי לדייק את הפגיעות בכוחות אמריקניים באזור (וול סטריט ג'ורנל)
 
דיווח מאיראן:
כוחות של המשטר הגיעו עם רכב משוריין ומקלע כבד ותקפו קבוצת אנשים שחגגו את חג האש. תושבים בבניינים ניסו להזהיר את האנשים למטה באמצעות צעקות וקולות, וקראו להם להימלט.

לפי הדיווח, הכוחות פתחו באש לעבר האזרחים עשרות הרוגים
 
סוכנות הידיעות האיראנית פארס מבליטה ציוץ של חשבון הקשור למשרד המודיעין האיראני לפיו:
“פעולת החיסול הושלמה בהצלחה”.

##
הם רומזים להצלחה איראנית בחיסול גורם ישראלי.

##
לא מוכרת “הצלחה” שכזו.
ההצלחות הן בחיסולים על אדמת טהרן…
אבו עלי.
 
פייננשל טיימס: הנשיא טראמפ מאיים לדחות את הפסגה בבייג׳ינג עם נשיא סין שי ג׳ינפינג שתוכננה ל-31 במרץ, אם זו לא תסייע בפתיחת מצר הורמוז. (ברק בטש)
רשמית: טראמפ דוחה את ביקורו בסין שתוכנן להיות בעוד כשבועיים.
 
גיא עזריאל: גורם מדיני בכיר: מתחזקת ההערכה בישראל ובארה"ב - מיטוט המשטר באיראן שוב ריאלי.
 
נתניהו בקריה בפנייה לעם האירני לרגל חג הנורוז: ״המטוסים שלנו פוגעים בפעילי הטרור בשטח, בדרכים, בכיכרות. צאו לחגוג - אנחנו צופים מלמעלה״.
ערוצי אופוזיציה איראנים מפרסמים שמחבלי הבסיג' הגיעו למרכז בו התקיימו חגיגות של השנה החדשה בטהרן ופיזרו בירי את כל המשתתפים .
לאחר שכולם התפזרו נשמעו כטבמים באוויר ומחבלי הבסיג' נמלטו.
 
ערוץ הטלגרם של עלי לאריג'אני מודיע כי לאריג'אני הפך לשהיד! (אבו עלי).
החלק המשפיל מבחינת האיראנים הוא שישראל הודיעה שלאריג'אני חוסל שתים עשרה שעות לפני שאיראן הודיעה...
יש סיכוי שהמשפחה המורחבת קיבלה את ההודעה מהתקשרות בישראל...
(אבו עלי)
 
זלנסקי בפרסית לאיראנים: המשטר בטהרן משקר לכם ולעולם
נשיא אוקראינה מפרסם מסר חריג בפרסית הפונה ישירות לעם האיראני, וחושף כיצד הונתה טהרן את קייב ואת הקהילה הבינלאומית בנוגע למעורבותה במלחמה.
זלנסקי מגלה כי במגעים חשאיים שניהלו סוכנויות המודיעין של המדינות, האיראנים התחייבו כי סיפקו לרוסיה משלוח חד-פעמי של 1,200 כטב"מי "שאהד" בלבד. בפועל, כך הוא חושף, המשטר שיקר במצח נחושה: טהרן סיפקה אלפי כלים נוספים, סייעה בהקמת שני מפעלי ייצור על אדמת רוסיה, ואנשיה אף הפעילו את הכטב"מים בעצמם בשלבי הלחימה הראשונים נגד אזרחים אוקראינים.
 
נערך לאחרונה ב:
רועי קייס: נשיא איראן פזשכיאן מבכה את חיסול עלי לאריג'יני: "אובדנו של לאריג'אני היקר מר ומצער אבל נחישות העם האיראני והשגת הניצחון המוחלט יגרמו לפושעים הציונים לאכול עוד מרורים" (כנראה הוא מעודכן על מנהגי ליל הסדר שלנו ..
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  0  פעמים
למעלה