חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
בעקבות מתקפת סייבר איראנית נגד חברת הציוד הרפואי העולמית "סטרייקר" (Stryker), גורמים רשמיים בארה"ב אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" כי על ארה"ב לצפות למתקפות סייבר משבשות נוספות מצד איראן או מצד גורמי איום בסייבר הנתמכים על ידי משרד המודיעין והביטחון של איראן (MOIS).

המתקפה על "סטרייקר", שבוצעה על ידי קבוצת ההאקרים "הנדלה" (Handala) המזוהה עם איראן, הובילה להשבתה גלובלית של מערכות החברה לאחר שנמחקו מרחוק נתונים ממאות אלפי מכשירים ומחשבים של עובדי החברה המחוברים לסביבת מיקרוסופט.
 
ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, דיבר היום על אופייה של תוכנית פוטנציאלית להקמת קואליציה לפתיחה מחדש של מצר הורמוז, ואמר כי כל תוכנית חייבת להיות "תוכנית אמינה ובת-ביצוע". דיונים פנים-אירופיים ודיונים בין אירופה לארה"ב נמשכים בנוגע לתוכנית לפתיחה מחדש של המצר.

סטארמר הדגיש כי בריטניה פועלת עם כל בעלות בריתה, כולל השותפות באירופה ובמפרץ, כדי לגבש תוכנית קולקטיבית שתשיב את חופש השיט לאזור ותקל על ההשלכות הכלכליות של סגירת המצר. עם זאת, הוא ציין כי המשימה "אינה קלה, בלשון המעטה" והבהיר כי בריטניה "לא תיגרר למלחמה רחבה יותר".

לפי הדיווחים, בריטניה שוקלת להציב כטב"מים לציד מוקשים (mine-hunting drones) הנמצאים כבר באזור, במקום לשלוח ספינות מלחמה כפי שדרש נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
 
לפי נתוני Marine Traffic, מכלית הנפט הלא-איראנית הראשונה חצתה היום את מצר הורמוז כשמערכת הזיהוי האוטומטית שלה (AIS) מופעלת. מדובר במכלית ה-Aframax "קראצ'י" (Karachi), הנושאת נפט גולמי מסוג "דאס" מאבו דאבי, שחצתה את המצר בבטחה מבלי שהותקפה על ידי איראן.

מעבר בתיאום? מומחים ימיים מעריכים כי המעבר של ה"קראצ'י" עם מערכות AIS דלוקות עשוי להעיד על הסדרים או "מעבר בטוח" שסוכמו מראש עבור משלוחים נבחרים, במיוחד לאור העובדה שהמכלית מופעלת על ידי פקיסטן.
 
הציוץ המלא של טראמפ:

איראן ידועה זה מכבר כאמן של מניפולציה תקשורתית ויחסי ציבור. הם חסרי יעילות צבאית וחלשים, אבל ממש טובים ב"האכלה" של מידע כוזב בתקשורת המזויפת שמעריכת מאוד את החדשות המזויפות. כעת, הבינה המלאכותית הפכה לנשק דיסאינפורמציה נוסף שאיראן משתמשת בו, ובצדק, בהתחשב בכך שהם מושמדים מיום ליום. הם הציגו "סירות קמיקזה" מזויפות, שיורות על ספינות שונות בים, מה שנראה נפלא, חזק ואכזרי, אבל הסירות האלה לא קיימות - הכל מידע כוזב כדי להראות עד כמה "קשוח" הצבא שלהם שכבר מובס! חמשת מטוסי התדלוק האמריקאים שכביכול הופצצו וניזוקו קשות, על פי הדיווחים השקריים של הוול סטריט ג'ורנל ואחרים, כולם בשירות, למעט אחד, שבקרוב יעוף בשמיים. בניינים וספינות שמוצגים כעולים באש אינם - אלה חדשות כוזבות, שנוצרו על ידי בינה מלאכותית. לדוגמה, איראן, בשיתוף פעולה הדוק עם תקשורת חדשות כוזבות, מציגה את נושאת המטוסים הגדולה שלנו, אברהם לינקולן, אחת הספינות הגדולות והיוקרתיות בעולם, בוערת ללא שליטה באוקיינוס. לא רק שהיא לא בערה, אפילו לא נורתה עליה - איראן יודעת שעדיף לא לעשות זאת! הסיפור היה מזויף ביודעין, ובמובן מסוים, אפשר לומר שאותם כלי תקשורת שיצרו אותו צריכים להיות מואשמים בבגידה בהפצת מידע כוזב! העובדה היא שאיראן מושמדת, והקרבות היחידים שהם "מנצחים" בהם הם אלה שהם יוצרים באמצעות בינה מלאכותית, ומופצים על ידי כלי תקשורת מושחתים. העיתונות השמאלנית הרדיקלית יודעת זאת היטב, אך ממשיכה להתקדם עם סיפורים ושקרים כוזבים. זו הסיבה שדירוג התמיכה שלהם כל כך נמוך, ואני יכול לנצח בבחירות לנשיאות, במפולת אדמה, ולקבל רק 5% תמיכה בתקשורת - אין להם אמינות! אני כל כך נרגש לראות את ברנדן קאר, יו"ר ועדת התקשורת הפדרלית (FCC), בוחן את הרישיונות של כמה מארגוני "החדשות" המושחתים והלא-פטריוטים הללו. הם מקבלים מיליארדי דולרים של גלי אתר אמריקאיים בחינם, ומשתמשים בהם כדי להנציח שקרים, הן בחדשות והן כמעט בכל התוכניות שלהם, כולל המטומטמים של "לייט נייט", שמקבלים משכורות ענק עבור רייטינג נוראי, ולעולם לא, כפי שנהגתי לומר ב"המתמחה", "מפוטרים".
תודה על תשומת הלב לעניין הזה!
הנשיא דונלד ג'יי טראמפ
 
דו"צ:
חיל האוויר בהכוונה מודיעינית מדויקת של אמ"ן, השמיד מרכז בתחום החלל של משטר הטרור האיראני, ששימש לפיתוח יכולות תקיפה לפגיעה בלוויינים, המהוות איום על לווייני מדינת ישראל ועל נכסי חלל של מדינות נוספות בעולם.

המרכז שהותקף שימש לפיתוח תוכניות חלל צבאיות, במסגרתן פותח בין היתר הלוויין "ש'מראן 1", שנבנה על ידי תעשיות האלקטרוניקה של משרד ההגנה האיראני ושוגר לחלל בספטמבר 2024 על ידי משמרות המהפכה.
 
אבו עלי אקספרס: שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט: פוטין ירוויח הרבה יותר כסף אם מחיר הנפט יזנק ל-150 דולר לחבית. אני לא יודע כמה שבועות יימשך המבצע באיראן. הנפט כנראה הרבה יותר זול מ-80 דולר לחבית בעוד כמה חודשים.
 
ניצן שפירא: גורם ביחידה 9900 באמ"ן מפרט: "אנו מובילים מאמצים רבים לשימור חופש הפעולה של צה"ל בממד החלל ולפגוע ביכולת של איראן להפעיל ולבנות כוח בממד זה. מאמצים רב-זרועיים אלו, יחד עם משרד הביטחון והתעשיות, מאפשרים לאמ"ן להמשיך להפעיל את לווייני התצפית ולספק מודיעין קריטי למלחמה, להתרעה ולהפללה בכל זירות הלחימה"
 
דיווח באתר אל-מודון הלבנוני: שר ההסברה הלבנוני הוציא הנחיה לכלי התקשורת הממלכתיים הקובעת שיש למחוק את המילה "התנגדות" מהתוכן התקשורתי המשודר באמצעי התקשורת הרשמיים, ולהחליפה ב"חיזבאללה".
 
נערך לאחרונה ב:
ניצן שפירא: גורם ביחידה 9900 באמ"ן מפרט: "אנו מובילים מאמצים רבים לשימור חופש הפעולה של צה"ל בממד החלל ולפגוע ביכולת של איראן להפעיל ולבנות כוח בממד זה. מאמצים רב-זרועיים אלו, יחד עם משרד הביטחון והתעשיות, מאפשרים לאמ"ן להמשיך להפעיל את לווייני התצפית ולספק מודיעין קריטי למלחמה, להתרעה ולהפללה בכל זירות הלחימה"
ניר דבורי: ישראל פוגעת ביכולת של איראן לייצר, לשגר ולקלוט לוויינים מהחלל באצעות פגיעה בתחנות הקליטה על הקרקע. המשמעות: איראן לא תוכל להשתמש בלווייניה. כלומר - עיוורון
 
פיקוד המרכז של ארה"ב (CENTCOM) פרסם עדכון ליום ה-16 של מבצע "זעם אפי" (Operation Epic Fury) מפי המפקד המבצעי, אדמירל בראד קופר. יותר מ-6,000 טיסות קרב הושלמו כסיוע למבצע, תוך תקיפת אלפי מטרות ברחבי איראן, כולל מתקני טילים ומתחמי פיקוד ושליטה.
 
ערוץ הטלוויזיה הלבנוני MTV NEWS שידר אמש מפה עם מיקומים של מתקני כליאה וחקירות המשמשים את ארגון הטרור חזבאללה בדאחיה בביירות.
תומכי חזבאללה טענו כי לאחר שידור מפה זו - תקף חיל האוויר באחת הנקודות שהופיעו על המפה ובכך טענו שהערוץ משתף פעולה עם ישראל או לפחות מקבל נתונים מישראל בכדי שיהוו הצדקות לתקיפות.
האקרים ערבים השביתו את אתר האינטרנט של הערוץ למספר שעות ונטען כי עיתונאים מהערוץ קיבלו איומים.
(הגזרה)
 
שיגורים מאיראן
אזעקות בשפלה, ירושלים, שומרון ולכיש

הטיל יורט.
מספר נפילות של שברי יירוט בבית שמש וירושלים.

ממד"א נמסר כי בחסדי שמים, עד כה לא דווח על נפגעים.
 
נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

מספיק להתקשר ולהתווכח עם נציגי חברות התחבורה

פשוט פותחים תיק בת"ק תכף אסביר איך,

ופתאום הם מתקשרים איליך, ומסבירים לך למה התביעה לא צודקת

ובדרך כלל בסמוך למועד ה'משפט' (נשמע מלחיץ קחו את זה כביקור ברופא משפחה...) הם מציעים לך פשרה על כחצי מהתביעה

ולאמיצים שבינינו ברוב המקרים אל תוותרו תלכו לביהמ"ש ותקבלו את כל הסכום!!!

הלוואי שכל עם ישראל יעשה כך, פתאום חברות התחבורה ידפקו אוטובוסים בשעון שוויצרי!!!!

א'. האטובוס לא יצא וכולי וכולי, תשמרו או קבלה של מונית שלקחתם (בד"כ עדיף לקחת מונית ככה יש נזק יותר רציני אך לא חייבים) או נסיעה הבאה שלקחתם וכל הוכחה אחרת
ב. שולחיים תביעה במקביל לחברת התחבורה המפעילה וכמו"כ למשרד התחבורה.
ג. מחכים לתשובות, אם התשובות לא מספקות (לא נתנו פיצוי מספק וכולי) פותחים תביעה ב15 דקות!!!
ד. מחכים למועד הדיון, בד"כ תקבלו כבר מיד אחרי ההגשה טלפונים מתפתלים מחברת התחבורה המפעילה למה זה תביעה שטותית, ויש להם אפי' הוכחות להפך, אל תבהלו, חכו בסבלנות ואז או ששתתפשרו או שתלכו עד הסוף, בהצלחה תעבירו הלאה שכולם יתבעו אותם, ונקבל ככה שירות נורמלי!!!

כל מי שהגיש והצליח או שלא שיעלה את המקרה כאן שנצליח ביחד לחולל שינוי!!!!

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה