מגיד עתידות
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
- #1,081
עמית סגל: למה רק קצת עוקב? פוגעני
בנוסף כתב עמית סגל: אם משפט נתניהו הגיע למסרון שכתבתי לפני עשר שנים בתגובה לטור תרבות נידח בוואלה, אולי זה הזמן להתקדם הלאה לראיות משמעותיות יותר
עמית סגל: למה רק קצת עוקב? פוגעני
עמית סגל :יום מס' 4 של עדות סנ"צ בדימ. יורם נעמן:![]()
אלי ציפורי פרסם בטוויטר:
היום זה היום הרביעי של עדות יורם נעמן, (בתמונה משמאל, צילום נאווה מהאולפן הפתוח של כנרת בראשי) החוקר המרכזי של נתניהו בתיק 4000. היום חוקר את נעמן ז'ק חן, פרקליטם של שאול ואיריס אלוביץ'. ועל פי בדיקה שערכתי על הפרוטוקולים הרשמיים של 3 הימים הראשונים של עדותו, נעמן אמר 469(!) פעם "לא זוכר, לא יודע, לא מכיר, אין לי מושג".
יורם נעמן מודה: תרגיל החקירה בו הפגישו את אור אלוביץ' עם אביו שאול היה חריג ולא סטנדרטי: "בכל חיי כחוקר לא עשיתי אירוע כזה". עם זאת נעמן מגלגל האחריות למפקדיו יואב תלם ואלי אסייג: "קיבלתי הנחיות"; השופט בר-עם: "אתה פועל כמו רובוט?":
חן: "אתה מכיר את תרגיל ההפגשה של אור ושאול?" נעמן: "אולי שמעתי עליו. אך לא זכור לי". חן: "מתי? בתקשורת בדיעבד?" נעמן: "לא זוכר. לא לקחתי חלק. לא זוכר". חן: "זה אירוע חריג, מפגישים בן לאבא. אחרי שמשדלים לבוא ולדובב להציל המשפחה, נכדים, רכוש, בת הזוג. ממש לוחצים עליו. תציל נפשך. אחרי שגוררים אותו לסיטואציה לא אנושית, בן עומד בפני אבא והפוך במעצר, גם דואגים שיהיה בחדר היוועצות כדי לתת לו תחושה שזה אינטימי. לא מוקלט ולא מתועד". נעמן: "זה לא סטנדרטי. זה חריג. בכל חיי כחוקר לא עשיתי אירוע כזה". חן: "ביקשתי שתגיד אירוע חריג ועוד אירוע חריג". נעמן: "אפיזודה" חן: "בקשה חריגה שהייתה עם שאול והבן?" נעמן: "לא זכרתי את זה. אני לא זוכר עוד המון אירועים. אתה צריך להבין זו חקירה דינמית עם מאות נחקרים, מאות שעות חקירה, אז לשלוף אירוע קטן ומינורי?" חן: "קטן ומינורי? כל תשובה טובה". נעמן: "היו המון אירועים. מבחינת כמות התכוונתי". חן: "אתה אומר 'האירוע הזה, החריג, לא זכרתי אותו והייתי פועל אחרת'". נעמן: "על מה אתה מדבר? מה היה שם? אתה אמרת שעשו עליו מניפולציות שיפליל את אביו. לי לא קרה אירוע כזה. אני לא הייתי מתנהג כך". חן: "אתה בכל זאת משתף פעולה. אתה שושבין המלווה את אור לחדר היוועצות". נעמן: "נתבקשתי כנראה ע"י מפקדים לעשות דבר זה. אני עושה כל מה שמבקשים ממני המפקדים. אם ביקשו להיכנס לחדר עם החוקרת אני עושה את זה".
חן: "אתה סנ"צ במשטרה". נעמן: "אתה צריך להבין, תיק החקירה הזה שונה מכל תיקי החקירה, המפקדים אחרים, הם דומיננטיים, הם מחליטים והם קובעים". חן: "יש להם אפס ניסיון לעומתך. שלך הוא 'רק יצאתי בחמש'. עשיתי רק מה שאמרו לי. זו בושה וחרפה. ובושה כאשר המפקדים שלך לא מגיעים לקרסוליים שלך. לא מעלה לך. רק ניסיונות בחקירות. לא חקרו מעולם כזאת חקירה. תלם היה עוזר של זה וזה וסוכן ג'יימס בונד, עד שנכנס לחדר חקירות". נעמן: "הם מפקדים מעולים". חן: תן לי תיק אחד של שחיתות ציבורית שהם עשו? נעמן: "עשו הרבה תיקים". חן: "תיק אחד תיתן". נעמן: "התנהלות זו שונה ממה שאני מתנהל. כשיש לידי מפקדים דומיננטיים שדורשים שכל דבר עובר דרכם, כך אני פועל". חן: "כך לא העידו". נעמן: "בשיח האישי ביני לבינם זה מה שאמרו". חן: "כדי להשלים תמונה, ביחס לשידול על אלוביץ' לעשות אותו מפגש, עלה עוד ענין, מה אומר לאביו בעניין הייצוג שלי את האבא. כי אני מפריע להם שם. שמעת משהו על זה?" נעמן: "יכול להיות. אם אתה אומר שיש משהו ספציפי שאני הייתי קשור, אני לא זוכר. לא זוכר".
חן: "מציג 2 קטעים ממה שהתחולל בחדר. מה אתה יודע? אולי היית בחדר צפייה?" נעמן: "יכול להיות". חן: "אחרי שאתה מכניס את אור ויוצא מהחדר, החוקרת, שהייתה אתו בפגישה מקדימה, הפעילה עליו לחץ, אומרת לו 'מה אתה מרגיש', אומר לה 'אני מרגיש רע מאוד'. אתה זוכר עוד משהו כזה?" נעמן: "לא זוכר". ניצן וולקן מהפרקליטות רוצה להתנגד. השופטת פרידמן-פלדמן: "לא צריך, כל דבר הוא אומר 'קיבלתי הוראות'". חן: "לא יאומן כי יסופר. להתלונן ולהתבכיין שאנו מנסים להטיל אימה על החקירה הזו המלווה על ידם? אני צריך כוחות אדירים להתאפק. היא מלווה את החקירה. הם עושים דבר פלילי, עברייני, פסול. עולם של נשף מסכות. קחו אחריות על מעשיכם".
בהמשך, על האזנה האסורה בחדר ההיוועצות:
חן: "ידעת שזה מפגש מתועד?" נעמן: "מניח שכן". חן: "משהגענו עד הלום. הכי קרוב, לתשובה כנה, לא תקין, חריג מכל חריג, ידעת כי אתה מביא אותו לחדר היוועצות, האם אתה צעקת ואמרת - לא?" נעמן: "לא. זה החלטות שלהם. אני מניח שהם קיבלו ההחלטה". השופט בר-עם: "יש לך ניסיונות רב שנים, אתה פועל כמו רובוט?" נעמן: "ממש לא". השופט בר-עם: "כך אדוני אומר. הם אמרו ואתה ביצעת". נעמן: "חדר של עו"ד ומפגשים, אין כוונה לעשות האזנה. אולי לא היה מקום בחדרים אחרים. זו הייתה החלטת המפקדים. לא הייתה כוונה להאזין. זה יכול להיות חדר רב תכליתי… לא קיבלתי החלטה להפגישו עם אביו, אני לא קשור לאירוע. נתבקשתי ע"י מפקדים וזה מה שעשיתי".
יורם נעמן, החוקר המרכזי של נתניהו בתיק 4000, ממשיך לגמד את תפקידו כאילו היה עציץ בחקירה. השופט בר-עם: "אתה מצמצם את התפקיד שלך לצינור להעברת מידע". עו"ד ז'ק חן: "גם אתה יצאת בחמש. שאול אלוביץ' היה אצלכם שבועיים, התעללתם בו, פירקתם אותו לחתיכות":
השופט בר-עם: "אתה מצמצם את התפקיד שלך. אתה היית צינור להעברת מידע? נעמן: "אני אומר שאני פעלתי על פי הנחיות וכך פעלתי". חן: "מצטט לך ממסמך: שיש תלונות של שאול על מצבו הפיזי והנפשי. ז"א, אתה נותן הנחיה. אך אתה אומר קיבלת מתלם ואסייג". נעמן: "כך היה". חן:" יש לך מזכר על זה?" נעמן: "לא". חן: "אתה מאשר בעצמך על דברים לא מתועדים כמו הנחיות שפיקוד לא נתן לך?" נעמן: "זה חלק מפעילות. אולי לא מתועדת, מדובר בהנחיה אחת".
חן: "יכול להיות שיש דברים שלא נרשמים למרות שהכול בתכנון ועכשיו תחפש מה אתה רוצה להוציא מהדובדבנים האלה? מדובר באירוע קיצוני, חריג, במיוחד הזכ"ד והתיאור שם. הוא בסכנת נפשות. אתה אומר שהנחיות שקיבלת מהמפקדים שלך, לא תועדו על ידך". נעמן: "אני מעביר להם מידע שהם מוסרים לי בע"פ, אני מעביר". חן: "למרות שאתה לא זוכר האירוע, אתה טוען שזו הנחיה של תלם ואסייג?" נעמן: "תלם. כך פעלתי בכל התיקים. כלום לא על דעתי". חן: "יש סיבה מיוחדת שאתה נהגת כך?" נעמן: בהחלט. יש סוגי מפקדים. צריך להכיר. אלי ויואב הם מפקדים שהכול צריך לעבור דרכם. אני פועל בדיוק כמו שמצפים ממני. יש לי מפקדים דומיננטיים שרוצים לדעת" .חן: "אתה גם יצאת בחמש. אני לא מדבר על זה שהמפקדים רצו לדעת כל דבר. היה מגיע אלי אירוע כזה, הייתי אומר, תעשו כך אחרת. הייתי מגיב. לא הייתי הולך להתייעץ ואז חוזר ואומר מה שאמרו, ואז אני לא שייך לאירוע. הייתי מיידע. כמובן. זה אירוע חריג. אבל הייתי מרשה לעצמי לתת הנחיה. אני וותיק במשטרה. מה אתה אומר?" נעמן: "אלה מפקדים. כך דרשו וכך היה". חן: "הבן אדם (שאול אלוביץ') שבועיים אצלכם, פרקתם אותו לחתיכות. איש מבוגר. התעללתם בו. לא ראיתי זכ"ד על זה". נעמן: "אני הייתי מתנהל אחרת".
יורם נעמן לעו"ד חדד: "תוכל לומר לי ממי קיבלת הווטאספים של המפקדים שלי?" עו"ד חדד: "מהמפקדים שלך, את כל ההפתעות אתה רוצה עכשיו? נפרק את השקרים שלך שקר אחר שקר. אל תדאג" (מאוחר יותר חקר חדד את נעמן בדלתיים סגורות, כנראה על תרגיל המקורבת):
חן: "הדברים האלו היו צריכים להיות בסיכום החקירה (מפגש של שאול אלוביץ' עם בנו)". נעמן: "לא עסקתי בסיכום החקירה". חן: "אבל קראת אותו. יש הערות שלך, קראת". נעמן: "איזה הערות?" חדד מתערב: "הערות מהותיות". נעמן: "תראה לי את ההערות. אין לי. אם היו הערות קונקרטיות חשובות היית מציג לי... בתור מי שהעביר לעו"ד חדד את המידע, הוא היה אומר...". חדד: "את כל השקרים שלך נפרק שקר אחרי שקר. אל תדאג". נעמן: "תוכל לומר ממי קיבלת את הווטאספים של המפקדים?" חדד: "מהמפקדים שלך. את כל ההפתעות אתה רוצה עכשיו?"
סיכום המערכת: גם היום המשיך החוקר הבכיר יורם נעמן לא לזכור כלום ולא לדעת כלום, חוץ מזה שהוא היה רק בורג זעיר במערכת החקירה, "יס מן" שעשה מה שהנחו אותו לעשות וכלום לא היה על דעתו.
עו"ד עידו שיפוני הדגיש בטוויטר את יום עדות מס' 4 של סנ"צ בדימ. יורם נעמן שנחקר היום ע"י עו"ד ז'ק חן סנגורם של האלוביצ'ים מנקודת מבט נוספת:
מעבר לכל "הלא יודע, לא מכיר, לא אני, לא זוכר" שליוו את כל היום, עד שגם השופטים העירו לו על כך, שהוא מקטין את חלקו באופן שבבירור אינו תואם את שאר העדויות, הראיות והגדרת תפקידו, נעמן ברח היום מגולת הכותרת של חלקו בתפירה, זיוף תשובת נתניהו במזכר החקירה.כאן נזכיר: לא ב"סתם" זיוף מדובר, אלא בזיוף של הראיה היחידה לקיום יסוד היסודות של תיק 4000, אותה שיחה בין נתניהו לאלוביץ' במהלך ארוחת הערב ב-2012, בה על פי הנטען סוכמה ביניהם עסקת השוחד.
כיצד יכול הדבר לקרות? החקירות ברובן הגדול מוקלטות, אלא שתמלול ההקלטות אורך זמן ולכן החוקרים כביכול עורכים תמלול לא רשמי, וזה התמלול עליו במקרה הזה מבוסס כתב האישום כראיה יחידה, הודאה כביכול של נתניהו. בתמונה תוכלו לראות את הפער בין מה שנתניהו באמת אמר בהתאם לתמלול ההקלטה, לבין למה שרשמו החוקרים שנכחו במקום, כדי שהדברים יתחברו להם לאותה שיחה בה אלוביץ' ונתניהו כביכול סיכמו על עסקת השוחד.
![]()
נעמן הגיע מוכן לשאלות על מעשה הזיוף הזה, וטען כי לא הוא היה זה שתימלל ידנית, אלא היה זה חוקר בשם אלי ג'ודו (או קראטה, או משהו כזה), והוא עצמו, נעמן שהיה החוקר הראשי באותה חקירה טען שהוא אינו זוכר מה הוא שאל את נתניהו ומה נתניהו ענה.קשה לקבל טענה לשגגה בתמלול הידני שערכו החוקרים, מפני שגם אם ניתן לקבל שהשמטת חלק מהדברים שאמר נתניהו יכולה להיות טעות, כמו החזרה בו מ"יס" ל"וואלה!", לא ניתן לקבל תוספת מילים שלא נאמרו על ידו, כמו הוספת המילה "בזק" שכלל לא נאמרה, ובאופן מפתיע משתלבת מצוין בשגיאת ההשמטה של "וואלה!", כדי ליצור את הצירוף "המנצח" - "בזק-יס". גרסתו זו של נעמן, מעבר להיותה בלתי סבירה בעליל עובדתית, היא גם גרסה תמוהה, מפני שכפי ששאל אותו השופט שחם, מדובר כביכול בהודאה של נתניהו בגולת הכותרת של תיק 4000, בסיכום השוחדי בינו לבין אלוביץ', וקשה להאמין שהחוקר הראשי, שזו הייתה מטרתו העיקרית בחקירת נתניהו, לא יזכור זאת. חובה להדגיש: גם אם בכך ממלט עצמו נעמן מחמת הספק ממעשה הזיוף החמור, אין בכך פטור למפקדיו, לפרקליטה תירוש, לפרקליט המדינה, ליועמ"ש מנדלבליט ולשאר 24 הפרקליטים מטובי בנינו ובנותינו, שהחליטו, כביכול על סמך "טעות", שיש בידם ראיה שמפריכה אותה (תמלול ההקלטה), שיוכלו להוכיח את טענת הבסיס של תיק 4000, כלומר את הסיכום השוחדי כביכול בין נתניהו לאלוביץ', כשאין להם שום ראיה אחרת שתומכת בכך.
הערת אבי וייס: בזמנו הוגשה תלונה חריפה למח"ש בגין זיוף הפרוטוקול של חקירת נתניהו במשטרה (ניתוח מלא של הזיוף עם כל הראיות נמצא בכתבה כאן). כרגע התלונה נמצאת בערר במחלקת עררים הפרקליטות, לאור ההשתלשלות של הנושא הזה כדלהלן:
1) נשלחה ב-21.12.24 תלונה למח"ש וליועמ"שית על חשד לזיוף פרוטוקול החקירה של בנימין נתניהו, כמפורט וכנחשף (ומלווה במסמכים) במאמר כאן לעיל. הפנייה ליועמ"שית - כאן. אישור קבלה - כאן. התקבלה החלטת היועמ"שית להעביר את תלונתי בעניין זיוף החקירה של בנימין נתניהו ללשכת פרקליט המדינה (למרות שהתבקשה לא להעביר זאת, כי גם לשכת פרקליט המדינה חשודים כשותפים במעשה הפיברוק הזה), אבל זה כמובן לא עניין את היועמ"שית - כאן.
2) התקבל עדכון ממח"ש שטרם התקבלה החלטה בתלונה שהוגשה (תיק 4624/24) בעניין זיוף חקירת נתניהו ע"י חוקריו - כאן.
3) באיחור רב הפרקליטות השיבה - כאן שהיא לא עוסקת בעניין, כי הוא במח"ש ובדיונים בביהמ"ש.... למרות שמדובר בחשדות כנגד פרקליטים (בכירים) ומח"ש לא מוסמכת לחקור פרקליטים בכירים בוודאי שלא באישור היועמ"שית (שגלגלה את הנושא לפרקליטות, שגם היא מגלגלת זאת הלאה, בלי טיפול).
4) ביום 9.6.25 התקבלה החלטת מח"ש שלא לחקור את התלונה בדבר זיוף הפרוקטול של חקירת נתניהו (למרות שפע הראיות שנמסרו בתלונה) - כאן.
5) ביום 14.9.25 התקבלה הודעה ממחלקת העררים בפרקליטות שהם לא קיבלו את הערר שלי, לאור זאת נעשתה מיידית פניה חריפה למח"ש - כאן.
6) ביום 21.9.25 התקבלה הודעת מח"ש שהם מעבירים את הערר שלי (בעניין סגירת תיק החשד לזיוף פרוטוקול חקירת נתניהו) ליחידת העררים בפרקליטות - כאן.
7) ביום 5.11.25 התקבלה הודעת מחלקת עררים בפרקליטות המדינה על פתיחת תיק ערר שמספרו 2025/25 שיבורר עד 25.9.26 - כאן.
8) יצויין שבנימין נתניהו עצמו התלונן בחריפות בתגובותיו בביהמ"ש במסגרת עדותו - על הזיוף\פיברוק\שקר זה - כאן, כאן ו-כאן.
בנוסף להתנגדות הנמרצת של עו"ד עמית חדד (פרקליטות של נתניהו), לפרסום הכוזב של 2 העיתונאים, עו"ד ז'ק חן, פרקליטם של בני הזוג אלוביץ', השמיע טענות חריפות ביותר, שוב ושוב, בפני ביהמ"ש, בנוגע ל"שקר" הזה - כהגדרתו, כמופיע בפרוטוקול בהמ"ש מה-11.12.24 החתוך כאן.
עמית סגל :
לאחר שהפרקליטות הכחישה את הפרסום שלנו בפני בית המשפט
שקיים ציטוט כזה של אביחי מנדלבליט בפרוטוקול
ושזה מופרך בכלל שהם נאלצים להשיב לבית המשפט בעקבות פרסום עיתונאי,
השופטים השתכנעו שיש דברים בגו ודרשו לקבל את הפרוטוקולים עצמם.
וזה מה שהשופטים מצאו לאחר החשיפה של עבדכם הנאמן,
שימו לב לציטוטים:
מנדלבליט ביולי 2016 לחוקרים:
״אתם מתחילים בדיקה אחרת לגמרי, על דברים שלא אישרתי״
חכו, יש עוד:
״זה בפירוש לא מה שאני אישרתי בזמנו״
חכו, יש עוד:
״אני לא מתלהב מזה. זה לא טוב. אבל על דברים כאלה מלפני 10 שנים אני לא פותח חקירה פלילית מול ראש ממשלה״.
בום. יום טוב לכולם.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כג
אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:



Reactions: עיר ואם בישראל, רוצה לדעת הכל, חיים בי ועוד 15 משתמשים18 //