חדשות בארץ מבזקי חדשות

IMG-20260128-WA0058.jpg

תיעוד חריג ממטה השב"כ: הרמטכ"ל וראש השב"כ בדיון על "אתגרים שניצבים בפני הארגונים בתקופה רגישה זו".
 
נס בטבריה:
אתמול בערב אירע ירי ברחוב יפתח הגלעדי. ברכב שנפגע ישב אזרח חף מפשע, חסיד קרלין עם משפחה, שניצל בנס. הירי התבצע ליד בית כנסת ושכונה שקטה עם ילדים. התושבים מודאגים, והמשטרה פועלת לאיתור היורים ולהשבת הביטחון.


 
IMG-20260129-WA0018.jpg


מערך הסייבר הלאומי מתריע מפני הודעת התחזות לפיקוד העורף שמופצת בשעות האחרונות בוואטסאפ.

ההודעה נשלחת בשפות שונות, עושה שימוש בלשון מאיימת, ובחלק מהמקרים מופיעה עם תמונת פרופיל המתחזה לגורם רשמי – כולל תמונה של פיקוד העורף. נדגיש כי לא מדובר בהודעה מגורם רשמי או ביטחוני וכי פיקוד העורף לא יפנה באופן זה לאזרחים.

מטרת ההודעה היא לאסוף מידע וליצור לחץ פסיכולוגי על הנמען. אין אינדיקציה לפריצה למכשיר או לגישה למידע אישי.

מה עושים?
- לא מגיבים.
- לא מוסרים פרטים
- חוסמים ומדווחים בכפתור הדיווח שבוואטסאפ
- צורכים מידע רק ממקורות רשמיים
 
מיכלית דלק מתהפכת בכניסה לנווה יעקב בירושלים
 

קבצים מצורפים

  • מיכלית דלק מתהפסת בכניסה לנווה יעקב בירושלים.zip
    1.3 MB · צפיות: 268
פתח תקווה שמו ספסלים בנפרד והידיות בנפרד
 

קבצים מצורפים

  • ה_גאוניות_של_עיריית_פתח_תקווה.rar
    1.1 MB · צפיות: 330
בשעה זו מתכנסים בבנייני האומה 2000 תורמי כליה מהארגון מתנת חיים בראשות הרבנית רחל הבר אלמנת הרב אברהם ישעיהו הבר זצ"ל מקים הארגון.
במהלך האירוע יצטלמו אלפי התורמים והנתרמים מצילי חיים לתמונת ענק שבעת צילומה ינכחו נציגי ספר השיאים של גינס שיכניסו את מספר השיא העצום של תורמי הכליה אל ספר השיאים. כזכור לפני תקופה פנה הארגון אל וועדת השיאים שסירבה להכיר בארגון מתוך שהוא פועל בישראל הנחשבת 'מדינה שנויה במחלוקת', לאחר סערה שהתחוללה התקפלו נציגי הוועדה והערב הם יכניסו את שיא תורמי הכליה אל רשימת השיאים. (הגיזרה).
1769890910403.png


רשמית השיא נשבר: אנשי ספר השיאים של גינס הודיעו למתנת חיים כי הם שברו את השיא כשכינסו את המספר הגדול ביותר של תורמי הכליה במקום אחד
 
880 אלף ילדים בישראל חיים בעוני - במגזר החרדי כמעט מחצית מהילדים

דוח העוני של הביטוח הלאומי חושף כי כ-20% מהאוכלוסייה בישראל נמצאת מתחת לקו העוני (3,547 ש"ח לחודש לאדם ב-2024). מדובר בכמיליון בני אדם, מתוכם כ-880 אלף ילדים - 28% מכלל הילדים במדינה. ישראל מובילה במדינות ה-OECD בהיקפי העוני בקרב ילדים.

במגזר החרדי המצב קשה במיוחד: כ-38% מהאוכלוסייה החרדית חיה בעוני - פי 3.5 מהמגזר היהודי הלא-חרדי (11%). בקרב ילדים חרדים - כמעט 50% חיים מתחת לקו העוני. הפער הגיאוגרפי ניכר: בתל אביב והמרכז שיעורי העוני 14-15%, בדרום ובצפון 21-22%, בירושלים 36.5%. מודיעין עילית היא העיר הענייה ביותר בישראל - כמעט 50% מתושביה חיים בעוני. (ynet)

ByqjwSFI11g_0_0_850_1207_0_xx-large.jpg
 
‏טרגדיה: האדמו״ר מהרי״ד מלעלוב זצ״ל, נפטר לאחר שאותר מחוסר הכרה במקווה לעלוב שברחוב צפניה 23.
צוותי הרפואה ביצעו פעולות החייאה, ולמרבה הצער נאלצו לקבוע את פטירתו.
 
:cry::cry: בד"ה, במאה שערים בירושלים האברך ר' יחיאל יעקב קרויס בנו של הרה"ג ר' פישל קרויס מחסידי תולדות אברהם יצחק
לא קם משנתו לאחר שבשבת האחרונה לא הרגיש קצת בטוב, בן 39 בפטירתו
השאיר 2 ילדים הגדול פחות מחודשיים לפני בר מצוה :cry::cry:
 
‏שוטרים שהוזמנו לקריאה של נהג אוטובוס על נוסע שעישן באוטובוס הורידו את כלל הנוסעים החרדים מהאוטובוס והורו לנהגו לנסוע. למרות בקשת הנוסעים שלא להפקירם בשטח עזבו השוטרים את המקום תוך שהם מותירים את הנוסעים בצד הדרך.

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו פנה למח"ש בדרישה לחקור את השוטרים: "בתאריך 20.10.25 סמוך לשעה 01:30 בלילה, הוזמנה ניידת משטרה לצומת גולני לבקשת נהג אוטובוס של חברת "סופרבוס" בעקבות דיווח על נוסע שעישן סיגריה אלקטרונית בתוך האוטובוס. עם הגעתם, ובמקום לטפל בנקודתית במוקד האירוע, הורו השוטרים לכלל נוסעי האוטובוס, כ 40 נוסעים לרדת לאלתר מהאוטובוס בתחנה מבודדת בדרך בין-עירונית, והנחו את הנהג להמשיך בנסיעתו בלעדיהם".

בלייכר הדגיש כי השוטרים ונהג האוטובוס הם בני מיעוטים וכי ייתכן שפעלו מתוך מניע גזעני: "יצוין כי כלל הנוסעים הינם משתייכים למגזר החרדי, בעוד השוטרים והנהג הינם בני מיעוטים. נסיבות המקרה מעלות חשד כבד כי השוטרים ראו בנוסעים קבוצה שניתן להתעמר בה ולסכן את חייהם אך ורק בשל זהותם המגזרית. חומרת האירוע וההחלטה הקולקטיבית להעניש עשרות נוסעים חפים מפשע מצביעה על אפליה פסולה ומניע גזעני - אנטישמי, בניגוד לערכי היסוד של משטרת ישראל". (ישראל זאב לוונטהל)

 

קבצים מצורפים

  • תיעוד.zip
    12.7 MB · צפיות: 295
הצעיר החרדי בנימין וויס שעצור בחשד לריגול עבור איראן: ״הסוהרים משכיבים אותנו על הרצפה, מפשיטים אותנו ומתעללים״.

בדיון שהתקיים בבית המשפט בימים האחרונים התלונן וויס על התנאים הקשים בכלא דמון.

על פי הדיווח של דניאל עמרם, וויס טען - ״ביקשתי שיכניסו לי גמרא, כל התלונות על אלימות פשוט נסגרות ישר אחרי התלונה״.

לדברי וויס, ״נותנים לי לישון על הריצפה בקור, בלי מזרן ובלי שמיכה, מכניסים אותי עם 12 מחבלים בתוך תא חנוק״. ביהמ״ש ביקש להעביר את התלונה למפקד הכלא ולדרוש תשובה.
 
ראש העיר אשקלון ובכירים נוספים ברשות עוכבו לחקירה בלהב 433, החשד: לקחו לכיסם כסף שנתרם עבור התושבים במהלך המלחמה.
 
ראש העיר אשקלון ובכירים נוספים ברשות עוכבו לחקירה בלהב 433, החשד: לקחו לכיסם כסף שנתרם עבור התושבים במהלך המלחמה.
עמית סגל: ראש עירייה מהדרום נעצר בחשד לנטילת כספי תרומות שיועדו למלחמה. זה קרה שתי דקות אחרי שאמר בכנס גזברי הרשויות המקומיות שאמא שלו לימדה אותו לא לגעת בכספי ציבור
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

האשכול המזוקק: עדכונים משמעותיים ומאומתים (ללא רעשי רקע)

לאור בקשות שעלו בפורום, אנו פותחים אשכול ייעודי המיועד לדיווחים משמעותיים, אמיתיים ומאומתים בלבד.

מטרת האשכול היא לתת מענה לאלו המעוניינים להתעדכן בהתפתחויות הדרמטיות באמת, מבלי להיחשף לזרם בלתי פוסק של הודעות סרק, "צינתוקים" רעיוניים ופרשנויות שאין בהן ממש. האשכול נועד לחסוך זמן ומתח מיותר מהציבור.

כדי לשמור על איכות האשכול ועל המטרה שלשמה הוקם, נבקש להקפיד על הכללים הבאים:

✅ מה כן כותבים כאן?

  • אירועים משמעותיים: דיווחים על אירועים ביטחוניים או מדיניים בעלי השפעה ישירה ורצינית.
  • הנחיות רשמיות: עדכונים מפיקוד העורף או מגורמים מוסמכים אחרים.
  • מידע מאומת: ידיעות משמעותיות, ממקורות ברורים המוחזקים כאמינים וזהירים (כגון אלו המביאים עובדות ולא הערכות).
  • פרשנות עניינית: רק במידה והיא מבוססת על עובדות חדשות ומשמעותיות, ויש בה משמעות רלוונטית חשובה.


❌ מה לא כותבים כאן?

  • דיווחי סרק: הודעות בסגנון "משהו עומד לקרות", "וואי וואי מה מחכה להם", או "הפתעות בקרוב".
  • רכילות וזוטות: מידע לא רלוונטי על עוזרים, פקידים או אירועים שוליים שאינם משפיעים על המערכה הגדולה.
  • פרשנות זוטרה: ציטוטים של כתבים המחפשים לייצר כותרות לצורכי רייטינג בלבד.
  • שמועות: כל מידע שאינו מגובה באימות ראשוני מינימלי.

מעדכנים מסורים ועוקבים יקרים:
  • אנא, לפני העלאת הודעה, שאלו את עצמכם, האם מדובר במידע שבאמת "מקפיץ" את הקורא בצדק? האם זו ידיעה כ"כ חשובה? אם לא, וותרו עליה.
  • מומלץ לסמן מעקב אחר האשכול, כך תקבלו התראה למייל ולפעמון ברגע שתפורסם פה ידיעה חדשותית חשובה.
  • אתם מוזמנים להשתמש בכפתורי הדירוג כדי לסמן הודעות שאינן עומדות בקריטריונים, ובכך לסייע לניקיון האשכול.
  • משתמש שיעלה פה הודעות שאינן עומדות בקריטריונים אלו, ייחסם מאשכול זה ללא אזהרה נוספת.

בתקווה לבשורות טובות וישועות,
צוות חדשות ועדכונים - פרוג.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה