א. האם לא ניתן להעלות את המאמר לתוך ההודעה באופן שלא יהיה צורך להורידו למחשב?
לא הייתי תולה את הטעות בטעות ניקוד כ"כ נראית לעין [את המסר למדנו מאז רבו של יואב בן צרויה...]ב. לעצם העניין - השורש חז"ר - ככל שחיפשתי בקונקודנציה - מצוי במקרא רק בשמו של ה'דבר אחר'. שם הפועל 'להחזיר' אינו מצוי במקרא כלל, לא במלואו ולא בהשמטת הה"א.
אם תכתוב: 'לחזיר' נראה כאילו מדובר על הד"א בעצמו. ע"כ נראה הגיוני וטבעי שלשון הגמרא היא 'לַשְׁהוֹת' (בהפעיל בהשמטת הה"א כדרך המקרא) אבל 'לְהַחֲזִיר'.
מבחינה פונטית אני לא רואה סיבה להשמטה.לגבי השוואתך עם "לַחְזִיר" מול "לְהַחְזִיר", שאלתך מדוע במילה אחת הה"א נשמטת ובשניה נשארת, אולי יש הבדל בין שורש ש-ה-ה לשורש ח-ז-ר.
בשורש ש-ה-ה הנטייה להשמיט את הה"א בכתיב חזקה יותר, אולי משום שזו מילה "קלה" יותר מבחינה פונטית, או פשוט מפני שכך התקבע המונח הטכני בהלכות שבת. המילה "לַשְׁהֹות" הפכה למונח שגור, וכשהוגים אותה מהר ברצף הדיבור הה"א נעלמת, והכתיב התאים את עצמו להגייה. לעומת זאת, בשורש ח-ז-ר, העיצור הגרוני ח' שומר לעיתים קרובות על מבנה המילה המלא.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: טונקס1 //