מידע שימושי וואו!! איזה נוסטלגיה 😱 אשכול לגילאי 30+ 😃

אפשר לבדוק בחיפוש
לי החיפוש חסום בנטפרי קהילה. לא ידע למה דווקא זה. אולי בסוף עוד יחסמו לגמרי את פרוג.

בכל אופן תוכל לבדוק כמה פעמים הזכירו פילם, פיירמן, טלפון חוגה, נראה לי שיותר מפעם אחת. לפעמים רק בתמונה ואז החיפוש בכלל לא ימצא את זה.
 
לי חסומים שניהם. האם בגלל שזה משחק? אפשר בZIP? אולי נטפרי יאשרו לי? אבל אני רוצה קובץ מקורי של DOS. כי ראיתי את זה בווינדוס, לא יודע מה הקובץ שמתקבל באתר ההוא.

יצויין שקבצים בתוכנות רגילות אני מקבל עליהם את הפלט
צפה בקובץ המצורף 2139713
אני לא מסתדר עם זיפ -עדיין מהדור של פעם 😉
אולי ידידי ר' @יצחק. יוכל.
בתור ילדים אהבנו מאד פסטה עם סוכר וקקאו,
הכנתי פעם לילדים שלי, אף אחד לא רצה לאכול את זה,
הכל נשאר עבור אבא ואמא.
נזכרתי, שבתור ילדים אמא שלי היתה מרתיחה לנו דיסת סולת עם סוכר חלב וקינמון.. כמה שזה טעים.
הילדים שלי לא התחברו.. אז רק אני פעם בשנה בחורף קונה קילו סולת עושה איזה כוס ושאר החבילה נזרקת בפסח..
באמת שאפ'חד לא מכיר כאן את ביסלי טאקו?
אני חושב שהיה גם בשנים האחרונות ממש או שאני מבולבל כבר..
זוכרים שהיינו מתקשרים ל-155 כדי לשמוע מה השעה? 🙄😅
השעון הדובר?!
ונראלי שהיה גם אופציה של שעון מעורר, לא?
 
נראה לי שאת מכונת החישוב של החנוונים עדיין לא הזכירו. (לא חשבוניה) היה מכונה שנראית בערך כמו הקופה רושמת אבל הצג היה גלגלים עם מספרים כמו של מוני מים חשמל וגז. כל פעם כשהחנוני לוחץ על הכפתור זה היה מרשרש וכשלוחץ על שווה הגלגלים נותנים את התוצאה.

נראה לי שזה היה כזה

אבל כאן רואים מהצד של המוכר.
 
נזכרתי, שבתור ילדים אמא שלי היתה מרתיחה לנו דיסת סולת עם סוכר חלב וקינמון.. כמה שזה טעים.
הילדים שלי לא התחברו.. אז רק אני פעם בשנה בחורף קונה קילו סולת עושה איזה כוס ושאר החבילה נזרקת בפס
אבא שלי שיחי' שהוא לגמרי מדור עתיק (יליד שנות ה-60) עד היום לא סובל דייסות חלביות או תבשילים חלביים מכל סוג שהוא, בגלל שבדור ההוא זה היה האוכל העיקרי לילדים, והיה צריך לגמור את הצלחת עד הסוף!!!!!
 
אבא שלי שיחי' שהוא לגמרי מדור עתיק (יליד שנות ה-60) עד היום לא סובל דייסות חלביות או תבשילים חלביים מכל סוג שהוא, בגלל שבדור ההוא זה היה האוכל העיקרי לילדים, והיה צריך לגמור את הצלחת עד הסוף!!!!!
יליד הארץ כנראה..?!
 
החוט של האוטובוס, לא זכרתי שהיה נראה ככה. לפי איך שהיה זכור לי זה היה במקום שהיום נמצאים הברזלים שלמעלה. אולי היו כמה צורות.
וכעת הזכיר לי גם שתמיד מעל הנהג היה מנורה בצורה מוזרה, לא יודע איך לתאר אותה. כמו אף שנוטה קדימה. למעשה אחרי שראיתי את התמונה אני מתקשה להיזכר ברצועות המשתלשלות שנמצאות דוקא באוטובוסים של היום.
 
בקשר לטלפון החוגה שהיה פעם
אני זוכרת שהיינו צריכים לעמוד על יד הטלפון ולדבר, ואז קרה פלא גדול היה אפשר לקנות חוט ארוך ולטייל עם הטלפון בבית, זה היה אטרקציה ולא משנה שכל כמה זמן צריך לפתוח את כל הסליל מחדש.
אח"כ היה עוד שכלול מיוחד בגלל שהיו מדברים בטלפון ומניחים אותו על הכתף, הכתף היה נתפס לגמרי אז היתה המצאה חדשה היה חלק שמתחבר לשפופרת והוא היה עוזר שלא צריך לעקם את הראש 90 מעלות.
בהמשך היה טלפון קטן יותר שהחוגה שלו היתה על השפופרת והיה קל יותר לטייל איתו בבית.

מה שבטוח היה קשה לדבר סודות כשהילדים מסתובבים בבית אין לאן לברוח
 
ולכו תגידו לילדים שבכל האטיחים היו גרעינים, בטח הם יאמינו לכם כמו שיאמינו שהיו רק שני צבעים לפלפל, ירוק ואדום
והיינו לוקחים את הגריעינים ומייבישים אותם בשמש וגם את גרעיני הדלעת ואח"כ משרים עם מים ומלח ושמים בתנור
 
בקשר לטלפון החוגה שהיה פעם
אני זוכרת שהיינו צריכים לעמוד על יד הטלפון ולדבר, ואז קרה פלא גדול היה אפשר לקנות חוט ארוך ולטייל עם הטלפון בבית, זה היה אטרקציה ולא משנה שכל כמה זמן צריך לפתוח את כל הסליל מחדש.
אח"כ היה עוד שכלול מיוחד בגלל שהיו מדברים בטלפון ומניחים אותו על הכתף, הכתף היה נתפס לגמרי אז היתה המצאה חדשה היה חלק שמתחבר לשפופרת והוא היה עוזר שלא צריך לעקם את הראש 90 מעלות.
בהמשך היה טלפון קטן יותר שהחוגה שלו היתה על השפופרת והיה קל יותר לטייל איתו בבית.

מה שבטוח היה קשה לדבר סודות כשהילדים מסתובבים בבית אין לאן לברוח
יש לי טלפון חוגה בבית רק שאין לאיפה לחבר אותו

כשרצו לדבר סודות עברו לאידיש רצוצה שלא היה מאד מסובך להבין אותה
😳
 
יש מי שזוכר?
שטלפון ביתי היה נדיר ואנשים היו משתמשים אצל מי שהיה לו
מישהו סיפר לי כשהוא היה ילד היו הולכים למישהו ואומרים לו שיש לו טלפון (מחו"ל) ואז הוא היה רץ לבית של מי שהיה לו טלפון...
והתאכזב לראות שעבדו עליו...

השטויות של הילדים של פעם...
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לאתגר:

לשאלות על האתגר - שימו לב לתייג את @שבשבה.
בהצלחה.
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה