עוגות/עוגיות צעד אחר צעד - עוגת פיניאטה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוגת פיניאטה היא הפתעת יום הולדת מושלמת.
מבחוץ היא נראית כמו עוגת קרם חביבה וצבעונית ודי רגילה.
אך כשחותכים אותה , מתגלה הפתעה של עדשים וסוכריות שנשפכת החוצה לשמחת הילדים (וגם הצעירים בנפשם :) )
לכבוד יום ההולדת של בני החלטתי להכינה וגם לצלם את השלבים.
אז בואו נתחיל:


לעוגת בסיס- הכנתי בלילת טורט וניל ויצקתי לרינג בקוטר 20.
למה 20 אתם שואלים? כי העוגה מתקבלת גבוהה ואלגנטית יותר.
כדי שהרינג לא יתרחב סגרתי אותו בקליפס, מזגתי את הבלילה ואז שחררתי את הקליפס ולתנור.
בזמן שהעוגה נאפתה הכנתי סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ו2/3 כוס מים- מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס ומצננים.
בגמר האפיה מצננים את הטורט ואז פורסים לרוחב לשלש שכבות.
מ2.jpg
מ4.jpg


אל תלמדו מחסרת סבלנות כמוני ותמתינו עד שהטורט יצטנן לחלוטין וכך השכבות תתקבלנה ישרות לגמרי.
אבל גם אם לא הרי שעל כל פשעים תכסה קצפת ;).

מכינים קצפת משלשה מיכלים של שמנת מתוקה פלוס 2 כפות פודינג וניל.
את שלושת השכבות הברשתי בנדיבות בסירופ
ואז מתחיל החלק המעניין.

את שתי השכבות התחתונות מחוררים במרכזן באמצעות רינג וסכין אבל כמובן שאפשר גם בכוס או קערה קטנה.
ממ6.JPG


ואת השכבה העליונה מותירים בשלמותה.

מניחים את השכבה התחתונה על המגש ומצפים בנדיבות קצפת. נזהרים שלא לצפות בפנים. אנחנו לא רוצים שהעדשים /הסוכריות שבפנים יספחו לחות מהקצפת.

חשוב מאד למרוח בשכבה נדיבה כדי שלא תצא עוגת חנק.

מניחים מעל את השכבה השניה שחוררנו ומצפים גם אותה.
מ8.jpg


וכעת מגיע הכיף האמיתי: ממלאים את החור שנוצר בהפתעות!
אנחנו בחרנו למלא בעדשים גדולים בצורת לב.
מ9.jpg


כעת נסגור את העוגה בשכבה העליונה ונצפה בקצפת מעל ובדפנות.
מ10.jpg


מ11.jpg


כפי שאתם רואים המגש לא ממש נקי. עוברים מסביב עם מגבון סחוט.
את דפנות העוגה ציפינו בסוכריות מזרה צבעוניות . חופנים סוכריות ומדביקים ביד לדופן.
זה ייקח זמן וסבלנות עד שהעוגה תהיה מצופה. (טוב. ברובה...)
מ12.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בשולי העוגה זילפתי באמצעות צנתר משונן, שושני קצפת גדולות. יש לזלף בניצב לעוגה.

מ13.jpg


לא מצאנו שרשרת דגלונים בחנות אז הבכורה שלנו התנדבה להכין אחת מרהיבה משיפודים, חוט תפירה לבן ומשולשים צבעוניים שגזרה בעצמה.
והנה התוצאה הסופית:
מ15.jpg


והנה עוד אחת שהוכנה שנה שעברה לרגל יום הולדת של ילד אחר

IMG-0561.jpg


לצערי לא ניתן לראות את העוגה לאחר החיתוך כי החגיגה נערכה בשבת.
אבל תוכלו ודאי לדמיין את צהלת הילדים :)

מתכון לטורט וניל
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של אפרת ליכטנשטט בשינויים שלי.
מידות: כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

רכיבים:

4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר.
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
קורט מלח
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל.
כף מיץ תפוזים /תירוש.
כוס קמח (140 גרם)
1.5 כפית אבקת אפיה.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל175 מעלות.
2. משמנים רינג שמכוון לקוטר 20 ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
3. מצמידים את השוליים בקליפס למניעת התרחבות.
4. מניחים בקערת המיקסר את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל מעין קצף סבון.
5. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים עד לקבלת קצף יציב (שפיץ של מקור) אך לא קשה מדי.
6. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, סוכר הוניל והמיץ/תירוש.
7. מנמיכים את מהירות המיקסר ומזלפים פנימה את החלמונים.
8. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים בתנועות עטיפה עדינות.
9. מעבירים לרינג, מישרים ומחליקים ומסירים את הקליפס.
10. אופים כ-30 דקות עד לקבלת קיסם יבש. מצננים.
11. מעבירים סכין בדופן בתנועה אחת ומחלצים בזהירות מהרינג.

אין בעוגה שמן וזו לא טעות.

הערות, הארות ושאר סוכריות:
1. ניתן להכין את העוגה בגרסת פרווה -קצפת צמחית. הטורט הוא פרווה לכתחילה.
2. אין לכם רינג? לא נורא וממש לא חובה. ניתן לקנות תבניות עגולות חד פעמיות בקוטר 20. הכי טוב ומדויק יהיה לחלק את הבלילה לשלש תבניות משומנות ולאפות. זמן האפיה יתקצר לפחות בשליש אז שימו עין על התנור.
(ותודה ל @אסתי3311 על ההערה החשובה).
3. אפשר למלא בממתקים אחרים או בתערובת של כמה סוגים. חשוב להקפיד שהם לא יגעו בקצפת.
4. אפשר להכין את העוגה יום מראש ולצפות בשני סייגים חשובים:
א. לאטום את העוגה הדק היטב היטב הדק כי הקצפת נוטה להתייבש וגם אוהבת מאד לספוח ריחות וטעמים משוכני המקרר.
ב. את ציפוי הסוכריות יש לבצע רק מספר שעות לפני כיון שהן מתמוססות וצובעות את הקצפת.
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
וואו ואוו ואוו!!!!
השקעה מדהימה!!
רק חבל שחסרה התמונה של התוצאה הסופית.
עריכה: לא נורא, אני רואה שהיא מציצה אלינו מהתמונה של הניק שלך;)
כשהגבת הייתי באמצע עריכה.
ברור שצירפתי תמונה של תוצר סופי. :)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שירה, מדהים!
אילו הסברים ברורים ומפורטים.
כל תמונה במקום וההמחשה מיוחדת.
נשמח מאוד לעוד הדרכות מפורטות כאלו!
ממך ומכולן...
 

אשכולית

משתמש סופר מקצוען
וואו.
עוגה יצירתית ומתוקה (בכל מובן) לאמא שהיא גם אלופה וגם אופה.
ההוראות שלך כתובות בפירוט ובדייקנות, שמתכון שלך תמיד מתחשק לנסות:).
אוהבת את ההתייחסות לכל רכיב ולכל שלב, ואת הטיפים הקטנים שאת משחילה בינהם.
 

קלרינט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
D I G I T A L
כ"כ נהניתי מההדרכה המפורטת!

אוהבת את ההומור שהשחלת בין השורות
"וגם הצעירים בנפשם"
"עוגת חנק"...
"על כל פשעים תכסה קצפת"
:)

התמונות מגרות,
עשית חשק מהר לחפש סיבה למסיבה...

הבת שלך כ"כ יצירתית
שרשרת הדיגלונים מתוקה
DIY זה הכי מדליק!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@shira bira
עוגה חמודה ממש.
הוראות ברורות.
עושה חשק להכין הפתעה כזו למישהו....עכשיו אני צריכה רק לחשוב למי...[אין יום הולדת באופק, חוץ מלעצמי :( ]

אהבתי את הדגלונים שהבת שלך הכינה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
[אין יום הולדת באופק, חוץ מלעצמי :( ]
זו לא סיבה מספיק טובה?
אפשר לצפות בגנאש במקום בקצפת ולקשט בקישוטים זהובים.
ולמלא בממתקים שווים שאנחנו אוהבות לשמור לעצמנו לשעת ערב מאוחרת.:p
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
העוגה הזו נפלה עלי בדיוק כששברתי את הראש איך יורדים מעוגת המספרים (עברה בדיוק שנה מאז הראשונה שעשיתי.. ושוב חוגגים יום הולדת) בלי לרדת מהרף שהצבתי.
היא אטרקטיבית לילדים ואפשרית ליישום לכל אמא (כמובן שרמת הקישוט בהתאם, אבל אפשר להוציא משהו נחמד והעיקר ההפתעה שבפנים...)
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זו לא סיבה מספיק טובה?
אפשר לצפות בגנאש במקום בקצפת ולקשט בקישוטים זהובים.
ולמלא בממתקים שווים שאנחנו אוהבות לשמור לעצמנו לשעת ערב מאוחרת.:p
אבל אסור לי סוכר
אז מה אני אשים שם קוביות סלרי?

או אולי אכין לעצמי עוגה כזו:
[זו עוגה שהכנתי פעם בצחוק מדריכת דיאטה שלי]
 

קבצים מצורפים

  • 9999.jpg
    9999.jpg
    KB 54.4 · צפיות: 910
  • IMG_1337.jpg
    IMG_1337.jpg
    KB 167.7 · צפיות: 897
  • IMG_1333.jpg
    IMG_1333.jpg
    KB 68.7 · צפיות: 871
  • IMG_1334.jpg
    IMG_1334.jpg
    KB 114.3 · צפיות: 859
  • IMG_1335.jpg
    IMG_1335.jpg
    KB 118.4 · צפיות: 814

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל אסור לי סוכר
אז מה אני אשים שם קוביות סלרי?

או אולי אכין לעצמי עוגה כזו:
[זו עוגה שהכנתי פעם בצחוק מדריכת דיאטה שלי]
כמה יפה!
נראה כמו רעיון שווה ביותר גם למשלוח מנות.
 

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כפי שאתם רואים המגש לא ממש נקי. עוברים מסביב עם מגבון סחוט.
אפשר לחסוך את השלב הזה (הריח של המגבון...:confused:).
לפני הנחת העוגה על המגש אני חותכת פיסות של נייר אפיה, מניחה על המגש כמסגרת לעוגה, באופן שיכסה את שולי המגש לגמרי.
מעל אני מניחה את העוגה ומצפה בקצפת. לאחר סיום העבודה אני מושכת בזהירות את פיסות נייר האפיה, והמגש נקי.
מקווה שההסבר ברור, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@רחלי98 .
רק עכשיו ראיתי. מתנצלת.
אם עטפת את העוגה היטב אין בעיה להרכיב ביום שלאחר מכן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  45  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה