עוגת פיניאטה היא הפתעת יום הולדת מושלמת.
מבחוץ היא נראית כמו עוגת קרם חביבה וצבעונית ודי רגילה.
אך כשחותכים אותה , מתגלה הפתעה של עדשים וסוכריות שנשפכת החוצה לשמחת הילדים (וגם הצעירים בנפשם )
לכבוד יום ההולדת של בני החלטתי להכינה וגם לצלם את השלבים.
אז בואו נתחיל:
לעוגת בסיס- הכנתי בלילת טורט וניל ויצקתי לרינג בקוטר 20.
למה 20 אתם שואלים? כי העוגה מתקבלת גבוהה ואלגנטית יותר.
כדי שהרינג לא יתרחב סגרתי אותו בקליפס, מזגתי את הבלילה ואז שחררתי את הקליפס ולתנור.
בזמן שהעוגה נאפתה הכנתי סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ו2/3 כוס מים- מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס ומצננים.
בגמר האפיה מצננים את הטורט ואז פורסים לרוחב לשלש שכבות.
אל תלמדו מחסרת סבלנות כמוני ותמתינו עד שהטורט יצטנן לחלוטין וכך השכבות תתקבלנה ישרות לגמרי.
אבל גם אם לא הרי שעל כל פשעים תכסה קצפת .
מכינים קצפת משלשה מיכלים של שמנת מתוקה פלוס 2 כפות פודינג וניל.
את שלושת השכבות הברשתי בנדיבות בסירופ
ואז מתחיל החלק המעניין.
את שתי השכבות התחתונות מחוררים במרכזן באמצעות רינג וסכין אבל כמובן שאפשר גם בכוס או קערה קטנה.
ואת השכבה העליונה מותירים בשלמותה.
מניחים את השכבה התחתונה על המגש ומצפים בנדיבות קצפת. נזהרים שלא לצפות בפנים. אנחנו לא רוצים שהעדשים /הסוכריות שבפנים יספחו לחות מהקצפת.
חשוב מאד למרוח בשכבה נדיבה כדי שלא תצא עוגת חנק.
מניחים מעל את השכבה השניה שחוררנו ומצפים גם אותה.
וכעת מגיע הכיף האמיתי: ממלאים את החור שנוצר בהפתעות!
אנחנו בחרנו למלא בעדשים גדולים בצורת לב.
כעת נסגור את העוגה בשכבה העליונה ונצפה בקצפת מעל ובדפנות.
כפי שאתם רואים המגש לא ממש נקי. עוברים מסביב עם מגבון סחוט.
את דפנות העוגה ציפינו בסוכריות מזרה צבעוניות . חופנים סוכריות ומדביקים ביד לדופן.
זה ייקח זמן וסבלנות עד שהעוגה תהיה מצופה. (טוב. ברובה...)
מבחוץ היא נראית כמו עוגת קרם חביבה וצבעונית ודי רגילה.
אך כשחותכים אותה , מתגלה הפתעה של עדשים וסוכריות שנשפכת החוצה לשמחת הילדים (וגם הצעירים בנפשם )
לכבוד יום ההולדת של בני החלטתי להכינה וגם לצלם את השלבים.
אז בואו נתחיל:
לעוגת בסיס- הכנתי בלילת טורט וניל ויצקתי לרינג בקוטר 20.
למה 20 אתם שואלים? כי העוגה מתקבלת גבוהה ואלגנטית יותר.
כדי שהרינג לא יתרחב סגרתי אותו בקליפס, מזגתי את הבלילה ואז שחררתי את הקליפס ולתנור.
בזמן שהעוגה נאפתה הכנתי סירופ סוכר מחצי כוס סוכר ו2/3 כוס מים- מביאים לרתיחה, מבשלים עד שהסוכר נמס ומצננים.
בגמר האפיה מצננים את הטורט ואז פורסים לרוחב לשלש שכבות.
אל תלמדו מחסרת סבלנות כמוני ותמתינו עד שהטורט יצטנן לחלוטין וכך השכבות תתקבלנה ישרות לגמרי.
אבל גם אם לא הרי שעל כל פשעים תכסה קצפת .
מכינים קצפת משלשה מיכלים של שמנת מתוקה פלוס 2 כפות פודינג וניל.
את שלושת השכבות הברשתי בנדיבות בסירופ
ואז מתחיל החלק המעניין.
את שתי השכבות התחתונות מחוררים במרכזן באמצעות רינג וסכין אבל כמובן שאפשר גם בכוס או קערה קטנה.
ואת השכבה העליונה מותירים בשלמותה.
מניחים את השכבה התחתונה על המגש ומצפים בנדיבות קצפת. נזהרים שלא לצפות בפנים. אנחנו לא רוצים שהעדשים /הסוכריות שבפנים יספחו לחות מהקצפת.
חשוב מאד למרוח בשכבה נדיבה כדי שלא תצא עוגת חנק.
מניחים מעל את השכבה השניה שחוררנו ומצפים גם אותה.
וכעת מגיע הכיף האמיתי: ממלאים את החור שנוצר בהפתעות!
אנחנו בחרנו למלא בעדשים גדולים בצורת לב.
כעת נסגור את העוגה בשכבה העליונה ונצפה בקצפת מעל ובדפנות.
כפי שאתם רואים המגש לא ממש נקי. עוברים מסביב עם מגבון סחוט.
את דפנות העוגה ציפינו בסוכריות מזרה צבעוניות . חופנים סוכריות ומדביקים ביד לדופן.
זה ייקח זמן וסבלנות עד שהעוגה תהיה מצופה. (טוב. ברובה...)