כללי הפורום- חובה לקרוא ולהקפיד על הכללים, למען כולנו

  • הוסף לסימניות
  • #1
כמו בכל פורום, גם כאן לצורך הסדר נקבעו מספר כללים.
נבקש מכולם לשמור על הכללים.

הם נועדו עבורכם ובשבילכם.

1. כל המתכונים יועלו מעכשיו בפורום החדש. מתכונים שיועלו באא"ר ובחכמת נשים יועברו לכאן למען שמירה על הסדר. באופן זה נוכל להפיק את המירב מהמתכונים שמועלים לפרוג.
2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
3. כולם רשאים להעלות מתכונים. מכל סוג. במה מיוחדת ניתנה למתכונים שמתאימים לצליאקים ומתכונים שמתאימים לדיאטה.
4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
6. הבאתם מתכון מהרשת שניסיתם והיה מוצלח. נשמח שתציינו את מקור המתכון. החובה לבדוק אם מותר להעביר מהאתר הספציפי היא באחריות מי שמעלה מתכון מהרשת.
7. אפשר כמובן להעלות גם נושאים בענין בישול ואפיה ולא רק מתכונים. כמו למשל איך ממירים מדידות, הקפאה נכונה, ניצול שאריות מזון, תחליפים למוצרים שונים וכיוצ"ב.
8. תגובות ותרבות שיח - כיאה לפורום מקצועי , יש לשמור על תרבות השיח וענייניות התגובות.
מחמאות /הערות/ בקשות להבהרות תתקבלנה בברכה אך יש להקפיד על לשון מכובדת ועניינית לגופה של תגובה.
תגובות בנוסח "שיואו איזה מעלף " או "אלופה" אינן הולמות את רוח הפורום.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.
10. בהעלאת מתכון יש לדאוג לניסוח מדוייק וברור. כולל מעלות חום לאפיה, הקצפה של ביצים שלימות וכיוצ"ב. מתכון שלא יהיה ברור ייערך לתועלת כל הגולשים בפורום.
11. לפני פתיחת אשכול "דרוש מתכון" יש לערוך חיפוש בפרוג בעזרת מנוע החיפוש כדי לחפש מתכון מתאים. במידה ולא נמצא מתכון כזה, אפשר לפתוח אשכול חדש. אשכולות כפולים יאוחדו או ינעלו וזאת כדי למנוע הצפה של אשכולות מן הסוג הזה שידחפו את המתכונים המועלים מהר אל נבכי ההיסטוריה.
12. יובהר שוב כי אין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה או להעלות תמונה ואז מתכון לאחר פרק זמן סביר. 24 שעות +/-
אך אין להעלות תמונות ללא כוונה לתת מתכון.
13. מותר להעלות מתכונים בסרטון מהרשת. אבל- אין להעלות בשום אופן מתכוני טריפה. ובכלל זה מתכונים שיש בהם רכיבים שאינם כשרים וכן מתכונים שאופן הכנתם בצורה שמטריפה את המתכון, גם אם אפשר ללמוד ממנו, ולשנות ולהתאים לכשרות. בכלל זה כל מתכו שמכיל חלב ובשר גם אם זה רק טיגון של הבשר בחמאה למשל. הבמה כאן היא ציבורית ואנחנו רוצות לשמור על פורום שיהיה בו נעים לכולם. כמובן גם לא סרטונים שמופיעים בהם נשים. כמו"כ אין לבקש בפורום סרטונים מבכל סוג שנוגד את הכללים הנ"ל.
14. הפורום אינו פורום דיונים הלכתיים. אין לפתוח בו דיון הלכתי מכל סוג שהוא. כל דיון הלכתי יימחק מיידית.
15. חשוב: לא כל נושא שקשור לאוכל או מתכונים שייך לפורום כאן. בירורים אודות קייטרינג במקום זה או אחר בארץ, למשל, מקומו לא כאן. כמו כן מתי יוצא מגזין כזה או אחר שיש בו מתכונים גם לא צריך לבוא כאן. פתיחת אשכולות מהסוג הזה דוחפת אשכולות ששייכים לפורום לתחתית מהר מדי, וחבל. זה נכון לתמיד ונכון עוד יותר לתקופות של עומד כמו ערבי חגים שבהם יש הרבה אשכולות ששייכים לפורום ושוקעי מהר מאוד בהיסטוריה בגלל אשכולות שמקומם לא כאן. שאלות מהסוג הזה אפשר לפתוח באא"ר- עזרה הדדית....פתיחה שם גם תהיה תועלתית יותר ותביא יותר תגובות.

כללים נוספים יקבעו במידת הצורך בהמשך

מקווה שנפיק תועלת מרובה מהפורום.
אני כבר מריחה ניחוחות.

בהצלחה לכולנו,

העני
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
העני, ברכותיי לרגל הניהול החדש!
יופי של פורום ויופי של מנהלת!
בחירה מצוינת!
המון הצלחה!
כל מילה!
הני, בהצלחה
בחירה מוצלחת לפה ולצלחת :)
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
וואו העני. שווה!
בול המנהלת המתאימה.
באמת בהצלחה לכולנו!!

ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לכתוב לך תודה.
את נתת לי את הביטחון במטבח. אחרי שנים שלא עשיתי פרלינים ופטיפורים (לא יודעת מה ההבדל), ופתאום העזתי להכין לסיום של בעלי שוקולדים ממולאים, והרגשתי גדולה מן החיים שיוצא לי כמו של הקונדיטורים האלופים:)
החזרת לי את הביטחון.

כיף שאת המנהלת.
(וגם תוכלי למחוק לי תגובות בכיף:)).
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
וואו העני. שווה!
בול המנהלת המתאימה.
באמת בהצלחה לכולנו!!

ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לכתוב לך תודה.
את נתת לי את הביטחון במטבח. אחרי שנים שלא עשיתי פרלינים ופטיפורים (לא יודעת מה ההבדל), ופתאום העזתי להכין לסיום של בעלי שוקולדים ממולאים, והרגשתי גדולה מן החיים שיוצא לי כמו של הקונדיטורים האלופים:)
החזרת לי את הביטחון.

כיף שאת המנהלת.
(וגם תוכלי למחוק לי תגובות בכיף:)).
שמחה כל כך לשמוע
כי המוטו שלי הוא באמת להחזיר לנשים את הביטחון במטבח.
מרגיש לי שהביטחון הזה אבד בנבכי ספרי האפיה המטורפים שיש היום.

למחוק הודעות? אם תתני לי סיבה:p
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק שתשימו לב:
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק מעירה את תשומת הלב

יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
אז ברור שמשם אי אפשר לקחת.
אם הם אוסרים, אז זה אסור מצידם בכל מקרה.
אדגיש בכללים
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
ולשים קישור, לעומת זאת -מותר.
מבינה
אבל הענין פה הוא שיהיו כאן כל המתכונים מרוכזים ולא שנצטרך מכאן להמשיך הלאה לאתרים וכו'. שיש כאלו שסגורים אצל חלק מהניקים. הרעיון הוא שהכל יהיה נגיש.
אפשר לתת מתכון + הפניה לאתר.
ציינתי בכללים הערה בנושא.

תודה
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
מזלט על החגורה!!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
סרטונים? אפשר להעלות? בלי דמויות בכלל
 
  • הוסף לסימניות
  • #15
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק שתשימו לב:

יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
איך יודעים האם מותר להעתיק?
איפה זה רשום באתר?
ואלו אתרים למשל (המפורסמים של המטבח?)
 
  • הוסף לסימניות
  • #16
איך יודעים האם מותר להעתיק?
איפה זה רשום באתר?
ואלו אתרים למשל (המפורסמים של המטבח?)
בד"כ רשום בלשונית "אודות".
וכמו כן בתחתית דף הבית בד"כ יש הערה שכל הזכויות שמורות ובאיזו תוכנה פותח הבלוג.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​


תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בעז"ה, עובדת על חוברת לחגים תשפ"ו הבאים עלינו ועל כל ישראל לטובה, אמן.

השנה, החלטתי להוסיף מיזם נחמד בחוברת.
החוברת מכילה 8 קטגוריות.
בכל קטגוריה אני רוצה להוסיף "מתכון אורח". מתכון ממישהו אחר, לא מתכון שלי. אבל מתכון מנצח!
מה שאומר שאם נראה לכם שיש לכם מתכון מעולה לאחד הקטגוריות הרשומות מטה, רשמו כאן את הקטגוריה המתאימה בתגובה. כל שצריך לעשות זה לרשום את הקטגוריה. מעבר לזה כבר אפנה אליכם. במידה ואקבל מספר מתכונים לקטגוריה אחת, אבחר את מה שנראה לי הכי מתאים, לפי פרמטרים שלי. וכמובן מראש אומרת- שום דבר לא אישי. בהמשך נביא כאן באשכול את המתכונים שנשלחו ולא נכנסו לחוברת.

מה צריך להביא בסופו של דבר?
-מתכון שלך. לא משהו מהרשת. מתכון כזה שאת יכולה לרשום עליו שם שלך בלי לחשוש שלקחת משהו מהרשת...כדי שלא נכנס לבעיות של הפרת זכויות יוצרים, ובכלל...זה הכיף!
זה הזמן לנסות ולהתנסות כדי להגיע למתכון מצויין משלך. אפשר להתבסס על מתכון שאינו שלך אבל חייב להיות בו משהו שיהפוך אותו לשלך. שינוי מהות מספיק.

-תמונה

עד מתי אפשר לנסות להכניס מתכון לחוברת?
יום ראשון הבא בעז"ה.

מה תרוויח מי שהמתכון שלה ייכנס לחוברת?
-חסד עם נשות ישראל בכל העולם [!!!]
-סיפוק
ו???? נו, באמת? חוויה נחמדה של מתכון שמצטרף לחוברת גדושה במתכונים מצויינים, כולל הרבה חדשים.
אז בעצם למה את מחכה?
רשמי לי כאן בתגובה רק את הקטגוריה שבה תרצי להכניס מתכון

אה, כן, מה הקטגוריות?
1. מנות פתיחה
2 מנות עקריות [דגים, עוף, בשר וכו']
3. תוספות
4. סלטים וירקות
5. קינוחים
6. עוגות ועוגיות
7. ללא גלוטן
8. מאפים [לא עוגות]

ועוד דבר אחד-
המתכונים יעלו בשם האמיתי ולא בשם הניק היות והחוברות שלי מופצות הרבה גם מחוץ לפרוג.
אפשרי בדיעבד גם רק ראשי תיבות, אבל תהיה העדפה לשם מלא.


אם יש עוד שאלות אני כאן בעז"ה.

בשם ה' נעשה ונצליח.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה