כללי הפורום- חובה לקרוא ולהקפיד על הכללים, למען כולנו

hbecker

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כמו בכל פורום, גם כאן לצורך הסדר נקבעו מספר כללים.
נבקש מכולם לשמור על הכללים.

הם נועדו עבורכם ובשבילכם.

1. כל המתכונים יועלו מעכשיו בפורום החדש. מתכונים שיועלו באא"ר ובחכמת נשים יועברו לכאן למען שמירה על הסדר. באופן זה נוכל להפיק את המירב מהמתכונים שמועלים לפרוג.
2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
3. כולם רשאים להעלות מתכונים. מכל סוג. במה מיוחדת ניתנה למתכונים שמתאימים לצליאקים ומתכונים שמתאימים לדיאטה.
4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
6. הבאתם מתכון מהרשת שניסיתם והיה מוצלח. נשמח שתציינו את מקור המתכון. החובה לבדוק אם מותר להעביר מהאתר הספציפי היא באחריות מי שמעלה מתכון מהרשת.
7. אפשר כמובן להעלות גם נושאים בענין בישול ואפיה ולא רק מתכונים. כמו למשל איך ממירים מדידות, הקפאה נכונה, ניצול שאריות מזון, תחליפים למוצרים שונים וכיוצ"ב.
8. תגובות ותרבות שיח - כיאה לפורום מקצועי , יש לשמור על תרבות השיח וענייניות התגובות.
מחמאות /הערות/ בקשות להבהרות תתקבלנה בברכה אך יש להקפיד על לשון מכובדת ועניינית לגופה של תגובה.
תגובות בנוסח "שיואו איזה מעלף " או "אלופה" אינן הולמות את רוח הפורום.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.
10. בהעלאת מתכון יש לדאוג לניסוח מדוייק וברור. כולל מעלות חום לאפיה, הקצפה של ביצים שלימות וכיוצ"ב. מתכון שלא יהיה ברור ייערך לתועלת כל הגולשים בפורום.
11. לפני פתיחת אשכול "דרוש מתכון" יש לערוך חיפוש בפרוג בעזרת מנוע החיפוש כדי לחפש מתכון מתאים. במידה ולא נמצא מתכון כזה, אפשר לפתוח אשכול חדש. אשכולות כפולים יאוחדו וזאת כדי למנוע הצפה של אשכולות מן הסוג הזה שידחפו את המתכונים המועלים מהר אל נבכי ההיסטוריה.
12. יובהר שוב כי אין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה או להעלות תמונה ואז מתכון לאחר פרק זמן סביר.
אך אין להעלות תמונות ללא כוונה לתת מתכון.


כללים נוספים יקבעו במידת הצורך בהמשך

מקווה שנפיק תועלת מרובה מהפורום.
אני כבר מריחה ניחוחות.

בהצלחה לכולנו,

העני
 

Hola!

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
העני, ברכותיי לרגל הניהול החדש!
יופי של פורום ויופי של מנהלת!
בחירה מצוינת!
המון הצלחה!
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
איור וציור מקצועי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
העני, ברכותיי לרגל הניהול החדש!
יופי של פורום ויופי של מנהלת!
בחירה מצוינת!
המון הצלחה!
כל מילה!
הני, בהצלחה
בחירה מוצלחת לפה ולצלחת :)
 

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
וואו העני. שווה!
בול המנהלת המתאימה.
באמת בהצלחה לכולנו!!

ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לכתוב לך תודה.
את נתת לי את הביטחון במטבח. אחרי שנים שלא עשיתי פרלינים ופטיפורים (לא יודעת מה ההבדל), ופתאום העזתי להכין לסיום של בעלי שוקולדים ממולאים, והרגשתי גדולה מן החיים שיוצא לי כמו של הקונדיטורים האלופים:)
החזרת לי את הביטחון.

כיף שאת המנהלת.
(וגם תוכלי למחוק לי תגובות בכיף:)).
 

hbecker

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
וואו העני. שווה!
בול המנהלת המתאימה.
באמת בהצלחה לכולנו!!

ואני רוצה לנצל את ההזדמנות לכתוב לך תודה.
את נתת לי את הביטחון במטבח. אחרי שנים שלא עשיתי פרלינים ופטיפורים (לא יודעת מה ההבדל), ופתאום העזתי להכין לסיום של בעלי שוקולדים ממולאים, והרגשתי גדולה מן החיים שיוצא לי כמו של הקונדיטורים האלופים:)
החזרת לי את הביטחון.

כיף שאת המנהלת.
(וגם תוכלי למחוק לי תגובות בכיף:)).
שמחה כל כך לשמוע
כי המוטו שלי הוא באמת להחזיר לנשים את הביטחון במטבח.
מרגיש לי שהביטחון הזה אבד בנבכי ספרי האפיה המטורפים שיש היום.

למחוק הודעות? אם תתני לי סיבה:p
 

Eti G

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק שתשימו לב:
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
 

hbecker

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק מעירה את תשומת הלב

יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
אז ברור שמשם אי אפשר לקחת.
אם הם אוסרים, אז זה אסור מצידם בכל מקרה.
אדגיש בכללים
 

hbecker

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
ולשים קישור, לעומת זאת -מותר.
מבינה
אבל הענין פה הוא שיהיו כאן כל המתכונים מרוכזים ולא שנצטרך מכאן להמשיך הלאה לאתרים וכו'. שיש כאלו שסגורים אצל חלק מהניקים. הרעיון הוא שהכל יהיה נגיש.
אפשר לתת מתכון + הפניה לאתר.
ציינתי בכללים הערה בנושא.

תודה
 

נס שאני כאן

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
סרטונים? אפשר להעלות? בלי דמויות בכלל
 

לאי ללי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פורום מתכונים, איזה כיף! :)
רק שתשימו לב:

יש אתרים שלא מסכימים להעביר טקסטים/תמונות אלא באישור מהמנהל..
איך יודעים האם מותר להעתיק?
איפה זה רשום באתר?
ואלו אתרים למשל (המפורסמים של המטבח?)
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איך יודעים האם מותר להעתיק?
איפה זה רשום באתר?
ואלו אתרים למשל (המפורסמים של המטבח?)
בד"כ רשום בלשונית "אודות".
וכמו כן בתחתית דף הבית בד"כ יש הערה שכל הזכויות שמורות ובאיזו תוכנה פותח הבלוג.
 

פְּרוֹגְלַיין

מבחר הקורסים המקצועיים של פרוג באונליין!

לוח אירועים

למעלה