כמו בכל פורום, גם כאן לצורך הסדר נקבעו מספר כללים.
נבקש מכולם לשמור על הכללים.
הם נועדו עבורכם ובשבילכם.
1. כל המתכונים יועלו מעכשיו בפורום החדש. מתכונים שיועלו באא"ר ובחכמת נשים יועברו לכאן למען שמירה על הסדר. באופן זה נוכל להפיק את המירב מהמתכונים שמועלים לפרוג.
2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
3. כולם רשאים להעלות מתכונים. מכל סוג. במה מיוחדת ניתנה למתכונים שמתאימים לצליאקים ומתכונים שמתאימים לדיאטה.
4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
6. הבאתם מתכון מהרשת שניסיתם והיה מוצלח. נשמח שתציינו את מקור המתכון. החובה לבדוק אם מותר להעביר מהאתר הספציפי היא באחריות מי שמעלה מתכון מהרשת.
7. אפשר כמובן להעלות גם נושאים בענין בישול ואפיה ולא רק מתכונים. כמו למשל איך ממירים מדידות, הקפאה נכונה, ניצול שאריות מזון, תחליפים למוצרים שונים וכיוצ"ב.
8. תגובות ותרבות שיח - כיאה לפורום מקצועי , יש לשמור על תרבות השיח וענייניות התגובות.
מחמאות /הערות/ בקשות להבהרות תתקבלנה בברכה אך יש להקפיד על לשון מכובדת ועניינית לגופה של תגובה.
תגובות בנוסח "שיואו איזה מעלף " או "אלופה" אינן הולמות את רוח הפורום.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.
10. בהעלאת מתכון יש לדאוג לניסוח מדוייק וברור. כולל מעלות חום לאפיה, הקצפה של ביצים שלימות וכיוצ"ב. מתכון שלא יהיה ברור ייערך לתועלת כל הגולשים בפורום.
11. לפני פתיחת אשכול "דרוש מתכון" יש לערוך חיפוש בפרוג בעזרת מנוע החיפוש כדי לחפש מתכון מתאים. במידה ולא נמצא מתכון כזה, אפשר לפתוח אשכול חדש. אשכולות כפולים יאוחדו או ינעלו וזאת כדי למנוע הצפה של אשכולות מן הסוג הזה שידחפו את המתכונים המועלים מהר אל נבכי ההיסטוריה.
12. יובהר שוב כי אין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה או להעלות תמונה ואז מתכון לאחר פרק זמן סביר. 24 שעות +/-
אך אין להעלות תמונות ללא כוונה לתת מתכון.
13. מותר להעלות מתכונים בסרטון מהרשת. אבל- אין להעלות בשום אופן מתכוני טריפה. ובכלל זה מתכונים שיש בהם רכיבים שאינם כשרים וכן מתכונים שאופן הכנתם בצורה שמטריפה את המתכון, גם אם אפשר ללמוד ממנו, ולשנות ולהתאים לכשרות. בכלל זה כל מתכו שמכיל חלב ובשר גם אם זה רק טיגון של הבשר בחמאה למשל. הבמה כאן היא ציבורית ואנחנו רוצות לשמור על פורום שיהיה בו נעים לכולם.
כללים נוספים יקבעו במידת הצורך בהמשך
מקווה שנפיק תועלת מרובה מהפורום.
אני כבר מריחה ניחוחות.
בהצלחה לכולנו,
העני
נבקש מכולם לשמור על הכללים.
הם נועדו עבורכם ובשבילכם.
1. כל המתכונים יועלו מעכשיו בפורום החדש. מתכונים שיועלו באא"ר ובחכמת נשים יועברו לכאן למען שמירה על הסדר. באופן זה נוכל להפיק את המירב מהמתכונים שמועלים לפרוג.
2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
3. כולם רשאים להעלות מתכונים. מכל סוג. במה מיוחדת ניתנה למתכונים שמתאימים לצליאקים ומתכונים שמתאימים לדיאטה.
4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
6. הבאתם מתכון מהרשת שניסיתם והיה מוצלח. נשמח שתציינו את מקור המתכון. החובה לבדוק אם מותר להעביר מהאתר הספציפי היא באחריות מי שמעלה מתכון מהרשת.
7. אפשר כמובן להעלות גם נושאים בענין בישול ואפיה ולא רק מתכונים. כמו למשל איך ממירים מדידות, הקפאה נכונה, ניצול שאריות מזון, תחליפים למוצרים שונים וכיוצ"ב.
8. תגובות ותרבות שיח - כיאה לפורום מקצועי , יש לשמור על תרבות השיח וענייניות התגובות.
מחמאות /הערות/ בקשות להבהרות תתקבלנה בברכה אך יש להקפיד על לשון מכובדת ועניינית לגופה של תגובה.
תגובות בנוסח "שיואו איזה מעלף " או "אלופה" אינן הולמות את רוח הפורום.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.
10. בהעלאת מתכון יש לדאוג לניסוח מדוייק וברור. כולל מעלות חום לאפיה, הקצפה של ביצים שלימות וכיוצ"ב. מתכון שלא יהיה ברור ייערך לתועלת כל הגולשים בפורום.
11. לפני פתיחת אשכול "דרוש מתכון" יש לערוך חיפוש בפרוג בעזרת מנוע החיפוש כדי לחפש מתכון מתאים. במידה ולא נמצא מתכון כזה, אפשר לפתוח אשכול חדש. אשכולות כפולים יאוחדו או ינעלו וזאת כדי למנוע הצפה של אשכולות מן הסוג הזה שידחפו את המתכונים המועלים מהר אל נבכי ההיסטוריה.
12. יובהר שוב כי אין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה או להעלות תמונה ואז מתכון לאחר פרק זמן סביר. 24 שעות +/-
אך אין להעלות תמונות ללא כוונה לתת מתכון.
13. מותר להעלות מתכונים בסרטון מהרשת. אבל- אין להעלות בשום אופן מתכוני טריפה. ובכלל זה מתכונים שיש בהם רכיבים שאינם כשרים וכן מתכונים שאופן הכנתם בצורה שמטריפה את המתכון, גם אם אפשר ללמוד ממנו, ולשנות ולהתאים לכשרות. בכלל זה כל מתכו שמכיל חלב ובשר גם אם זה רק טיגון של הבשר בחמאה למשל. הבמה כאן היא ציבורית ואנחנו רוצות לשמור על פורום שיהיה בו נעים לכולם.
כללים נוספים יקבעו במידת הצורך בהמשך
מקווה שנפיק תועלת מרובה מהפורום.
אני כבר מריחה ניחוחות.
בהצלחה לכולנו,
העני