חגים אז מה את מכינה לסוכות? אשכול תפריט לסוכות - המשותף (עם תמונות בלבד)

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
יש מצב למתכון?

זה לא מתכון זה סתם בצק שמרים, קוביות ירקות וגבינה צהובה.
אכתוב לך, אבל כמו @מלפפון , בלי אחריות על הכמויות המדויקות :)

בצק
קילו רמח
2 כפות שמרים
כף וחצי מלח (זה שיגעון שנשאר לי מההריון האחרון :eek: את יכולה לשים גם כף אחת)
חצי כוס שמן
כף סוכר
2 ו 3 רבעים מים, שאני מחליפה לפעמים במיץ תפוזים שיהיה לברכת 'מזונות'
ביצה
את השמרים והסוכר אני מוסיפה לבצק אחרי שמתחילה לעבד עם שאר החומרים.

ירקות
קוביות של
בטטה
חציל
גמבה
בצל
עם מעט שמן בתנור שיהיה מוכן אבל לא עד הסוף.

גבינה צהובה לא צריך מתכון :)

בתיאבון
 

23

משתמש מקצוען
חזה עוף בטמפורה
מכניסים לטיגון עם הטמפורה? כל הנוזל שהשריתי בו את הקוביות חזה????
דחוף!!!!
אני באמצע להכין
 

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חזה עוף בטמפורה
מכניסים לטיגון עם הטמפורה? כל הנוזל שהשריתי בו את הקוביות חזה????
דחוף!!!!
אני באמצע להכין
את לא שופכת את הטמפורה למחבת!!
רק את חתיכות החזה הטבולות
זה משאיר קצת "מסגרות" מסביב לחתיכות כי זה חומר נוזלי
אבל תטגני כל פעם כמה שנכנס בלי להידבק אחד לשני, ברעיון כמו שניצלים
 
  • תודה
Reactions: 23

אסתי כץ

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
רצועות חזה עוף בטמפורה עם רוטב חמוץ-מתוק

כמות למנה ראשונה ל 6-8 סועדים

3 פרפרי חזה עוף דפוקים לעובדי של בערך 1 ס"מ וחתוכים לרצועות

לטמפורה:

1 כוס קמח תפו"א/קורנפלור
1.5 כוסות קמח
2 כוסות מים
מלח
פלפל
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף סודה לשתיה
2 ביצים

טוחנים הכל יחד לבלילה חלקה. הבלילה צריכה להיות כמו טחינה סמיכה במעט. כזו שכאשר טובלים בה את העוף הטמפורה נדבקת לעוף ומכסה אותו היטב.

מחממים שמן בסיר עמוק.

טובלים רצועות חזה עוף בטמפורה ומטגנים בשמן עד להשחמה נאה. בערך 3 דקות.
מעבירים לקערה עם ניר סופג.
מטגנים כל פעם רק מספר רצועות.

לרוטב חמץ-מתוק

3/4 כוס קטשופ
4 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל
1/3 כוס מים
2 כפות קורנפלור

שמים הכל בקערה וטוחנים במקל לרוטב חלק.
מגישים בקערית לצד העוף או יוצקים מעל
צפה בקובץ המצורף 551479

צפה בקובץ המצורף 551480


נשמע ונראה טוווווווווווב, רצה להכין.
אלפי תודות!!!!!!!!!!!
 

אסתי כץ

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
חזה עוף ממולא באורז

8 מנות
2 פרפרי חזה עוף דפוקים דק ופרוסים לחתיכות ברוחב של בערך 7 ס"מ אורך כאורך הפרפר. תמיד יש מנות פחות יפות אבל זה בסדר.

מכינים את האורז:
3 כפות שמן
1 כוס אורז בסמטי [אפשר גם אורז זול יותר. חי בבית יש רק בסמטי]
2 כפות מלח
1 בצל קצוץ דק
2 כפות אבקת מרק בצל [אפשר בלי, אבל מוסיף טעם]
מעט כורכום [לא חובה]
1/2כפית כמון
2.5 כוסות מים

מחממים את השמן ומטגנים קלות את האורז. מוסיפים את יתר הרכיבים למעט המים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלי עד שנוצרים מעין חורים בקצה העליון של האורז, מה שמראה שלא נשאר מים כמעט. טועמים. אם לא מוכן מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד מספר דקות.
מסננים במסננת. ומקררים.

מכינים את הגלילים
מנות חזה עוף
פירורי לחם עדיף מוזהבים
4 ביצים
3 כפרות טריאקי
2 כפות תבלין לפרגיות או 2 כפות פפריקה וכפית כמון

משטחים היטב מנת עוף ומניחים לאורכה תלולית נמוכה של אורז. מגלגלים את המנה. אם קצת אורז "בורח" זה בסדר.
מכינים כך את כל המנות.

טובלים בפירורי לחם ולאחר מכן בביצה ושוב בפירורי לחם.
מכינים כך את כל המנות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד להשחמה. לא צריך טיגון שלם כי העוף יכנס לתנור.

מכינים רוטב
באותה מחבת מטגנים פלפל אדום ברצועות, פלפל צהוב ברצועות, 2 בצלים בחצאי טבעות דקים, 5 שיני שום פרוסים. מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל, 2 כפות רוטב טריאקי, 1/2 כוס קטשופ, 2/3 כוס מים, 3 כפות סוכר חום
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

מסדרים את מנות העוף בתבנית מרופדת בניר אפיה ויוצקים את הרוטב מעל. הרוטב לא מכסה את הגלילים. דואגים שיהיו ירקות מעל כל הגלילים.
מכסים ואופים בתנור כ-45 דקות.

צפה בקובץ המצורף 551481

צפה בקובץ המצורף 551482

צפה בקובץ המצורף 551483

בתיאבון


עוד מתכונים בעז"ה בהמשך החג

בלי פלפלים ילך?? אני רוצה להכין, והפלפלים נגמרו.

לפני כמה שנים העלת מתכון של קוביות חזה בתיבול מתוק עם ריבה נדמה לי משמשים. ניסיתי לחפש ולא מצאתי. אם תוכלי לכתוב אותו שוב, יעזור לי מאוד.
ושוב, אלפי תודות !!!!!!!

ואיך שכחתי... התמונות....הרוק נוזללללל
 

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
@hbecker
הטעימים האלה,
20191015_165757.jpg

יכולים לחכות בטמפורה שלהם עד למחר?
או שהם יהיו עצובים לבד במקרר בתוך הדבק הזה,
ועדיף לטגן כבר היום?
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בלי פלפלים ילך?? אני רוצה להכין, והפלפלים נגמרו.

לפני כמה שנים העלת מתכון של קוביות חזה בתיבול מתוק עם ריבה נדמה לי משמשים. ניסיתי לחפש ולא מצאתי. אם תוכלי לכתוב אותו שוב, יעזור לי מאוד.
ושוב, אלפי תודות !!!!!!!

ואיך שכחתי... התמונות....הרוק נוזללללל
בטח אפשר בלי פלפלים

את מתכוונת מתכון מוקפץ ששמתי בסלסלאות פילו. משבהו תאילנדי כזה מתקתק?

@hbecker
הטעימים האלה,
צפה בקובץ המצורף 551505
יכולים לחכות בטמפורה שלהם עד למחר?
או שהם יהיו עצובים לבד במקרר בתוך הדבק הזה,
ועדיף לטגן כבר היום?
טגני היום
אני גם טיגנתי אתמול להיום
חיממתי בתנור והיו מעולים.
אין כמו מהטיגון ישר לצלחת אבל להשאיר לילה בטמפורה זה לא כדאי
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
מנה ראשונה שהכנתי לחג -
בלינצ'ס אסיאתי עם חזה עוף :
לבלילת בלינצ'ס מלוח:
1.5 כוסות קמח (לבן)
2 כוסות מים
3 ביצים
מעט שמן
מלח
חצי כפית אבקת אפיה
לערבב הכל היטב
מומלץ- להניח כ-10 דקות בצד להתגבשות הבלילה
למילוי חזה מופץ ברוטב אסיאתי :
2 בצלים קצוצים ומטוגנים קלות עד להזהבה
4 גזרים חתוכים לגפרורים דקים במקלף מיוחד
2 (פרפרים) חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
נבטים סיניים
2 שיני שום כתוש
רוטב סויה
סילאן
מעט מלח
פלפל שחור
להכניס לפי הסדר ירקות ואז תיבול (להזהר לא לייבש את הרוטב והחזה יותר מידי )
להכין בנפרד רוטב פטריות לפי הההוראות
לפני ההגשה למלא את הבלינצ'ס לגלגל ולהגיש עם הרוטב פטריות בנפרד
תמונת אילוסטרציה



blinchis.jpg



 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
בורקס בשר

לטגן הרבה בצל עם פטריות ותבלינים
להוסיף בשר טחון (בתמונה זה בקר טחון)
לטגן במחבת יחד עד שהבשר מוכן ולפורר

לרדד בצק (עלים/פילו)
לשים במרכז את המילוי
לחתוך רצועות בצדדים ולסגור כמו צמה.
למרוח ביצה ושומשום ולאפות עד שמוכן,
בתאבון.
IMG_6003.JPG
IMG_6004.JPG
 

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק- צפה בקובץ המצורף 550000
שווה את העבודה! טעים ברמות על! הילדים והאורחים וכל מי שטעם, לא גמר לשבח!

על ידי אילנית בניזרי https://www.foodisgood.co.il/recipe/tempura-chicken-in-chili-sauce/
עשיתי היום. באמת מהמם, אבל כדי לחסוך בקלוריות שמתי את החזה בתבנית ישר אחרי הציפוי, בלי לטגן קודם. יתכן שהטעם פחות עסיסי אבל לטעם כל מי שהיה פה בארוחת צהרים, והיו הרבה ;) , יצא מהמם וכן מספיק עסיסי.
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
מנה ראשונה שהכנתי לחג -
בלינצ'ס אסיאתי עם חזה עוף :
לבלילת בלינצ'ס מלוח:
1.5 כוסות קמח (לבן)
2 כוסות מים
3 ביצים
מעט שמן
מלח
חצי כפית אבקת אפיה
לערבב הכל היטב
מומלץ- להניח כ-10 דקות בצד להתגבשות הבלילה
למילוי חזה מופץ ברוטב אסיאתי :
2 בצלים קצוצים ומטוגנים קלות עד להזהבה
4 גזרים חתוכים לגפרורים דקים במקלף מיוחד
2 (פרפרים) חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
נבטים סיניים
2 שיני שום כתוש
רוטב סויה
סילאן
מעט מלח
פלפל שחור
להכניס לפי הסדר ירקות ואז תיבול (להזהר לא לייבש את הרוטב והחזה יותר מידי )
להכין בנפרד רוטב פטריות לפי הההוראות
לפני ההגשה למלא את הבלינצ'ס לגלגל ולהגיש עם הרוטב פטריות בנפרד
תמונת אילוסטרציה



צפה בקובץ המצורף 551520

איזו אסתטיקה!
מגרה ממש!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה