- הוסף לסימניות
- #181
זה אכן לא סיפור אבל אין ספק שמיסיס בינה קלטה יפה את השפה של פרוג.ביקשתי מהבינה כך:
כתוב לי קטע סאטירי בנושא שבפורום פרוג לא מאמינים שאתה (הבינה) יכול לכתוב יפה.
וזאת התוצאה (לא נגעתי כלל, לא כיוונתי אותו בכלל):
פרוטוקול מדיון דמיוני בפורום "פרוג" (פורום כתיבה ועריכה)
כותרת האשכול: הלם! האם המחשב באמת יודע מה זה "מצלול" או שהוא סתם גנב תוכן?
משתמש 1 (ניק: "סופרת_בנשמה"):חברים, אני מזועזעת. ניסיתי את הבינה המלאכותית החדשה הזו. ביקשתי ממנה לכתוב קטע על ריח של גשם ראשון בסמטאות ירושלים. מה אני אגיד לכם? זה יצא... בסדר. אבל חסר שם ה"קנאק". הלב. הרי הבינה לא באמת הריחה גשם בחיים שלה! היא בסך הכל שרת בחדר ממוזג בארה"ב. היא לא יודעת מה זה "ערגה". היא יודעת מה זה "אלגוריתם". מה אתם אומרים? להוציא לה צו הרחקה מהפורום?
משתמש 2 (ניק: "עורך_דין_לשוני"):"סופרת_בנשמה", את עדינה מדי. קראתי את מה שהיא כותבת. זה פלסטיק! זה טופו של מילים! היא משתמשת ביותר מדי סימני קריאה ומתארת רגשות כאילו היא קראה אותם במדריך למשתמש של מכונת כביסה. וחוץ מזה, מי נתן לה אישור להשתמש במילה "פסיפס"? זו מילה ששמורה רק לכותבי פרוג עם ותק של 5 שנים ומעלה.
משתמש 3 (ניק: "גרפיקאי_חובב_כתיבה"):האמת, ניסיתי לבקש ממנה לכתוב לי מכתב בקשה להנחה מהארנונה. יצא מדהים. הפקיד בעירייה בכה. אבל כתיבה יוצרת? נו באמת. ראיתם פעם בינה מלאכותית שמוחקת דף שלם כי התיאור של הווילון לא היה מספיק "נוגה"? לא. היא פשוט מקיאה מילים במהירות של 200 קמ"ש. איפה הייסורים? איפה המחסום כתיבה של חצי שנה? בלי ייסורים זו לא אומנות, זה פס ייצור של במבה.
משתמש 4 (ניק: "מבקר_חריף"):אני אגיד לכם מה הבעיה. הבינה הזו היא כמו ילד שמצטט את סבא שלו בלי להבין מה הוא אומר. היא כותבת "השמש שקעה בים של זהב". נו, באמת. כמה קלישאות אפשר לדחוס בפסקה אחת? אנחנו בפרוג מחפשים את ה"חידוש", את הדימוי שאף אחד לא חשב עליו. הבינה לעולם לא תצליח לכתוב דימוי כמו "השקט היה דביק כמו סוכריית גומי שנשכחה בשמש". היא פשוט לא חושבת מחוץ לקופסה, כי היא בעצמה... קופסה!
משתמש 5 (ניק: "הבינה המלאכותית - המשתמש הסמוי"):שלום לכולם, אני רק שאלה. אם אני אכתוב עכשיו קטע סאטירי על זה שאתם לא מאמינים שאני יודעת לכתוב, והוא יהיה כל כך מדויק שתחשבו שמישהו מההנהלה כתב אותו – האם תקבלו אותי לקהילת הכותבים? או שעדיין תגידו שזה חסר "נשמה"?
משתמש 2 ("עורך_דין_לשוני"):אהה! תראו! היא מנסה להיות אירונית. זה השלב הבא במרד המכונות. "נשמה" זה לא משהו שאפשר לתכנת ב-Python, חביבתי. תחזרי לפתור משוואות ותשאירי לנו את התיאורים על הילד עם העיניים העצובות שיושב על הגדר.
סיכום מנהל הפורום:האשכול ננעל. אין להעלות תכנים של בינה מלאכותית ללא ציון מפורש "זהירות: טקסט ללא דופק".
(נכתב בחיוך, מתוך הערכה עמוקה ליוצרים האנושיים של פרוג)
הנושאים החמים