חדשות בעולם שאגת הארי • עדכוני מלחמת איראן האחרונה

  • הוסף לסימניות
  • #1
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
 
הפיתרון
לאור בקשות רבות של משתמשים: לפניכם כללי פרסום הודעות על התראת צבע אדום באשכול העדכונים, במטרה לשמור על סדר ולמנוע הצפה.
  • ניתן לפרסם על אזעקות בהיקף נרחב הכוללות מחוז שלם בבת אחת או אזורים מרכזיים כגון גוש דן, ירושלים, חיפה והדרום.
  • ניתן לפרסם התראה מקדימה ורשמית על ירי צפוי, עוד בטרם הפעלת הצופרים בפועל.
  • ניתן לפרסם דיווח על אירוע ביטחוני חריג בעיר מרכזית, כגון חדירת כטב"ם לאזור מאוכלס.
  • בכל אירוע תפורסם הודעה אחת מסכמת, עניינית וברורה, המגדירה את ההיקף המלא של האירוע.
  • חל איסור לפרסם התראות נקודתיות ליישוב בודד או לאזור קטן, ואין לפרט רשימות של ערים בזו אחר זו בתוך אותו אירוע.
  • כל ההתראות המקומיות, רשימות היישובים והעדכונים השגרתיים יופנו אל אשכול "צבע אדום" הייעודי בלבד.
הסנאטור לינדזי גראהם: האיראנים עשו טעות גורלית כשתקפו את שכניהם הערבים. מדינות ערב יפעילו כוח צבאי כדי להפיל את המשטר הזה. העולם הערבי חי למען היום בו איראן איננה עוד.
 
טראמפ לפוקס ניוז: 48 מנהיגים אירנים חוסלו באותו רגע. לאיראן היה נשק גרעיני תוך שבועיים אם לא היינו תוקפים להם את הגרעין
עוד מטראמפ: המבצע מתקדם בקצב הרבה יותר מהיר מהמתוכנן ונמשיך כמה שירדרש
 
גם גנץ ייפגש מחר עם רוה"מ נתניהו לעדכון בטחוני

אבסורד: בניו יורק טיימס חיסול ח׳אמנאי מסוקר בכתבה נרחבת המתארת אותו כ״איש דת קשוח שהפך את איראן למעצמה אזורית״

ויינט: נשיא ארגנטינה חאבייר מיליי ״חוגג את המבצע המשותף שהביא לחיסולו של עלי חמינאי״ ומשרדו מגדירו ״אחד האנשים הרשעים והאכזריים ביותר״ ומקווה שסיום של יותר מ־40 שנות דיכוי באיראן יאפשר לעם להשיב דמוקרטיה ושלום
 
מסר שלי לשארית שלטונות הרפובליקה האיומה הזו הוא: תיכנעו לעם האיראני.

הנסיך הגולה רזא פ'הלוי בהודעת וידאו בהתייחס למותו של עלי ח'אמנהאי המנהיג העליון, הכריז שהרפובליקה האסלאמית "נושמת את נשימתה האחרונה" ובקרוב, ברצון העם האיראני, "תלך לפח האשפה של ההיסטוריה".

הוא הדגיש כי העם האיראני רוצה את נפילתה המוחלטת של הרפובליקה האסלאמית, וקרא לשארית שלטונות המשטר להיכנע לעם, להצהיר נאמנות ל"תכנית המעבר" ולהעביר את הכוח ללא שפיכות דמים נוספת.

הנסיך גם הגדיר כל ניסיון למנות מחליף לח'אמנהאי כ"כושל מראש" ואמר שהאדם שיחליף אותו לא יהיה בעל לגיטימציה ושותף לפשעים של המשטר.

הוא פנה לכוחות הצבא, המשטרה והביטחון וקרא להם להצטרף לעם ולהדגיש שהנשק צריך להיות בשירות ההגנה על העם, לא לשמירת הרפובליקה האסלאמית.
 
דובר צה"ל:

צה"ל השמיד את המטה הכללי של כוחות ביטחון הפנים במשטר הטרור האיראני

עשרות מטוסי קרב של חיל האוויר השלימו גל תקיפות נוסף בשמי טהרן בהכוונה מדויקת של אמ"ן ובשיתוף אמ"ץ, לעבר עשרות מפקדות ומטות מרכזיים של המשטר.

במסגרת התקיפות, הותקף המטה הכללי של כוחות ביטחון הפנים, ששימש כמרכז פיקוד ושליטה האחראי לחבר בין הדרג הפיקודי לכוחות משטר הטרור האיראני בשטח והוביל את הדיכוי האכזרי נגד העם האיראני.

בנוסף, הושמדה מפקדת 'ת'אראללה' ששימשה כמפקדת ההגנה על טהרן מפני איומים צבאיים.

השמדת המפקדות תפגע במאמצים של משטר הטרור האיראני לשמר את יציבותו.

גל התקיפות הנרחב מעמיק את הפגיעה ביכולות הפיקוד והשליטה של משטר הטרור האיראני, תוך פגיעה במפקדות ובמטות המרכזיים ביותר שלו.

צה"ל ממשיך להרחיב את הפגיעה בליבה של משטר הטרור האיראני ובחייליו, בכל מקום בו יפעלו.
 
ספיר ליפקין
דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי: "מאז תחילת המלחמה אנחנו מכים בציר הטרור האיראני בעוצמה שאין לה תקדים. חיסלנו את ח'אמאני ונסראללה, את סינוואר, דף, כרכי ואת הנהגת משטר הטרור החות'י ואחרים שביקשו להשמיד את מדינת ישראל. זהו מסר חד וברור שמופנה לכל אויבנו - זרועו הארוכה של צה"ל תקצור כל מי שיעז לפגוע במדינת ישראל. כאשר האריה שואג, ההיסטוריה מחרישה את אשליות העריצים"
 
דיווחים מאיראן מציינים כי יחידות חמושות של ארגון אופוזיציה המתנגד למשטר תקפו רכב סיור של משמרות המהפכה בעיר בורוג'רד, הציתו אותו וירו על כוחות הביטחון של המשטר.
 
בשעה זו מקיים שר החוץ גדעון סער בחדר המצב של משרד החוץ תדרוך מקוון לשגרירי ישראל ברחבי העולם. התדרוך מתמקד במצב המדיני; במהלך התדרוך מעביר סער הנחיות בתחום המדיני ובהסברה של ישראל, ובנוסף מתדרך את השגרירים במצב הביטחוני.
 
דובר צה״ל:

*כ-100,000 משרתי מילואים גויסו: צה״ל מחזק את ההערכות בכלל הגזרות*

צה״ל נערך לקלוט כ-100,000 משרתי מילואים ומגביר את מוכנתו בגזרות השונות במבצע ״שאגת הארי״.

בפיקוד הצפון נעשה עיבוי משמעותי בכוחות ההגנה ובמרכבי ההגנה וההתקפה בגזרה.
הכוחות תוגברו בכלל המוצבים לאורך הגבול ובמרחב האבטחה בדרום סוריה ובלבנון.
ביישובי הגזרה נפתחו חמ”לים לגיבוש תמונת מצב ולקבלת החלטות מהירה בשטח, במטרה להבטיח את ביטחונם של תושבי הגליל והגולן.

פיקוד המרכז מגביר את הכוחות ומרכז מאמץ בפעילות התקפית לסיכול טרור.
בנוסף, תוגברו כוחות ההגנה ביישובי הגזרה, בגבול המזרחי ובתפר לצד יחידות תגובה מהירה, זאת תוך שמירה על קשר רציף עם הרשויות בגזרה.

בפיקוד הדרום הכוחות ממשיכים לפעול ולהגן במרחב הקו הצהוב ברצועת עזה.
במקביל, תוגברו כוחות לאורך הגבול המערבי והמזרחי, להגנה על תושבי הדרום, הערבה, אילת והנגב המערבי.
ביישובים סמוכי הגדר הופעלו מחלקות ההגנה.

צה״ל ערוך ויספק למשרתי המילואים את כל האמצעים הלוגיסטיים הדרושים לפעולה בתנאים הטובים ביותר.
 
דובר מטה ח'אתם אלאנביא במשמרות המהפכה:

האויב ירה את הכדור האחרון שלו, הם דמיינו שעם חיסולו של המנהיג העליון יוכלו לפגוע ברוח האומה. אך הם לא הבינו שהדם שנשפך רק משביח את האדמה הזו ויחזק את ההתנגדות. האומה הזו נתנה שהידים פעמים רבות וכל פעם רק התחזקה בעמידתה. האויב ידע היום, אתם לקחתם אדם אחד אבל מיליונים יעמדו נגדכם. איראן אולי יכולה להיפגע, אבל לעולם לא תכרע ברך מול האויב. עם תמיכתם של אנשי איראן המכובדים, נעמוד איתן מול ארצות הברית והמשטר הציוני, ונגרום להם להתחרט. נמשיך את דרכו של המנהיג (שחוסל) עד לטיפת הדם האחרונה ולהיכנעות האויבים.
 
נקבע מותו של הגבר בן 102 שנפל במדרגות בדרך למרחב המוגן היום בצהרים בר"ג
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
מיועד למשתמשי נטפרי.
אתם וודאי מכירים את שיטת הסינון שבנויה על מס' נקודות מוגבל בחודש, שבהם תוכלו להשתמש כדי לבקש פתיחה של אתרים /סרטונים, לפעמים קורה שנגמר לכם לפני סוף החודש ואבוי אתם מוכרחים לפתוח משהו דחוף!! ואין לכם ואז אנא אתם באים.
ולפעמים אתם מסיימים את החודש עם 14 נקודות מיותרות (שזה כשלעצמו סימן חיובי שאומר שממש הייתם עסוקים רק בדברים חשובים החודש... בדרך כלל). ולכן אני מציע שכאן ממש נבצע שיתוף נקודות שכל מי שרוצה לפתוח משהו בנטפרי יוכל לבקש כאן והציבור בטח ישמח לתרום מידי פעם ממלאי הנקודות המיותר שברשותו!! מי שמתנדב לפתוח מומלץ שישאיר הודעה על כך כדי שאחרים ידעו על כך ולא יבזבזו סתם את הנקודות שלהם.
נקודה חשובה: מבחינתי כל הרעיון כפוף להסכמה של נטפרי. אם הם חושבים שהם יפגעו מכך אני מסיר את 'ברכתי' למהלך.... לדעתי, עצם הפרסום כאן שווה להם ויביא להם את כל אלו שמשום מה - ואין לי מושג מדוע - לא השכילו לעבור לנטפרי.
אשמח לתגובות ושיפורים.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  0  פעמים
למעלה