מעניין מיתוסים ותגליות מיוחדות ביהדות - דברים שכנראה לא ידעתם...

זה שאין לו מקור בכתבי האר"י ותלמידיו לא שולל את הסיפור.
הסיפור לא מספר שהוא היה עם הארץ, אלא שהסתיר את גדלותו והיה שמש. אבל כולי עלמא מודים שהיה ענק בתורה
ומגדולי ישראל
ושמא החיבור על הירושלמי נדפס מאוחר יותר...
 
מיותר לציין, שכדי לקיים את העניין של מרבין בשמחה, קראתי את מעט הדיונים והתגובות האחרונות שנכתבו כאן, זה אומר בכה וזה אומר בכה - אומרים דברים שהם חידושים של ממש, ועד היכן מגיע כוחו של חידוש אתם שואלים? אז ככה חז"ל אמרו כל מה שתלמיד ותיק עתיד לחדש כבר נאמר למשה מסיני, והחידושים שנכתבים בחלק מסויים מהתגובות אפילו משה רבינו לא קיבל אותם בסיני, שהם חידושים שהם ממש מחודשים... וד"ל
 
השורש הוא מחלו' בין הרמב"ם לבעל המאור האם כשלא מבינים גמ' האם צריך לקבל אותו הבעל המאור כתב שצריך להאמין בכל דבר כפשוטו ואין לנו לערער אחרי זה, הרמב"ם לא סבר כן וממילא לשיטתו לגבי כשפים וכו' לא מפרש את הגמ' של 'ארבעים וכו' כפשוטו ומקורו בסוף שו"ת הרמב"ם, ועל זה התמיהה (והמיתוס)... (וגם הרמב"ם (שם) מבאר שעל התורה שבכתב אין שום אפשרות לחלוק ומחויבים לדברי התורה כפשוטן)
 
זה הפשט בגמרא או שזה רק דעת המהרש"א בחידושי אגדות?
חברותא - הערות ברכות דף נז עמוד ב הערה (81

המהרש"א ביאר שעל ידיהם נעשית נפשו רחבה לחזר אחר תענוגי העולם הזה. ונקט שאינם סיבות למעלה אלא לפחיתות, כמו ששנינו באבות [ה יט] "מי שיש בידו עין רעה, ורוח גבוהה, ונפש רחבה - מתלמידיו של בלעם הרשע", וא"כ ראוי למעט בהם. אך הרמב"ם [שמנה פרקים, ה] כתב שדברים אלו הם מעלות למי שמשתמש בהם כדי להרחיב דעתו "שתהיה בהירה וזכה לקבל החכמות, וכמו שאמרו [שבת כה ב] "דירה נאה ואשה נאה ומטה מוצעת לתלמידי חכמים", ובכתובות [סז ב] אמרו ששלשת דברים אלו הם בכלל "די מחסורו" של אדם, וראה ביאור הגר"א [משלי יט יא]. אכן יש שביארו שאין הכוונה לתענוגי העוה"ז, אלא משל הם: במטה משה [ריש שער ד] ביאר: דירה נאה - הם מידות טובות, שידור באחווה עם הבריות. אשה נאה - שישתעשע ב"אילת אהבים" היא התורה. כלים נאים - שיהיו מלבושיו ראויים, פשוטים ונקיים, לא כעני ולא כעשיר, עי"ש שהאריך. והגר"א נקט שהם משל להכנת האדם, דירה נאה - שיהא גופו במזג מאוזן. אשה נאה - שתתנאה נשמתו במעשיו. כלים נאים - שיהיו חושיו נאים. וגם בראשית חכמה [קדושה ז] כתב שדירה נאה היא הלב שצריך להבין, כלים נאים הם כלי המעשה, אשה נאה היא הנשמה. והשל"ה [בהעלותך תו"א ח, עקב תו"א ה] הביא מהאר"י ש"תשב אנוש עד דכ"א", ר"ת דירה כלים אשה.
 
אישה שכיהנה באדמו"רות מתוך המכלול:

הרבנית ציזיא חנה מזל (נפטרה בכ"ד בטבת ה'תקצ"ז) הייתה בתו של רבי זאב וולף מצ'רני-אוסטראה, ואשת רבי ישראל אברהם מזל מצ'רני אוסטראה. היא מילאה את מקום בעלה באדמו"רות.

נולדה לרבי זאב וולף בעיר צ'רני-אוסטראה. אביה שימש כאדמו"ר ורב העיר. נישאה לרבי ישראל אברהם מזל, בן רבי משולם זושא מאניפולי. לאחר נסיעת אביה לארץ ישראל בשנת תק"נ, מילא בעלה את מקום חמיו באדמו"רות וברבנות העיר.

לאחר פטירת בעלה בכ"א בטבת תקע"ד מילאה את מקומו באדמו"רות[1]. בהקדמת הספר מנורת זהב, שיצא בוורשה תרס"ב, מסופר כי כאשר ביקר בעיר רבי מרדכי מטשרנוביל הוא השתתף בסעודה שלישית שערכה[2].

בשנת תקצ"א עלתה לארץ ישראל והתיישבה בעיר טבריה. בכ"ד בטבת תקצ"ז נהרגה ברעידת אדמה שפקדה את העיר. נטמנה במקום קבורת האדמו"רים בחלקת תלמידי המגיד ממזריטש שבבית הקברות היהודי העתיק בטבריה, בסמוך לקבר אביה.
1771358851393.png
 
מיותר לציין, שכדי לקיים את העניין של מרבין בשמחה, קראתי את מעט הדיונים והתגובות האחרונות שנכתבו כאן, זה אומר בכה וזה אומר בכה - אומרים דברים שהם חידושים של ממש, ועד היכן מגיע כוחו של חידוש אתם שואלים? אז ככה חז"ל אמרו כל מה שתלמיד ותיק עתיד לחדש כבר נאמר למשה מסיני, והחידושים שנכתבים בחלק מסויים מהתגובות אפילו משה רבינו לא קיבל אותם בסיני, שהם חידושים שהם ממש מחודשים... וד"ל
מה מי מו?? מה די למבין?? על מי יצא הקצף פתאום:)?
 
השורש הוא מחלו' בין הרמב"ם לבעל המאור האם כשלא מבינים גמ' האם צריך לקבל אותו הבעל המאור כתב שצריך להאמין בכל דבר כפשוטו ואין לנו לערער אחרי זה, הרמב"ם לא סבר כן וממילא לשיטתו לגבי כשפים וכו' לא מפרש את הגמ' של 'ארבעים וכו' כפשוטו ומקורו בסוף שו"ת הרמב"ם, ועל זה התמיהה (והמיתוס)... (וגם הרמב"ם (שם) מבאר שעל התורה שבכתב אין שום אפשרות לחלוק ומחויבים לדברי התורה כפשוטן)
בדומה לזה אומרים על החזו"א והבריסקער רב, שנחלקו באופן שיש גמ' לא מובנת, האם עדיף לתת סברא טובה והידחק איך זה נכנס למילים או שצריך להידחק בסברא העיקר ליישב את מה שכתוב...
 
ידוע הקבלה בשם הבעש"ט שאם יש תשעה אנשים שמחכים להתפלל ודאי יבוא העשירי, גם לזה אין שום מקור [כתוב], לא שזה אומר שזה לא נכון אבל מקור אין...
 
השורש הוא מחלו' בין הרמב"ם לבעל המאור האם כשלא מבינים גמ' האם צריך לקבל אותו הבעל המאור כתב שצריך להאמין בכל דבר כפשוטו ואין לנו לערער אחרי זה, הרמב"ם לא סבר כן וממילא לשיטתו לגבי כשפים וכו' לא מפרש את הגמ' של 'ארבעים וכו' כפשוטו ומקורו בסוף שו"ת הרמב"ם, ועל זה התמיהה (והמיתוס)... (וגם הרמב"ם (שם) מבאר שעל התורה שבכתב אין שום אפשרות לחלוק ומחויבים לדברי התורה כפשוטן)
לא כשלא מבינים את הגמרא, לא הבנת תבקש שיסבירו לך,
אלא דבר מוגזם כמו שביצה של עוף בגודל 60 עיירות, שמובן לכאורה שלא התכוונו דברים
כפשוטם, ויש את המהרש"א שאומר שהכל כפשוטם.אגב במקרה של בת פלוני לפלוני הרמב"ם מסביר 'כפשוטו' רק מסתייג שזה השגחה לעושי מצווה, או להעניש בעלי עבירה, ויש את שאר הציבור.
אבל לא יעלה על הדעת שכל בר בי רב דחד יומא יחליט לדחות גמרות מפורשות בטענות מצוצות מן האצבע.
קודם צריך לדעת מה שהרמב"ם ידע כדי להבחין מה בדיוק התכוונו חז"ל.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
8 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה