התייעצות קמפיין לעידוד הילדים להתנהגות מעודנת בתח"צ

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #42
הרעיון נפלא
אבל צריך לזכור דבר אחד גם אנחנו המבוגרים שנוסעים בתחבורה ציבורית
עולה לנו העצבים לראש
אין מה לעשות, שאוטובוס לא יוצא, או מאחר, או נהג מחליט שהאוטובוס לא עובד.
או שהוא סתם נוסע כמו חיה, סתם עצבני,
גם אנחנו מתעצבנים, רק אנחנו שולטים בעצמנו קצת
כך שמה שהילדים עושים לא תמיד זה באשמתם, או כדי לפרוק פורקן,
הרבה פעמים זה תוצאה של המתנה ארוכה אחרי יום לימודים ארוך,
נהג שצועק סתם על הילדים ועוד....
בקיצור נושא התחבורה הוא נושא קשה ומורכב
הלוואי שתצליחו!
[ אחד שנוסע קבוע בתח"צ....]
ההתנהגות של הילדים בד"כ, לא נובעת מכך שהאוטובוס איחר או לא הגיע.
הפתרון היחיד זה שהמחבלים לא יהיו נהגים באוטובוסים
שיביאו הודים מבחינתי
הם מדברים בגסות וגורמים לילדים להשתולל
מענין למה גם שיש נהג לא ערבי, מתנהגים לא יפה
 
  • הוסף לסימניות
  • #43
ההתנהגות של הילדים בד"כ, לא נובעת מכך שהאוטובוס איחר או לא הגיע.
שוב אז זה שתי נושאים
א. הנהג ועמידתו בזמנים וכווו
ב. פוגרום של הילדים
מענין למה גם שיש נהג לא ערבי, מתנהגים לא יפה
סורי אבל ראיתי שהם מתנהגים ככה גם לערבים וגם ליהודים וחרדים
 
  • הוסף לסימניות
  • #44
נראה שאין מנוס מלאסור על נסיעה בתחב"צ לאיזור שניתן לארגן אליו הסעה מבחינת כמות ילדים.
ישנם תתי"ם שנסיעה בתחב"צ אסורה לחלוטין ויש הסעות של הת"ת,
כי הם לא מצפים שהילדים יישבו כמו לורדים בריטים.
ובכלל לדעתי זה בעייה של הדור האחרון, נדמה שבדור הקודם ברוב התתי"ם היו הסעות לרוב הילדים,
אני בעד לעודד הורים ולגייס אותם לעשות הסעות לת"ת. בלי זה - אין סיכוי.
אחד הת"ת היה לו כזו הסעה ומחוסר הענות - הוא בטיל את ההסעות
פשוט הורים לא נרשמו
עלות הסעה הייתה כ90 ש"ח לצד אחד לחודש, תכפילו את זה כפול 3-4 פעמים הלוך חזור. וזה לילד אחד
תכפילו את זה מול מספר ילדים בת"ת ?
נעשה חשבון לנגיד 4 ילדים
תעשו חשבון לבד ותבינו מה הורים מעדיפים תחבורה ציבורית מאשר הסעה
מספר ילדיםמחיר בהסעה פרטית לצד 1
מחיר חופשי חודשי לכל היום​
4 פעמים ביום
19069.5360
218069.5720
327069.51080
436069.51440
 
  • הוסף לסימניות
  • #45
הפתרון היחיד זה שהמחבלים לא יהיו נהגים באוטובוסים
שיביאו הודים מבחינתי
הם מדברים בגסות וגורמים לילדים להשתולל
לי אמר נהג חרדי שהוא לא אוהב לעשות מסלול מסוים שעובר ליד ת"ת מסוים בזמן סיום הלימודים
זה לא קשור דווקא למוצא הנהגים (נדמה לי שהילדים דווקא מפחדים מהנהגים הערבים ומתעללים דווקא ביהודים)
 
  • הוסף לסימניות
  • #46
מיזם מבורך.
אבל לעניות דעתי יש בעיה בשורש.
צריך לעלות על השורש ושם לטפל.
מי יהיה קהל היעד של המיזם?
חיידר שחשוב לו החינוך של הילדים, היה מפעיל מעצמו מיזמים כאלה,
אבל עד כמה שידוע לי בחיידרים כמעט לא נכנסים לנושאים כאלה,
כן עושים כל מיני מבצעים של "ושיננתם" וכדו'.
לדעתי שם שורש הבעיה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #47
לא נראה לי שדובר כאן דווקא על מקומות שהנהגים בעיתיים, יעיד על כך @בשביל השמחה


למרות זאת חינוך הילדים הוא מעל הכל, {וייתכן שגם על זה נאמר שההוצאות חוזרות, זה חלק מהחינוך..}

נראה שאין מנוס מלאסור על נסיעה בתחב"צ לאיזור שניתן לארגן אליו הסעה מבחינת כמות ילדים.
ישנם תתי"ם שנסיעה בתחב"צ אסורה לחלוטין ויש הסעות של הת"ת,
כי הם לא מצפים שהילדים יישבו כמו לורדים בריטים.
ובכלל לדעתי זה בעייה של הדור האחרון, נדמה שבדור הקודם ברוב התתי"ם היו הסעות לרוב הילדים,

{אולי בגלל שהיו גם הסעות שבוצעו ע"י אגד ודן...
דווקא בעניין הזה יש מקום לנציגי הציבור להתערב
ולשנות את הנוהל שביטל את האפשרות להסעות חדשות של חברות התחב"צ..
@אופקים 1 יש סיכוי?}

{לא מדובר על שכונה שיש שם 2 ילדים מהת"ת שבד"כ בלא"ה כבר לא מזיקים בפחות מקבוצות.

ובכ"ז לדעתי הבעייה לא תיפתר לגמרי ללא קמפיין ממוקד עם מודעות ציבורית כללית...
הסעות תלמידים נפתחו על ידי אגד, כשיטה הסטה של ביקושים משעות השיא לשעות אחרות בתמורה להסעה ישירה (על חשבון חלקי של משרד התחבורה), כך שכל הצדדים יצאו מרוצים.

אין לזה התכנות כיום, כי זה מגיע על חשבון נסיעות בשעות השיא.

הביטול של ההסעות הפרטיות היא תוצאה ישירה של מדיניות שגויה של הוזלת מחירי החופשי חודשי לילדים באופן ניכר, והעלאת שכר הנהגים באופן חסר טעם, דבר שגרר מחסור בנהגים בענף ההסעים הפרטיים, ובעקבות כך גם העלאת השכר לנהגים הללו, ועליה ניכרת במחיר הנסיעות הפרטיות, שמשליך בחזרה על ביקושים גוברים לתחבורה הציבורית.

כמובן, שבמקום להקים מוקד מצוקה רכוב בעיר מודיעין עילית, אפשר להפיק קמפיין מודעות נרחב, שיש דרך להתנהג בנסיעה, וזה יכול להיות יותר אפקטיבי, אבל את מי בדיוק מעניינים הנוסעים או הנהגים, העיקר ששרת התחבורה יצרה פרוייקט מדהים ולא יעיל בעלות כספית לא קטנה ועל חשבון משלם המיסים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #48
הפתרון היחיד זה שהמחבלים לא יהיו נהגים באוטובוסים
שיביאו הודים מבחינתי
הם מדברים בגסות וגורמים לילדים להשתולל
אין לזה קשר למציאות.
כלל הנהגים סובלים מהתנהגות הילדים, וז לא רק ילדי תלמודי תורה, זה גם בנות בבתי הספר, ונערות בגיל תיכון (שאמנם לא משתוללות, אבל בהחלט מרעישות באופן שאפילו המחיצה שהקימו עבור הנהג אינה מצליחה לעמעם את הרעשים)

חשוב להדגיש, שלא מדובר דווקא בילדים מהציבור החרדי, אלא גם ילדים מהציבור שלנו, בציבור הכללי או הדתי הבעיה חמורה שבעתיים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #51
מיזם מבורך.
אבל לעניות דעתי יש בעיה בשורש.
צריך לעלות על השורש ושם לטפל.
מי יהיה קהל היעד של המיזם?
חיידר שחשוב לו החינוך של הילדים, היה מפעיל מעצמו מיזמים כאלה,
אבל עד כמה שידוע לי בחיידרים כמעט לא נכנסים לנושאים כאלה,
כן עושים כל מיני מבצעים של "ושיננתם" וכדו'.
לדעתי שם שורש הבעיה.
כי הם ינסו לעשות קמפיין כזה או דומה יזדעקו שזה מודרני וכל מיני אמידרות בסגנון דומה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #52

משרד התחבורה הכריע: רשף תפעיל את אבטחת האוטובוסים​


n1logo.png
עידן יוסף חדשות תחבורה ציבורית תגובות

משרד התחבורה הודיע לחברות התחבורה הציבורית על זכיית חברת "רשף" במכרז להפעלת יחידת האבטחה באוטובוסים. היחידה תפעל כניסוי-חלוץ בשבע ערים ותורכב ממאבטחים רכובים על אופנועים. בירושלים וברָהט, שבהן היקפי האלימות גבוהים במיוחד, יופעלו שלושה מאבטחים בכל עיר, ובשאר הערים יופעלו שניים.

 
  • הוסף לסימניות
  • #53
לענ"ד, קמפיין כזה מתאים אולי לציבור חילוני. לילדים חרדיים זו בושה לעשות קמפיין כזה, הם צריכים לקבל חינוך של ממש!

"איוולת קשורה בלב נער, שבט מוסר ירחיקנה ממנו".

באידיש קוראים לזה: שתי סטירות...
 
  • הוסף לסימניות
  • #54
לענ"ד, קמפיין כזה מתאים אולי לציבור חילוני. לילדים חרדיים זו בושה לעשות קמפיין כזה, הם צריכים לקבל חינוך של ממש!

"איוולת קשורה בלב נער, שבט מוסר ירחיקנה ממנו".

באידיש קוראים לזה: שתי סטירות...
כדאי לך למחוק את זה כי כל יפי הנפש התעוררו "מכות ?! בדור שלנו ? ישר משטרה !
 
  • הוסף לסימניות
  • #60
ברגע שהם יקלטו שיש מחיר להתנהגות שלהם
הם ידעו להתנהג טוב (כמו בכיתה , בטיול וכד’)
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
ב"ה

חג הפסח מתקרב והלב מבקש להתחדש.
רגע לפני שאת נכנסת למירוץ הנקיונות,
בין ירידה למקלט ואזעקות
תני גם לעצמך רגע של תשומת לב.


לכבוד חג הפסח החלטנו לפנק ולצאת בהגרלה מיוחדת
על תכשיט יוקרתי מבית 'מואסנייט תכשיטים' במתנה עד הבית!

כל מה שעלייך לעשות זה:

💍
היכנסי לאתר

💍 הרשמי לרשימת התפוצה שלנו (בחלק התחתון של דף הבית "Moissanite club")

💍 בחרי את התכשיט שהכי אהבת (בסכום של עד 1000 ₪)

💍 כתבי כאן בתגובות את שם התכשיט שבחרת

ו.. זהו! את בפנים😊

מבין כל המגיבות תוגרל זוכה אחת
שתקבל את התכשיט היוקרתי שבחרה — עד הבית במתנה!

רגע, זה עוד לא הכל 👇

🎁 הצטרפת לרשימת התפוצה?
קבלי מיד למייל
קופון בסך 50₪ מתנה לרכישה באתר! 🤗

רוצה לגלות עוד על אבן המואסנייט המדהימה ועל התכשיטים המיוחדים שלנו? הכנסי עכשיו



מוזמנת לבקר בחנות החדשה שלנו ברחוב רשב"א 13, מודיעין עילית
שעות פתיחה בימים: א'-ב'-ד'-ה'-20:30-22:30 או בתיאום בכל שעות היום.
055-674-3201 | moissanite.co.il


*ההגרלה תתקיים אי"ה ביום ראשון, י"א בניסן תשפ"ו (29.3) בכפוף לתקנון החברה. ט.ל.ח

מודעת פסח מואסנייט.jpg

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה