התייעצות עפולה עילית- כל הנתונים האם שווה לקנות דירה שם, ואיך הקהילה הליטאית באזור.

אם לא דחוף לך דונה שמעתי ממישהו שבירר על 5 חדרים
שהכי זולים היו אדיר הום קוראים לפרויקט בעפולה רועי
הם היו זולים באזור ה60 אלף מהשאר
המיקום שלהם טוב בשביל מגורים (לא השקעה)?
מחפשת עבור משפחה עם ילדים עד גיל 12.
 
המיקום שלהם טוב בשביל מגורים (לא השקעה)?
מחפשת עבור משפחה עם ילדים עד גיל 12.
תלוי איך מסתכלים על מיקום: היום יותר מסתכלים על הקהילה הוותיקה אבל ממש בקרוב המוסדות העתידיים של עפולה הצעירה אמורים להיבנות ברחוב יצחק שמיר (כרגע מכל הפרוייקטים ברחוב די צריך רכב כדי להתנהל בקלות).
ואם נגיד מרכז מסחרי אז אמור להבנות תוך 5 שנים ממש מול דונה.
נראה לי שאדיר הם כאילו יותר מקבילים לקהילה הוותיקה ודונה קצת בהמשך הרחוב.
באדיר יש בעיקר ויזניץ שאת השלבים הראשונים הם קנו במרוכז, יש שם גם מחיר למשתכן 50 % מהדירות
 
אני רק יסכם שדונה כיום חלקו חילוני והאזור שלו (הרחובות מעליו) רובו חילוני ובהחלט הוא יעבור שינוי השאלה זה תוך כמה זמן הוא יהיה חרדי מובהק כמו הצד השני של הרחוב והרחובות שמעליו (שקצת יותר יקר אם כי הצד השני הוא יותר חסידי ואזור אמצע הרחוב לכיוון דונה יותר ליטאי)
אז מי שקונה לגור לעוד כ-3 שנים ויותר יתכן ששוה אבל מי שזה מיידי שיקח בשבון שיקח זמן עד שיתחרד לגמרי
וזה באמת נכון שהמוסדות הליטאים יהיה כנראה באזור דונה
כתבתי את דברי אחרי שביקרתי שם כמה פעמים ומשפחה שלי גרה שם אם כי את אזור דונה לא חקרתי לעומק
ושוב אל תסמכו עלי ועל אף אחד רק תבררו אצל העסקנים
 
מעניין כי שמעתי מכמה שקנו מהרוכשים החילונים במחירים קצת יותר גבוהים, בכל אופן דרך החברה מקבלים את הדירה אחרי שיפוץ מקיף צביעה חברת ניקיון ואחריות קבלן, יש כאלה שיעדיפו את זה גם במחיר קצת יותר גבוה
אני שמעתי על אחד שקנה מפרטי ב1.4 לרוב זה יהיה קצת יותר
ואתה צודק שדונה עושים שיפוץ לדירה שזה מגיע (כמעט) לרמה של חדש שזה פלוס ענק
אבל עולה עוד קצת
לכן זה שיקול..
 
לא הבנתי את השאלה
ליזם אדיר יורם כהן יש 4 פרויקטים הראשון היה מחיר למשתכן לפני שסגר עם ויז'ניץ, עוד 2 פרויקטים שסגר עם ויז'ניץ (נמצא במכרזים עם רייסדור) והפרויקט האחרון במכרז עם כל היזמים נמכר לכל מאן דבעי להשקעה ומגורים כמובן רק לחרדים
 
ערב טוב למישהו יש מושג מה קורה במרכז העיר בעפולה??
א' מחירים - דירות 4/5 חדרים, (ושכירות)
ב' מה הצפי לקהילה חרדית שתתפתח באזור
(או שזה שייך לאשכול אחר...)
 
ערב טוב למישהו יש מושג מה קורה במרכז העיר בעפולה??
א' מחירים - דירות 4/5 חדרים, (ושכירות)
ב' מה הצפי לקהילה חרדית שתתפתח באזור
(או שזה שייך לאשכול אחר...)
לא קשור לכאן
אין הבדל כ"כ גדול בין ע"ע למרכז ההבדל זה בכ-100 א' ש"ח
הקהילה שם היום מונה 10 משפחות ויקח לה שנים עד שתתפתח ושוב כי אין הבדל במחירים כ"כ
הנתונים מחוברת דיורין של יד שמשון
לא יודע מה ההיגיון לפתוח אותה עכשיו אולי פוליטיקות
 
ערב טוב למישהו יש מושג מה קורה במרכז העיר בעפולה??
מתפתח, זה עדיין ממש בהתחלה.
ב' מה הצפי לקהילה חרדית שתתפתח באזור
ימים יגידו, יש להם כבר תשתית מצוינת כי יש להם את כל המוסדות, בד"כ זה הדברים שמעקבים קהילות מלהתפתח.
 
יש עוד פרויקטים שמשווקים במרץ לחרדים שנמצאים יותר רחוק מדונה כמו נועם סהר.
כמו רבים מקבלנים באיזור גם לנועם סהר יש כמה מגרשים באיזור, 2 מתוכם ממש צמודים לדונה ואחד מעט יותר רחוק (3 דקות הליכה)

בכל אופן אני גר בשכונה מספר שנים (באיזור יצחק שמיר) ואני מתווך פה בשכונה.
ניתן לפנות אלי לטלפון 0509284530 ולקבל את המידע האמין ביותר
 
לא קשור לכאן
אין הבדל כ"כ גדול בין ע"ע למרכז ההבדל זה בכ-100 א' ש"ח
הקהילה שם היום מונה 10 משפחות ויקח לה שנים עד שתתפתח ושוב כי אין הבדל במחירים כ"כ
הנתונים מחוברת דיורין של יד שמשון
לא יודע מה ההיגיון לפתוח אותה עכשיו אולי פוליטיקות
הבנתי שבגבעת המורה די נגמרו האופציות להתרחב כי יש שם המון דירות 2 חדרים ורוצים לשכפל את ההצלחה באזור אחר בעפולה
 
אני שמעתי שמועה שההתיישבות במרכז עפולה נוגדת סיכומים עם ראש העיר שמוכן לתת לחרדים אלפי דירות חדשות רק שלא יתיישבו במרכז העיר ולכן הנהגת הקהילות החרדיות שם לא מרוצה מהעניין.
 
אני שמעתי שמועה שההתיישבות במרכז עפולה נוגדת סיכומים עם ראש העיר שמוכן לתת לחרדים אלפי דירות חדשות רק שלא יתיישבו במרכז העיר ולכן הנהגת הקהילות החרדיות שם לא מרוצה מהעניין.
השמועה קיימת
אבל מציאותית זה לא נכון כי הקהילה שדוחפת לעיר זה גבעת המורה...
 
השמועה קיימת
אבל מציאותית זה לא נכון כי הקהילה שדוחפת לעיר זה גבעת המורה...
אני לא יודע מי מגבעת המורה מקדם ומי מתנגד (יתכן שזה ראש קטן שחושבים רק על הקהילה שלהם שתתפתח ולא איכפת להם מרה"ע ומהעיר ולא חושבים קדימה)
אבל בע"ע (מידיעה עם גדול האחראים שם) מאוד מתנגדים כי לעיר זה יזיק וגם אמר לי בשם ר' שרגא שטיינמן הידוע כרב הפריפריות שמתנגד לזה. (לגבעת המורה יש כנראה רבנים אחרים נראה לי שהביאו את הגרמ"ה כתומך)
כך או כך זה לא משנה אין סיכוי להצליח שם זה אזור חילוני לגמרי עם כל המרכזי בילוי וקניונים אין פוטנציאל לחרש שם אזור גדול
ושוב אם זה היה חצי מחיר מעפולה עילית או יותר זול מגבעת המורה אולי היה סיכוי אבל זה אפי' יותר יקר מגבעת המורה
ושיש לך בהפרש קטן שכונה חרדית (ע"ע) עם מוסדות וקרובה גם לגבעת המורה אין סיכוי להצליח למרכזשרוחקה מאוד בשתי השכונות החרדיות
אם כבר יש הרבה יותר סיכוי לנוף הגליל (שיש שם שכונה חרדית ענקית הר יונה ושתהפוך בקרוב לעיר חרדית ) ויש שם צמוד עוד שכונה חדשה מתחרדת שהוגרלה במחיר למשתכן
ולבית שאן שיותר זולה ומסורתית (ויש שם המון ספרדים חרדים) שגם את 2 אלו גבעת המורה מקדמת ולא כל מה שמקדמת זה יצליח הם רק מנסים
 
נערך לאחרונה ב:
כך או כך זה לא משנה אין סיכוי להצליח שם זה אזור חילוני לגמרי עם כל המרכזי בילוי וקניונים אין פוטנציאל לחרש שם אזור גדול
זה באזור מסוים שאין שם את זה. לא שונה בהרבה מעפולה עילית מבחינת החילונים ומרכזי הקניות.

ושוב אם זה היה חצי מחיר מעפולה עילית או יותר זול מגבעת המורה אולי היה סיכוי אבל זה אפי' יותר יקר מגבעת המורה
במחיר למטר זה יותר זול, פשוט הדירות שם יותר גדולות מהדירות בגבעת המורה. זה טוב בעיקר לאלו שמגיעים ראשונים שהמחירים לא עולים להם, ברגע שתתפתח שם קהילה כנראה שהרבה אברכים מגבעת המורה שגרים בדירת 4 חדרים של 80מ' יעדיפו לעבור למרכז העיר לדירת 4 חדרים של 130מ' או אפילו 5 חדרים, ואז המחירים כבר יעלו ושוב לא יהיו דירת למכירה כמו המצב כיום בגבעת המורה.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
שלום וברכה לקהל היקר כאן,

נעים להכיר - שמי נעם, ואני מתנדב בתחזוקת
פרוייקט קוד פתוח בשם "דאטאבוס" (קישור למתעניינים).
אנחנו שולפים מידע תכנון וביצוע של תחבורה ציבורית ממערכות משרד התחבורה, ומשתדלים להציג אותו לציבור.

בסיס הרעיון מאחורי העשייה שלנו פשוט - אם לציבור תהיה גישה נוחה לראות ולהבין אילו נסיעות תוכננו, כמה מתוכן בוצעו, לצפות בחריגות ממסלולים ומלוחות זמנים, ולחקור תופעות שונות (כמו "התקבצות" של אוטובוסים שמגיעים כמה ברצף, אחרי זמן רב בלי שאף אוטובוס היה בתחנה) אנחנו נוכל להציף את הבעיות ולקבל שינוי חיובי מיוחל בתחום התחבורה.

שמעתי וראיתי שבציבור החרדי דאטאבוס זכתה לחשיפה מסוימת, ואני מקווה שכאן זהו פורום נכון לומר תודה, להתעניין ולשאול קצת.
האם\איך אתם משתמשים במערכת? האם ישנן הצעות לשימור ושיפור? רעיונות שהייתם רוצים לראות נרקמים ומתפתחים?

אני כמובן אשמח גם לענות על שאלות בפורום הזה.

נעם 🚌 :)

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שלום וברכה,

אני יודע שיש כבר כמה וכמה אשכולות בנושא חריש אך ידוע שאין בית מדרש ללא חידוש וכו' ומכ"מ אשמח לשמוע ולקבל עצה טובה מחברי הפורום.
בהמשך גם אוסיף רשמים מסיור שערכנו בעיר בשבוע האחרון, אשתדל להיצמד לתמונת המצב העגומה כפי שהיתה נראית - אשמח לתגובה מתושבי העיר.

--

מזה תקופה שאנו שוקלים את האפשרות של מעבר לחריש.

הסיבות למעבר לשם הן:
- מחירי שכירות זולים בפער לעומת שאר הארץ.
- מרחק יחסית שפוי מהמרכז (בשונה מ: דימונה, ירוחם, ערד וכו).
- דירות חדשות (בשונה מערים זולות אחרות שהדירות הזולות בהן לרוב ישנות מאוד).
- קהילה ליטאית מתפתחת (האמנם?).

החסרונות:
- מרחק מהעבודה; מקומות עבודה בתחום ההייטק לדוגמא נמצאים במרחק של לפחות שעה נסיעה (אם לא יותר).
זה חיסון משמעותי עוד יותר בהתחשב בעובדה שאין בעיר רכבת והתחבורה הציבורית לא נראית משהו.
- לא ברור מה בדיוק קורה בחריש מבחינת תשתית קהילתית כמו: בתי ספר, חיידרים, גני ילדים, בתי כנסת וכו', אני קורא תיאורים מלאי חיים באשכולות השונים בפורום בנושא חריש אבל התמונה כפי שעולה מסיור בעיר אינה עולה בקנה אחד עם הסיפורים המרגשים (ויתואר בהמשך..).

רשמים מסיור בעיר (חוה"מ פסח פ"ה):
אתמול עברנו באזור והחלטנו לקפוץ ולעשות סיבוב בעיר לראות במה דברים אמורים.
קודם כל הדבר הבולט והניכר ביותר לעין היה הרחובות הריקים מאדם.
עיר שלמה עטופה במעטה של שממה מצמררת, רחובות שלמים שקטים ומנודים, בנייני מגורים חדשים שנראים עזובים למעט משפחה תמהונית אחת או שנים (במחילה..).

העיר עצמה מטופחת ויפה מאוד, המבנה הכללי אמנם קצת צפוף לעיר שאינה במרכז הארץ (בערים אחרות שנמצאות תחת אותה הקטגוריה, כגון: כרמיאל, עפולה וכו' - המבנה והתכנון העירוני פחות צפופים והבניה אינה רוויה לגובה כמו בחריש).

בנוסף יש בעיר שלל גינות ופינות חן לרוב, עצרנו וירדנו עם הילדים לכמה מהן - הכל חדש ויפה ומאוד מושך את העין, אך מצד שני השממה והריקנות סביבנו הטילו אווירת נכאים על כל החוויה כולה.

מבחינת בתי עסק ומסחר, התחושה בכללי היא שמשהו לא מבושל עד הסוף בעיר. כנ"ל הכל חדש ויפה וניכר שהושקע הרבה בפיתוח הרחובות הראשיים וכו' אבל רבים רבים מבתי העסק שראינו היו סגורים (להשכרה, למכירה וכדו') מה שרק העכיר עוד יותר את האווירה המדכאת.

בתי כנסת ראינו רק שנים: אחד של חב"ד ואחד של ברסלב (אני מאמין שיש יותר בתי כנסת בעיר - רק אומר מה ראינו בשיטוט של שעה ברחבי חריש, היכן מסתתרים שאר בתי הכנסת - אינני יודע).
מה שכן, הופתענו לראות שלט של חיידר תפארת שלמה באזור שכונת מעו"ף.

כשרואים את המצב ומנסים לחשוב איפה עובדים תושבי העיר ההבנה היא שתעסוקה כרוכה בנסיעה לערי המרכז/חיפה - נסיעה של שעה לפחות (כפר סבא, רעננה, מת"מ חיפה).
קרוב יותר נמצאות חדרה, קיסריה, פרדס חנה ונתניה אך אלו לא ערים ששמן יוצא למרחוק כמרכזי תעסוקה פוריים (בלשון המעטה).
נוסיף לכך את העובדה שאין רכבת בעיר ושהתחבורה הציבורית בארץ באופן כללי אינה מן המעולות - עולה מכך שלמי שמתכנן לצאת יום יום לעבודה מצפה נסיעה של שעה הלוך ושעה חזור ברכב פרטי - שיקול מרכזי עבור מי שחושב לעבור לחריש וכן הסבר משכנע למצבה העגום של העיר.

לסיכום:
מחירי השכירות המפתים נראים פתאום פחות משכנעים כאשר משכללים את שלל החסרונות בעיר.
לשלם 3500 ש"ח בחודש על דירה גדולה יפה וחדשה זה מקסים אבל אחרי שיורדים לשטח עולה השאלה האם המחיר לא גבוה מדי בהתחשב בשלל האתגרים של מי שיבוא לגור בחריש.
למרות זאת - אי אפשר להתעלם מהפוטנציאל, בסה"כ מדובר בעיר יפה וחדשה שעם כמה פתרונות יצירתיים יכולה להיות מקום נחמד מאוד.
אבל ידוע מאמר רז"ל - עם פוטנציאל לא קונים במכולת..

יכול להיות שבעוד 10 שנים תהיה בעיר תחנת רכבת ויוסיפו כניסה חדשה ומחלף לכביש 6 וכו' וכו' - כרגע זה לא המצב.
מילא לקנות במקום כזה כהשקעה (למי שהסיפק בידו..) - ניחא.
אבל ללכת לשכור דירה בחריש, לטלטל את המשפחה, להפריח את השממה ולהילחם בכלום בשביל שבעוד 3 שנים יבנו תחנת רכבת ומחירי השכירות יעלו לרמת אלעד/בית שמש - לא נשמע כ"כ מפתה.

בשורה התחתונה, אשמח לשמוע מתושבי העיר:
1. באלו רחובות מתרכזים החרדים הליטאים שבעיר? (ברחל בתך הקטנה).
2. מה מצב התחבורה הציבורית בתוך העיר (נסיעה לסופר, נסיעה לקופת חולים וכו').
3. איפה אתם או נשותיכם עובדים? (מדבר בעיקר על תחומי הייטק וכו' - איך נוסעים (תחב"צ/רכב), לאיפה, כמה זמן לוקח וכו').
4. איפה מסתתרים בתי הכנסת שלכם? (פונה בעיקר לליטאי העיר - היעדרות סממני דת מבתי היוצר של עולם הישיבות הליטאי היתה מורגשת ביותר).

מקווה שיהיה לתועלת,
תודה מראש לעונים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה