מדריך אשכול קרנות כספיות

איזה קרן כספית הכי מומלצת בעינייך היום? כלומר איזה הכי זולה, וכשרה, בית השקעות יציב, וביצועים דומים לכל האחרים?
הכי זולה בכשרות היום זאת הקרן של ילין לפידות בכשרות הרב דביר מס ' קרן 5141452.
מותר לגוף להחזיק כמה קרנות עם אותו הרכב?
בקרן כספית אין להם בעיה.
 
בגלל שיהיה לו אירוע מס במכירה של הקרן, וכך יוצא שאמנם חוסכים מעתה ואילך קצת דמי ניהול, אבל מפסידים בגלל אירוע מס מיותר
אירוע מס יהיה בכל מצב כשימכור [אלא אם כן האינפלציה תעלה באופן חריג ובלתי צפוי]
החישוב היחידי הוא בריבית דריבית על המס, בד"כ עדיין שווה למכור ולקנות
כדאי גם לחשב את היומיים של המכירה והקנייה שבהם לא נצבר תשואה.
 
אירוע מס יהיה בכל מצב כשימכור [אלא אם כן האינפלציה תעלה באופן חריג ובלתי צפוי]
החישוב היחידי הוא בריבית דריבית על המס
זה נקרא להוסיף אירוע מס מיותר, שזה גורם להפסד של רווחים בגלל הקדמת מס.
ולא זה ממש לא תמיד כדאי בשביל לחסוך 0.03% בדמי הניהול.
 
ע"פ רוב זה לא 0.03 אלא 0.12 עד 0.19.
ובד"כ עדיין שווה למכור ולקנות.
עדיין שווה לי את ההפסד של היומיים בשביל הסיכוי הקלוש שהם יפתחו עוד קרנות.
אגב מישהו יכול לסבר את האוזן למה המס הוא אירוע כל כך משמעותי?
 
עדיין שווה לי את ההפסד של היומיים בשביל הסיכוי הקלוש שהם יפתחו עוד קרנות.
אגב מישהו יכול לסבר את האוזן למה המס הוא אירוע כל כך משמעותי?
לא סיכוי קלוש אלא רווח מובטח של דמי ניהול יותר זולים לשנת 2026.
המשמעות של האירוע מס זה בעיקר הריבית על המס דהיינו ה-4% שהמס יעשה בשנה הקרובה תרוויח בדחיית המס.
 
לא סיכוי קלוש אלא רווח מובטח של דמי ניהול יותר זולים לשנת 2026.
המשמעות של האירוע מס זה בעיקר הריבית על המס דהיינו ה-4% שהמס יעשה בשנה הקרובה תרוויח בדחיית המס.
נו ואם הכנסתי מאה אלף שקל ובחודש האחרון הם עשו 290 שקל איפה ההפסד הגדול?
 
פשוט מאוד השאיפה שלהם היא לתת את ריבית בנק ישראל וברגע שכבר הגיעו לשם לקראת סוף השנה הם עוצרים עם חלוקת הרווחים.
אין להם שאיפה.
הם מקבלים ריבית כמו ריבית בנק ישראל.
לא אמור להיות שום 'עצירת חלוקת רווחים' בסוף שנה מטעם זה.
 
קנית אג"ח קונצרני יציב מאד AA,
רווחי יותר מקרן כספית?
קרן כספית היא שילוב של פקדונות ג'מבו, מלווים קצרי טווח למדינה (מקמ), ובחלק מהקרנות גם אג"ח קונצרני
הסיכון של אג"ח קונצרני הוא יותר מפקדונות ומקמ וממילא יותר רווחי
 
אין להם שאיפה.
הם מקבלים ריבית כמו ריבית בנק ישראל.
לא אמור להיות שום 'עצירת חלוקת רווחים' בסוף שנה מטעם זה.
הם לא מקבלים ריבית מובטחת של ריבית בנק ישראל כמו הבנקים, הם יכולים רק לעשות משא ומתן עם הבנקים על פקדונות, לקנות אג"ח מדינה בדיוק כמוני וכמוך, ולקנות אגח של חברות בדירוג גבוה
הם מנסים לגוון ולתחזק את התיק כדי שישיג כמה שיותר, זה יוצא בערך ריבית בנק ישראל, חלק מזה מושג בזכות הריבית של אגח קונצרני שמפצה על האחרים
 
הם לא מקבלים ריבית מובטחת של ריבית בנק ישראל כמו הבנקים, הם יכולים רק לעשות משא ומתן עם הבנקים על פקדונות, לקנות אג"ח מדינה בדיוק כמוני וכמוך, ולקנות אגח של חברות בדירוג גבוה
הם מנסים לגוון ולתחזק את התיק כדי שישיג בערך את ריבית בנק ישראל, חלק מזה מושג בזכות הריבית של אגח קונצרני שמפצה על האחרים
הטענה שאחרי שהם משיגים הם מפסיקים לנסות להרוויח זה כבר קונספירציה
כמובן.
התכוונתי שהן לא 'שואפים', אלא פשוט מלווים (או משיקעים במק"מ) בפועל בריבית כמו בנק ישראל.
כך שאין מציאות כזו שבסוף שנה המנהל מתיישב על ספה והולך לישון שבוע.
 
כמובן.
התכוונתי שהן לא 'שואפים', אלא פשוט מלווים (או משיקעים במק"מ) בפועל בריבית כמו בנק ישראל.
כך שאין מציאות כזו שבסוף שנה המנהל מתיישב על ספה והולך לישון שבוע.
הוא יכול להחזיק יותר מהכסף במזומן (שהרי הנכסים פוקעים כל הזמן)
אבל אני מסכים שאין סיבה לומר שזה ככה
 
בלת"ק,
למסקנה לאחר עליית דמי ניהול בקרנות כספיות, באיזה קרנות כספיות כשרות מומלץ להחזיק?
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
בעקבות פניות רבות באישי לקישורים לכל מיני חלקי חילוף ואביזרים לעגלות תינוק,
חשבתי שהגיע הזמן לפתוח אשכול ייעודי למוצרים אלו.
מוזמנים להוסיף.
מעלה לכם קצת מהאוסף שלי...
אם דרוש לכם משהו ספציפי מוזמנים לבקש.
(עם חלק מהמוצרים יש לי נסיון אם יש לכם שאלה בכיף)

עגלת יויו, יויו 2:

מאריך רגליים
https://s.click.aliexpress.com/e/_c3WmLVwR
ערכת ניו בורן https://s.click.aliexpress.com/e/_c40SroWL
ערכת בדים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3y0ygbl
משטח רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vnOxRv
שק שינה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3EYHfGL
פגוש https://s.click.aliexpress.com/e/_c3BYHfMF
מגני עור ידית https://s.click.aliexpress.com/e/_c2wCO7ZN
בד קיץ https://s.click.aliexpress.com/e/_c42ZOvM7
בד לבסיס העגלה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Zx71SR
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c303xCR9
כילה יתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3AkYpUx
כיסוי רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4TPSVDd
פלסטיק למושב https://s.click.aliexpress.com/e/_c2w5bI8f
סל אחסון https://s.click.aliexpress.com/e/_c4kfyAjV
תיק אחסון https://s.click.aliexpress.com/e/_c4bAF1hN
פלסטיק לצד המושב https://s.click.aliexpress.com/e/_c3E7FiYB
גלגלים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3A73qsJ
נילון גשם טיולון https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RDpmNp
נילון גשם שכיבה https://s.click.aliexpress.com/e/_c34cP9Rt
מוטות מתכת לגגון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3wWEEdD


עגלת דונה, דונה+:
תיק אחורי עם רשת https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kbAUwb
תק אחורי עור https://s.click.aliexpress.com/e/_c4asbAfN
מקטין ריפוד https://s.click.aliexpress.com/e/_c3VtzpsT
ידיות עור https://s.click.aliexpress.com/e/_c3GkIV9V
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c3EyOAfd
כיסוי רגליים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3WdyMrN
ערכת בדים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3dHibaX
גגון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3OaJsaF
ריפוד ישיבה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3OaJsaF
מטריה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3J9rOdD
כיסוי גשם https://s.click.aliexpress.com/e/_c37Kcqxl
כילה ליתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4N7g15d
תיק קדמי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4NugVvN
גלגלים https://s.click.aliexpress.com/e/_c4mn347l
מוט וקליפס https://s.click.aliexpress.com/e/_c43mMWFN
מחזיק כוס ופלאפון https://s.click.aliexpress.com/e/_c3iAOFAP
כיסוי מושב לאוטו https://s.click.aliexpress.com/e/_c4UMvIlZ
תיק גדול נשיאה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3HrgJp5


עגלת בוגבו B, B3, B5, B6:
גגון רשת https://s.click.aliexpress.com/e/_c3a6qC5p
גגון ומזרון https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RuUZ03
גגון בורדו https://s.click.aliexpress.com/e/_c3hVtYO7
פגוש לבי https://s.click.aliexpress.com/e/_c2RlSOI7
מוטות לבי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4cHeHEr
קליפסים לגגון בי https://s.click.aliexpress.com/e/_c4c7ytOR
שק שינה https://s.click.aliexpress.com/e/_c30x1xob
מושב בסיס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4C5NSvt
ידיות עור בוגבו בי לא מתאים לבי 6 https://s.click.aliexpress.com/e/_c3dCoZ5z
ידיות עור לבי 6 יקר יותר https://s.click.aliexpress.com/e/_c3ysgJRD
נילון גשם טיולון בוגבו https://s.click.aliexpress.com/e/_c3VVOZeP
כילה יתושים https://s.click.aliexpress.com/e/_c3743AuX
מגן שמש https://s.click.aliexpress.com/e/_c2usyPif
גלגלים לבי .5. 3 https://he.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005009528149080|_p_origin_prod:
צמיגים לגלגלים בי 3.5 https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Yv07lV


עגלת סייבקס דגם פריאם:
שק שינה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kBSXZp
כילה יתושים לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4OXEilN
נילון גשם לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ob713t
פגוש לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aC7wnZ
קליפסים לגגון לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aNH1FH
מוטות לגגון פריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4EO9ig7
כיסוי ידית לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3bF7jKF
מחזיק כוסות לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
מתאם אמבטיה וסלקל פריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4dZuICb
רצועת סגירה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
קליפס הנעה לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ekPz7V
גלגלים לפריאם https://s.click.aliexpress.com/e/_c4riC1Rz


עגלת סייבקס דגם מיוס:
כילה יתושים מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3tQXwZ9
רשת מנח רגליים למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3TO18kx
נילון גשם למיוס https://he.aliexpress.com/item/1005...|x_object_id:1005008742153326|_p_origin_prod:
מוטות גגון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c33xPZCR
קליפסים לגגון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4aNH1FH
פגוש מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4P03kub
ידיות עור מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4USa5wL
מחזיק כוסות למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
סל אחסון מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4LII8mJ
רצועת סגירה למיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
קליפס הנעה מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4ekPz7V
גלגלים מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c44MOmKR
מתאמים לאמבטיה וסלקל מיוס https://s.click.aliexpress.com/e/_c4p7Z1tV

טיולון סייבקס דגם קויה:
נילון גשם לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3An5uDZ
קליפסים לרצועות סגירה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3Pswb6f
שק שינה לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3kBSXZp
כרית תואם סייבקס https://s.click.aliexpress.com/e/_c3mLhgyX.
קויה תופסנים לפגוש https://s.click.aliexpress.com/e/_c2uyYUc7
פגוש לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4KRxxCT
קויה תיק https://s.click.aliexpress.com/e/_c4qR7E5z
סל אחסון קויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3TWyLtv
מחזיק כוסות לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3vbDUbD
רצועת סגירה לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4nn5iyj
מתאמים לסלקל לקויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c4LX7IaB
גלגלים קויה https://s.click.aliexpress.com/e/_c3awCmqB


יש לי גם את הרבה קישורים לעגלת סטוקי, לבוגבו בטרפליי ודרגונפליי
אעלה בהמשך.

ק.ש.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

חדש!! קרן כספית מתחדשת. עם תשואה צפויה מראש.

מליאת הרשות אישרה לאחרונה הנפקה של קרן כספית מתחדשת ראשונה מסוגה וזו צפויה להיות מוצעת לציבור בתקופה הקרובה. זאת לאחר שבאוקטובר 2024 נכנס לתוקף תיקון חקיקה שקידמה הרשות אשר הסדיר את הנפקתן של קרנות כספיות מתחדשות.

קרן כספית מתחדשת היא קרן כספית חדשה המציעה למשקיע אפשרות לבחור לאיזו תקופת זמן הוא מעוניין להשקיע ולדעת מראש את התשואה הצפויה שיקבל. קרן כספית מתחדשת מאפשרת נזילות במועדים קבועים וידועים מראש בלבד, ומאפשרת למשקיעים וודאות גבוהה לגבי התשואה הצפויה ומשך ההשקעה.

הקרנות הכספיות המתחדשות מצטרפות לקרנות הכספיות היומיות המנהלות נכון לסוף מאי 2025 כ-167 מיליארד שקל. זהו גידול משמעותי בהשוואה לסוף מרץ 2024 אז נוהלו כ- 125 מיליארד שקלים בקרנות הכספיות. יחד עם זאת, חלק זה מהווה רק כ- 9.7% מהכספים שמופקדים בפיקדונות וכ- 31.5% מהכספים המופקדים בעו"ש ללא ריבית.

הקרנות הכספיות המתחדשות והקרנות הכספיות היומיות יונגשו לציבור בידי המערכת הבנקאית, יוצגו שם תחת השם "מוצרי שוק הכסף" במקביל לפיקדונות, ובכך יעודדו את התחרות בין המוצרים. זאת בהתאם להוראת ניהול בנקאי תקין בנושא שגובשה בידי בנק ישראל והרשות "פרסום מידע מרוכז על קרנות כספיות ומק"מ" ואשר עתידה להיכנס לתוקף באוקטובר הקרוב.

ספי זינגר יו"ר הרשות לניירות ערך: "השקת הקרנות הכספיות המתחדשות מהווה צעד חשוב נוסף בפיתוח מוצרי שוק הכסף ובהגברת התחרות מול הפיקדונות הבנקאיים. זהו כלי נוסף בידי הציבור בכדי להתמודד עם סביבת האינפלציה הנוכחית ששוחקת את הכסף בעו"ש, וכדי להשיג תשואות טובות יותר על חסכונותיו. נמשיך לקדם כלים חדשניים ונגישים לטובת ציבור המשקיעים."

על החקיקה עבדו: מאיה גרטי גלבוע, אבי וורשביאק ורז יונאי ממחלקת השקעות ואורית שרייבר מהמחלקה המשפטית ברשות לניירות ערך.

מתוך פאנדר.
הגלגול שמשאיר את מור מאחור במרוץ הישראלי לביטקוין

המוסדיים הישראליים השיקו השנה קרנות מחקות על המטבע הדיגיטלי הלוהט. חמש משש הקרנות נוקטות אסטרטגיה דומה — השקעה בקרנות סל אמריקאיות שעוקבות ישירות אחר מחיר הביטקוין. מנגד, הקרן של מור מתחקה אחרי מדד שעוקב אחרי חוזים עתידיים על הביטקוין, שאותם יש לקנות מחדש בכל חודש. אלא שהחוזים האלו מתייקרים מדי חודש, וכך הקרן של מור הציגה תשואת חסר של 3% מתחילת השנה בהשוואה לממוצע של הקרנות הישראליות האחרות

כלכליסט

מאז ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב בסוף 2024,
הביטקוין שוב לוהט והפך לאחד מאפיקי ההשקעה המסוקסים והפופולריים בעולם. מתחילת השנה הנוכחית גם הציבור הרחב בישראל יכול להיחשף בקלות לביטקוין, בלי ארנק דיגיטלי והצפנות מורכבות, דרך שש קרנות מחקות שהנפיקו מוסדיים ישראליים שעוקבות אחר שער הביטקוין. אלא שאחת הקרנות, זו של בית ההשקעות מור, מפגרת אחרי כל היתר, ובצורה משמעותית. למה? בגלל השיטה שבה היא בחרה לפעול, שצפויה להותיר אותה מאחור גם בעתיד, מה שיעלה למשקיעים בה הרבה כסף.

כאמור, בתחילת השנה החלו להיסחר באחוזת בית שש קרנות שעוקבות אחר שער הביטקוין. הקרנות האלו מנהלות כ־160 מיליון שקל של הציבור. לכל הקרנות האלו יש מכנה משותף אחד: אף אחת מהן לא מחזיקה בביטקוין באופן ישיר. חמש מתוכן מנוהלות באמצעות השקעה בקרנות סל אמריקאיות על הביטקוין, ולכן הן סופגות את דמי הניהול של אותן קרנות, בנוסף לדמי הניהול שהן עצמן גובות. הקרן השישית, זו של מור (מור מחקה S&P Bitcoin), נוקטת גישה שונה. היא משקיעה בעיקר בחוזים עתידיים על הביטקוין, שנסחרים בבורסת CME, בורסת המסחר באופציות של שיקגו, שהיא הגדולה מסוגה בעולם. הבחירה הזו הובילה לכך שמתחילת השנה התשואה של הקרן של מור פיגרה ב־3% בהשוואה לממוצע התשואה של חמש הקרנות האחרות. להערכתנו, הפער הזה צפוי להישמר גם בעתיד.

משקיעים רבים בוחרים בהשקעה בקרן מחקה מתוך רצון ליהנות מתשואה הדומה למדד הייחוס, אך מתעלמים מפרטים חשובים דוגמת אופן ההשקעה של הקרן, העלויות הנלוות ודמי הניהול בפועל. כל אלו עלולים להשפיע מהותית על התשואה שהמשקיע מקבל בסופו של דבר. ובמקרה של הקרנות הישראליות שעוקבות אחר הביטקוין, האותיות הקטנות עושות את כל ההבדל.

שיטות שונות, תוצאות שונות

שש הקרנות המחקות הישראליות מבוססות על ארבעה מדדי ייחוס שונים. שלושה מהמדדים עוקבים אחרי מחיר הביטקוין, וההבדל ביניהם נובע מזהות הגוף שעורך את המדד (CME, S&P ו־Index), ממקורות הנתונים שמשמשים לחישוב המדד ומהמאפיינים הטכניים שלו. אולם בפועל, ההבדלים בין המדדים אינם מהותיים. הקרן של מור חריגה גם בהיבט הזה. היא עוקבת אחר מדד בשם S&P Bitcoin Futures Daily Roll. המדד הזה אינו עוקב אחרי מחיר הביטקוין עצמו, אלא אחר תשואת ההשקעה בחוזים העתידיים על הביטקוין. כתוצאה מכך, התשואה שלו שונה באופן מהותי משל המדדים שמבוססים על מחיר הביטקוין באופן ישיר, וזאת בעיקר בשל עלויות הגלגול הכרוכות בניהול פוזיציה באמצעות חוזים עתידיים.

כאמור, עיקר ההשקעה של הקרן המחקה של מור על הביטקוין מתבצעת באמצעות רכישת חוזים עתידיים על הביטקוין בבורסת CME. חוזה עתידי הוא הסכם פיננסי שבו שני הצדדים מתחייבים להעברת תשלומים לפי השינוי במחירו של נכס בסיס כזה או אחר, ובמקרה הזה ביטקוין, במועד עתידי קבוע. ההשקעה בחוזים עתידיים אינה דורשת כסף, למעט העמדת ביטחונות, ולכן מרבית כספי המשקיעים בקרן מושקעים בפיקדון נושא ריבית. מכיוון שחוזי הביטקוין בבורסת CME פוקעים מדי חודש, הקרן של מור נדרשת לגלגל את הפוזיציות שלה באופן שוטף. כלומר, למכור חוזים שפוקעים החודש ולרכוש חוזים לחודש הבא. ההליך הזה נעשה בדרך כלל באופן מדורג על פני החודש, על ידי רכישת חוזים חדשים ומכירת חוזים קיימים מדי יום מסחר. הבעיה המרכזית של הקרן נעוצה בכך שהחוזים העתידיים על הביטקוין לחודש הבא נסחרים, בממוצע, במחיר גבוה בכ־0.7%—0.8% מהחוזים לחודש הנוכחי. כלומר, בכל חודש הקרן מוכרת חוזים זולים וקונה חוזים יקרים יותר, מה שמייצר הפסד עקבי של כ־9%—10%. הריבית על הכספים בפיקדון מקזזת חלק מההפסד. מכיוון שהריבית עומדת על כ־4.5% בשנה, עלות הניהול בפועל של הקרן מסתכמת ב־4.5%—5.5% בשנה, ומובילה לשחיקת התשואה של המשקיעים. נתון זה עולה בקנה אחד עם תשואת החסר בפועל של הקרן של מור בהשוואה לממוצע של הקרנות האחרות, 3% בתוך שבעה חודשים בלבד. מכיוון שהפער בין החוזים נותר יציב יחסית, סביר להניח שתשואת החסר של הקרן של מור תימשך גם בעתיד.



חשוב לציין כי הבעיה אינה ייחודית למור או לקרנות ישראליות. כך, קרן הסל האמריקאית BITO של חברת ProShares, שמנהלת כ־2.7 מיליארד דולר, פועלת באותה שיטה, וגם היא הניבה תשואת חסר של 3% לעומת קרנות אמריקאיות שמשקיעות ישירות בביטקוין. כמו כן, ראוי לציין כי הבעיה המדוברת אינה קיימת ביחס לקרנות שעוקבות אחר רוב מדדי המניות. זאת משום שבמקרים האלו תמחור החוזים העתידיים בין מועדי הפקיעה השונים משקף לרוב את שיעור הריבית במשק, כך שאין פער מהותי בין עלות הגלגול של החוזה לריבית על הפיקדון. לכן ניהול קרנות סל על מדדים כמו S&P 500 באמצעות חוזים עתידיים צפוי להניב תשואה דומה לזו של קרן המחזיקה ישירות במניות המרכיבות את המדד.

מנגד, הפער בין מחירי החוזים העתידיים לחודש הבא לבין אלו של החודש הנוכחי משפיע באופן מהותי גם על התשואה של קרנות סל שעוקבות אחר סחורות כמו נפט, גז ותבואות, וכן אחר מדדים תנודתיים דוגמת מדד הפחד (Vix). בשל כך, התשואה של קרנות אלו עשויה להיות שונה באופן משמעותי מהשינוי במחיר נכס הבסיס שעליו הן מבוססות. כך, משקיע שרוכש קרן סל על הנפט לא יכול לצפות בהכרח לתשואה שתשקף את השינוי במחיר הנפט בפועל. עם זאת, יש לבצע הבחנה חשובה – בעוד קרן סל על חוזים עתידיים על הביטקוין תניב כמעט בוודאות תשואת חסר בהשוואה לקרן שמשקיעה ישירות במטבע הדיגיטלי, הרי שבמרבית קרנות הסל המבוססות על חוזים עתידיים על סחורות, לא ניתן לדעת מראש אם תשואת הקרן תהיה גבוהה או נמוכה מהשינוי במחיר הסחורה. התוצאה תלויה במבנה עקום החוזים ובשינויים בשוק לאורך זמן.

איילון בית השקעות גובה את דמי הניהול הגבוהים ביותר

חמש הקרנות המחקות הנוספות של המוסדיים הישראליים מחזיקות בעיקר בעשר קרנות סל שמשקיעות ישירות בביטקוין. למעשה, כל חמש הקרנות מחזיקות באותן עשר קרנות סל, כאשר ההחזקה בכל אחת מהן מוגבלת לעד 10%, בהתאם להגבלות רגולציה ולמדיניות הפיזור. למרות הדמיון הרב באופן הניהול, קיימים פערים של כמעט 1% בתשואות מתחילת השנה בין הקרן המובילה לקרן בעלת התשואה הנמוכה ביותר (להוציא את מור). לשוני הזה יש כמה הסברים, כשהבולט והפשוט ביותר הוא גובה דמי הניהול. כך, הקרן של איילון בית השקעות גובה דמי ניהול של 0.65% בתוספת דמי נאמנות של 0.03%, בעוד יתר הקרנות גובות דמי ניהול של 0.2% ודמי נאמנות של 0.02%—0.03%. כלומר, המשקיע בקרן של איילון בית השקעות משלם 0.45% יותר בשנה עבור ניהול דומה עד זהה לשל הקרנות האחרות.

הסיבה השנייה היא השימוש של חלק מהקרנות הישראליות בקרן סל אמריקאית נוספת לצורך ניהול הפוזיציה - קרן הסל BITO, שפועלת במתכונת דומה לשל מור ומתבססת על חוזים עתידיים ולא על החזקה ישירה, ושלכן גם היא הציגה תשואת חסר בהשוואה למתחרות השנה. נכון לסוף אפריל, 8.76% מנכסי הקרן של איילון בית השקעות – שהציגה את התשואה הנמוכה ביותר מבין הקרנות הישראליות בנטרול הקרן של מור – מושקעים בקרן BITO, וכך גם 4.99% מנכסי הקרן של IBI ו־2.3% מנכסי הקרן של מגדל שוקי הון. במאי איילון בית השקעות סגרה את הפוזיציה בקרן הזו, ואילו הקרן של קסם פתחה פוזיציה בשיעור של 3.87% מנכסי הקרן. ההחזקה בקרן הזו פוגעת בתשואת הקרנות הישראליות.

בנוסף, חלק מקרנות הסל הזרות שבהן משקיעות קרנות הביטקוין הישראליות מאופיינות בנזילות נמוכה יחסית. כתוצאה מכך, יצירת פוזיציה משמעותית באותן קרנות עלולה להיות יקרה, הן מבחינת עלויות המסחר והן מבחינת השפעה על מחיר השוק.

תופעה ללא רציונל כלכלי

תופעת הביטקוין מהווה את אחת החידות הכלכליות הגדולות של העידן המודרני. מרבית השימוש במטבע נעשית מתוך תקווה לעליית ערך – כלומר, כהשקעה ספקולטיבית – בעוד השימוש בו כאמצעי תשלום נותר מוגבל. חרף זאת, כשהמחיר של הביטקוין הגיע ל־120 אלף דולר החודש, שווי השוק הכולל של הביטקוין הגיע ל־2.4 טריליון דולר. זה סכום שקשה להסביר אותו במונחים כלכליים רגילים של תועלת, שימוש או ערך פונדמנטלי שנובע מהמטבע עצמו.

לגורמים רבים יש אינטרס לשמור על ערך המטבע הדיגיטלי גבוה. טראמפ, למשל, שצבר הון אישי עצום באמצעות הנפקת מטבע דיגיטלי על שמו ועל שם אשתו מלניה, תומך במטבע. ענקית ההשקעות בלאקרוק, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, גוזרת קופון עצום מניהול קרן הסל הגדולה בתחום – IBIT, שמנהלת כ־87 מיליארד דולר וגובה דמי ניהול של 0.25%, מה שמייצר לבלאקרוק זרם הכנסות של מעל 200 מיליון דולר בשנה. מדובר על עמלה גבוהה משמעותית משל שלוש קרנות הסל הגדולות בעולם שעוקבת אחר S&P 500. לשם המחשה, קרן SPDR, שמנהלת כ־651 מיליארד דולר, גובה דמי ניהול של 0.09%; קרן VOO, שמנוהלת על ידי ואנגרד ומנהלת נכסים ב־683 מיליארד דולר, גובה עמלה של 0.03%; וקרן IVV, ששייכת לבלאקרוק עצמה ומנהלת 642 מיליארד דולר, גובה עמלה של 0.03% גם כן.

אז, כאמור, גורמים רבים שמחזיקים בביטקוין ושומרים על מחירו גבוה הם גורמים חזקים מאוד, והמחיר שלו תלוי בראש ובראשונה באמונה שהמחיר ימשיך לעלות. את האמונה הזו אי אפשר להצדיק דרך תיאוריה כלכלית קלאסית, שבוחנת ערך מול תועלת ושימוש. לכן, בעימות בין התיאוריה הכלכלית לאמונה בביטקוין, האמונה מנצחת לפי שעה. ואין לדעת מתי האמונה הזו תתערער.
  • תודה
Reactions: השקעות R הון1 //
15 תגובות
מקס מגבירה את הלחץ על הבנקים: מציעה ריבית של 3% בשנה לכסף שיופקד בחשבון דמוי עו"ש

חברת כרטיסי האשראי משיקה חשבון חוץ-בנקאי שיעניק ללקוחותיה ריבית אוטומטית על יתרה של עד 500 אלף שקל • שגית דותן, מנכ"לית מקס: "נציע ללקוחות להפסיק לתת לכסף להישחק בעו"ש ולקבל ריבית על כל הסכום, ללא תנאי מינימום" • חלק מהבנקים הודיעו לאחרונה על הענקת ריבית של 2%-3% בתנאים מסוימים

1000005482.jpg

בימים אלה, כאשר המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי מקדם את רפורמת הבנקים הרזים, שעוד תצריך שינויי חקיקה מורכבים בכנסת, יש גופים שמקדימים להגביר את הלחץ על הפיקדונות בבנקים. חברת כרטיסי האשראי מקס, שבבעלות כלל ביטוח ובניהולה של שגית דותן, פיתחה חשבון דמוי-עו"ש בשם "צובר ושב", שבו כספים שיפקידו הלקוחות יזכו לריבית שנתית של 3%, והם לא יהיו "נעולים" לשם כך בניגוד לפיקדונות של הבנקים. שם כדי לקבל ריבית גבוהה, ביחס לריבית האפסית של חשבון העו"ש, יש צורך להתחייב לסגירת הכסף לתקופה קצובה בזמן.

מקס תאפשר ללקוחות שלה, החל מחודש נובמבר הקרוב, לפתוח את חשבון ה"צובר ושב", חשבון חוץ -בנקאי אשר יפוקח על-ידי בנק ישראל. בחשבון הזה יוכל הלקוח לנהל יתרה נושאת ריבית, כאשר במקס מכוונים את המוצר כתחרות ישירה ומוצר משלים לניהול חשבון העובר ושב בבנק.

חשוב לציין כי זה יהיה חשבון מוגבל שאינו דומה לחשבון העו"ש המסורתי, כלומר ניתן יהיה לצבור בו סכום כסף שיקבל ריבית, ובעיקר לשלם ממנו את חשבון כרטיס האשראי החודש, או אם רוצים לבצע רכישה גדולה אחרת. הכסף יצבור ריבית בכל רגע נתון ויהיה נזיל וזמין למשיכה.

הציבור מפסיד הרבה כסף

התחרות על הפיקדונות בבנקים הולכת ומתגברת. כיום המוצר הפופולרי ביותר הן קרנות הנאמנות הכספיות, שמנוהלות על-ידי בתי ההשקעות צברו נכסים מנוהלים בהיקף של 180 מיליארד שקל. אלה מכשירי השקעה סולידיים יחסית, שהם נזילים וניתנים למשיכה בהוראה מדי יום (הקרנות הכספיות נסחרות במהלך ימי המסחר בבורסה כמו קרנות נאמנות אחרות), אך הקרנות אינן יכולות להתחייב על ריבית שנתית כמו שעושה מקס. בפועל הן תלויות בריבית בנק ישראל, משום שהן מפקידות את עיקר הכספים בחשבונות בבנקים.

בשנה האחרונה העניקו הקרנות הכספיות תשואה של מעל ל-4% למי שהפקיד אצלהן את כספו. גם בניכוי דמי הניהול של אותן קרנות שהם נמוכים למדי, מדובר במוצר אטרקטיבי יותר החשבון החדש של מקס. כמו כן, בנק ישראל מנפיק גם מק"מ, מלווה קצר מועד, לתקופה של עד שנה. זו אגרת חוב בניכיון שמעניקה ריבית שקרובה יחסית לריבית בנק ישראל, גם היא כיום מעל ל-4% בשנה. אך בניגוד למקס הכסף במק"מ יכול להיות מופקד עד לשנה, וסדרות חדשות יציעו בעתיד ריבית שגם היא נגזרת מריבית בנק ישראל ולכן עלולה לפחות.

במקס מזכירים כי על-פי נתוני בנק ישראל, סך הכסף שהציבור מחזיק בחשבונות העובר ושב עומד על למעלה מ-225 מיליארד שקל שאינם נושאים ריבית, וסך הכסף שהציבור מחזיק בפיקדונות בבנקים עומד על כ-406 מיליארד שקל. שיעורי הריבית על הכספים ששוכבים בחשבונות העו"ש בבנקים, כלומר על יתרת זכות, נעים בין 0% ל-0.4% בשנה - סכום אפסי שנשחק ריאלית בשל האינפלציה.

במקס הוסיפו כי לאחרונה הבנקים החלו להציע ריבית על היתרה בעו"ש, אבל היא מוצעת עד לגובה סכום מסוים בלבד לרוב בין 10,000 ל-20,000 שקל. במקרה של מקס, יוכלו הלקוחות להזרים לחשבון צובר ושב עד חצי מיליון שקל.

האותיות הקטנות

היתרה בחשבון הצובר ושב של מקס תצבור ריבית שנתית קבועה בשיעור אטרקטיבי של 3%. הריבית אינה צמודה לפריים או למדד ואחידה לכל הלקוחות, ללא קשר לגובה הסכום שיופקד בחשבון. אך למקס "שמורה הזכות לשנות את הריבית, בין היתר, בהתאם לשינויים במשק". מה זה אומר? הרי בעוד כחודש הנגיד ירון עשוי להחליט להפחית את גובה הריבית במשק (4.5%). ככל הנראה שהפחתה אפשרית תוריד אותה ל-4.25%, כפי שסבורים כחלק גדול מהכלכלנים.

במקס אומרים כי הריבית שהם מציעים "לא צמודה לריבית בנק ישראל", לכן מדובר בריבית של 3% בשנה עד להודעה חדשה. אך ההערה נועדה לאפשר להם גמישות במידה ויהיה שינוי חריג בסביבה המאקרו-כלכלית.

תנאים נוספים שחשוב לדעת הם שהריבית תצטבר מדי יום והלקוחות יוכלו לעקוב אחריה ואחר היתרה שלהם באתר ובאפליקציה. בנוסף, החשבון יהיה נזיל וזמין למשיכה, כך שהלקוחות יכולים לבצע מספר לא מוגבל של הפקדות או משיכות באמצעות הכרטיס, והכול ללא עמלות או דמי ניהול. כמו כן, כאשר לקוחות יבקשו למשוך את הכסף, הם יוכלו לבחור בין זיכוי לחשבון הבנק - מהלך שעשוי לקחת עד שני ימי עסקים ממועד בקשת המשיכה, או לבצע זיכוי מהיר יותר לכרטיס האשראי עצמו.

עוד לא בנק קטן

האפשרות של מקס להעניק ריבית על חשבון חוץ-בנקאי נובעת מחקיקה שנכנסה לתוקף לפני כשנה, המסדירה את
עולם התשלומים החוץ-בנקאיים. האפשרות להעניק ריבית נכללה בחקיקה על אף ההתנגדות של בנק ישראל.

למעשה, חברת כרטיסי אשראי כבר נותנת הלוואות ומאפשרת מעין חשבון עו"ש, כך שפעולתה לכאורה מדמה פעילות קלאסית של בנק. עם זאת, יש הבדל משמעותי. נכון להיום, חברת האשראי לא תוכל להשתמש בכספים שיפקידו הלקוחות כדי לתת את ההלוואות. האפשרות להשתמש בחשבון העו"ש כדי לתת הלוואות, שהיא פעילות בנקאית קלאסית, מאפשרת להוזיל את הריבית שגובים הבנקים על הלוואות.

בדו"ח שפורסם לאחרונה של הצוות להגברת התחרות במערכת הבנקאית הוצג מתווה לפיו גופים כמו חברות כרטיסי אשראי יוכלו לקבל רישיון בנק קטן. עם זאת, המהלך דורש תיקון חקיקה שטרם קודם.

גלובס, ודה מרקר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה