בהמשך לנידון על קווי ביתר - נשמטה ממני ידיעה נוספת, מקווה שיש עוד הפתעות:
קו חדש במספר 147 יפעל דרך רחוב נהר הירדן (לא כולל רמה א' למעלה והקריה)
בתדירות נמוכה בשעות הערב, ובימי שישי ומוצ"ש
מסלול הקו בביתר הוא רק גבעה B
יתכן שהרעיון של קו הוא קו השמחות - לאולמות בביתר והאולמות בנהר הירדן ולכן פעיל רק בשעות הערב
אבל בימי שישי ומוצ"ש הוא ג"כ פעיל, אז למה רק לגבעה B?
מוזר, נחכה להפתעות נוספות
 
מסלול הקו בביתר הוא רק גבעה B
יתכן שהרעיון של קו הוא קו השמחות - לאולמות בביתר והאולמות בנהר הירדן ולכן פעיל רק בשעות הערב
אבל בימי שישי ומוצ"ש הוא ג"כ פעיל, אז למה רק לגבעה B?
מוזר, נחכה להפתעות נוספות
אולמות יש גם בגבעה A.
 
שמעון: מה קורה בבית שמש? עדיין לא מרגישים שהעיר גדלה.
שמואל: חשבנו שהמצב יהיה טוב יותר, בינתיים עדיין לא כל הרחובות פקוקים.
שמעון: אי אפשר לחכות עד שיגמרו לבנות את הרובע המרכזי והמגדלים בזכריה הנביא, חייבים לפעול דחוף!
שמואל: מה אתה מציע?
שמעון: אתה מכיר את המדיניות של משרד התחבורה להוציא את הקווים מהשכונות?
שמואל: חחח יש עוד תמימים שחושבים שזה רציני, איזה קו עוד לא הוצאנו?
שמעון: יש קו מצוין, די עמוס, מהקווים הבודדים שמסיימים ב1:00 בלילה.
שמואל: ווואו, איזה קו?
שמעון: נו, הקווים לביתר עילית!
שמואל: 100%, אין ספק שזה ישפר את מצב הפקקים, אז מה המסלול החדש?
שמעון: בינתיים נוציא מהקריה, רמה ב' ורמה א', ככה שרוב מוחלט של משתמשי הקו יעדיפו רכב פרטי!
שמואל: לאיפה?
שמעון: בינתיים לנהר הדן, כשיסיימו לבנות את הרובע המרכזי נעביר אותו על פי מדיניות משרד התחבורה "להוציא מהשכונות" לכביש 3855 או לכביש 38, נראה אז מה עדיף.
שמואל: רגע, לא יהיו שאלות, לא נראה לי שעד כדי כך אנשים מאמינים לכל תירוץ של משרד התחבורה!
שמעון: מה אתה דואג, תוך כמה שעות כבר יתרצו את המהלכים, כל אדם שני, בעיקר אם לא משתמש בקו, ירצה להראות כמה הוא חכם שהוא יורד לעומק דעתם של מומחי התחבורה.
שמואל: מה יש להסביר פה?
שמעון: אני יודע? לדוגמא שיש הרבה מקום פנוי בתחבורה העירונית! הדלתות הרי מצליחות להיסגר! לא תמיד, אבל כמעט תמיד, חוץ מזה הרי יש שבילי עפר מנהר הירדן לנהר הדן, וכל מי שנוסע בתחבורה ציבורית מקבל מתנה חינם עוד קצת בריאות וכושר!, בנוסף, כיום האוטובוסים פוקקים את נהר הירדן! נו, עזוב, הציבור מספיק יצירתי!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
השמות שנבחרו אקראיים לחלוטין (לא ידוע לי על עובדי משרד התחבורה בשמות אלה) ומוגש להמחשת המצב.
 
מסלול הקו בביתר הוא רק גבעה B
יתכן שהרעיון של קו הוא קו השמחות - לאולמות בביתר והאולמות בנהר הירדן ולכן פעיל רק בשעות הערב
אבל בימי שישי ומוצ"ש הוא ג"כ פעיל, אז למה רק לגבעה B?
מוזר, נחכה להפתעות נוספות
יש מצב שהוא יצא באמת 3-4 תחנות לפני היציאה מביתר בלי סיבוב משמעותי, כמו שכתבתי למעלה שהמוקדים מאד מסורבל וחסר תועלת
 
ורמת אברהם אחרי שהקו יעבור בנהר הדן קרוב אליהם, חלקם יצטרכו ללכת 10 דק' ברגל עד התחנה (במקום 20 דק' עד קישון כמו שהיה עד עכשיו),
אבל מסכנים הקריה שיצטרכו ללכת 5 דק' והאוטובוס לא יעבור להם מתחת לבית :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
וכנראה מוציאים את האוטובוס מנהר הירדן (חוץ מ147 בערב ובער"ש) בגלל שבונים שם נת"צ (כמו שהוציאו את האוטובוסים מבר אילן בירושלים ועוד). לא רוצה נת"צ תתווכח על זה. אבל לא קשור לשמעון ושמואל (לא שאני דובר שלהם, אבל המאמר הנ"ל מגוחך).
 
"נוציא מהקריה"=יצטרכו ללכת 5 דק' ברגל.
יש קו חדש מרמה ב' קו 147.
ורמת אברהם מקבלים קו לביתר, אסור להם?
לדעתי- ולדעתי, תכנון הקווים הביעירוניים צריכים להתהדק עם תכנון התחבורה העירונית
אפשר כבר היום להחליט שכל הקווים ייצאו מרחוב נהר הירקון ישיר לביתר כל 4 ד'
לתכנן קווים ישירים מהשכונות אל התחנות האחרונות בירקון-
ואז להחליט איזה קווים יבצעו ג"כ הארכת מסלול בתוך בית שמש.
-
כשהאינטרקציה בין המערכות לא משולבות, אין חיבורים- אין נגישות - התחבורה לא במיטבה.
 
מתסכל להסביר מה שכל ילד מבין, אבל שיהיה...
"נוציא מהקריה"=יצטרכו ללכת 5 דק' ברגל.
וישמרו על הכושר...
מה הבעיה להוסיף הליכה רגלית? "לשפר" עוד קצת את התחבורה המצויינת, ולצפות שמצב הפקקים ישתפר עוד, לא מספיק השתפר בשנה האחרונה...
יש קו חדש מרמה ב' קו 147.
מצויין! מה התדירות שלו? מה השעות? מה המסלול בביתר? זה הר מענה מושלם...
ורמת אברהם מקבלים קו לביתר, אסור להם?
כמה תושבים יש ברמת אברהם יחסי לשכונות הנ"ל? כמה החיבור היומיומי בין השכונה לביתר יחסי לשכונות הנ"ל? כמה אברכים ונשים וכו' מביתר עובדים ברמת אברהם יחסי לשכונות הנ"ל וכן משם בביתר? כמה אולמות אירועים יש ברמת אברהם יחסי לשכונות הנ"ל?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תעמוד בלב הרמה, תראה כמה מורי נהיגה יש שם בלי עין הרע, תשאל את האברכים מה הגורם המרכזי שהם הולכים ללמוד נהיגה, ותחזור לפורום, התוצאות לא מפתיעות.
 
לתכנן קווים ישירים מהשכונות אל התחנות האחרונות בירקון-
מה שאגב לא קיים משום מה בכלל מרמה ד', כבר דובר על זה הרבה.
אבל לא נראה לי שיש מקום לנוסעים לביתר להידחף על קו 16 כיום! והוא הקו היחיד מרמה ב' ישיר לירקון.
 
כך או כך, תודו כולכם שיש כאן משהו מצחיק:
לרמה ג ורמה ד יש קו אחד בצירים מרכזיים גם בבית שמש וגם בביתר, כל היום
לרמה ב - בבוקר ובצהריים כלום, בערב ובימי שישי קו רק לגבעה B
לחפציבה והקריה - 2 קווים, כל היום, אחד לכל שכונה בביתר
רמה א' - תלוי היכן
משהו כאן מסורבל ולא הגיוני
 
מה שאגב לא קיים משום מה בכלל מרמה ד', כבר דובר על זה הרבה.
אבל לא נראה לי שיש מקום לנוסעים לביתר להידחף על קו 16 כיום! והוא הקו היחיד מרמה ב' ישיר לירקון.
מאף שכונה אין קו לירקון
גם לא מרמה ג' ולא מרמה א'
אינטרקציה אמיתית, אינו רק קביעת מסלול מאזור יציאה להגעה, אלא כוללת גם קביעת לוח זמנים משתנה לפי מצב התחבורה, ולא עוד קביעת לו"ז שנה מראש, אלא משתנה מחודש לחודש בהתאם לפיזור הנסיעות ומניעת קיבוץ אוטובוסים.

"אז עכשיו יש לי מרמה ג' קווים 16 15 ו22 ומרמה א' קווים 14, 15, 11, ועוד, כשכל הקווים האלה מתוזמנים במקרה, בהגעה לתחנה 2 ד' אחרי שכלל הקווים לביתר כבר יצאו לדרכם, אז הלו"ז לא מתאים חבל על הדלק של התאי מטען שבוזבזו לריק"
 
כך או כך, תודו כולכם שיש כאן משהו מצחיק:
לרמה ג ורמה ד יש קו אחד בצירים מרכזיים גם בבית שמש וגם בביתר, כל היום
לרמה ב - בבוקר ובצהריים כלום, בערב ובימי שישי קו רק לגבעה B
לחפציבה והקריה - 2 קווים, כל היום, אחד לכל שכונה בביתר
רמה א' - תלוי היכן
משהו כאן מסורבל ולא הגיוני
הסתייגות: כל זה בהנחה שאין עוד שינויים שאנחנו לא יודעים
 
וישמרו על הכושר...
מה הבעיה להוסיף הליכה רגלית? "לשפר" עוד קצת את התחבורה המצויינת, ולצפות שמצב הפקקים ישתפר עוד, לא מספיק השתפר בשנה האחרונה...
אף אחד לא ייקח אוטובוס פנימי מהקריה למעפילי אגוז או בן זאב... ילכו את זה ברגל 5 דק'...
מסכים איתך שצריך דחוף תוספות תח"צ בבית שמש, אבל לדעתי הכי טוב זה קווים מהירים ולא קווי ספגטי.
לדוגמא אם אני בד'4 צריך להגיע לרכבת, עדיף לי ללכת 7 דק' עד האמוראים, ואז יהיה לי אוטובוס מהיר לרכבת, מאשר אוטובוס שיעבור לי מתחת לבית אבל יסתובב גם בכל רחוב בבית שמש עד הרכבת (כמו קו 2).
 
תעמוד בלב הרמה, תראה כמה מורי נהיגה יש שם בלי עין הרע, תשאל את האברכים מה הגורם המרכזי שהם הולכים ללמוד נהיגה, ותחזור לפורום, התוצאות לא מפתיעות.
וגם בביתר כולם קונים רכבים, אז מה זה אומר?
 
וגם בביתר כולם קונים רכבים, אז מה זה אומר?
שהם לא מוכנים לנסוע עד בית שמש עם הקווים הקיימים כדי ללכת עוד 5 ד' ברגל וזה לא משנה כמה זמן הליכה זה
אני מסכים אתך לחלוטין ש5 ד' הליכה זה קצ ולא משמעותי
אבל אם האנשים מפונקים פרזיטים ולא משנה איך תקרא להם ולא מוכנים ללכת את זה
אז אנו צריכים למצוא להם פרתונות
יבואו האנשים ויגידו לא! אנו נחנך אותם! ולא נאפשר להם לקנות רכבים (בסוף רכב יותר רק למילואימניקים) זה גם שיטה נכון להיום השיטה הזאת לא עובדת ו@די יש עוד הרב עבודה וסבלנות כדי שזה יקרה
 
כך או כך, תודו כולכם שיש כאן משהו מצחיק:
על זה נאמר: אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
לא מדוייק...
וגם בביתר כולם קונים רכבים, אז מה זה אומר?
שגם שם התחבורה לא מתייעלת, אבל עדיין יש הבדל בין סוג בעלי הרכבים והכמות של מוציאי הרשיון משם לפה.
בביתר לפני 5 שנים היה אחוז מחזיקי רשיון הרבה יותר גבוה מפה, והפער הולך ומצטמצם...
 
ולעניינו: למשפחה שלמה שנוסעת לחתונה בביתר?
אני חושב שכבר הוברר היטב בפורום כאן ובהרבה מקומות אחרים, שכמות משפחות שנוסעות באמצע שבוע בתח"צ היא מזערית ביחס לאנשים הבודדים שנוסעים בגפם, ומעדיפים החלפות ומעט הליכה כדי לקצר את זמני הנסיעה
 
יש הבדל בין קו ספגטי שנכנס לרבי יהודה הנשיא ריב"ל ובן קיסמא, לקו רגיל שעובר בשכונות.
נראה לי שכל נוסעי התח"צ הקבועים בבית שמש (בעיקר באוטובוסים בהם יש "נוסעים קבועים") יזדהו איתי שאחד הנושאים החמים בשיחות בין יושבי האוטובוס זה איך מוציאים רישיון.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

ההסכם, שגובש עוד בממשלה הקודמת, כולל בין היתר בניית נתיבי תחבורה ציבורית ורכישת אוטובוסים ארוכים בהיקף של 250 מיליון שקל • לפי גורמים בענף, החתימה עליו והקצאת התקציבים נבלמת על ידי השר בצלאל סמוטריץ' מסיבות פוליטיות
אסף זגריזק16:03


במשרד האוצר תוקעים הסכם תחבורה לבית שמש במאות מיליוני שקלים. לדברי מקורות בענף, הסיבה הרשמית לכך היא עיכובים משפטיים, אבל מאחורי הקלעים מרוץ העברת הכספים בעיצומו - משום שככל שמתקרבים לבחירות 2026 הסיכוי שהפרויקטים יאושרו נמוך יותר.

ואולם, אותם מקורות טענו בשיחות עם גלובס כי בדיונים משותפים למשרדי התחבורה והאוצר התגלה שהשר בצלאל סמוטריץ' בעצמו עצר את החתימה על ההסכם ואת הקצאת התקציבים; זאת, לדבריהם, על רקע העובדה שנציג מפלגתו במועצת העיר לא הוכנס לקואליציה והוא חבר באופוזיציה העירונית.

ההסכם מול עיריית בית שמש נדחה מספר פעמים. עוד בתקופת הממשלה הקודמת הוצע לעירייה לחתום על ההסכם, אך היא גררה רגליים בנושא.

ההערכות במשרד התחבורה בהנהלתו הקודמת היו שהעירייה העדיפה לחכות לממשלה הנוכחית בתקווה שזו תהיה רגישה יותר לצרכיה ותתקצבה בסכומים גדולים יותר. לאחר מכן, בתחקיר "המקור" נטען שרגב היא שעצרה את החתימה. בכל אופן, ההסכם עדיין לא נחתם מאז, למרות שמשרד התחבורה הגיש אותו לאישור משרד האוצר.

ההסכם כולל בניית נתיבי תחבורה ציבורית ברחובות מרכזיים כמו נהר הירדן, נחל הקישון, נחל צאלים וישעיהו הנביא. התקציב כולל כ־250 מיליון שקל לתכנון ולביצוע של הנתיבים הללו וכן לרכישת אוטובוסים מפרקיים וארוכים יותר לשירות. זאת משום שהאוכלוסייה בבית שמש נסמכת בחלקה הגדול על תחבורה ציבורית.

ההחלטה על חיזוק העיר בית שמש
בינואר 2022 קיבלה הממשלה הקודמת החלטה על חיזוק העיר בית שמש. בין הדרכים לחיזוקה הכלכלי־חברתי של העיר נמנו פעולות שעל משרד התחבורה לבצע. כך הוטל על המשרד לקדם תכנון ובנייה של נתיבי תחבורה ציבורית, תכנון מסופים, הסדרת רחובות והתאמתם לנסיעת אוטובוסים מפרקיים, פיתוח רשת אופניים וכן הגדלת היצע האוטובוסים.

לפני שנה פרסם המרכז להעצמת האזרח דוח על התקדמות ההחלטה ומצא שבכל הנוגע לתחבורה היא לא מתקדמת כמתוכנן. בעיקר בשל תקציב חלקי שהועבר, היעדר שיתוף פעולה של הנהלת העיר הקודמת באשר לסלילת נתיבי אופניים, ובנוסף נמצא כי תוכנית המאי"ץ שמכוחה נבנה ההסכם שמתעכב - עדיין בדיונים.

בחודש יוני בשנה שעברה ביקרה צמרת משרד התחבורה בעיר, ואז ציינו שם כי "במהלך הישיבה, הנחתה השרה רגב לקדם פגישות של צוות המאי"ץ עם הנהלת העיר החדשה, על מנת לגבש הסכם לטובת העיר שייחתם בקרוב. במסגרת ההסכם, ייסללו 31 ק"מ של נתיבי תחבורה ציבורית, מסלולי אופניים, יחודשו תשתיות התחבורה העירוניות, תשופר הבטיחות בדרכים ויורחבו הכבישים בעיר לטובת אוטובוסים רבי קיבולת. זאת במקביל להאצת העבודות ברחוב נהר הירדן, הרחוב הראשי של העיר, שכבר יצאו למכרז. ההסכם יביא להגדלת השימוש בתחב"צ, קיצור זמני נסיעה והורדת כמות האוטובוסים בצירים המרכזיים". ואולם חרף החלטות ממשלה ותוכניות שצוברות אבק - ההסכם ותיקצובו, כאמור, נתקעו.


הסכמי התחבורה הכלליים אושרו על ידי משרדי התחבורה והאוצר לקראת תקציב 2022, אז הוקצו 6 מיליארד שקל לסלילת נתיבי תחבורה ציבורית במשך 5 שנים וכן 2 מיליארד שקל לסלילת שבילי אופניים. גורמי המקצוע במשרד התחבורה והאוצר גיבשו בשעתו תבחינים מקובלים לבחינת ההקצאות. ואולם בפועל, רבות מהתוכניות מתעכבות, חלקן בשל מחלוקות פוליטיות.

מלשכת השר סמוטריץ' לא התקבלה תגובה.
למה רק במודיעין עילית יש קו נפרד מכל שכונה במודיעין עילית (ק"ס דרומי, ק"ס צפוני, ברכפלד, חפציבה נאות הפסגה) לכל שכונה בירושלים ובבני ברק (בער"ש ומוצ"ש), ואילו בבית שמש מסתפקים במקרה הטוב באוטובוס אחד שעושה סיבוב בכל בית שמש ביחד למרות שבית שמש גדולה ממודיעין עילית פי שנים?
פניתי בנושא הזה לפני זמן רב למקלב פרנקל משרד התחבורה ועוד ועוד ולא קיבלתי שום מענה.
מדובר סך הכל על אוטובוס אחד בער"ש ואוטובוס אחד במוצ"ש, לא קו שיצא כל יום כל רבע שעה...

וכמובן גם אחרי המסלול הזה של 40 דק' בתוך בית שמש, יהיו כאלו כמו תושבי ד'2 או ג'1 או רמה א' למעלה, שיצטרכו ללכת 20 דק' או חצי שעה עד האוטובוס (או לקחת עוד אוטובוס פנימי) כשתושבי מודיעין עילית נהנים מאוטובוס ישיר מדלת לדלת לירושלים ובני ברק.
אני יכול להבין שבימות החול אי אפשר לעשות אוטובוסים מדלת לדלת, אבל בער"ש ומוצ"ש שזה נסיעות אחרי שעות העומס של העבודה (אין כ"כ עומס בכבישים), ומדובר באוטובוס אחד ס"ה, ואנשים נוסעים עם כל המשפחה ילדים וטף מזוודות עגלות וכו' בהחלט יש מקום לעשות אוטובוסים ישירים מדלת לדלת (לדוגמא אוטובוס שיסע את כל רמה ד' כולל רב חנינא ורב חנן ויצא ישר לכביש 38 ובירושלים רק את רמת שלמה, וכנ"ל משאר שכונות בית שמש)

אפילו במקום להוסיף נסיעות לקווים הרגילים (600 617 וכו') אפשר לעשות את התוכנית הזו.
תחשוב איך הציבור יהיו מרוצים ואיזה פירגונים פרנקל יקבל אם הוא יארגן אוטובוס מכל שכונה בבית שמש לכל שכונה חרדית גדולה בארץ בער"ש ומוצ"ש.
מדובר בסך הכול בערך 50 אוטובוסים בער"ש ו50 אוטובוסים במוצ"ש (5 שכונות בבית שמש כפול 10 שכונות חרדיות בארץ). לשם השוואה קו 600 עושה 76 נסיעות לכל כיוון כל יום. וכמובן הנוסעים בקווים האלו יהיו במקום לנסוע בקווים הקיימים היום בער"ש ומוצ"ש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  13  פעמים
למעלה