דרוש מידע ימי שישי בגנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • #2
סקירת AI



משרד האוצר מקדם מחדש תוכנית לביטול הלימודים בימי שישי בגנים ובבתי הספר היסודיים בישראל כחלק ממשא ומתן עתידי עם הסתדרות
המורים, מתוך כוונה לקצר את החופשות ולחסוך בעלויות, אך הנושא נתקל בהתנגדות וטרם אושר באופן סופי, בעוד שבשנים האחרונות כבר בוטלו ימי שישי בתיכונים ובחטיבות הביניים, מה שיוצר מצב של מבנה שונה בין רמות החינוך.
רקע להצעה:
  • מטרת האוצר: לייעל את מערכת החינוך, לחסוך מאות מיליוני שקלים על ידי צמצום מספר המורים וקיצור החופשות (במיוחד חופשת הקיץ).
  • המודל המוצע: ביטול כ-30 ימי לימודים בימי שישי, כאשר המורים אמורים "להחזיר" את הימים האלו בקיץ או בחגים, תוך יצירת חיסכון תקציבי במקביל.
  • התנגדות ארגוני המורים: הסתדרות המורים מתנגדת למהלך, מאחר והוא משפיע על תנאי העבודה שלהם, ודורש פיצוי והסכמות רחבות יותר.
מצב נוכחי:
  • חטיבות ביניים ותיכונים: כבר עברו לשבוע של חמישה ימים (ללא לימודים בשישי ברוב המקרים), צעד שהושג במסגרת הסכמי שכר קודמים.
  • גני ילדים ובתי ספר יסודיים: עדיין לומדים שישה ימים בשבוע (כולל שישי), כיוון שלא הושג הסכם בנושא זה עם ארגוני המורים.
הצעדים הבאים:
  • האוצר מתכנן להציג את ביטול ימי שישי כדרישה מרכזית במשא ומתן הקרוב על הסכם שכר חדש עם הסתדרות המורים.
  • התוכנית נמצאת בשלבי גיבוש ראשוניים ועדיין לא אומצה כחלק מחוק ההסדרים באופן רשמי, כך שהדבר תלוי במשא ומתן עתידי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
לצערינו משרד החינוך רוצה להוציא ממערכת החינוך כל זיקה לשבת קודש ולאוירה המיוחדת שלה.
ולכן הוא לא רוצה שבגנים ובבתיה"ס יערכו קבלות שבת או לימודי פרשת שבוע.
אם גם בזה מערכת החינוך החרדי תיכנע כמו שנכנעה בדברים אחרים(כמו ההשתלטות על הרישום,החמרת הפיקוח וכו')
זו תהיה בכיה לדורות.
כדאי שכבר עכשיו ההורים יעוררו את הנושא, לפני שהמנהלים יעמידו אותנו בפני עובדה מוגמרת
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
לצערינו משרד החינוך רוצה להוציא ממערכת החינוך כל זיקה לשבת קודש ולאוירה המיוחדת שלה.
ולכן הוא לא רוצה שבגנים ובבתיה"ס יערכו קבלות שבת או לימודי פרשת שבוע.
אם גם בזה מערכת החינוך החרדי תיכנע כמו שנכנעה בדברים אחרים(כמו ההשתלטות על הרישום,החמרת הפיקוח וכו')
זו תהיה בכיה לדורות.
כדאי שכבר עכשיו ההורים יעוררו את הנושא, לפני שהמנהלים יעמידו אותנו בפני עובדה מוגמרת
אין שום חשש שהסתדרות המורים תסכים למהלך כזה שיקזז חודש חופשה מהחופש הגדול של המורים.

זה היה גם הצעה בחוק ההסדרים ל24 ללא שיצא מזה כלום.
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
קבלות שבת או לימודי פרשת שבוע
אפשר בהחלט לערוך וללמד הכל בימי חמישי.

אבל רחמנות על עובדי המשרד,
יום החופשה היחיד והקצר שלהם, שגם הוא כולל בעיקר הכנות לשבת,
יהיה יום עם כל הילדים בבית.
 
  • הוסף לסימניות
  • #7

חסכון למדינה מיליארדים, פתרון למצוקת המורים, כי צריך פחות.

6 ימים זה מיותר מספיק 5 ימי לימודים כמו שיש בכל העולם. גם יותר יהודי כמו שיש בבתי ספר באידיש.

ילדה עוזרת ורואה איך מתכוננים לשבת.

השוואת ימי לימוד: ישראל מול ארצות הברית​

בישראל מספר ימי הלימוד בשנה הוא מהגבוהים בעולם המערבי, בעיקר בגלל שבישראל (בניגוד לארה"ב) לומדים בדרך כלל 6 ימים בשבוע בבתי הספר היסודיים.
נתוןישראלארצות הברית
ימי לימוד בשנה (יסודי)כ-220 ימיםכ-180 ימים (בממוצע)
ימי לימוד בשבוע6 ימים (או 5 בחלק מהתיכונים/מחוזות)5 ימים (או 4 במחוזות מסוימים)
אורך החופש הגדולכ-8 שבועות (יולי-אוגוסט)כ-10 עד 12 שבועות (יוני-אוגוסט)
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
לא מוצלח בעליל.
מה הסיכוי שיתממש דבר כזה?
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי עם 6 ימי לימודים בשבוע.
המורות הגננות והסייעות הן לא שפחות של ההורים.

פתרון למצוקת המורים סייעות וכו'
לא יצטרכו סייעות וגננות משלימות
פחות מורות מקצועיות.

@הכלבויניק אולי כדאי סקר לשמוע חוות דעת.
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
הלוואי!
מעדיפה את הילדים איתי בבית בשישי ולא להשתגע כל חופש מחדש למצוא להם פתרונות
סליחה?
כנראה יש לך 2 ילדים...
זה ממש שיגעון. לא נוכל לעשות כלום! כל היום רק להעסיק אותם.
שישאירו את הלימודים בשישי כרגיל.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
ישראל היא המדינה היחידה בעולם המערבי עם 6 ימי לימודים בשבוע.
המורות הגננות והסייעות הן לא שפחות של ההורים.

פתרון למצוקת המורים סייעות וכו'
לא יצטרכו סייעות וגננות משלימות
פחות מורות מקצועיות.

@הכלבויניק אולי כדאי סקר לשמוע חוות דעת.
הן מקבלות משכורת מלאה חופשים כמו ים-- איפה השפחות בדיוק?
זו העבודה שהן בחרו בה.
כמו כל עבודה משרדית שאנחנו לא נלך ונתבכיין על זה שאין חופשים בכלל מעבר למה שבחוק

ובכללי רעיון מטופש אני לא חושבת שהילדים יראו איך עוזרים לשבת מהסיבה הפשוטה שא"א להכין שבת עם כל הילדים מסביב לרגליים ועד שבת הכל יתבלגן מחדש
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
חבל להיכנס למשכורות המורות לעומת קושי העבודה, סתם יבלגן את האשכול, ביקשו מידע על התוכנית וראו את המידע נראה לי שאם אין מה להוסיף לעצם העניין אפשר לנעול.
 
  • הוסף לסימניות
  • #16
את יכולה לעזוב את ההוראה
חחח אני לא מורה.
מישהי אמרה שהמורות הן לא שפחות ולא צריכות לעבוד 6 ימים בשבוע
הזכרתי לה שיש להן בכל מקרה יום חופשי כך שהן עובדות 5 ימים בלי שצריך לבטל את יום שישי
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
ובכללי רעיון מטופש אני לא חושבת שהילדים יראו איך עוזרים לשבת מהסיבה הפשוטה שא"א להכין שבת עם כל הילדים מסביב לרגליים ועד שבת הכל יתבלגן מחדש
או לחילופין יקומו ב10-11 וילכו לחברים או בחוץ
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה