התייעצות דיון על התיישבות יהודית בסוריה - חבל הבשן

  • הוסף לסימניות
  • #21
ארץ ישראל יותר חשובה במעלת ישיבתה מעבר הירדן
ויש מחלוקת האם עבר הירדן היא כארץ ישראל מדאוריתא או מדרבנן
מעדיף פה מאשר אוירת רוצחים...
 
  • הוסף לסימניות
  • #22
צריך בשלות ציבורית למהלך, והיא לא תבוא לפני ניצחון רחב מאוד
אני חוזר לשאלה שבפתיחת האשכול. היו 2 שאלות, האם התיישבות בחבל הבשן היא דבר שצריך לקרות מתישהו, ואם כן, האם עכשיו זה הזמן.

גליקלאך אכן כתב על השאלה השניה, שמהלך זה זקוק לבשלות ציבורית למהלך שלא תבוא לפני ניצחון רחב. בשאלה הזו באמת לא מספיק ברור לי האם אכן יש לזה סיכוי בשנה הקרובה, ובכל זאת, אני נוטה לחלוק על קביעתו של גליקלאך. הרי הקו הצהוב בעזה - מה גרם לו? כולנו הרי יודעים שמדינת ישראל לא כל כך אידאליסטית בשביל ליצור שליטה צבאית בחצי מרצועת עזה. הפוליטיקאים עושים מה שהעם רוצה, וכמובן שהאידאליסטים ביניהם לא יסתרו את האידאלים שלהם וישקיעו בהם בכל מקרה, אך סדר העדיפויות מגיע מלחץ ציבורי.
דעתי היא שהקו הצהוב בעזה התאפשר בעקבות מאבק ציבורי נרחב על ההתיישבות היהודית בעזה (עיין ערך הפריצה שהייתה לעזה בשבוע שעבר והצהרתו של שר הביטחון היום שיוקמו גרעיני נח"ל בצפון הרצועה) שהתחזק במיוחד בשנתיים האחרונות.
לכן, אני מסכים שצריך בשלות ציבורית למהלך, אך אני חושב שמה שיגרום לאותה בשלות הוא דווקא העלאת הנושא לתודעה ולתקשורת בכל דרך אפשרית - בדיוק כמו שהיה ברוך ה' בעזה, ובתפילה שה' ישלח לנו נצחונות בכל החזיתות!
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
  • #24
אני חוזר לשאלה שבפתיחת האשכול. היו 2 שאלות, האם התיישבות בחבל הבשן היא דבר שצריך לקרות מתישהו, ואם כן, האם עכשיו זה הזמן.
השאלה שלנו פה היא
האם פותח האשכול מוכן לקבל את התשובה לא
או שהוא מעלה את ההחלטה שלו בעד התיישבות שם
לדיון
אם יש מקום לדיון אז אשמח שזה יקרה אבל לא בכל מחיר
וכרגע המחיר הוא יקר מידי בסוף העולם בנוי על שוק בין כל המדינות
מה כל אחד נותן ומה הוא מקבל בעד
ומי שלא עושה מסחר טוב בדר"כ מפסיד
האינטרס שלנו כרגע הוא חציצה בין הצבאות וגיבוי לעצמאות דרוזית
ואגב להשוות התיישבות שם ליו"ש שמנוטרת וקשה להביא לשם נשק כבד זה בקושי בדיחה
 
  • הוסף לסימניות
  • #25
לא שמעתי אחד מגדולי ישראל שחושבים שיש מצווה לעשות כזה דבר פשוט וקל
לגבי תפיסה של ביטחון זה כבר נושא אחר של וויכוח אבל כנראה האמת נמצאת באמצע (יש ישובים בשומרון שגרמו לתוספת ביטחון ויש כאלה שגרמו להפך)
 
  • הוסף לסימניות
  • #27
הסיסמא שלנו הבאה:

''העם עם סוריה/ - עם הגולן''!

אנחנו כובשים ומחזירים לנו חזרה את ''סוריה'' - למען התיישובתינו - ''הגולן''!

''אנחנו מחזירים את כל המקומות שלנו שניתנו ירושה לאבותינו''! - ''כל ארץ ישראל''!

''לא מוותרים אפי' על שטיקעל'ה (חתיכה) מארץ ישראל!
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #28
ושוב לשאלתך @יהודי אוהב ה' נראה לי שכל הסיפור עם הקו הצהוב מסביר מצוין את מה שכתבתי לעיל. ההתעוררות הציבורית מאז שמחת תורה תשפ"ד, כלפי יו"ש/פת"ח/עזה/החמאס ואפילו החיזבאללה, רחבה מספיק כדי לתת גב לפוליטיקה ולצבא על מנת לכרסם בשטח עזה לפעול כל לילה בשטחי לבנון ואפי' מבצעים ליליים קבועים לאיסוף נשק וכיסוח הדשא במחנות הפליטים והעיירות בדרום סוריה.

אבל,
דעתי האישית היא, כי התיישבות רחבה בין אם זה בעזה, בבשן או בדרום לבנון לא תבוא עד לסיום מלא או ניצחון בעניין העזתי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #29
למעט השואה, שזה אירוע בקנה מידה, היהודים בארצות ערב היו נרדפים ונתונים למכה לביזה ולחרפה לא פחות מאחיהם באירופה. עבור על ספר היסטוריה רציני אחד שסוקר את קורותיהם שם.
אחר כך ניתן להמשיך בדיון.
זו הכחשת המציאות במלוא מובן המלה, תן משהו קטן לפחות להראות שזה לא שליפה
 
  • הוסף לסימניות
  • #30
למה ברור ?
אולי נתחיל בהתיישבות בשכם, או נלך רק על רמאללה, או אפילו על איזור המשולש

במקומות שהזכרת בצפףון הצפון יש התישבות ערבית נרחבת
ערים צפופות דורות על גבי דורות
וסגנון ערבים והקיצוניים והמורפעים שבהם.
מס. הפיגוןעים שסוכלו שם במלחה האחררונה עצום.

פה מדובר ( @יהודי אוהב ה' תתקן אותי אם אני טועה)
על שטח שאיןבו התישבות ערבית בכלל.
אז זה כמו כמו איזור ספר צמוד לגבול.

כל הארץ (חוץ מ, אולי, איזורים במישור החוף וחלקים בירושלים בעיר העתיקה)
זה מקומות שערבים ברחו מהם.

האם השטח סופח למדינת ישראל?
האם קיימת או צפויה מתיחות צבאית במקום?

וודאי שזה מאוד לא נוח בהתחלה
תחבורה, משאבים, לציבור החרדי שצריך קהילות והרבה תח"צ זה מאתגר.
זה לאנשים עם שאר רוח ואידיאל
כמו מי שבנו את הישובים מחוץ לירושלים בזמנו.
את פתח תקוה ובני ברק וכל השאר.
 
  • הוסף לסימניות
  • #31
בסופו של דבר גם ההתיישבות בשומרון הייתה לא הגיונית, אבל בסוף זה קרה!
לפעמים צריך להיות 'משוגעים' כדי להזיז דברים...

א.
המדינה עודדה את זה (חממשלות מסוימות)
ב.
היה הרבה מסירות נפש, אז והיום
ג.
לא רואה חרדים רגילים עושים את זה
אין להם את הרצון החזק
ד.
וודאי שההתישבות בשומרון היתה משמעותית מאוד.
 
  • הוסף לסימניות
  • #32
האסכולה החרדית בעניין די ברורה - כאילו, לשם מה אתה שואל? כשחרדים התיישבו מעבר לקו הירוק זה לא היה מטעמי אידיאולוגיה התיישבותית אלא עניין כלכלי.
ולגבי עשיו/ישמעאל - הרב נויגרשל מביא, מספרו של ר"ח ויטאל, שהגלות האחרונה תהיה מזרע ישמעאל (שהתערב בזרע עשיו) ותהיה הקשה מכולם... "לולא ישראל שהיה לנו" - זה 4 גלויות "יאמר ישראל נא" - זה גלות חמישית, גלות ישמעאל אחרונה וקשה מכולם.
 
  • הוסף לסימניות
  • #33
אני טוב לי בירושלים, מה לי ולסוריה?

זה ענין אחד
הוא כרגע מדבר לא אלינה אלא למי שכן רוצה לחשוב מעבר למקום המגורים שלו

וחוץ מזה, במחילה מכבודו, סוריה, או איזה חבל שתקרא לזה, כעת שייכת לסורים, למיטב הבנתי.

זה ענין שני
אם זה יסופח - זה יהיה כמו רמת הגולן לכל דבר וענין.

אנחנו בגלות.


זה ענין שלישי.
זה ענין השקפתי

את המילה "התיישבות" לא שמעתי בסביבתי הקרובה מעולם.

זה ענין רביעי, או חוזר לענין הראשון.
 
  • הוסף לסימניות
  • #34
זו הכחשת המציאות במלוא מובן המלה, תן משהו קטן לפחות להראות שזה לא שליפה
מוואחידון במרוקו
...
וְהוֹי אֶקְרָא / כִּמְצֵרָה / עַל קְהִלַּת סַגְלְמַאסָה,
וְעִיר גְּאוֹנִים / וּנְבוֹנִים / מְאוֹרָם חֹשֶׁךְ כִּסָּה;
וְשָׁח עַמּוּד / וְהַתַּלְמוּד / וְהַבִּנְיָּה נֶהֱרָסָה,
וְהַמִּשְׁנָה / לִשְׁנִינָה / בְּרַגְלַיִם נִרְמָסָה;
וְעִיר מְלוּכָה / וְהַנְּבוֹכָה / מַרְאכָס הַמְיֻחַסָה,
עֲלֵי יְקָרִים / מְדֻקָרִים / עֵין אוֹיֵב לֹא חַסָה;
אֲהָה אָפַס / קְהַל פַאס / יוֹם נָתְנוּ לִמְשִׁסָה,
וְאֵי חֹסֶן / קְהַל תַּלְמְסֶן / וְהַדְרָתָה נָמַסָה;
וְקוֹל אָרִים / בְּתַמְרוּרִים / עֲלֵי סַבְתָּה וּמַכְנְאסָה,
וְסּוּת אֶקְרְעָה / עֲלֵי דַרְעָה / אֲשֶׁר לְפָנִים נִתְפָּשָׂה,[2
 
  • הוסף לסימניות
  • #36
פה מדובר ( @יהודי אוהב ה' תתקן אותי אם אני טועה)
על שטח שאיןבו התישבות ערבית בכלל.
אז זה כמו כמו איזור ספר צמוד לגבול.
אכן כן. בפרט מחוז קונייטרה, זהו מחוז שמורכב מכפרים שחלקם נטושים לחלוטין וחלקם נטושים ברובם, מהם שנטושים כבר עשרות שנים. התושבים המעטים שכן יש שם הם דרוזים וצ'רקסים שתומכים (ולעיתים מתחננים) להתיישבות יהודית במקום.
בין הבחורים שנכנסו לסוריה לפני יומיים היה דובר ערבית שדיבר עם הצ'רקסים שבמקום, והם אמרו לו שהם ממש רוצים שיהודים יקימו שם יישובים, מבחינתם העיקר שזה יגרום להם שהם לא יהיו תחת שלטון אל-ג'וליאני שרוצה לטבוח בהם.
מהבחינה הזו יש יתרון גדול להתיישבות בסוריה על פני חבל עזה, ובמובן מסויים אפילו על יהודה ושומרון.
 
  • הוסף לסימניות
  • #39
ההתיישבות בחבל הבשן התחילה.
כבר זמן מה שמתגוררות בחבל הבשן שתי חוות של יהודים יראי שמיים, באישור הצבא, וכעזרה להרחקת עדרים של רועים סוריים מגבול ישראל.
מפה להרחבת ההתיישבות, הקמת חוות נוספות ובהמשך גם נקודות התיישבות גדולות - בעזרת ה' הדרך לא ארוכה מדי.
צריך תפילות שההתיישבות שם תצלח, אבל בעזרת ה' נראה שזה קורה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #40
אגב שאלה יהיה קו אוטובס משכונת רימאל בעזה לשכנות חלוצי הבשן בסוריה ומי יתפעל את זה תנופה אגד או אקספרס
בדרך אגב, פעם היה קו אוטובוס מתל אביב לקהיר (קו 100) כשחברת אגד תפעלה את הקו עד למעבר הגבול וחברה מיצרית משם והילך. אפשר לעשות כזו חלטורה גם עכשיו.
ואל תשכח שיש תחנת ביניים בטול כרם...
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

למה מחקו את האשכול שלי?
מדוע נועלים אשכולות?
מה הבעיה בנושא הזה?

הכנסו וקראו את הכללים המעודכנים של אא"ר!




חוקי הפורום:
  1. עזרה נטו:
    אין לפתוח שום דיון שאינו תחת ההגדרה של עזרה אישית.
    פרוג אינו רשת חברתית, ואיש את רעהו לא מקום של הוואי ופנאי. ע"כ יש לכתוב רק בקשות של עזרה עניינית נטו.


  2. תוכן נקי:
    אין לפתוח נושאים שלא היו נכנסים לעיתונים החרדיים, (דיוני נשים וכו' וד"ל),
    כמו"כ אין להעלות שום תמונות שלא היו נכנסות לעיתונים הנ"ל.


  3. סרטים:
    חל איסור על בקשת סרטים וקליפים מכל סוג שהוא בפורום אא"ר. משתמש שיבקש סרטון בפורום ייחסם מיידית. כמו"כ אין להעלות סרטים, סרטונים וקליפים מכל סוג שהוא ללא אישור כלל.


  4. משחקי מחשב:
    אין להעלות או לבקש משחקי מחשב.


  5. כתובת מייל:
    אין לכתוב או לפרסם כתובת מייל בשום דרך באתר, בין שלכם בין של אחרים.
    לא יתקבלו בקשות מחיקת מייל להודעות שנכתבו בניגוד לכללים!


  6. שמלות נשים:
    אין להעלות אשכול השכרת שמלות נשים או חיפוש שמלות נשים, בכל צורה שהיא. לא בקשה למייל, לא שליחת תמונה למייל, ולא בשום אופן אחר. לטובתכן האישית, בלבד!


  7. שידוכים:
    אין להעלות אשכולות שידוכים מכל סוג שהוא, פרוג אינו אתר היכרות ושידוכים.
    לידיעתכם: פרוג יצא במיזם חדשני לפרויקט שידוכים ע"י שדכנים מובילים בתחום, באופן דיסקרטי לחלוטין, לטובת הציבור הרחב הנמצא כאן בהמוניו.


  8. לוח מודעות:
    פרסום הודעות בנושאי מכירה, השכרה, פרסום וביקוש דירות, דרושים - בעלי מקצוע, בקשות שת"פ וכדו' - מקומן ב
    לוח המודעות בלבד.
    הודעות בפורום איש את רעהו בנושאים אלו נמחקות לאלתר.

  9. נופש:
    פרסום וביקוש דירות נופש וצימרים, מתאפשר בלוח המודעות בלבד.


  10. פרסום לא מאושר:
    אין אפשרות לפתוח אשכול בעל אופי עסקי, קבוצות רכישה, פרסום וכדו' ללא אישור ותשלום.


  11. חדשות:
    פורום אא"ר אינו מיועד לפרסום חדשות מכל סוג שהוא. ישנו פורום ייעודי לחדשות ועדכונים, ורק שם ניתן לדווח ולעדכן אודות אירועים חדשותיים/ביטחוניים/מעניינים. לקבלת הרשאות בפורום חדשות ועדכונים לחצו פה.

  12. כותרת:
    כותרת הנושא חייבת לשקף את תוכן הבקשה.


  13. דיונים:
    אין לפתח דיון בנושא השקפתי, הלכתי, מוסר וכו'. גם לא במסווה של בקשה אישית. ובכלל, דיונים וויכוחים בד"כ אינם עומדים בהגדרת "בקשת עזרה נטו".


  14. כבוד לזולת:
    יש לכתוב אחד לשני בשיח מכבד, כתיבה מזלזלת או פוגעת תגרום מיידית להשעיית המשתמש מאתר פרוג ללא שום הסבר או נימוק.


  15. שיתופים:
    אין מקום לדיונים ושיתופים בנושאי פוליטיקה, אקטואליה, חדשות, שיתוף פוסטים מהרשת, בדיחות רץ ברשת וכדו'.


  16. סקרים:
    אין אישור לפתוח אשכולות סקרים באא"ר, ואין לפרסם קישורים לסקרים. פרסום סקר מצריך אישור ממחלקת פרסום ובתשלום.


  17. קטלוגים:
    אין להעלות או לבקש קטלוגים, מכל סוג שהוא.


  18. יצירת קשר:
    אין לפתוח אשכולות חיפוש ניקים כתחליף להודעה פרטית. וכן
    אין לבקש ממשתמשים כתובת מייל ע"מ ליצור עימם קשר בפרטי, דבר העוקף את מדיניות פרימיום באתר, ופתח למכשולים רבים.


  19. זכויות יוצרים:
    אין להעלות או לבקש קבצים המוגנים בזכויות יוצרים.


  20. הקפצה:
    חל איסור להקפיץ אשכולות ישנים שלא נכתב בהם זמן רב והתוכן עלול לבלבל. יש לפתוח נושא חדש ואפשר לתת קישור לנושא הישן.


  21. תרומה:
    כחלק בלתי נפרד מאיש-את-רעהו ואימפריית החסד - פרוג, אשכולות תרומה ובקשות תמיכה מאושרים ללא תשלום, בפורום תרומה וחסד בלבד.



> תקנון ואמנת הפורום:

פורום איש את רעהו נועד לעזרה אישית בין חברי הפורום.
אתר פרוג הינו פלטפורמה למקצוענים במגוון עצום של תחומים.
נוסף על הפורומים המקצועיים המיועדים לסייע מקצועית, יש גם את הפורום שלנו - איש-את-רעהו - המיועד לבקשות סיוע ועזרה ספציפיות ואישיות עבור אנשים, וזאת כדי לנצל את פלטפורמת פרוג המקבצת אלפי אנשים יראי שמים מכל רחבי העולם.

הפורום לא מיועד להחלפת דעות, דיונים שונים בנושאי השקפה, גם לא נועד למוסר והתחזקות, לא בנושאי לשון הרע, לא בנושאי לימוד התורה, לא בנושא האינטרנט והטלפון, ולא בשום נושא, בשביל זה הולכים לדרשות בבית כנסת. ושכל אחד יחזק את עצמו וחברו באופן אישי.

אנא, עזרו לנו לשמור על אופי האתר שיהיה מקצועי נטו.
  • אווירה:
    עזרו לנו להשרות אווירה נעימה, שתהיה פלטפורמה לעזרה וסיוע הדדי בין כלל המשתמשים, ומקום שכייף להיות בו, זה תלוי בכם!

  • ניקיון:
    הקפידו להתבטא בשפה נקיה ומכובדת.

  • סבלנות:
    אם לא ענו לכם מיד – זה לא אומר שלא אכפת. זה אומר שאנשים עסוקים, וגם זמנכם יגיע. רק קצת סבלנות.

  • גברים/נשים:
    בהתכתבות בין המגדרים, הקפידו על כתיבה עניינית ולא אישית (בטח בלי מחמאות וסופרלטיבים הדדיים).

  • ניהול:
    ההנהלה שומרת לעצמה את הזכות למחוק הודעות שאינן עומדות בכללים אלו, ללא התחייבות להסבר. אנא שמרו על הכללים.

  • הרחקה:
    משתמש שיפר את הכללים, יורחק לאלתר מפורום אא"ר או ימחק מהאתר כליל, ללא אזהרה ונימוק, לפי החלטת המנהלים.

  • תוכן שלילי:
    נתקלתם בהודעה החורגת מן הכללים, דווחו לנו בכפתור ה"דיווח על תוכן שלילי".

> פתיחת אשכולות חדשים:
  • פרוג אינו רשת חברתית, ואיש את רעהו אינו מקום לבילוי ופנאי או הפגת שעמום! על כן אין לפתוח אשכול הנכלל בהגדרות הנ"ל.
  • לפני יצירת נושא חדש, בבקשה עשו בדיקה מהירה אם פתחו כבר נושא כזה, ע"מ למנוע כפילויות. ייתכן והעניין נידון בעבר והפתרון נמצא שם.
  • כותרת האשכול חייבת לפרט בקיצור את מהות ההודעה - לא "הצילו! עזרה דחוף" ודומיו, אלא "זקוק לעזרה בדחיפות בנושא X".
  • נא לשמור על סגנון נקי ומקצועי. - חזרה על אותיות, וסימני שאלה/קריאה מרובים (יותר מ-2) מיותרת ומורידה את הרמה...
  • טיפ: הוסיפו תגיות. כל מילה היכולה להיות בשימוש המחפש את האשכול שלכם, תעזור למצוא את זה מהר, תחסוך זמן, ותקדם את הנושא בתוצאות חיפוש בגוגל.
    התגית אף משמשת ככפתור - למשל בלחיצה על תגית 'שבת' יפתח לכם רשימה עם כל האשכולות המסומנות בתגית זו.

> תגובה באשכולות קיימים:
  • על התגובה להיות עניינית, ולא לסטות מנושא האשכול.
  • יש לשמור על שפה נקייה ומכבדת, כמקובל בפרוג, תוך שמירה על אופיו הרוחני והמקצועי של הפורום. אין לרדת בשום אופן לפסים אישיים.
  • שמירת הלכות לשון הרע חשובה תמיד, אך בפורום ענק כל מילה הנכתבת בו מגיעה ברגע לאלפי אנשים ברחבי העולם. ע"כ אין לכתוב שום דבר רע על אנשים / חברות / גופים מסחריים וציבוריים, ללא יוצא מן הכלל.
  • כחלק ממדיניות פרוג, במידה ויש לכם ביקורת הלכתית או השקפתית ולא ברמה המעשית/המקצועית, יש לדווח להנהלה דרך כפתור הדיווח, בשום אופן לא בגוף האשכול.
  • אין להקפיץ אשכול סתם, גם אם לא ענו לכם עדיין חכו לפחות 4 שעות עד להקפצה הבאה. אשכול שיוקפץ שלא כדין עלול להינעל.
  • ניתן להקפיץ לאחר 4 שעות (לא באשכול ישן שלא נכתבה בו הודעה מעל חצי שנה, כמובן), כגון לכתוב "מקפיצה למשמרת ערב". ולא יותר משלוש פעמים.



- אשכול או הודעה שלא יעמדו בכללים הנ"ל יימחקו ללא התראה מוקדמת.
- הנהלת הפורום רשאית להשעות חבר שאינו עומד בכללי הפורום ללא התראה מוקדמת.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה