חדשות בארץ הריקבון בפצריה • אירוע מתעדכן

הפרשה התפוצצה בגלל???

  • עצרת הרבבות בזעקת התורה

  • רדיפת הפצ"רית אחר בחורי הישיבות

  • כל התשובות נכונות


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
אבישי גרינצייג:

כלומר, השופט כשר מונע את עצמו מיוזמתו מעיסוק בעתירה על החקירה נגד הפצ״רית בגלל שהיה לו קשר מקצועי לפני שנים עם בהרב מיארה שמלווה את החקירה.

אם כשר בניגוד עניינים מעיסוק בעתירה הדורשת מיצוי הליכים נגד הפצ״רית, בגלל קשר עם היועמ״שית - היא לא מצליחה להבין שהיא עצמה בניגוד עניינים בוטה הרבה יותר?
 
רועי ינובסקי: קרב הגרסאות בצמרת הפרקליטות הצבאית: קצינים שנחקרו בפרשה מסרו גרסאות שסותרות את גרסת התובע הצבאי הראשי אל"מ מתן סולומש, וקושרים אותו גם להדלפה וגם לטיוח המקרה. הקצינים, בשונה מהפצ"רית, העמידו את הטלפון שלהם לרשות המשטרה וגם נתנו את קוד הגישה ומשם המשטרה לקחה התכתבויות ווטסאפ וחומרים מזמן אמת.

ע"פ גרסת הקצינים, סולומש היה מעורב בהדלפה בזמן אמת ואחר כך פעל אקטיבית למסמס את הבדיקה הפנימית שנפתחה בעניין. בסך הכל נחקרו שבעה מעורבים בפרקליטות הצבאית מהם חמישה קצינים באזהרה. סולומש טען בחקירה הראשונה שלו כי ידע על ההדלפה בדיעבד ופנה לסגן הפצרית כדי שיתשאל אותו במסגרת הבדיקה
 
אלי סניור: "בידי המשטרה מספיק ראיות בתיק גם על החשד בהדלפה וגם על הקשור לתצהיר הכזב. הם רצו את הטלפון שלה לדעת אם הייתה בקשר עם גורמים נוספים, לאו דווקא מהפרקליטות הצבאית, אלא אנשים חיצוניים ששיתפה על ההדלפה" (103).
 
‏יעקב ברדוגו: ״הסיפור המרכזי הוא גלי בהרב מיארה. היא נותנת לפצ״רית גב ושולחת לה מסרים כמו ״אל תדאגי - אנחנו נוציא אותך מזה כי אנחנו שותפים לעבירה״. בואו נשים את הדברים על השולחן - אין כאן חקירה״.
 
1762239573845.png
 
זה לא יאומן. צוותים גדולים של זק"א כולל צוללנים הגיעו הבוקר לחוף הצוק והחלו בחיפושים אחר הפלאפון של הפצ"רית. דובר זק"א לשאלתי: התבקשנו לכך ע"י כוחות הביטחון. (נטעאל בנדל)

דוברות זק"א || היחידות המיוחדות
בעקבות פניות כתבים:

פעילות הצוללים בחיפושים אחר מכשיר הנייד המדובר, אינה פעילות של ארגון זק"א - איתור חילוץ והצלה. ולא התקבלה שום פניה מכוחות הביטחון לבצע חיפושים.

יחידת הצוללים של זק"א המונה כ- 200 צוללים ומצויידת בטכנולוגיות ייחודיות לאיתור מתחת למים, פועלת במשימות של הצלת חיי אדם וכבוד המת.

> מוקד זק”א 1220
 
בעקבות מודיעין, התפתחות דרמטית בחיפושים אחר נייד הפצ"רית.
יש בידי המשטרה מודיעין על שטח מסוים מאוד, שם על פי החשד השליכה יפעת תומר ירושלמי, הפצ"רית לשעבר, את הנייד שלה. המקום נמצא 3 ק"מ מהמקום בו חברו אליה הכוחות שחיפשו אחריה כאשר ביימה התאבדות. יחידת הצוללנים קיבלה הבוקר תדרוך מדויק היכן לחפש. (מילן עמר)
 
מיכאל שמש: יריב לוין הטיל על השופט אשר קולה את האחריות לחקירת שדה תימן
עמית סגל: נציב התלונות על שופטים אשר קולה הסכים לנהל את החקירה בעניין הפצרית במקום היועמשית.
 
גורם המעורה בפרטים אומר לי שנציב שירות המדינה נוטה לאשר את המינוי של השופט בדימוס אשר קולה לחוקר המיוחד בפרשת שדה תימן.
התחילו להתאמן על המשפט "תם עידן בהרב-מיארה"
(תמיר מורג)
 
לירן תמרי: לאחר יממה וחצי של מנוחה מאז מעצרה, החלה הבוקר חקירתה של הפצ״רית במשטרה. את החקירה מובילה אחת מבכירות צוות החוקרים, קצינה בדרגת סגן ניצב, שהושאלה ממערכת הביטחון (המלמ״ב) לטובת ניהול החקירה
 
הבוקר בעיתון הארץ (לאנשים חשובים שחושבים):
"ניגוד עניינים זה דבר שאדם מרגיש עם עצמו, אם בהרב מיארה הייתה מרגישה שהיא מנועה מלעסוק בתיק הזה מבחינה נפשית, אז היא יכולה למנות מישהו אחר. אם היא לא מרגישה ככה, אז אפשר לסמוך עליה".

סוף סוף מישהו מדבר בהיגיון. פשוט תסמכו עליה, מה כל הטרללת.
 
מיכאל שמש: יריב לוין הטיל על השופט אשר קולה את האחריות לחקירת שדה תימן
עמית סגל: נציב התלונות על שופטים אשר קולה הסכים לנהל את החקירה בעניין הפצרית במקום היועמשית.
נציב התלונות על שופטים, השופט בדימוס אשר קולה: מסכים לקבל עלי את התפקיד ככל שיוחלט להטילו עליי, בכפוף לכל דין. (שמש).
 
מפקד גלי צה"ל לשעבר שמעון אלקבץ בראיון: "עבדתי מולה קרוב לארבע שנים. היא הייתה אחראית על תחום הייעוץ והחקיקה, גם טיפלה בפרשת הדס שטייף. אני אומר בבירור – אין סיכוי בעולם שהיא עשתה את כל זה לבד. היא הייתה עלה נידף ברוח, לקחה על עצמה תפקיד שהיה גדול עליה בכמה מידות, ומעולם לא הצטיינה בקבלת החלטות". "מה שהיא עשתה זו עלילת דם מהחמורות ביותר. היא העלילה על חיילי צה"ל, בזמן מלחמה, שהם מבצעים פשעים – וזה דבר שלא ייסלח. מדובר בשיכרון כוח, בתחושת כל-יכולות של אנשים שמרגישים שמותר להם הכול".​
 
מיכאל שמש: יריב לוין הטיל על השופט אשר קולה את האחריות לחקירת שדה תימן
עמית סגל: נציב התלונות על שופטים אשר קולה הסכים לנהל את החקירה בעניין הפצרית במקום היועמשית.
ראש האופוזיציה לפיד: יריב לוין מציע למנות חוקר במסלול עוקף יועמ"שית בטענה שזה יזכה ל"אמון ציבורי רחב". אין לנו שום אמון במהלך שלו.
מיכאל שמש בתגובה: שופט עצמאי בדרג בכיר מודיע שהוא מוכן לקבל עליו חקירה בהתאם לדין = פסיקת בג״צ וכדי למנוע מצב של ניגודי עניינים ולזות שפתיים על חקירה שבמוקד השיח הציבורי. לפיד יוצא למאבק כדי שהיועמ״שית היא זו שתנהל אותה.
 
התייחסות נציב התלונות על שופטים, השופט (בדימוס) אשר קולה, למכתב שר המשפטים לממלא מקום נציב שירות המדינה: הנציב אינו מביע עמדה בעניין המניעות של היועצת המשפטית לממשלה ולא בעניין סמכות השר. הנציב מסכים לקבל עליו את התפקיד ככל שיוחלט להטילו עליו, בכפוף לכל דין.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
כולם מוזמנים
גאה בעצמי שניחשתי כבר לפני שבועיים שדוד בן הוא מקסימילאן
נהניתי מכל רגע בקריאה, מקווה שגם אתם
ספר פשוט מטורף
לדעתי - הכי טוב בינתיים מכל הסדרה
ותודה ל
@יונה ספיר על שהוא נגמר בנימה עצובה אך אופטימית מאוד
קצת הפריע לי שהעלילה המרכזית לא הייתה שנת ההתגלות, אלא כל המסעות בעבר / בבועת האוצרים
ושכמו תמיד דני לא הצליח לקבל את המקום הראשון
אגב, האם למישהו זה היה הפתעה שהתפרצות הר הגעש הייתה האר"ן? זה היה ברור לי מהשניה הראשונה
יאללה שוטו
  • שכוייח!
Reactions: טונקס1 //
7 תגובות
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה