למה?
שואלת כמי שעברה הדרכה שנחשבה למעולה
ולא מצליחה להבין במה זה תרם לי
(לא הלכתי אחרי החתונה, היה נראה לי מביך וחסר טעם)
נוטה להסכים.
האם שונה לדעתך אצל בנות?
אני שומע את הכנות בשאלה. ויותר מזה, את היכולת האינטלקטואלית להיות מודעת לעצמך וממילא לתרומה שנתנה לך המדריכה.
אז תרשי לי להתפעל מגב' שיש לה את יסוד היסודות במידות ובעבודת השם - מודעות עצמית.
כעת לשאלה - מה תורמת הדרכה (לחתנים ולכלות)?
אז כמובן שלא אענה לך אישית, כי איני מכיר. אלא באופן כללי.
הרבה חתנים וכלות שואלים את השאלה הזאת. וגם אם לו בפירוש - הם שואלים בין המילים.
והרבה מדריכים משקיעים שיעור שלם על השאלה הזאת, כי היא קריטית. היא נותנת משמעות לכל ההדרכה.
כאן, לא לעניין להרחיב, אז אכתוב בקצרה. ואת ההמשך צריך לעשות באחד על אחד.
א. ללמד הלכות. שום ספר לא מקנה הלכות כ"כ חשובות, כמו שמדריך מקצועי מעביר. ומדובר בכרתות.
ב. לפחות בתת מודע - זוגיות אנחנו מכירים מההורים. ולא תמיד היא נכונה. וגם אם כן - מי אמר שהיא נכונה להעתקה?
-- מדריך טוב ילמד זוגיות אוניברסלית.
ג. החברים והמדיה, מקנים לנו ערכים בזוגיות. ופעמים רבות הם הרי אסון -- מדריך טוב, מנקה מדפים ממדיה פסולה ומעניק חוויה טהורה.
ד. התרבות המערבית (ישראלית) חפצה במנוחה ופינוק - אנטי תזה לבית סטנדרטי, שמלא בציפיות וצרכים -- מדריך טוב ילמד איך מנווטים בין הרצוי למצוי.
ה. גבר ואשה הם שני הפכים. פשוטו כמשמעו. אין שום סיכוי שהם הסתדרו יחד בלי לימוד מקדים.
יתכן שתקופה אחר החתונה הם הסתדרו מחמת האופוריה. אבל אחרי כן... -- מדריך טוב מלמד את ניגודי העולמות בין הגבר לאשה.
ו. גם לגויים ישנה זוגיות. מה באשר לבית יהודי? מה ההבדל בין הקדושה הטהורה שיש בבית היהודי לבין בית שלא מושתת על ערכי היהדות?
ז. רווחת דעה נוצרית בעולם הישראלי, שענייני צניעות שייכים לטומאה. והתוצאות נוראות! -- מדריך טוב עושה סדר בדברים.
ח. ישנם חתנים וכלות שבאים עם לחצים לחיים...
ט. ישנם הנהגות שמקובלות ממשה רבינו בפה אחר פה עד למדריך, והם לא עוברות לספרים וכד'. חתן וכלה שרוצים שביתם יהיה מעון להשראת השכינה היישר ממשה רבינו, חייבים לעבור הדרכה טובה.
וכעת שלושה נקודות חשובות:
א. האם אחרי החתונה הכל טוב? תשובה: אחרי הדרכה טובה יש בסיס טוב לעבוד.
ב. מה באשר למי שלא עבר הדרכה טובה? תשובה: התייעץ האם לעבור כעת הדרכה, או כדאי ייעוץ זוגי.
ג. אם מישהו מרגיש שההדרכה לא נתנה לו כלום, זה אומר שהמדריך לא טוב? 1. ישאל את המדריך, איך זה יכול להיות שלא קיבלתי כלום. 2. ישאל אדם פיקח שמבין בתחום, האם ההדרכה שהוא קיבל נתנה לו משהו. 3. יתכן והוא בתקופת דבש של אחרי החתונה, והוא מרגיש שהכל נוסע טוב. ולא צריך הדרכה.
לסיכום:
חובה הדרכה לחתן ולכלה לפני החתונה.
להמלצות להדרכה טובה:
A4124695 גימל.
ותמשיכו לחקור את האמת ואת המודעות שלכם. זה עושה רק טוב.
בהצלחה רבה



Reactions: דינדושה, לולי לולי, המשורר מציקלג ועוד 183 משתמשים186 //