פוליטי החלפת הצמרת הצבאית - התפטרות הרמטכ"ל

  • הוסף לסימניות
  • #42
אייל זמיר הוא היחיד מביניהם שאינו בוגר קרן וקסנר
הוא בוגר תוכנית של הקרן החדשה...
1737579523987.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #43
אייל זמיר או תמיר ידעי יגרמו להרבה מהקצינים, האלופים, ותתי האלופים, שפרשו מצה"ל לחזור אליו ולקבל איוש בתפקידי מפתח...
(אולי גם תת האלוף עופר וינטר)

בכל מקרה זאת רוח לא שגרתית ומקובעת לצה"ל כמו שהיה עד עכשיו, אע"פ שהם לא מפיקי המוצר שהימין חלם עליו... אבל לפחות לא ימנעו מאנשים כאלו להתקדם לדרגות הבכירות יותר ואולי מתי שהוא לאייש את המטכ"ל...
 
  • הוסף לסימניות
  • #44
ארז תדמור:
חודשים ארוכים ״גורם צבאי בכיר״ שלח את השופרות שלו באולפנים להסביר לנו שלא צריך להיכנס לרפיח וגם לא לפילדלפי כי ״אפשר להסתפק בסנסורים״.
‏שנה שלמה הם ניהלו קמפיין שדרש להיכנע לחמאס ולקבל את דרישתו להתחייבות על סיום המלחמה והציגו את מי שסירב להיכנע כמפקיר החטופים.
‏שנה שלמה הם ניסו לשווק לנו ״מהלך מדיני משלים״, ״רגל מדינית מסיימת״ ושאר הבלים שמשמעותם סיום המלחמה.

‏לאורך כל אוגוסט וחצי מחודש ספטמבר הגורמים הבכירים תדרכו שחייבים הסדרה בדרום כדי להימנע ממלחמה אזורית, ודרשו גם הסדרה בצפון בלי לטפל בשמורות הטבע ובמוצבי חיזבאללה 200 או 400 מטרים מהקיבוצים בצפון.

‏השיא היה כש-15 שעות לפני מבצע הביפרים בכירים בצה״ל הדליפו לרונן ברגמן שישראל ״עומדת לבצע צעדים פזיזים״ שיסבכו אותנו במלחמה אזורית, וניסו לסכל את המהלך האפקטיבי ביותר במלחמה.

‏והערב מגיע ניר דבורי ומספר לנו שכל הכתבות והתדרוכים והכותרות והאזהרות של בכירי צה״ל ומערכת הביטחון הם פרי מוחנו הקודח. זה לא היה ולא נברא ולא שודר ולא הודפס. הכל בדיונות, דמיונות והזיות ביביסטיות שכן הרצי הלוי בכלל היה סוס דוהר שכפה את כל ההישגים והיוזמות ההתקפיות על הדרג המדיני ההססן...

‏ניר נשמה, חצי מההדלפות והתדרוכים התבוסתניים שיוחסו לבכירי צה״ל ומערכת הביטחון פתחו את המהדורות שלכם ב-12.
‏כמה אפשר לזלזל בצופים שלכם?
‏כמה אפשר לחשוב שכולם מטומטמים?
‏אתה באמת חושב שכולם פה דמנטים?
‏בדיחה עצובה.
‏וכולה על חשבונך.
 
  • הוסף לסימניות
  • #45
הלל ביטון רוזן: פרסמנו במהדורה | קצין בכיר לחדשות 14: ״אנחנו כצה״ל צריכים להפסיק בפשיטות למחנות, ובמקומן למגר ולהשמיד. לא רק בג׳נין, אלא בכל 18 המחנות שעדיין קיימים. האתוס של ׳הפליטים׳ הוא זה שמייצר מחבלים, אין פליטים באיו״ש - הכל מחנות טרור. אנחנו חייבים להבין את זה ולבנות משהו חדש״.
מאז שהרמטכ"ל הודיע שהוא מתפטר כנראה כל אלו שתחת פיקודיו פחות חוששים לומר את אשר על ליבם...
כשגוף השולל ממך להביע את דעתך הולך לו, שוב אינך חושש לדבר...
ובפרט אחרי שראש השב"כ מתחיל לדבר על התקפיות ולשלול מגננה...

(אולי הם רוצים קידום במטכ"ל הבא אז הם משמיעים זמירות שנוחות לציבור)
 
  • הוסף לסימניות
  • #46
רה"מ נתניהו ושר הבטחון כ"ץ מתכננים בקרוב שורת מהלכים, ביניהם - הדחת ראש אמ"ן הטרי שלומי בינדר, סגירת גל"צ והחלשת כוחה של הפצ"רית.

לתפקידים מכריעים במטכ"ל ימונו השמות הבאים: חירם, בר כליפא, זיני, וגופמן.

(עמית סגל)
 
  • הוסף לסימניות
  • #47
אריה זיסמן בטורו ׳מקור נאמן׳ ב׳יתד׳: חלק מהכתבים הצבאיים שניזונו ממקורותיו של הרמטכ״ל הלוי, ביכו על לכתו. קשה להם לאבד מקור (הכי) בכיר בצבא. חלק אחר, דוגמת הכתב הצבאי יוסי יהושע, טענו כי ההתפטרות הזו הייתה צריכה להיות מזמן ונעשתה באיחור של כמעט 500 ימים לאחר הטבח. יהושע סובר שלאחר התפטרותו תיפתח תיבת פנדורה, ורבים בצבא יפתחו את פיהם ויחשפו עוד דברים רבים על תפקודו של הלוי.
עוד מאריה זיסמן ב׳יתד׳: חילוקי הדעות של הלוי עם הדרג המדיני החריפו לאחר שבני גנץ וגדי אייזנקוט פרשו מהממשלה. הלוי הבין שנותר ללא משענת תומכת, ומצא את שר הביטחון גלנט כבן ברית. לאחר פיטוריו של גלנט הבין שזה הסוף. שר הביטחון החדש ישראל כץ, הציב בפניו תמרור עצור. ההודעות לתקשורת עם השימוש בגוף ראשון ״הוריתי״ ו״הנחיתי״ הבהירו להלוי שיש כאן ״בעל בית״ חדש.
 
  • הוסף לסימניות
  • #48
ירון אברהם אמש בפרסום ראשון:

שני מקורות אימתו את הדבר הבא,
רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו השוהה בימים אלו במיאמי ביקשה לפתוח את תיבת השמות של המועמדים לרמטכ"ל ולהכניס לרשימה גם את דוד זיני.
גם הבן יאיר נתניהו שגם נמצא במיאמי תהה מדוע תמיר ידעי נמצא בכלל ברשימת המועמדים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #49
ירון אברהם אמש בפרסום ראשון:

שני מקורות אימתו את הדבר הבא,
רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו השוהה בימים אלו במיאמי ביקשה לפתוח את תיבת השמות של המועמדים לרמטכ"ל ולהכניס לרשימה גם את דוד זיני.
גם הבן יאיר נתניהו שגם נמצא במיאמי תהה מדוע תמיר ידעי נמצא בכלל בר[/ISPOILER]

׳ערוץ 14׳: בעקבות הצפי לשחרור 11 חטופים בסוף השבוע הקרוב, מסתמן שההכרזה על הרמטכ״ל הבא תדחה לתחילת השבוע הבא. לא צפויה הפתעה מיוחדת.
מעניין מה מדויק יותר
 
  • הוסף לסימניות
  • #51
דובר שר הביטחון מכחיש כי הוחלט על מישהו
 
  • הוסף לסימניות
  • #52
נתניהו וכ"ץ החליטו על זהות הרמטכ"ל הבא. ההחלטה תפורסם ביממה הקרובה
קובי פינקלר
אמס.
 
  • הוסף לסימניות
  • #54
הרמטכ״ל היוצא הלוי: אני מברך את האלוף במיל׳ אייל זמיר על בחירתו לרמטכ״ל ה-24 של צה״ל. אני מכיר את אייל שנים רבות, ואני בטוח כי יוביל את צה״ל קדימה נוכח האתגרים הצפויים ומאחל לו הצלחה רבה. בשבועות הקרובים נשלים העברת פיקוד מקצועית ואיכותית על צה״ל.
 
  • הוסף לסימניות
  • #55
יו"ר המחנה הממלכתי ושר הביטחון לשעבר, בני גנץ, בירך: "אני מבקש לברך את האלוף אייל זמיר על היבחרו לרמטכ"ל ה-24 של צה"ל ואת שר הביטחון כ"ץ על התהליך הממלכתי והמקצועי שקיים. אייל הוא קצין מצטיין, מנוסה ושקול, בעל ראייה אסטרטגית רחבה שיש לו את כל היכולות להוביל את צה"ל מול האתגרים האדירים שניצבים בפנינו.
"מהיכרות רבת שנים עימו, אייל הוא אדם ישר וערכי, קצין שחי בתוך עמו ומבין את החברה הישראלית. אני יודע שביטחון המדינה תמיד עמד, ותמיד יעמוד לנגד עיניו. אני בטוח שכפי שהיה המנוע מאחורי השתלבות צה"ל במאמץ הלאומי להתמודדות עם הקורונה, כמי שהוביל את משרד הביטחון בהיבטים הנדרשים לתמיכה בלחימה במהלך השנה האחרונה, כך יהיה גם המנוע בפיקוד על צה״ל באתגרי המלחמה שלפניו ובבניין הכוח על כלל היבטיו, ובכללם, גיוס החרדים וכל האוכלוסיות למען המשך קיומו של צבא העם ושמירה על העליונות הביטחונית של ישראל".
 
  • הוסף לסימניות
  • #56
משפחות חטופים מפורום תקווה הגיבו למינוי: "אנו מברכים את אייל זמיר שנבחר לתפקיד הרמטכ״ל הבא של צבא ההגנה לישראל. בתקופה מאתגרת זו, כאשר 79 חטופים עדיין מוחזקים בידי ארגון הטרור הנאצי חמאס, המשימה העליונה והדחופה ביותר היא השבתם הביתה תוך שימוש בכל האמצעים העומדים לרשותינו, ותוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים הקיומיים של מדינת ישראל.
המשפחות והעם כולו מצפים לחזרתם של כל החטופים יחד, בפעם אחת ובלי סלקציות - זוהי משימה לאומית שעומדת לפיתחו של הרמטכ״ל הבא, לצד משימות חשובות לא פחות, של הכרעת האויב, השבת ההרתעה וחיסול האיומים הנשקפים לנו.אנו מתפללים ומצפים ממך להוביל את צה"ל לניצחון ולהשגת כל יעדי המלחמה, בנחישות, בעוצמה ובתחבולה. אל תירא ואל תיחת - עם ישראל כולו עומד מאחוריך."
 
  • הוסף לסימניות
  • #57
פורום המפקדים והלוחמים במילואים הגיבו: "אנו מברכים את האלוף זמיר על מינויו כרמטכ״ל הבא של צה״ל. האלוף זמיר נדרש לעשות מספר צעדים משמעותיים על מנת להצליח היכן שכשל הרמטכ״ל הנוכחי בהם בניית מטה כללי מנצח ומכריע, הנשען על מפקדי שדה מוכשרים כגון יניב עשור, דוד זיני, שי קלפר, רומן גופמן, איציק כהן ונוספים. בנוסף עליו להוציא מצה"ל את תפיסת ההרתעה ולהטמיע מחדש את תפיסת ההכרעה.

"הרמטכ"ל החדש צריך לבנות תוכנית ברורה וחדה להכרעת חמאס מתוך הנחה שבמוקדם או במאוחר, צה״ל יחזור להילחם וכדאי מאוד שהמערכה הקרובה תהיה שונה מהותית מזו שאיתה הגענו להפסקת האש הנוכחית".
 
  • הוסף לסימניות
  • #58
חבר הקבינט המדיני בטחוני שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳: "מאחל הצלחה רבה לאלוף אייל זמיר בתפקידו כרמטכ"ל הבא של צה"ל. האלוף זמיר מתמנה לתפקידו בתקופה היסטורית ועם ישראל מצפה ממנו להוביל את צה"ל מהר מאוד לשינוי דרסטי בתפיסת הביטחון ולניצחון מלא בכל החזיתות. לשם כך יהא עליו לאייש מחדש חלק גדול מהתפקידים במטה הכללי ולמנות להם מפקדים לוחמים ונחושים של דור הניצחון. כשר אוצר וכחבר בקבינט המדיני ביטחוני אעמוד לצידו ואעשה הכל כדי לוודא שבעזרת השם כך יהיה".
 
  • הוסף לסימניות
  • #60
שר הביטחון לשעבר, יואב גלנט:
ברכות לאלוף אייל זמיר עם בחירתו לרמטכ״ל ה-24 של צה״ל.
מכיר את אייל ומאמין בו, בוטח בכישוריו ובניסיונו ומשוכנע כי יצליח להנהיג את צה״ל לנוכח האתגרים הביטחוניים המורכבים העומדים בפני מדינת ישראל בשנים הבאות.
בהצלחה
עמית סגל
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום לכולם,

אחרי שהסתכלתי בכמה אשכולות פה בפרוג, ובמקומות אחרים,

שמתי לב , שיש מאוד חסר בתחום של הפרעות קשב למבוגרים .

משום מה אצל הילדים כל התחום הרבה יותר נפוץ ומוכר, ויש הרבה יותר מענה.

התחום של הפרעת קשב למבוגרים אמנם בשנים האחרונות הרבה יותר מדובר , אבל עדיין יש הרבה מאוד חסר במידע , בניסיון, ובהכרות עם הענין( גם בציבור הכללי , אבל הרבה יותר בציבור החרדי)

לכן ראיתי לנכון לפתוח אשכול בנושא.
אשמח מכל מי שקשור לתחום במישרין או בעקיפין שירשום פה:

* תרופות חדשות שנכנסו לסל התרופות בתחום הפרעת הקשב.
*חידושים בתחום התרופות, השפעתם, תופעות לוואי שאלות בנושא וכד'.
* טיפול על ידי אימון אישי למבוגרים עם קשב-
אשמח מאוד לשמוע ממי שמכיר , התנסה ויודע.
סוגי טיפול, מטפלים מומלצים,( שימו לב רק לתחום הספציפי הזה , לא מטפלים לילדים)
ובכלל חוות דעתכם על התחום של הטיפול הלא תרופתי והטיפולי בתחום הזה.

ובעזרת השם, שיהיה האשכול הזה לסיוע ותועלת לכל הצריכים לכך!!!
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה