• הוסף לסימניות
  • #1
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)
 

ארה”ב מקבלת אחריות רשמית על חיסול הבכיר בגדודי חזבאללה עיראק.​


פיקוד מרכז האמריקאי:
בשעה 21:30 הערב חיסלנו את הבכיר בגדודי חזבאללה עיראק שהיה האחראי הישיר על תכנון וביצוע המתקפות על הכוחות האמריקאים באזור.
 
ה CNN האמריקאי, גורם בממשל מוסר
חיסולם של הבכירים בעיראק, איננה סיום הפעולות שאישר ביידן בתגובה להריגתם של 3 החיילים האמריקאים. יהיו פעולות נוספות.
במקביל ארה"ב תוקפת כעת בצפון תימן.
 
נשיא רוסיה פוטין לראשי הקהילה היהודית במדינתו: "אנחנו עושים ככל שביכולתנו כדי להביא לשחרור החטופים הישראלים מעזה - וישנן תוצאות. כידוע, משרד החוץ שלנו פועל דרך הזרוע המדינית של חמאס". (גל"צ)
 
הלילה התקיימה בניו יורק הפגנת תמיכה ספונטנית של ישראלים מול הנשיא ביידן, כשעשרות פעילים של מטה משפחות החטופים בעיר ומתנועת המחאה הגיעו להפגין תמיכה בפניו על עמידתו למען ישראל ופעילותו לשחרור החטופים. המפגינים קראו "תודה ג'ו, עסקה עכשיו!" והחזיקו שלטים של "ישראל אוהבת את הנשיא"
 
הפרשן הצבאי אמיר בוחבוט ב׳רדיו 103׳ על הפערים בהנהגת חמאס בנוגע לעסקת החטופים: ״מפקדת חמאס בחו״ל רוצה את השרידות של כלל הארגון - את סינוואר לא מעניינת סוגיית האסירים, הוא רוצה את השרידות שלו״.
 
רשת ב׳: דיווח ערבי: הנזק הכלכלי שנגרם בלבנון כתוצאה מהמלחמה עם ישראל נאמד בכ-1.2 מיליארד דולרים. בין הנזקים שפורטו - פגיעה בתשתיות, בדרכים, במבנים ובשטחים חקלאיים. כמו כן, נגרם נזק לא ישיר שנאמד בשלוש מאות מיליון דולרים כתוצאה מסגירת מוסדות והפסקת העבודה.
 
חילופי אש בגבול הצפון: חיזבאללה ביצע מספר פעולות טרור לאורך הגדר כנגד מוצבי צה״ל; כוחותינו מגיבים בירי פגזים לעבר מקורות הירי

אדיר לחקים, חדשות 14 בצפון
 
חזקי ברוך: ‏לא רק חברי כנסת: תומכי חמאס מחו"ל שולחים איומים ואף הצליחו לחסום את הוואטסאפ של כמה ממארגני ופעילי צו 9 שפועלים בשבועות האחרונים נגד הכנסת סיוע לחמאס.
 
עיתון "אל-אחבאר" הלבנוני המזוהה עם חיזבאללה דיווח כי משלחת ישראלית תגיע היום לקהיר במסגרת סבב חדש של משאן ומתן, שמגיע אחרי תשובת חמאס למתווכים בנוגע לעסקה להפסקת אש ושחרור החטופים. לפי הדיווח, גורמים מצרים מעריכים כי "המשא ומתן החדש ייקח לפחות 10 ימים לפני תחילת הפסקת האש כחלק מהשלב הראשון של העסקה".
 
הלחימה ברצועה: עשרות מחבלים נעצרו ביממה האחרונה במערב חאן יונס, בהם 2 שהשתתפו בטבח 7/10 ומחבל נוחבה נוסף. לוחמי גבעתי והצנחנים חיסלו באזור יותר מ-20 מחבלים. ניסיונות חמאס להשתקם בצפון הרצועה: חוליית מחבלים זוהתה כשהיא מנסה להעביר מערכות טכנולוגיות לחמאס בצפון הרצועה - וחוסלה באמצעות רחפן תוקף
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה