• הוסף לסימניות
  • #1
כללים למשתתפים באשכול עדכונים זה:
• אשכול זה מיועד לדיווחים בלבד, עדכונים מהנעשה במלחמה, חדשות נקיות ומוסמכות.​
• האשכול אינו מיועד לדיונים, ציטוטים, בדיחות, פרשנויות, כתבות, תמונות, סרטונים, קבצים כלשהם, בקשות תפילה ותהילים (מלבד הפרק היומי), בקשות עזרה וחסד, סיפורי גבורה וניסים, בקשות מקור לדיווחים, שאלות ובירורים על דיווחים. כמו כן, אין להעלות ידיעות ושמועות אודות אירועים מיוחדים שאין עליהן מקור מוסמך, כמו נפילת חייל בקרב, שחרור חטופים, להקת כטב"מים לדימונה וכדו'. וכמובן שאין לכתוב הודעות הנוגדות את הצנזורה, או מכילות תוכן שאינו ראוי לאתר פרוג, או מכיל תוכן קשה לקריאה.​
• דירוג חיובי: נתקלתם בידיעה מרעישה, ציון דרך במלחמה, דרגו אותה בצד שמאל, וכך יוכלו לצפות בה בקלות בסינון ע"פ דירוג.
• דירוג שלילי: נתקלתם בהודעה כפולה? דרגו אותה במינוס, וכך תעזרו לנו לאתר בקלות הודעות כפולות ומיותרות. תודה מראש!

יש לקרוא כללים אלו היטב, משתמש שיעבור על הכללים - יאבד את הרשאת הכתיבה בפורום מיידית ללא אזהרה •
חדש!!! הפרק היומי של אשכול העדכונים, באשכול נפרד, הצטרפו אלינו, כל יום פרק, להצלחת כלל ישראל!
  • אשכול נספח שבועי לדיונים והרחבות + הסקר השבועי - בנספח בלבד.​
  • כללים חדשים בהרחבה - חובת קריאה - כאן.​
  • אשכול תפילות - כאן.​
  • הפרק היומי - כאן.​
  • תיעוד מהמלחמה באשכול הייעודי בלבד - כאן.​
  • רץ ברשת - חחחרבות ברזל - כאן.​
  • הודעות צבע אדום - כאן.​
  • שמות הנרצחים - כאן.​
  • הודעות פוליטיות הקשורות למלחמה - כאן.​
  • רוצים לקבל הרשאה בפורום חדשות ועדכונים?! לחצו כאן.​
  • חמ"ל פרוגיסטי לבקשות עזרה סיוע ומידע - כאן.​

אנו כאן בפרוג מתפללים לשובם לשלום של החטופים והחיילים, להחלמתם המהירה של הפצועים, ליבנו עם הנופלים ומשפחותיהם, ומייחלים יחד עם כל בית ישראל לביאת משיח צדקנו במהרה, אמן.
לבקשת רבים נצרף פה בל"נ מידי יום פרק תהילים בהודעה נעוצה, עצרו לרגע מהדיווחים ונקרא יחד את הפרק היומי!
• קראתם, סמנו חיובי להודעה זו. כך נספור כמה משתמשים השתתפו בקריאה •
(אנא, אל תדרגו חיובי/שלילי הודעה זו מלבד סימון לאמירת התהילים)
 
הנציב הכללי של אונר"א, פיליפ לריזני על הקפאת המימון של אונר"א מטעם ארה"ב, פינלנד, בריטניה, קנדה, אוסטרליה ואיטליה:

הקפאת המימון מאיימת על המשך הפעילות ההומניטרית באזור, בעיקר ברצועת עזה.
אני קורא למדינות שהקפיאו את המימון לאונר"א לבחון מחדש את החלטתן.
 
דיווח: אלפי חיילי גולני שיצאו מעזה הגיעו לגבול הצפון.

בנוסף בימים האחרונים, מאות טנקים עלו צפונה
 
1. נסראללה טיפס על עץ גבוה ועסוק בעיקר בגלל הכבוד שלו והמחיר ששילם עד כה
2. אסור לישראל להניח לו שרפרף
3. מלחמה נגד חיזבאללה היא עניין של זמן

אמיר בוחבוט
 
הנציב הכללי של אונר"א, פיליפ לריזני על הקפאת המימון של אונר"א מטעם ארה"ב, פינלנד, בריטניה, קנדה, אוסטרליה ואיטליה:

הקפאת המימון מאיימת על המשך הפעילות ההומניטרית באזור, בעיקר ברצועת עזה.
אני קורא למדינות שהקפיאו את המימון לאונר"א לבחון מחדש את החלטתן.
סוכנות הידיעות הצרפתית: גם גרמניה מקפיאה את המימון לאונר"א.
 
הנציב הכללי של אונר"א, פיליפ לריזני על הקפאת המימון של אונר"א מטעם ארה"ב, פינלנד, בריטניה, קנדה, אוסטרליה ואיטליה:

הקפאת המימון מאיימת על המשך הפעילות ההומניטרית באזור, בעיקר ברצועת עזה.
אני קורא למדינות שהקפיאו את המימון לאונר"א לבחון מחדש את החלטתן.
יש להדגיש שלפי מה שרשות באתר של אונרא, בשנת 2022, ארה״ב, קנדה, אוסטרליה, איטליה וגרמניה תרמו יותר מ622 מיליון דולר
 
נערך לאחרונה ב:
שלמה ריזל ב'קול חי': בעקבות המבוי הסתום בשיחות להסדרה עם חיזבאללה - סגן ראש שירותי הביון של גרמניה נפגש באופן חריג עם סגנו של נסראללה נעים קאסם אך חזר בידיים ריקות.
 
נערך לאחרונה ב:
הנציב הכללי של אונר"א, פיליפ לריזני על הקפאת המימון של אונר"א מטעם ארה"ב, פינלנד, בריטניה, קנדה, אוסטרליה ואיטליה:

הקפאת המימון מאיימת על המשך הפעילות ההומניטרית באזור, בעיקר ברצועת עזה.
אני קורא למדינות שהקפיאו את המימון לאונר"א לבחון מחדש את החלטתן.
ישראל כץ למנכ"ל אונר"א: תתפטר
 
סוכנות הידיעות הצרפתית: גם גרמניה מקפיאה את המימון לאונר"א.
גרמניה תורמת יותר מ-200 מיליון דולר בשנה - שנייה לארה"ב: "עד תום החקירה, גרמניה, בתיאום עם מדינות תורמות אחרות, לא תאשר באופן זמני כספים חדשים עבור אונר"א בעזה, ובכל מקרה, אין כרגע התחייבויות חדשות תלויות ועומדות".
 
לאחר התיעוד של ההפגנות נגד חמאס, בעזה עצרו משת"פים בחשד שהם המארגנים
לאחר פרסום הסרטון של צה"ל בו נראים המוני עזתיים קוראים: "העם רוצה להפיל את חמאס", בעזה היה מי שזיהה את פוטנציאל הנזק של התיעודים הללו, והערב (מוצ"ש) מיהרו בעזה להודיע על מעצר של חוליית סוכנים (-משתפי פעולה) שהופעלו על ידי ישראל, בכדי לגרום לתושבים להעז ולצאת להפגין נגד חמאס.

לדברי עיתונאי עזתי, מנגנוני הביטחון בעזה הצליחו לעצור קבוצת סוכנים ששוטטו באוהלים של עקורים ברפיח, דרומית לרצועת עזה, כדי להסית את האנשים נגד ההתנגדות הפלסטינית (-חמאס). כעבור מספר שעות הושג אחד החשודים, "ונמצא שהוא היה בקשר עם קציני מודיעין כיבוש ישראלים" וקיבל כסף.

בחקירתו מסר הסוכן לחוקריו כך לדבריהם כי: "המודיעין ביקש שנצפה בהפגנות בתל אביב בקריאות נגד נתניהו שדורשות את שחרור האסירים הישראלים. ואמרו לו כי עליו לעודד את האנשים ברפיח, דרומית לעזה, לצאת להפגנות בדרישה להתנגדות הפלסטינית לשחרר את "האסירים הישראלים".

לדבריו "שירותי הביטחון הצליחו להגיע. החשוד באמצעות העקורים שדיווחו על פעולות סחיטה נגדם בתמורה לתשלום כסף, ובהתאם לכך נעצרו מספר אנשי מודיעין שנפלו במלכודת".

מוקדם יותר פרסם מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, תיעוד חריג מלב הרצועה. בעת פינוי המוני עזתים במסדרון ההומניטרי, אתמול בחאן יונס, הם יצאו בקריאות: "העם רוצה להפיל את חמאס".

התיעוד מגיע מתוך המסדרון ההומניטרי המאובטח שנפתח בימים האחרונים ממערב חאן יונס ומאפשר תנועה של תושבי הרצועה מערבה לאזור ההומניטרי אל-מוואסי. ציר הפינוי נפתח על ידי צה"ל, כדי לאפשר מעבר מאובטח של אזרחים, תוך המשך הלחימה מול ארגון הטרור חמאס.
 
דרמטי: הניו יורק טיימס מדווח כי ישראל וחמאס קרובים להסכמה בחסות ארה״ב שתוביל לחודשיים של הפסקה בלחימה תמורת שחרור של למעלה ממאה חטופים. לפי הדיווח, ישנה טיוטת הסכם שנוסחה על בסיס מו״מ שהתקיים בין הצדדים בעשרת הימים האחרונים. המתווכים, לפי הדיווח, מביעים אופטימיות. עם זאת צוין בדיווח כי ישנם חילוקי דעות רבים בין הצדדים, כאשר התקווה היא לגשר עליהם בפסגת ראשי המודיעין שתתקיים בפריז.
 
שוויץ והולנד הם גם בין המדינות שהודיעו על הפסקת תרומתן לאונר"א
 
הוול סטריט ג'ורנל דיווח על הצעה נוספת לעסקה: לפי גורמים מצריים, ההסכם יכלול הפסקת אש בת 6 שבועות, אשר במהלכה ישוחררו נשים, גברים מבוגרים וחולים כרוניים. בתמורה לכך, ישראל תשחרר "מספר משמעותי" של מחבלים.
 
דורון קדוש: במערכת הביטחון סבורים: ההתקפה על מערב חאן יונס בשבוע האחרון - הביאה לשינוי בעמדת חמאס ביחס לעסקת חטופים, ויצרה סיכויים טובים יותר לעסקה.
בצה״ל מעריכים: גם אם חלק מהנהגת חמאס הצליחה להימלט דרומה לכיוון רפיח - עדיין יש בכירי חמאס שנותרו בחאן יונס, מאחר שיש שם תשתיות פיקוד משמעותיות מתחת לקרקע שלא דומות לאלה שנמצאות ברפיח.
 
האו"ם בעד הנאצים: מזכ"ל האו"ם גוטיירש הפציר בממשלות שהודיעו על הקפאת המימון לאונר"א לחזור בהן, בטענה שאין להעניש את אלפי הנשים והגברים שעובדים עבור הארגון. הוא התייחס לזהות העובדים, שנטען כי היו מעורבים באירועי הטבח, ואמר שמתוך ה-12 אחד נהרג ו-9 נוספים סיימו את עבודתם בעקבות האירוע


הוול סטריט ג'ורנל: 80% מרשת המנהרות העצומה של חמאס נותרה ללא פגע לאחר שבועות של מאמצים ישראלים להשמיד אותן, כך אמרו גורמים רשמיים אמריקאים וישראלים


‏בCNN שהפיץ במלחמה פייקים נגד ישראל והתנצל, פרסמו תיעוד של מעצר חשודים פלסטינים בשטח ישראל, סמוך לרצועה. העצורים מתוארים כמותשים פיזית, מכוסי עיניים ואזוקים, בעוד הם יושבים בבוץ ובגשם. מצה"ל נמסר בתגובה כי כלל העצורים שתועדו חשודים בפעילות טרור, ולאחר שנעצרו ברצועה הם הועברו לישראל להמשך חקירה.


יוסי יהושוע: במטרה לחזק את הביטחון בעוטף ולאפשר לתושבים לחזור בהדרגה לבתיהם, מגבשים בצה"ל תוכנית שעיקרה הקמה של כמה גרעיני נח"ל - והצבה שלהם בתוך היישובים. לצד משימת ההגנה, השירות יכלול גם פעולות הקשורות בחקלאות, חינוך וחיזוק הקהילה
 
האלוף במיל' ישראל זיו לקאהן וחכם ב'קול חי': ״קשה מאוד לפעול במנהרות. לפוצץ את כל ה-1000 ק״מ מנהרות, זה פרויקט הנדסי שלא היה בעולם, זה יכול לקחת חודשים ארוכים. יש הישגים צבאיים יוצאים מן הכלל. חיסלו מעל 10,000 מחבלים, רוב שדרת הפיקוד חוסלה, פגענו קשה בתשתיות. החמאס לא חי ולא בועט״.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
שלום וברכה לקהל היקר כאן,

נעים להכיר - שמי נעם, ואני מתנדב בתחזוקת
פרוייקט קוד פתוח בשם "דאטאבוס" (קישור למתעניינים).
אנחנו שולפים מידע תכנון וביצוע של תחבורה ציבורית ממערכות משרד התחבורה, ומשתדלים להציג אותו לציבור.

בסיס הרעיון מאחורי העשייה שלנו פשוט - אם לציבור תהיה גישה נוחה לראות ולהבין אילו נסיעות תוכננו, כמה מתוכן בוצעו, לצפות בחריגות ממסלולים ומלוחות זמנים, ולחקור תופעות שונות (כמו "התקבצות" של אוטובוסים שמגיעים כמה ברצף, אחרי זמן רב בלי שאף אוטובוס היה בתחנה) אנחנו נוכל להציף את הבעיות ולקבל שינוי חיובי מיוחל בתחום התחבורה.

שמעתי וראיתי שבציבור החרדי דאטאבוס זכתה לחשיפה מסוימת, ואני מקווה שכאן זהו פורום נכון לומר תודה, להתעניין ולשאול קצת.
האם\איך אתם משתמשים במערכת? האם ישנן הצעות לשימור ושיפור? רעיונות שהייתם רוצים לראות נרקמים ומתפתחים?

אני כמובן אשמח גם לענות על שאלות בפורום הזה.

נעם 🚌 :)
@מנהל ai
אם אפשר שנפתח אשכול חדש בנושא.
נראה לי שיהיה מוצלח מאד
אגב אשמח למידע לגבי זכויות יוצרים של התמונות באתגרים
אתגר קשרי מילים נוסף, מתחלף כל יום ב-13:00

מוזמנים לשלוח רעיונות לאתגר sheva.motion בג'ימייל
וכן אם יש רעיון למשחק מילים אחר שאשמח לבנות.

- ללא התחייבות לאתגר מדי יום
- ללא התחייבות לרמה גבוהה... מי שקל לו מדי, שייתן לילדיו הרכים לפתור

ועוד משחק נחמד שיצרתי בין לבין
אפשר לשנות את רמת הקושי בגלגל השיניים

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  10  פעמים
למעלה