מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 13

בשבוע האחרון התגברו התקיפות מצד חיזבאללה בצפון - בצה''ל מנגד, נראה שממשיכים בתגובות דומות כבשגרה

  • צה''ל פועל בכל כוחו לשמור על גזרת הצפון שקטה למרות שזה מוביל לחוסר הרתעה.

  • בשקט בשקט, מתחת לרדאר צה''ל מסיר עשרות איומים ומכאיב לחיזבאללה ורק כלפי חוץ זו נראית הבלגה

  • צהל תוקף בצורה קשה מתחילת המלחמה ונראה דווקא שצה"ל מחפש סיבה למלחמה


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
עלתה לי מחשבה מעניינת
לפי כל מיני דעות בשמאל ביבי הוא האחראי הבלעדי לטבח שמחת תורה.
חשבתי על זה שלפי הנוסחה הזאת אז רבין הוא האחראי הבלעדי לרצח רבין, הרי הוא היה אז ראש הממשלה והמחדל קרה תחת הנהגתו.
זה לא באחריותו המלאה מפני המקור ההלכתי של גיטו וידו באין כאחד...
 
אז מי אלו כן המחוסלים מה הם ומה תפקידם?
סאלח אל ערורי הוא מספר 2 בחמאס העולמי.
יותר בכיר מסינוואר.
זה כבר תוצאות נהדרות..
תנועת מטוסי קרב בשמי הצפון למעלה מחצי שעה
עושה תחושה לא נעימה....
למה לא? תחושה נעימה מאוד.
אני ליד שדה תעופה צבאי , וכל פעם שאני שומע מטוס אני חושב "אה. איזה יופי. הולכים לדפוק אותם".
 
This user does not have permission to use the HTML BB code.
נראה לי שהיום אפשר לחרוג ולשים את פרק ק'- מזמור לתודה,
להודות לרבש"ע על כל החסדים והניסים ובפרט בחיסולו של הארכי פושע אתמול,
כי הכל מאיתו ית' ולא מ"עוצמתו וחוזקתו של צה"ל, השב"כ המוסד ומדינת ישראל..."
 

החטופה ששוחררה במאמר: "מקווה ששני העמים שלנו יוכלו סוף סוף לחיות בשלום"​

ב"ניו יורק טיימס" פורסמו דבריה של רותי מונדר, שנחטפה לעזה ושהתה שם 49 ימים | היא כתבה: "השובה שלי לא נראה כמו חייל. מייחלת לעולם בו הוא יכול היה לבנות עסק משלו ולחיות בכבוד"​

רותי מונדר בת ה-78, ששוחררה מעזה יחד עם בתה קרן (54) ונכדה אוהד (9) במהלך עסקת שחרור החטופין לפני כחודש, כתבה מאמר בניו יורק טיימס שפורסם היום (שלישי) בו היא מספרת על ימי השבי בעזה.

היא תיארה את החוטף ששמר עליה במהלך השבי: "השובה שלי, שנקרא מוחמד, קרא לעצמו חייל של חמאס, אך לא נראה כמו חייל. נשמרתי בניגוד לרצוני על ידי שומר בבגדים אזרחיים במתקן אזרחי. אני מייחלת לעולם בו מוחמד יכול היה לבנות עסק משלו, לחיות בכבוד ולדבר באופן שוטף עם שכניו הישראלים ובכבוד הדדי. בעולם הזה, אני לא מאמינה שהוא היה מצטרף לארגון טרור ששלח אותו להשגיח על סבתא חטופה, שלא התכוונה להזיק לו".

במאמר היא סיפרה: "הפעם הראשונה שלי בעזה הייתה ב-1967. עד למלחמה באותה שנה, עזה הייתה מקום שדאגנו ממנו, אבל לא ידענו הרבה על העזתים עצמם. האזור, שהיה אז בשליטת מצרים, היה ממש מעבר לאופק והיווה איום של חדירות מצד פדאיון ושל פלישת צבאות ערב. הוא הטיל צל על ניר עוז ויתר הקיבוצים סביבנו. אולם, זמן קצר לאחר מכן, מצאתי את עצמי על גבו של טרקטור עם כמה מחבריי לקיבוץ, חוצים את הגבול הבלתי נראה בדרכנו לחופיה היפיפיים של חאן יונס. בדרכנו חזור, עברנו דרך רפיח לאסוף פיתות כצידה לדרך הביתה".

עוד תיארה כי "אחרי חמישים ימים כחטופה, עזבתי את חאן יונס ברכב של הצלב האדום, משוחררת יחד עם בתי ונכדי. עיני כוסו לאורך הדרך פנימה, אבל כעת יכולתי לראות את העיר שבגלל המלחמה, צל של המקום שזכרת מהיום שביליתי על החוף. הקיבוץ אליו חזרתי גם הפך לתל חורבות אחרי המתקפה של 7 באוקטובר. כל מה שבנינו יחד במשך למעלה מ-70 שנים - נחרב. אני לא מתיימרת לדעת מה יקרה בשנים הבאות. אני לא יודעת אם העזתים יבחרו לרכז את מאמציהם לבנות מחדש את חאן יונס ולא לשרוף את ניר עוז. אני לא יודעת אם משפחות צעירות ישובו לקיבוץ שלי ויקטפו פירות מהעצים. כל מה שאני מרוכזת בו הוא להשיב את בעלי הביתה".

ולסיום אמרה כי "מה שאני כן יודעת זה שלא אסע לעזה פעם שלישית. אולי יום אחד הישראלים שוב יסעו לחוף הים בעזה או יארחו סוחרים עזתיים על קפה בביתם. אני מקווה ששני העמים שלנו יוכלו סוף סוף לחיות בשלום, זה לצד זה. ואני יודע שאם חמאס יישאר בשלטון, זה לעולם לא יקרה".
 
רותי מונדר
מסכנה בעלה עדיין בשבי והפתיה אולי מאמינה שדיבורי חלום על שלום יעזרו לו (ובלי לחשוב על תסמונת סטוקהולם וחלומות אוסלו שעמוקים בנפש השמאלנים שנהרגו ונחטפו)
 
בלתי נתפס:
חייל צה"ל נהרג בעזה, כאשר במשך כמה שעות הוא התבצר ביחד עם הכוח בנקודה מסוימת, ומולם התבצרו מחבלים בתוך מבנה. הכוחות התחננו לסיוע אווירי אך הכוח האווירי סרב לפתוח באש בטענה "שבתוך המבנה שוהים "בלתי מעורבים" על אף הפצרותיהם של הלוחמים בשטח למעלה משעתיים נענו בסירוב מוחלט לקבלת עזרה אווירית.
בסופו של דבר המחבלים ירו לעבר הכוח והחייל נהרג....הי"ד?
@יענקל בעל עגלה , אפשר מקור?
 

אמו של צאלח אלעארורי בראיון לכתב אלג’זירה, ששואל מה תרצי לומר אחרי שבנך נהרג?​

האם עונה:
זו השמחה הטובה ביותר.
הוא ייחל למות מות קדושים כבר מזמן .
אמר לי שכל חבריו כבר מתו מזמן מות קדושים והוא עדיין לא. הוא נשאר. הוא מאחר.
הוא רצה מאוד למות כך.

אחותו אמרה אין מוות טוב מזה…
אם הם כ"כ רוצים למות שהידים, למה הם מתחבאים?
שיעמדו בשורה יפה, אנחנו נדאג לחיסול...
 
@מנסה להיות אני
מאיפה הציטוט?

אחרי החיסול / נושאים שאתם חייבים לדעת ולהבין.

1. אנחנו במלחמה.

2. החולד (נצראללה) ינאם בשעה 18:00 אני כהרגלי לא עוקב אחרי הנאומים שלו.

3. לא מאמין שתהיה שבירת כלים מלבנון לפחות עד זמן נאומו של החולד.

4. חיזבאללה מנהל מול ישראל לוחמה פסיכולוגית המשולבת בהטעיות מכוונות כדי שנתרגל למשהו
והם יפתיעו במקום אחר.

5. גבול הלבנון, גבול ירדן, מתחת לאדמה או מעל, מתחת למים או מעל זה לא באמת משנה, חיזבאללה זה לא
חמאס, התגובה של חיזבאללה תהיה גדולה וקשה בעשרות מונים ממה שחווינו בשבת שמחת תורה, צה"ל ערוך ונערך לכל התפתחות איפה שתהיה.

6. רובכם רוצים לדעת באיזה שעה זה יתחיל, זה לא עובד ככה, זה לא צריך לעניין אתכם, אתם צריכים להיות מוכנים לכל תרחיש כפי שפיקוד העורף חזר ואמר במשך השנתיים האחרונות, הנחיות פיקוד העורף זה מה שצריך לעניין אתכם ולא שטויות מצוצות מהאצבע שאתם קוראים או שומעים השד יודע איפה.

7. השעות הקרובות יהיו מתוחות זה ברור, יש להישמע ולהיצמד להנחיות שמוציא פיקוד העורף ורק להם בדגש.

8. המלחמה הזו תהיה ארוכה וקשה עם עליות ומורדות, עם כל זאת אנחנו כאן בכל העוצמה נעמוד מול אויבים שלנו ונרסק אותם, עם ישראל חי ובועט בראש.
 
אבו עלי:
ישנם מספר נפגעים בפיצוץ ליד בית הקברות בכרמאן, ע"פ כלי תקשורת איראנים.


דיווח על פיצוץ נוסף, שני, בבית הקברות בו קבור קאסם סולימאני בכרמאן, איראן.
ליכטנשטיין האלה שובבים
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
מאמצים את מודל בית שמש ( תנופה )
א. כאשר אוטובוס לא יצא /איחר /דילג - מתקשרים ל"קו ישיר"
הקשה שלוקחת דקה וקנסת את קווים במס 023137999
ב. כאשר יש צורך בעקבות אירועים מסוימים ניתן לתבוע ת"ק ( כאן לא הנושא להרחיב - יש נושא בשביל ת"ק )
ג. בואו נאמץ את שיטת בית שמש מרגע זה ואילך
לאחר תלונה לקווים ( מיקודרך ) ומשרד התחבורה - שולחים מייל ל שרת התחבורה ולמנכ"ל המשרד --- / ולמנהלת לשכה ר"ע מ"ע /רמט ר"ע / מנהלת קשרי ממשל בלשכה - ר"ע מ"ע הרב גוטרמן /מנכ"ל העייריה / אגף פניות ציבור בכדי שיוציאו מכתב כמו עיירית בית שמש
ולכתוב מספר רב של תלונות אשר הגשת בתקופה האחרונה כגון 10 פעמים אי יציאה 5 איחור משמועתי 20 דילוג - התנהגות נהג וכו
ואני מדגיש לא לשלוח מייל לנ"ל על כל דבר קטן אלא במצטבר בלבד - ולהכניס בגוף המייל את דף הרעיון של חבר מועצת העיר ב"ש נמצא בנושא בית שמש (תנופה )
ד. וכן חשוב לתעד כל אירוע באשר הוא - ואם יש אנשים אשר מתעדים שיפנו אלי בפרטי
ה.בהקשר לתלונות על האתר של משרד התחבורה להגשת התלונות החדש בגלל הכוכבית של הלוחית רישוי ממשרד מבקר המדינה
אשר שוחחו איתי היום דקות ארוכות נאמר שהנושא בטיפול המשרד בגלל המון פניות אשר הגיעו ממכם - תמשיכו כך

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה