מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

לא אני

משתמש סופר מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!


צפה בקובץ המצורף 1463815
תודה!
מצפה בביצה והכל לפני ההטפחה?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@רוחי בלבוחי ניראה מעולה!
230 מעלות זה גם בטורבו או לשנות לאפיה רגילה?
כי הטורבו אצלי חזק מאוד
ואגב ניסת פעם להכין עם קמח כוסמין? יעבוד גם? או שזמן האפיה שונה
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אני מורחת רק מים עם שומשום ויוצא מעולה צבע מדהים ויפה - אני לא אוהבת את הברק שנוצר מהביצה

גם אני מניחה את החלות של התבנית הראשונה בתנור על חום נמוך 50 ואח"כ מגביהה ל 240 רבע שעה ללא טורבו
התבנית הבאה כבר מכניסה לתנור החם כי תפח בחוץ

טיפ טוב לא לקלוע את כל החלות ביחד כשיש כמות גדולה כי הם תופחות מדי וזה פוגם בטעם והמרקם

כשאני מכניסה את התבנית השניה לתנור אז אני קולעת לתבנית נוספת.

המים - חשוב שיהיו פושרים 3/4 מים רגילים ו1/4 חמים ממש
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ו-אאא-ו
מגרה ממש
תודה רבה על הטיפים!!
:)
@רוחי בלבוחי ניראה מעולה!
230 מעלות זה גם בטורבו או לשנות לאפיה רגילה?
כי הטורבו אצלי חזק מאוד
ואגב ניסת פעם להכין עם קמח כוסמין? יעבוד גם? או שזמן האפיה שונה
גם ה- 230 מעלות זה בטורבו, וזה בסדר עם טורבו חזק, גם לי יש תנור חזק .
אם זה בכולופן נראה לך מידי תעשי כראות עיניך והבנתך ותורידי לאפייה רגילה.

אפשר גם עם כוסמין יוצא מעולה!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי מה עם הנגלות השניה והשלישית ?
הן לא יתפוצצו מהחום, כי הם נכנסות ישר לחום הגבוה.
אם הן תפחו יפה בחוץ הם לא התפוצצו,
אבל קודם להוריד לחום נמוך ולחכות 10 דקות שהתנור יגיע לחום הזה.
פווול הצלחות.
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
למי ששאלה על טורבו
לי אין טורבו ושנים אני עושה כך
מכינה את החלות ואז
מתפיחה בחום נמוך עד שמגיע לנפח מרשים ואז מעלה את המעלות
אין לי מעלות רק מידות חום
מתפיחה ב 2 ומעלה ל 4

תבנית שניה ושלישית מורידה שוב (אין לי התפחה בחוץ כי כל נגלה אני מכינה בנפרד רק אחרי שהקודמת כמעט סימה)
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
כוס ח''פ לשתיה קרה.

בקערה
2 כפות גדושות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס מים פושרים
נותנת לזה רבע שעה בערך לתסוס ולהעלות בועות.

ואז שמה במיקסר ומפעילה
ותוך כדי מוסיפה -
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים (סה''כ 3)
וכוס שמן
ומלח בערך כפית וחצי.
לישה של בערך 10 דקות
מתקבל בצק נעים מאד, קל לעבודה וקערה נקייה .

על החלות אני מורחת חלמון של ביצה עם קצת קפה.
את עושה עם קמח מלא או רגיל?
לגבי התבנית המוארכת שהעלת תמונה, איזה קליעה את שמה בה?
תודה רבה על כל הטיפים
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
אם כאן התקבצו לכאן אלופות החלות, אפשר שאלה נוספת?
את הביצה מושחים לפני ההתפחה, או אחרי?
אם אני מושחת לפני ההתפחה, יש לי תחושה שבהתפחה חלק מהמקומות מפספסים את הביצה, וזה גם גורם לחלות להיקרע קצת באפיה. מצד שני, קשה למשוח אחרי ההתפחה בלי להוריד את הגובה של הבצק תוך כדי...
ועוד משהו, איזה מברשת עובדת טוב? הסיליקון לא באמת עושה אצלי עבודה. יש משהו אחר, מומלץ?
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אם כאן התקבצו לכאן אלופות החלות, אפשר שאלה נוספת?
את הביצה מושחים לפני ההתפחה, או אחרי?
אם אני מושחת לפני ההתפחה, יש לי תחושה שבהתפחה חלק מהמקומות מפספסים את הביצה, וזה גם גורם לחלות להיקרע קצת באפיה. מצד שני, קשה למשוח אחרי ההתפחה בלי להוריד את הגובה של הבצק תוך כדי...
ועוד משהו, איזה מברשת עובדת טוב? הסיליקון לא באמת עושה אצלי עבודה. יש משהו אחר, מומלץ?
אני עושה בהמלצת אמשלי:
אחרי שמונח בתבנית מרססת בשמן, שמה שקית ניילון מעל
מתפיחה
אחרי ההתפחה שמה ביצה ושומשום

אופה אחרת 10 דק על 220
20 דק על 180

לחמניות רק 10 דק על חום 250
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה