דרוש מידע חרדים לבית שאן?

  • הוסף לסימניות
  • #41
יש רכבת מבית שאן עד למודיעין ושם אוטובוס 15 למודיעין עילית.
ברכבת זה יוצא 3 שעות ו20 דק' - בערך כמו הזמן של טיסה לאירופה...
1688421270509.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #42
אני מכיר היטיב את ביצ'אן ואוהב את המקום ,ניסיתי מאוד להביא חרדים לשם ונכשלתי.
הלוואי יצליחו אחרים היכן שאני נכשלתי.
אגב, כבר היום גרים שם הרבה חרדים , בעיקר בשכונת אליהו, בעיקר ע"מ.

הבעייה הגדולה: המחירים כבר לא זולים, ואם כך אין כל כך למה לבוא לשם.
מכיר טוב את האיזור.. נראה שמרכזניקים [קרי, עירוניים] לא ימצאו שם מנוח לכף רגלם ולנפשם..
 
  • הוסף לסימניות
  • #44
נראה שאתה נהנה לשבת בב"ש ולהסתלבט על הפריפריה
זה לא ענין של סתלבט בכלל. אני פשוט חושב שצריך למצוא פתרונות ריאליים במרחק סביר (שעה-שעה ורבע נסיעה מערי המרכז), גם אם המחיר שם מעט גבוה יותר. ולכן אני מאד בעד קרית גת, אופקים, נתיבות וכדו' (מי שעוקב אחרי ההודעות שלי יודע).
 
  • הוסף לסימניות
  • #45
גם בית שאן מרחק של שעה וחמש דקות מערי השרון
מבני ברק שעה ורבע
כמובן ברכב וכביש 6
 
  • הוסף לסימניות
  • #47
גם בית שאן מרחק של שעה וחמש דקות מערי השרון
מבני ברק שעה ורבע
כמובן ברכב וכביש 6
ערי השרון לא רלוונטיים לעניננו, שזה ריכוזים חרדיים.
בדקתי עכשיו בגוגל מפס וזה שעה ושלושים דק' ליציאה עכשיו מבני ברק (בלי יותר מדי פקקים) ושעה וארבעים דק' בכיוון ההפוך. רחוק מדי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #48
ערי השרון לא רלוונטיים לעניננו, שזה ריכוזים חרדיים.
בדקתי עכשיו בגוגל מפס וזה שעה ושלושים דק' ליציאה עכשיו מבני ברק (בלי יותר מדי פקקים) ושעה וארבעים דק' בכיוון ההפוך. רחוק מדי.
אז אלעד זה שעה ו10 דק בדוק מנסיון
ובני ברק כן שעה ורבע גם כן מנסיון במציאות
ולא בגוגל מפות
וגם זה הזמן שהוויז נותן כשאנחנו יוצאים כך שזה לא קשור לנסיעה בפועל.
אולי זה קשור למיקומים בתוך בני ברק לדוג שנבדק ואציין שזה כביש 6.
וגם לשעות נסיעה תבדקו לדוג מוצש 12 בלילה.
בלי פקקים בכלל בשעות שהכבישים ריקים יחסית מדובר על זמני הנסיעה הנל
אם זה נתן שעה ו-40 דק זה אומר שכעת עמוס וכן יש עומס בכבישים לא פקוק מידי אבל עמוס.
 
  • הוסף לסימניות
  • #49
חולקת.
אולי נדיר אבל לא שזה לא קיים.
ברור, תמיד יש צד אחר למטבע. אני נמצא שם המון, המשפחה שלי משם.
ערי השרון לא רלוונטיים לעניננו, שזה ריכוזים חרדיים.
בדקתי עכשיו בגוגל מפס וזה שעה ושלושים דק' ליציאה עכשיו מבני ברק (בלי יותר מדי פקקים) ושעה וארבעים דק' בכיוון ההפוך. רחוק מדי.
איזה מפונקים, אבל זכותכם!
 
  • הוסף לסימניות
  • #50
איזה מפונקים, אבל זכותכם!
נכון מאד. הציבור היום מפונק. זה מה יש.
כילד לפני 40 שנה בירושלים לאף אחד מהחברים שלי לא היה מזגן בבית, ולבודדים ממש היה רכב, שלא לדבר על יציאה למסעדות או נסיעה לחופשות וכו' שלא היה מצוי בכלל.
ואילו היום, למרות העלייה הדרמטית במחירי הדירות ובמשכנתאות, הרבה מאד זוגות צעירים נוסעים לחו"ל ויוצאים למסעדות. רמת החיים עלתה פלאים בעשורים האחרונים, וזה כנראה לא הולך להשתנות.
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #53
אדרבה דוקא החסידים הם נחשונים בקטע הזה...
עד לפני 13 שנה לא היו מושג קהילות חסידיות בפריפריה הרחוקה כמו בהר יונה וטבריה (מוץ מגור כמובן...)
מאידך הליטאים מזה עידן עדנים פרצו כבר את חומות המרכז כמו: אופקים, רכסים, כרמיאל, ירוחם, תפרח ועוד ועוד.
אפשר להגיד שזה בהחלט התחיל בזכותם...
 
  • הוסף לסימניות
  • #54
עד לפני 13 שנה לא היו מושג קהילות חסידיות בפריפריה הרחוקה
עמנואל נחשבה פריפריה רחוקה והיה (ויש) שם קהילה גדולה של חסידי סלונים.
אם רכסים זה פריפריה אז גם בחיפה גרו וגרים חסידים
חוץ מזה להגיד אין קהילות חסידיות חוץ מגור, כאילו גור לא חסידים, זה מגוחך.
לדעתי ליטאים שגרו בעבר במקומות כמו כרמיאל ירוחם ואופקים זה חצי על תקן קירוב רחוקים, וזה נכון שליטאים יותר בקטע של קירוב רחוקים.
בעבר מחירי הדירות בערים החרדיות היו זולים ולא היה כ"כ טעם לזו"צ ליטאי או חסיד ללכת לפריפריה בשביל מגורים בקצת יותר זול.
 
  • הוסף לסימניות
  • #56
תשאל על אזור מסוים,
בכל אופן החרדים שם מפוזרים בכל העיר.
יש שכונות שאולי יש קצת יותר(בגלל בנינים וכו)
אשמח לכל מידע על העיר ....
באיזה שכונה מתכננים את הקהילה?
והם יש שם ביקוש לשכירות ?
 
  • הוסף לסימניות
  • #57
אשמח לכל מידע על העיר ....
באיזה שכונה מתכננים את הקהילה?
והם יש שם ביקוש לשכירות ?
החרדים היום גרים רק בשכונת אליהו, (סביב רחוב בלפור)
יש המון חרדים שהשקיעו בשכון ד ובאלי כהן ועוד הרבה שכונות.\
כך שצפויות מספר קהילות חרדיות בקרוב בעיר.
לא קל להשכיר.
עוד שאלות?
 
  • הוסף לסימניות
  • #58
החרדים היום גרים רק בשכונת אליהו, (סביב רחוב בלפור)
יש המון חרדים שהשקיעו בשכון ד ובאלי כהן ועוד הרבה שכונות.\
כך שצפויות מספר קהילות חרדיות בקרוב בעיר.
לא קל להשכיר.
עוד שאלות?
ויש גם חרדים שקנו במחיר למשתכן...וגרים כיום בשכונת האקליפטוס...
וגם ברבין.
תכלס זה עיר מעורבת ויש בכל מקום
גם בשכונת אליהו לא מצוי בנין אחד רק של חרדים שגרים בפועל

הקהילה הליטאית שנבנית כיום כן מתמקדת במקומות מסוימים
הספרדים לעומת זאת מפוזרים בכל העיר.

לגבי ההשכרה,
ברבין והאקליפטוס שהדירות חדשות השכירות יותר מבוקשת
(כ-3,000 לדירה 4 חד', 3,500 5 חד,4,000 לפנטאוז 4 חדרים,)
 
  • הוסף לסימניות
  • #59
ויש גם חרדים שקנו במחיר למשתכן...וגרים כיום בשכונת האקליפטוס...
וגם ברבין.
תכלס זה עיר מעורבת ויש בכל מקום
גם בשכונת אליהו לא מצוי בנין אחד רק של חרדים שגרים בפועל

הקהילה הליטאית שנבנית כיום כן מתמקדת במקומות מסוימים
הספרדים לעומת זאת מפוזרים בכל העיר.

לגבי ההשכרה,
ברבין והאקליפטוס שהדירות חדשות השכירות יותר מבוקשת
(כ-3,000 לדירה 4 חד', 3,500 5 חד,4,000 לפנטאוז 4 חדרים,)
לדעתי הוא מתכוין לחרדים, הכוונה לבני תורה (מכל החוגים) עם טלפון מספר כשר וכובע בתפילות.
אם הוא היה שואל איפה גרים בעלי כיפות שחורות, אכן התשובה המפורטת שלכם היא הנכונה ולא שלי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #60
החרדים היום גרים רק בשכונת אליהו, (סביב רחוב בלפור)
יש המון חרדים שהשקיעו בשכון ד ובאלי כהן ועוד הרבה שכונות.\
כך שצפויות מספר קהילות חרדיות בקרוב בעיר.
לא קל להשכיר.
עוד שאלות?
דבר ראשון תודה רבה על המידע
דבר שני לא קל להשכיר גם בשיכון ד ובאלי הכהן או רק בשכונת אליהו
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה