דרוש מידע אז איך מתחילים פסח?

  • הוסף לסימניות
  • #1
אני בטוחה שהרבה שואלות את השאלה הזו...
אז נתחיל לפרט
אני קמה בשש בבוקר, מתפללת מארגנת תיקים לגנים
יוצאת לעבודה
חוזרת ב4
עד הערב מטופלת בקטנים ב"ה...
אח"כ מכינה לי ולבעלי ארוחת ערב...אוכלת...
מארגנת קצת את הבית...כביסות... כלים....ולמיטה....

איפה אני מכניסה את ההכנות לפסח????
ויש לציין שכמו כולן...כמובן... עובדת עד ערב פסח!

ונניח שאני מוצאת לי איזה חצי שעה פנויה ולא יושבת וקוראת את העיתון, ממה מתחילים???????????

כל עצה תעזור כאן
אני מאמינה שכבר יש אשכולות על זה
אז אדרבא אפשר לרכז כאן את כל האשכולות
לתועלת כולן

תודה מראש לעונות!
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
יום שישי אם אנחנו בבית בשבת זה פחות מעשי
והאמת שיום שישי זה היום היחיד שאני יכולה לצאת לקניות...
זה גם חלק מהכנות לפסח קניות ...
ומוצאי שבת זה כבר פחות רלוונטי כי השבוע מתחילים שעון קיץ...
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
אז אני כמוך. עובדת עד בדיקת חמץ כולל. כל יום עד 4.. ויש בית לתפעל..
אבל כן, דורשת מעצמי יותר בערבים. אין מה לעשות..
ומה שאפשר לעשות עם הילדים.. עושים איתם. לא הכי נוח. אבל זו ברירת המחדל.
ואפשר לשלוח לקייטנות אחה"צ...
 
  • הוסף לסימניות
  • #7
מה שלי עוזר מאוד זה לכתוב!!! שווה מאוד להשקיע כל תחילת שבוע בלארגן מה עושה השבוע
והעיקר לא להגזים מחלקת את העבודה בטבלת אקסל לפרטי פרטים את כל פינות הבית כל יום קצת...וגם אני עובדת עד מאוחר ועד הרגע האחרון ממש...המון הצלחות! ולא להשאיר לרגע האחרון...
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
בכל השנים גם כשהיו לי ממש שיירה של קטנטנים וגם בהמשך בכל מיני מצבים והיו לי הרבה כאילו ב"ה
התחלתי רק ברח ניסן!! או אפילו בג-ד ניסן לא היה לי ועדין אין לי כח שפסח ישאב ממני כ"כ הרבה כוחות ושמירה ועצבים

עושים את המינימום שצריך לפסח, מיונים וכו אני משתדלת לעשות ולתחזק מידי פעם בימי שישי/מוצ"ש במהלך השנה
בשבוע הראשון של ניסן בגדים ארונות וכד
בשבוע האחרון מתאמצים מאוד, זה גם בין הזמנים למי שהבעל יכול לעזור
ואם לא או בנוסף לוקחים עזרה חיצונית לרטוב/קשה
וזהו אז יש 5 ימים קשים
אם אפשר לקחת יומיים חופש זה גם נותן
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
מוותרים על ניקוי שאינו חמצי...., על אף שהוא חושב מאד, אבל צריך למצוא לו חג אחר...
חוץ מזה, סליחה שאני אומר, אבל אם העבודה לא מאפשרת לנקות לפסח אז אולי כדאי לחשוב על לקחת חופשה?, כן, על חשבונכם, יש שני לאוים דאורייתא ועוד מצות עשה שלא יהיה חמץ בבית, ואם אני לא טועה, ונרא הלי שהפעם אינני טועה, על לאו דאורייתא אדם צריך להוציא כל ממונו
ב. כמובן שכל זה האיסור והאחריות של הבעל, הבית שלו, והוא צריך לדאוג לזה, אם הבעל יושב רגל על רגל וקורא עיתון של יום שלישי, או חוברת של משנת יוסף, או את החידושים של אתר פרוג, והוא מצפה שאשתו תדאג למצות ביעור החמץ שלו, אז כדאי שיחשוב על זה שוב.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
קדם כל לשנים אחרות להתחיל מקדם.
לשנה זו להתחיל מהסוף. שבי עם לוח ותתחילי מיום של בדיקת חמץ ואחורה לפי סדר חשיבות. מה שלא נכנס בזמן לא נורא. העיקר לא להתמקד עכשיו בדברים פחות חשובים ולהתקע בסוף עם לחץ על הדברים החשובים.
לגבי מתי?
אז סדר בהחלט עם הילדים ברקע אפילו שזה קשה. אבל בערב לי עוד יותר קשה.. פשוט לא מסוגלת.
נקיון ימי שישי . הבישולים לשבת עוברים לחמישי בערב ושישי בקר משהו רציני לפסח שנגמר בספונג'ה כללית בשעות הצהריים (ימי שישי התארכו קצת)
זה בהחלט הזמן להקל בהכנות לשבת מה שאפשר לדלג לדלג מה שאפשר לקנות לקנות. גם מבחינת הנקיון הכללי אני עושה פשוט יותר מתוך הבנה שבשבועות הקרובים אעבור על כל הבית יסודי אז לא נורא להזניח אבק/ חלונות שבשגרה אני יותר מתאמצת עליהם. כך הנקיון לשבת מתקצר.
קניות אונליין יש כל כך הרבה אפשרויות היום. כמעט להכל.
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
חוץ מזה, סליחה שאני אומר, אבל אם העבודה לא מאפשרת לנקות לפסח אז אולי כדאי לחשוב על לקחת חופשה?, כן, על חשבונכם, יש שני לאוים דאורייתא ועוד מצות עשה שלא יהיה חמץ בבית, ואם אני לא טועה, ונרא הלי שהפעם אינני טועה, על לאו דאורייתא אדם צריך להוציא כל ממונו
יש הרבה מקרים שהעבודה לא מאפשרת לקחת חופשה, גם לא על חשבוני.
 
  • הוסף לסימניות
  • #15
היו שנים שבהם הרגשתי שאין לי מצב לעשות פסח (חודש אחרי לידה, חודש לפני וכו'...)
והיתה לי מחשבה לסגור את הבית וליסוע להורים
אז בעלי הציע שבמקום לסגור את הבית
פשוט נארוז מה שצריך לחג
ננקה מה שצריך באמת
ונשאר בבית

למעשה- לא ארזנו כלום
ניקינו רק מה שצריך לפסח מדפים שימושיים
משחקים וספרים וכו' קנינו כמה חדשים
ניקינו את המטבח
והיה ממש טוב.

את כל מיונים והנקיון היסודי משאירים בעדיפות שניה.

בנוסף, את עיקר העבודה אני עושה בלילה אחרי שהילדים ישנים.
אפילו נחה שעה אחרי שהם הולכים לישון
ואז מ-9 עד 12 עובדת ברצף מאוד ממוקדת
חלק מהזמן עם בעלי.

והגעתי למסקנה שמי שמתחיל מאוד מוקדם
זה בגלל שהוא עושה טיפים טיפין
העבודה עצמה לא לוקחת כ"כ הרבה זמן...
 
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • #16
והגעתי למסקנה שמי שמתחיל מאוד מוקדם
זה בגלל שהוא עושה טיפים טיפין
העבודה עצמה לא לוקחת כ"כ הרבה זמן...
נכון.
אני מתחילה מוקדם. אבל עד רח ניסן זה לא עובר את החצי שעה ביום פעם פעמים בשבוע ושעה שעתיים בשישי.
בר"ח מגבירה הילוך אבל גם אז לא יותר משעתיים ביום.
אין לי כח!! אני לא מסוגלת לעבוד משך זמן ארוך. באה מהעבודה משאירה לי פרויקט מוגדר ותוך שעתיים (אחרי ר"ח כמובן גם בעלי ברקע בעזרה או עם הנקיונות או עם הילדים) רוצה לראות את הבית מסודר בחזרה.
אז באמת כל אחד צריך ללכת במסלול שנכון לו. יש את אלה שלא רוצים לחשוב חודשים מראש על פסח. מספיק להם שבוע אינטנסיבי ובו יספיקו מה שחשוב. ויש את אלה שהאיטנסיביות מחלה אותם...
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
קודם כל במצב כמו שלך מומלץ להתחיל עוד מטו' בשבט. כל פעם משהו קטן וככה לא מרגישים את הלחץ ומספיקים לעבור על כל הבית.
קחי את זה כטיפ לשנה הבאה חח

והשנה- הכי חשוב להיות ריאלית ולא לנסות לנקות את כל העולם.
אני אוהבת לפני הכל לעשות לי רשימה מסודרת של כל הדברים שיש להספיק. ככה הכל נמצא לי מול העיניים ולא מסתובב לי בראש בבלגן ואני רגועה הרבה יותר.
אח"כ מעבירה את זה ללו"ז מסודר עד ערב פסח. מחלקת לי את המשימות לימים. כל יום משהו או כמה דברים שאני יודעת שאוכל להספיק (וכמובן להיות גמישים).

שמעתי השבוע מיעל זלץ שכדאי להתחיל בדברים שהכי קשים לך.
למשל - מקרר, תנור או להזיז רהיטים וכו'...
לדעת שסיימת איתם ואח"כ מקסימום עוברים עליהם.
לי אישית זה פחות מתאים כי הקטנים שלי נכנסים לתוך המקרר ועולים עם הנעליים ולכי תדעי מה יישפך שם עד פסח. אז כן עושה את זה שבוע לפני או משהו אבל לא עכשיו.

אפשר נגיד להתחיל עכשיו ארונות מטבח עליונים, כל יום ארון-שניים. תלוי במצב העומס בארון..

לגבי הילדים הקטנים-
מתי הם הולכים לישון?
יש דברים שאפשר לעשות בזמן שאת איתם כמו להכניס מכונה או לסדר מה שהם לא יכולים לבלגן שוב וזה חוסך את ההתעסקות בערב.
אני גם מוצאת את חלון ההזדמנויות שאני מצליחה פתאום לשטוף את הכלים (אפילו לא הכל, רק כמה, מה שמספיקים).
אפשר לתת להם לנקות ביחד איתך משהו פשוט, אצלי הם אוהבים את זה מאוד וזו פעילות טובה להעביר את הזמן ביחד ועל הדרך הורדת משהו מהרשימה. הכל כמובן ברוח טובה ולא בלחץ.
אפשר גם לקחת איזו נערה לשמור על הילדים ביחד איתך בבית לכמה ימים. כך תוכלי לנקות בזמן שהילדים איתה בסלון ולהתקדם בצורה יותר יעילה בשעות אחר הצהריים.

לגבי שאר הערב-
לא יודעת מה אתם מכינים לארוחת ערב בד"כ אבל אולי כדאי להכין משהו פשוט ומהיר בתקופה הזו או לחילופין להכין כמות גדולה ממשהו וכך חוסך את ההכנה ביום למחרת ונשאר רק לחמם.

בקיצור לנסות לייעל את הזמן כמה שאפשר בתקופה הקרובה.
וברור שזה קשה אבל גם לנסות לפני השינה להכניס עוד משהו שלוקח נגיד חצי שעה. כמו ארון מטבח אחד, מדף או שניים בספרייה וכו'...
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
אח"כ מכינה לי ולבעלי ארוחת ערב...אוכלת...
מארגנת קצת את הבית...כביסות... כלים....ולמיטה....
מר"ח ניסן אפשר קצת לחפף כאן, ולהשקיע יותר בפסח.
לאכול בחד"פ, כביסות: לא גיהוצים ולא קיפולים, רק לכבס. (יש כאלה שיותר קשה להם כך..) אוכל, להכין ליומיים, להקפיא, לקנות וכו
אם בעלך לומד אז באיזשהוא שלב יש בין הזמנים והם מצטרפים לניקיונות.
באמת יש לך סדר יום עמוס מאד, כדי להקפיד על ויטמינים שיהיה לך כח.
בהצלחה!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #19
אפשר לפצל את העבודה היומית: מה שניתן לעשות בנוכחות הילדים, לעשות. ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם להמשך עבודה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #20
מנסים לשחזר מה עשינו שנה שעברה...
ואיך בסוף פסח נכנס.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
יש לכם דירת נופש להשכרה?
מחפשים דירת נופש לבין הזמנים לשכור או להחלפה?

חדש חדש!
התחדשנו במתחם
בינהזמנים חגיגי, לוח מודעות מחודש ועדכני, והמון תוכן ומידע לקראת בינהזמנים הקרוב!

התחדשנו, ואתם מרוויחים!
מהיום (קיץ תשפ"ה), ניתן לפרסם בלוח המודעות בקטגורית נופש - בחינם!
כולל פרטי התקשרות גלויים לכולם! (עד היום עלה כסף).

על פי כללי הפורום, כל פרסום על צימרים ודירות נופש, כולל חיפוש נופש והחלפת דירות - מתאפשר בלוח המודעות המחודש, בלבד. ובחינם. אך לבקשת המשתמשים, אנו מאפשרים אשכול אחד המיועד לחיפוש צימרים ומתחמי נופש, ושיח חופשי לשאלות והמלצות אישיות. שימו לב, מעתה, כל אשכול חיפוש נופש יאוחד לאשכול זה. ועדיין ההמלצה שלנו היא לפרסם בלוח המודעות, שמקודם בתפוצה רחבה ביותר.





שימו לב!​

פרסום דירות נופש, חיפוש / השכרה / החלפה
מתאפשר בלוח המודעות בלבד!


חסכו מאתנו את העבודה למחוק לכם לחינם,
ולכם את ההשקעה לנסח מודעה במקום שאינו מתאים.





כללי לוח המודעות - נופש:​

  • כולם יכולים לפרסם מודעות בלוח המודעות בחינם! למשך חודש ראשון.
  • לרגל ההתחדשות, מבצע לתקופה הקרובה - גם במודעה החינמית, כולם יכולים ליצור קשר עם המפרסמים. לא רק מנויי פרימיום.
  • רוצים לפרסם מודעה מודגשת? להציג גלריית תמונות מהצימר שלכם? בתשלום סמלי תוכלו להציג במודעה גלריית תמונות מהצימר שלכם, להדגיש את המודעה שלכם, לקבל הקפצה אוטומטית כל 6 שעות ועוד.
  • מתעניינים בחבילת פרסום ממוקד של באנרים ותוכן מקודם במתחם בינהזמנים? פנו עוד היום למחלקת שיווק לקבלת הצעת מחיר שווה במיוחד!




קישורים מהירים למתחמי נופש ובינהזמנים:​

1748298382903.png




קיץ תשפ"ה - עודכן בתאריך 25/5/2025

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה