דרוש מידע חברים במכבי? בבקשה תכנסו לאשכול

  • הוסף לסימניות
  • #21
לא שווה כלום!
תשימו את הכסף שהם מבקשים בצד וישאר לכם עוד לחלק לחברים.

בדקתי למשל משקפיים בשבילי חנות מכבי רצו 1300 מספרה7+ +צילנדר,
הלכתי לחנות איכותית לא פחות רצו 600 .
לגבי לידות וכו' מי שנולד כל שנה עוד ילד אולי ואולי שווה,
מספיק טיפול שיניים אחד (שורש וכד') במכבי דנט שמקבלים 50 אחוז הנחה וזה מכסה שנה....
 
  • הוסף לסימניות
  • #22
לא שווה כלום!

מספיק טיפול שיניים אחד (שורש וכד') במכבי דנט שמקבלים 50 אחוז הנחה וזה מכסה שנה....
מניסיון אישי
כשהיה לי כאבי שיניים חזקים והיה צריך טיפול שורש
יום שלם טרטרו אותי בטלפון כדי לקבל אישור לבוא לקבל טיפול עזרה ראשונה שבסוף לא הגיע האישור !
ואז קובעים לך תור לעוד 3 חודשים לבדיקה ועוד שלשה חודשים לסדרת טיפולים סה"כ חצי שנה המתנה!
שווה את החסכון הכספי? לי לא נראה.

באופן כללי לדעתי צריך לעשות תביעה ייצוגית על תחום זה! שההטבה הזאת לא יכולה להתבצע באופן אנושי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #24
לטיפולי אורתודנתיה זה שווה ונצרך
אפשר לבטל אחרי סיום הטיפול
 
  • הוסף לסימניות
  • #25
נשמח מאד לשמוע מחברי מכבי האם יש עניין להצטרף למכבי זהב או מכבי שלי עבור הילדים או שרק משלמים ולא מרוויחים. תודה
אם האמא היא במכבי שלי , התשלום החודשי עבור ילדים בביטוח מכבי שלי הוא נמוך מאוד באופן יחסי ולדעתי שווה.
מדברת מניסיון כי גם חשבתי שלא אצטרך,
אבל אז נקלענו למצב שתינוק בן שנה היה צריך ניתוחון.
פגישה עם רופא מומחה מהדסה + ניתוח כירורגי אצל מנתח פרטי היו אמורים לעלות אלפי שקלים, וקיבלנו החזר 75% בזכות מכבי שלי, כך שיצא סכום די מצחיק.
רק זה לבד כיסה את המכבי שלי לילד הזה ולכל הילדים עד גיל 18 ועוד נשארנו עם עודף.
והלוואי שלא נצטרך.
 
  • הוסף לסימניות
  • #26
לילדים בדרך כלל מספיק לחלוטים מכבי זהב, כמו שכבר אמרו פה, אלא אם כן יש הוצאות חריגות. כי משקפיים וכו' יש כיסוי עד גיל 18. (לי כילדה היה מכבי זהב והיה מצוין) לנשים בהריון שווה לכאורה לעשות מכבי זהב כי מקבלים החזרים על תומכת לידה וכו'. יתכן ואחרי כך עדיף כבר לבטל. (רק תמיד כשרוצים צריך לקחת בחשבון את ההמתנה של חצי שנה)
 
  • הוסף לסימניות
  • #27
לילדים בדרך כלל מספיק לחלוטים מכבי זהב, כמו שכבר אמרו פה, אלא אם כן יש הוצאות חריגות. כי משקפיים וכו' יש כיסוי עד גיל 18. (לי כילדה היה מכבי זהב והיה מצוין) לנשים בהריון שווה לכאורה לעשות מכבי זהב כי מקבלים החזרים על תומכת לידה וכו'. יתכן ואחרי כך עדיף כבר לבטל. (רק תמיד כשרוצים צריך לקחת בחשבון את ההמתנה של חצי שנה)
עוד לא מספיק הבנתי למה צריך בככל מכבי זהב ולא להשאר בהכי פשוט ? הרי טיפולי שיניים חינם גם לסתם מכבי ?
 
  • הוסף לסימניות
  • #28
מניסיון אישי
כשהיה לי כאבי שיניים חזקים והיה צריך טיפול שורש
יום שלם טרטרו אותי בטלפון כדי לקבל אישור לבוא לקבל טיפול עזרה ראשונה שבסוף לא הגיע האישור !
ואז קובעים לך תור לעוד 3 חודשים לבדיקה ועוד שלשה חודשים לסדרת טיפולים סה"כ חצי שנה המתנה!
שווה את החסכון הכספי? לי לא נראה.

באופן כללי לדעתי צריך לעשות תביעה ייצוגית על תחום זה! שההטבה הזאת לא יכולה להתבצע באופן אנושי.
אני אישית עשיתי סדרת טיפולים והייתי מאוד מרוצה מהטיפול עצמו ולא היו לי בעיות עם ההמתנה.....
אולי בגלל שקבעתי הרבה תורים מראש......
 
  • הוסף לסימניות
  • #30
אצלי הילדים במכבי זהב ומספיק גם לטיפולים פרא רפואיים, כמו מטפלת רגשית, רכיבה טיפולית וכד'
מה שכן לילדים מעל גיל 10 כבר לא מספיק רק מכבי זהב בשביל לממן טיפולים כאלה,
יתכן שגם דברים נוספים.
הכי ממליצה לך לברר מול הקשרי קהילה, בד"כ אין להם אינטרס בביטוח המשלים,
ויכולים לענות לך בכנות.
בהצלחה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #31
אם האמא היא במכבי שלי , התשלום החודשי עבור ילדים בביטוח מכבי שלי הוא נמוך מאוד באופן יחסי ולדעתי שווה.
ממש לא נכון!
את מוזמנת לבדוק את הפרטים באתר מכבי.
העלות משתנה לפי קבוצת גיל. לא משנה אם ההורים באותו רובד ביטוחי או אחר.
אולי את מתבלבלת עם ילד רביעי ומעלה חינם באותו רובד ביטוחי.
או לגבי תקופת המתנה לתינוק שזכאי מלידה להטבות שב"ן לפי הוותק הביטוחי של האמא, ללא תקופת המתנה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #32
לא מספיק הבנתי תכלס מה הייתרון של מכבי זהב על פני מכבי של סל בריאות בסיסי. אשמח אם יש מי שיכול לפרט יותר. תודה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #33
ממש לא נכון!
את מוזמנת לבדוק את הפרטים באתר מכבי.
העלות משתנה לפי קבוצת גיל. לא משנה אם ההורים באותו רובד ביטוחי או אחר.
אולי את מתבלבלת עם ילד רביעי ומעלה חינם באותו רובד ביטוחי.
או לגבי תקופת המתנה לתינוק שזכאי מלידה להטבות שב"ן לפי הוותק הביטוחי של האמא, ללא תקופת המתנה.
נכון, התבלבלתי. אבל באמת אין צורך בתקופת המתנה אם האמא מבוטחת עם ותק + מחיר זול מאוד לילד בלי קשר לאמא (בדקתי כעת 20 ומשהו שח).
 
  • הוסף לסימניות
  • #37
יש פער מאד משמעותי ביישור שיניים . אצלנו יש מקרה מסובך, עברנו למכבי שלי וככה חסכנו בערך 2,000!! ש"ח!!
 
  • הוסף לסימניות
  • #38
עיינו פה
 
  • הוסף לסימניות
  • #39
לילדים מספיק מכבי זהב.
גם למבוגרים זה שווה רק אם מנצלים סל לידה ושיניים.
את ההפרש שוה לשים בביטוח פרטי וטוב.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון



לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.



גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בעבר הייתי אצל רופא טוב וזול אבל לא מסודר, ללא מחשב וללא פנקסי לקוחות
עשיתי אצלו כמה טיפולי שורש וסתימות ובגלל האי סדר אצלו לא הגעתי לכדי מבנה וכתר (ואולי אפי' לא שילמתי לו על כל הטיפולים אבל זה לא באשמתי, אני ביקשתי ממנו פירוט אבל הוא צריך לבדוק בין המון הפתקים ולא מגיע לכך)
כתוצאה מכך במהלך השנתיים האחרונות 3 שיניים נשברו עד כדי שזה חייב עקירה ושתלים

הייתי אצל מרפאה מתחת לבית (לא קיבלתי עליו המלצה) ואומר שהתהליך של כל שתל זה בין 4000 ל5000 ש"ח
וכשהייתי אצל מכבי הם ביקשו לי על 3 העקירות ושתלים וכמה טיפולים בלסת כהכנה לשתל + מבנה וכתר זרקוניה לטיפול שורש קיים,
בערך 27,000 ש"ח לאחר הנחה של מגן זהב
ואם אצטרף למכבי שלי בהמתנה של חצי שנה זה יעלה לי
בערך 20,000 ש"ח
(לא כולל טיפלים נוספים כגון: הרמת לסת וחניכיים שזה עוד כמה אלפים טובים אם יצטרכו)
אני שואל למה אנשים הולכים אליהם בכלל, הם מאוד יקרים כך שגם לאחר ההנחה זה יוצא יותר יקר מכל מרפאה אחרת

האם מכבי יותר מקצועניים מכולם, עד כדי שנשלם עליהם יותר (אדרבא, א"כ אשמח לשמוע)

האם יש למישהו המלצה למרפאה פרטית או על אחד מהקופות חולים שמתמצים בשתלים ומבקשים מחירים הוגנים (אם שווה יכול להיות שאעבור קופה לתקופה הזאת)


תודה רבה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה