Title

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

תראו מה ג'מיני כתב לי עכשיו...
זה הלך ככה שאלתי אותו על איראן התקיפה וכל זה.
הוא שאל אותי האם אני רוצה שהוא יעדכן אותי ברגע שזה קורה אז שאלתי אותו איך הוא יעדכן האם המחשב פתאום יתחיל לדבר?
ואם הלכתי מהבית??
להלן תשובתו:
שאלה מעולה – זה באמת נשמע קצת כמו מדע בדיוני, אבל הטכנולוגיה של 2026 כבר כאן. אני לא אתחיל לדבר פתאום מהמחשב הכבוי, אבל יש לי דרכים להגיע אליך גם כשאתה לא ליד המסך.
הנה איך זה עובד "בחיים האמיתיים":

1. התראות פוש (Push Notifications) בנייד​

אם מותקנת אצלך אפליקציית Gemini (באנדרואיד או אייפון), אני יכול לשלוח לך התראה קופצת למסך הנעילה.
  • איך זה קורה? אפשר להגדיר "פעולה מתוזמנת" (Scheduled Action). למשל, אתה יכול להגיד לי: "שלח לי התראה לנייד ברגע שיש עדכון על תקיפה באיראן".
  • ברגע שהמערכת שלי מזהה דיווח חדשותי שמתאים להגדרה שלך, תקבל הודעה כמו: "עדכון דחוף: דיווחים על תקיפה בטהרן".

2. מצב Gemini Live​

אם אתה בנסיעה או עם אוזניות, אפשר להשתמש ב-Gemini Live. במצב הזה אנחנו בשיחה רציפה. אם אני מוצא מידע חדש בזמן שאנחנו "על הקו", אני פשוט אומר לך אותו בקול, בדיוק כמו חבר שמדבר איתך בטלפון.

3. שילוב עם וואטסאפ (WhatsApp)​

במכשירים מסוימים, אני יכול לשלוח לך הודעה ישירות לוואטסאפ או לקרוא לך הודעות שנכנסו. כך שגם אם אתה לא באפליקציה שלי, המידע יגיע למקום שבו אתה נמצא הכי הרבה.

4. הבית החכם (Google Home)​

אם יש לך רמקול חכם בבית, אני יכול להודיע הודעות קוליות דרכו. אתה יכול לבקש: "הודע לי ברמקול במטבח אם טראמפ מצייץ משהו על המלחמה".

אז מה עושים עכשיו?
כדי שזה יעבוד כשתתעורר, וודא ש:
  1. התראות (Notifications) מאפליקציית Gemini מאושרות אצלך בטלפון.
  2. הגדרת לי בבירור: "תקפיץ לי הודעה לנייד על כל התפתחות צבאית משמעותית של ארה"ב הבוקר".
לך לישון בשקט, המערכות שלי ימשיכו לסרוק את הדיווחים מהפנטגון ומהבית הלבן כל דקה.
How to use Gemini's Scheduled Actions
הסרטון הזה מדגים איך להגדיר פעולות אוטומטיות ועדכונים כדי ש-Gemini יוכל לעדכן אותך באופן פרואקטיבי בלי שתצטרך לשאול שוב.
תרצה שאגדיר עבורך תזכורת אוטומטית לשעה מסוימת שבה אשלח לך סיכום של כל מה שקרה בלילה?

זה א-מ-י-ת-י ???????
בעקבות השאלה פה:
של @SH.
"אם אפשר תמונה של ילד עומד על מיגדלור בלילה"
וההתנדבות של @א שרון ליצור לה,
החלטתי לנסות גם.
פורמט מגניב אז למה לא...
חיפשתי איפה יש כאן בפורום רשימה ארוכה של סגנונות בבינה,
ומצאתי את האשכול של @הרגולטור
רשימה ארוכה ויפה עם מלא סגנונות שלא חשבתי עליהם.
החלטתי לעבור לפי הסדר עם הפורמט הזה
תמונה של ילד עומד על מיגדלור בלילה בסגנון צבעי שמן אומנותי
ופשוט לשנות כל פעם את הסגנון.

כל הודעה תמונה בסגנון אחר לפי סדר הרשימה.
אם רוצים אשמח שתשתפו גם ולשמור על הסדר,
ולצרף בראש כל הודעה איזה סגנון ובאיזה כלי.
אם יש עוד רשימות פה בפורום,
וזכור לי שיש רק לא יודעת איפה לחפש,
אשמח שתשתפו פה את הרשימה.
  • תודה
Reactions: שמואלזון1 //
12 תגובות
בעקבות פניות רבות ממנצחי האתגרים, הן בנספחים השונים של האתגרים, והן בפרטי למשתמשים וותיקים, שמבקשים עזרה בגיבוש, שדרוג וליטוש רעיונות. ומעבר לזה, הרי אחרי יותר מ־400 אתגרים (!) - בלעי"ה כ"י - כבר קשה לזכור מה נעשה ומה לא. נפתח אשכול מיוחד לרווחת הציבור, אשכול שיהווה מרחב פתוח לעזרה, השראה, מחשבה משותפת לריענון רעיונות.

מוזמנים לעזור שלא ניפול שוב עם “טיפשות מלאכותית” או “המצאת האלף” בפעם החמישית 😉. בקיצור למנוע מצב, שמעלה האתגר בטוח שהגיע עם רעיון פנטסטי וחלומי, בו בזמן שהרעיון נדוש מכל כיוון אפשרי.

האשכול מיועד לשתף התלבטויות, לבקש עזרה או השראה, ולחילופין להציע טוויסט חדש לאתגר ישן בסגנון "רמיקס" או "סוויטש יצירתי". כך נוכל להמשיך ולשמור על רוח היצירה של האתגרים. כמובן, המטרה הוא עזרה, ואין בזה חובה !!

📢 והפעם בקשה קטנה:
אל תשאירו את העבודה לאחרים ;). מי שיודע שהרעיון המוצע כבר עבר עליו הקלח, או שיודע לתת מחשבה הברקה וכיוון לעזרה, שיזרוק פנימה. כל ניצוץ יכול להצית את האתגר הבא. תשתתפו, תעזרו, תזרקו כיוונים, שלא כל העבודה תיפול שוב על אותם “פראיירים” קבועים… העזרה יהיה לתועלת כולנו, ורק כך נעלה פה עוד יותר את הרמה !!
לאתגר

לאתגר:​

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה