Title

שאלות ודיונים

שאלות, בקשות עזרה, דיונים ונספחים בנושא הבינה המלאכותית

בינה מלאכותית >> תוכן מקצועי

תראו מה ג'מיני כתב לי עכשיו...
זה הלך ככה שאלתי אותו על איראן התקיפה וכל זה.
הוא שאל אותי האם אני רוצה שהוא יעדכן אותי ברגע שזה קורה אז שאלתי אותו איך הוא יעדכן האם המחשב פתאום יתחיל לדבר?
ואם הלכתי מהבית??
להלן תשובתו:
שאלה מעולה – זה באמת נשמע קצת כמו מדע בדיוני, אבל הטכנולוגיה של 2026 כבר כאן. אני לא אתחיל לדבר פתאום מהמחשב הכבוי, אבל יש לי דרכים להגיע אליך גם כשאתה לא ליד המסך.
הנה איך זה עובד "בחיים האמיתיים":

1. התראות פוש (Push Notifications) בנייד​

אם מותקנת אצלך אפליקציית Gemini (באנדרואיד או אייפון), אני יכול לשלוח לך התראה קופצת למסך הנעילה.
  • איך זה קורה? אפשר להגדיר "פעולה מתוזמנת" (Scheduled Action). למשל, אתה יכול להגיד לי: "שלח לי התראה לנייד ברגע שיש עדכון על תקיפה באיראן".
  • ברגע שהמערכת שלי מזהה דיווח חדשותי שמתאים להגדרה שלך, תקבל הודעה כמו: "עדכון דחוף: דיווחים על תקיפה בטהרן".

2. מצב Gemini Live​

אם אתה בנסיעה או עם אוזניות, אפשר להשתמש ב-Gemini Live. במצב הזה אנחנו בשיחה רציפה. אם אני מוצא מידע חדש בזמן שאנחנו "על הקו", אני פשוט אומר לך אותו בקול, בדיוק כמו חבר שמדבר איתך בטלפון.

3. שילוב עם וואטסאפ (WhatsApp)​

במכשירים מסוימים, אני יכול לשלוח לך הודעה ישירות לוואטסאפ או לקרוא לך הודעות שנכנסו. כך שגם אם אתה לא באפליקציה שלי, המידע יגיע למקום שבו אתה נמצא הכי הרבה.

4. הבית החכם (Google Home)​

אם יש לך רמקול חכם בבית, אני יכול להודיע הודעות קוליות דרכו. אתה יכול לבקש: "הודע לי ברמקול במטבח אם טראמפ מצייץ משהו על המלחמה".

אז מה עושים עכשיו?
כדי שזה יעבוד כשתתעורר, וודא ש:
  1. התראות (Notifications) מאפליקציית Gemini מאושרות אצלך בטלפון.
  2. הגדרת לי בבירור: "תקפיץ לי הודעה לנייד על כל התפתחות צבאית משמעותית של ארה"ב הבוקר".
לך לישון בשקט, המערכות שלי ימשיכו לסרוק את הדיווחים מהפנטגון ומהבית הלבן כל דקה.
How to use Gemini's Scheduled Actions
הסרטון הזה מדגים איך להגדיר פעולות אוטומטיות ועדכונים כדי ש-Gemini יוכל לעדכן אותך באופן פרואקטיבי בלי שתצטרך לשאול שוב.
תרצה שאגדיר עבורך תזכורת אוטומטית לשעה מסוימת שבה אשלח לך סיכום של כל מה שקרה בלילה?

זה א-מ-י-ת-י ???????
  • 15
  • לנערה בת 14, המתמודדת עם נכות פיזית ומתניידת בכיסא גלגלים ממונע או הליכון. ב"ה היא בריאה בנפשה, אך מטבעה היא שקטה, ביישנית וזקוקה לחיזוק הביטחון העצמי.
    כרגע היא מתנדבת פעם בשבוע בעשייה עבור חולים, אצל ארגון מסוים, והדבר מעניק לה סיפוק עצום. היא מרגישה שהיא "עושה משהו בשביל העולם" ולא רק שכולם עושים בשבילה.
    אני מחפשת עבורה רעיון לעבודה, קורס או התנדבות נוספת שהיא תוכל לעשות, תוך דגש על הנקודות הבאות:
    ללא מחשב: אין לה גישה למחשב בבית, כך שהעיסוק צריך להיות ידני או טלפוני.
    תחושת משמעות: משהו שייתן לה להרגיש שהיא יוצרת משהו בעל ערך או תורמת לאחרים.
    מתאים לאופי שקט: היא ביישנית, לכן עדיף משהו שלא דורש עמידה מול קהל גדול או אינטראקציה חברתית אינטנסיבית מדי בהתחלה.
    אשמח לשמוע מניסיונכם: האם אתם מכירים קורסים של אומנות שימושית או מלאכת יד שיכולים להתאים? או ארגוני חסד שזקוקים לעזרה שניתן לעשות מהבית? או כל רעיון יצירתי אחר שיכול לתת לה תחושת מסוגלות.
    גרים בירושלים

נשמח לכל רעיון.
    0 תגובות
    גם אתם קיבלתם? למה זה נראה לי מוזר?

Transparency is important to us, so we want to inform you about a recent security incident at Mixpanel, a data analytics provider that OpenAI used for web analytics on the frontend interface for our API product (platform.openai.com). The incident occurred within Mixpanel’s systems and involved limited analytics data related to your API account.

This was not a breach of OpenAI’s systems. No chat, API requests, API usage data, passwords, credentials, API keys, payment details, or government IDs were compromised or exposed.

What happened
    On November 9, 2025, Mixpanel became aware of an attacker that gained unauthorized access to part of their systems and exported a dataset containing limited customer identifiable information and analytics information. Mixpanel notified OpenAI that they were investigating, and on November 25, 2025, they shared the affected dataset with us.

What this means for you
    User profile information associated with use of platform.openai.com may have been included in data exported from Mixpanel. The information that may have been affected was limited to:
    • Name that was provided to us on the API account
    • Email address associated with the API account
    • Approximate coarse location based on API user browser (city, state, country)
    • Operating system and browser used to access the API account
    • Referring websites
    • Organization or User IDs associated with the API account
    Our response
    As part of our security investigation, we removed Mixpanel from our production services, reviewed the affected datasets, and are working closely with Mixpanel and other partners to fully understand the incident and its scope. We are in the process of notifying impacted organizations, admins, and users directly. While we have found no evidence of any effect on systems or data outside Mixpanel’s environment, we continue to monitor closely for any signs of misuse.

Trust, security, and privacy are foundational to our products, our organization, and our mission. We are committed to transparency, and are notifying all impacted customers and users. We also hold our partners and vendors accountable for the highest bar for security and privacy of their services. After reviewing this incident, OpenAI has terminated its use of Mixpanel.

Beyond Mixpanel, we are conducting additional and expanded security reviews across our vendor ecosystem and are elevating security requirements for all partners and vendors.

What you should keep in mind
    The information that may have been affected here could be used as part of phishing or social engineering attacks against you or your organization.

Since names, email addresses, and OpenAI API metadata (e.g., user IDs) were included, we encourage you to remain vigilant for credible-looking phishing attempts or spam. As a reminder:
    • Treat unexpected emails or messages with caution, especially if they include links or attachments.
    • Double-check that any message claiming to be from OpenAI is sent from an official OpenAI domain.
    • OpenAI does not request passwords, API keys, or verification codes through email, text, or chat.
    • Further protect your account by enabling multi-factor authentication.
    The security and privacy of our products are paramount, and we remain resolute in protecting your information and communicating transparently when issues arise. Thank you for your continued trust in us.

For more information about this incident and what it means for impacted users, please see our blog post here.

Please contact your account team or <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> if you have any questions or need our support.

OpenAI

יש שם קישור לפוסט בבלוג שלהם, חיפשתי דרך האתר שלהם ולא מצאתי אף פוסט כזה.. וגם כתובת המייל נראית לא משהו.. noreply @email.openai.com‏, אני מדמיינת??
  • 39
  • נט-פרי נותנים אלטרנטיבה לשירותי AI בלי הפרעות לטענתם באתר שנקרא בינה פלוס - אתר שמאגד כמה מודלים של AI
    (gpt ,gemini,clude למחוללי תמונות גם nano banana ועוד..)
    ובאם אתה נכנס כאורח הוא נותן לך בעיקר לשוחח עם גרסאות ישנות של GPT וכדו'
    מה עוד שהוא נותן במחיר של פחות משרות פרמיום של מודל בודד אחד
    את השירות פרמיום של כל המודלים ביחד.

אשמח לדעת יתרונות וחסרונות ממשהו שכבר מנוי שם תודה רבה.
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
    נקרא  8  פעמים
    למעלה